Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Egy mások chatgpt megfejtés: Ezért szerintem a valódi kérdés nem az, hogy kap-e a 4iG a SAFE-projektekből, hanem az, hogy mekkora arányban.A legfontosabb korlátok:A SAFE nem „szabad pénz” A pénz döntő része konkrét védelmi projektekre, NATO-kompatibilis beszerzésekre, közös európai fejlesztésekre megy. Az EU erősen preferálja:a több országos projekteket,az európai beszállítói láncokat,az átlátható közbeszerzéseket. �Index · 2A magyar hadiipar nem csak egy szereplős Bár a 4iG nagyon erősödött, a nagy hardveres projektekben ott vannak:Rheinmetall magyar érdekeltségek,Airbus kapcsolatok,HM Arzenál,nemzetközi konzorciumok,külföldi rendszergyártók.Tehát nem valószínű, hogy a pénzek „többsége” a 4iG-hez kerülne.Az EU politikailag is figyelni fogja Pont emiatt zajlott vita az Európai Parlamentben is: több képviselő attól tart, hogy a SAFE részben a befagyasztott EU-pénzek megkerülésére szolgálhat. Emiatt várható a fokozott ellenőrzés. �Népszava · 2Most a legfontosabb rész: reálisan mekkora részesedést kaphat?Erre nincs hivatalos adat, ezért csak becslési logikával lehet közelíteni.Ha Magyarország valóban kb. 16–17 milliárd eurónyi SAFE-projektet tud elindítani, akkor abból:a klasszikus fegyverrendszerek,légvédelem,járművek,infrastruktúra,lőszer,NATO-rendszerek vinnék el a legnagyobb részt. A 4iG főként ezekben lehet erős:katonai digitalizáció,kommunikáció,drónrendszerek,kibervédelem,műholdas rendszerek,integrációs projektek,IT és hálózatépítés. Ez alapján én azt mondanám:konzervatív esetben: a teljes SAFE-keret 5–10%-ához kapcsolódhat közvetlenül vagy közvetve,optimista esetben: 10–20% körüli projektrészesedés is elképzelhető,20% fölött már nagyon agresszív becslés lenne. Ez durván:0,8–3 milliárd euró közötti potenciális projektállományt jelenthet több év alatt.Ez már olyan nagyságrend, ami fundamentálisan is számítana a cég számára.
7 webhelyA jelenlegi (2026. tavaszi) piaci és politikai események alapján rendkívül kicsi az esélye annak, hogy a 4iG érdemi forráshoz jusson az uniós fegyverkezési és védelmi hitelprogramból (SAFE). [1]Az esélyeket a következő tényezők radikálisan rontják:
Hitelkérelem átdolgozása: A 6000 milliárd forintos uniós védelmi hitelkeret még jóvá nem hagyott részeit a hírek szerint teljesen átdolgozzák, így a NER-közeli és kormányközeli piaci szereplők háttérbe szorulnak.
Piaci reakciók: A SAFE-pénzek elmaradása és a politikai kockázatok növekedése miatt a 4iG részvényárfolyama féléves mélypontra zuhant, ami jelzi a befektetői bizalom megrendülését a támogatások megszerzését illetően.
Összegzésként: Bár a cég korábban jelentős belföldi állami tőkét kapott és átütemezte a kötvényeit a likviditás fenntartásáért, az uniós SAFE-programból való részesedés esélye minimálisra csökkent. [1, 2, 3]
Sokkal jobb hír lenne a rv szempontjából ha nem sietnének annyira vele lenne idő kiegyezni hogy mindenkinek jó legyen .A cég a bevételeiből kartalaníthatná az államot a csencsölt kozpénzért aki cserébe nem tenne keresztbe a cégnek és rendelne tőle .Ehelyett most igen elhidegült érthető okok miatt a viszony.És higyjétek el a kettő közül nem a cégnek van nagyobb f...a
Értem a frusztrációdat. Ha nekem is mondták volna, hogy vip kiszálló van és nem adtam volna el, én is dühös lennék. De magadra legyél, mert én szóltam!
Mindenki a safet várja elvakultan de ha rész információk alapján ugrik majd bele vki az mocskosul megégetheti magát úgy járhat mint a fidesz.Az ördög itt a rv szempontjából a részletekben rejlik majd.A bazi nagy novekedés jó részét a safebe fektetett remény adta.Itt sokan jippiájéznek mert jön a safe de nem értik meg hogy ez addig volt tuti hogy ide csatornázzák amíg fidesz volt.Mostmar csak bizakodni lehetde én arra is kevés esélyt látok.Én bizakodòbb lennék ha lenne idő hogy a cég és az új kormány kiegyezzen.Szerintetek Mp majd olyan egyszerűen azzal kezdi az uniòs pénzek hazahozatalát hogy egy neres cégre ezermilliárdokat önt majd ???? Szerintem még választás előtt elkészítették a saját tervüket ami jòval szerényebb számokat tartalmaz majd és örülni lehet ha egyàltalán a cégnek jut vmi.Erre látok most nagyobb esêlyt.
Nem tudom Te mit olvastál a tanács 4500 től lefelé venni adni venni adni voltak nagy kilengések, bizony meg kellett volna játszani legutóbb 2000 ről 3000 ig felpattant pár nap alatt. Hasonlóra számítok hamarosan! Figyelni kell!
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...