Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Ebben igazad teljesen igazad van. De majd kérdezd meg magadtól, hogy mit szóltál volna hozzá, ha annak idején az otp a bolgár DSK bankot nem , mint otp vesz meg, hanem nagypapi alapít egy leányt, aminek a fele az övé és azon keresztül. Ráadásul itt ha jól látom nem egy pénzgyárba történik a befektetés hanem egy igérethalmazba. Ha valóban a 4IG 100 százalékosan száll be az igen, de ebben a formában már más. Ezért igaz amit írtál , hogy jobban értenek hozzá mint én, de én legalább nem hagyom szó nélkül a kételyeimet.
A költségek viselése megkezdődött ( befektetés), majd meglátjuk jönnek-e a bevételek. Amint írtam ha igen akkor a 4ig majd kiszorul ha nem akkor többségbe kerül. A campingeknél a Balatonnál is milyen szépen kezdődött , aztán mi lett a vége... Örüljetek ha nem rokkan össze a cég ebbe a remek lehetőségbe....
Igen jól látod, csak egy a bökkenő, aki már a tűznél van az nem enged be maga mellé másokat, viszont ez a cég közel van a tűzhöz. Nem tudom érted e mire okoskodom itt?
Ha azt hiszed, hogy ebbe csak a jobboldal van benne, akkor nagyon tévedsz. Az uniós pénzt meg akkor hiszem el, ha már itt lesz a számlájukon, apropó a 6000 milliárd nem a 4IG-é lesz 1az 1-ben, abból még rengeteg külföldön gyártott cuccot fogunk venni, tankokat stb.
Elovastam az összes kapcsolódó cikket és még azokon felül is. Jelenleg a Blue Origin(Bezos) a befutó (szerintem az is lesz) ők már 2027-ben indítják a saját űrállomásukat, annyi előnyük van, hogy ők rakétákkal is rendelkeznek, tehát az egész projektet házon belül tudják kivitelezni, őket már megverni nem fogják csak, ha valami nagyon félremegy. A Voyager Space nem tart sehol, tehát nem is versenyez senkivel, úgyh kiesett. Az Axiomba a NASA már belenyomott 140 millót az nem volt elég, most mi is egy 100-ast, meglátjuk mire lesz elég. A rossz hír, hogy nincsenek rakétáik, így Musk cuccait használják teljes egészében. A modulokkal még kb. sehol sem tartanak, bár azt ígérték, hogy 2027-re csinálnak egy modult, amit majd az ISS-hez illesztenek és tesztelnek. Űrállomást kb 2020 legvégére vagy kora 2030-as évekre mondanak, de az is max 1! fős személyzet ellátására lesz alkalmas (Bezosé 6 fős lesz). Az űrmissziók, amiket eddig szerveztek mind a SpaceX rakétáival és moduljaival valósultak meg, de már vannak szép 3D rajzok, hogy hogy fog kinézni az övék... (10 évvel ezelőtt alakult a cég) Mindezt egybevetve, úgy le vannak maradva - az összes projekt BO, AS stb.- mint a borravaló, mert a Tiangong már így is legalább 10-15 évet fog rájuk verni.
Szép csendben kijött egy hír, márciusban kezdik osztani a hadi fejlesztésekre a pénzt az unióban. Viktor a bukás előtt még megsorozza a papírt pár 10 milliárdos csomaggal
Annyit tennék hozzá, hogy szerintem 1 óra után meg lesz az aznapi csúcs és utána meglátjuk, tartja-e vagy vissza 4200 környékére. Ettől szvsz se 5000 fölé, se tartósan egy magasabb sávba nem fog menni és ott is maradni.
A hír megítélése nem egyértelmű. Egyesek szerint 5000 lesz, mások szerint zuhanás 4000 alá. Hétfőn 1 óra kereskedés után okosabbak leszünk. Szerintem ugyanaz lesz mint szerdán, az elején emelkedés aztán vissza.
"itt nem a 4iG kap pénzt, hanem ők adják és cserébe kapnak részvényt egy cégből, amiről nekünk kb. fogalmunk sincs, hogy hogy is állnak valójában." ==> "Az Axiom jövője továbbra is bizonytalan, mivel a vállalat pénzügyi nehézségekkel, projektkésésekkel és a fejlődő űrgazdasággal küzd . A vállalat más nagy szereplőkkel versenyez, köztük a Blue Originnel és a Voyager Space-szel , amelyek saját űrállomásokat fejlesztenek. Ezek a vállalatok az Axiommal együtt azért versengenek, hogy az ISS leszerelése után ők válthassák azt. Mindezen vállalatok számára a legnagyobb kihívást az űrállomások építésével és karbantartásával járó magas költségek, valamint az űrbe telepített gyártás és kutatás viszonylag kevéssé bizonyított üzleti lehetőségei jelentik....Az Axiom Space útja egy nagy potenciállal rendelkező űrstartupból egy pénzügyi válsággal küzdő vállalattá rávilágít a kereskedelmi űriparban való működés jelentős kihívásaira. A vállalat küzdött a kulcsfontosságú projektek határidejének betartásával, a pénzügyek kezelésével és a szükséges finanszírozás biztosításával ambiciózus űrállomás-projektjének megvalósításához. A kudarcok ellenére az Axiom továbbra is megvalósítja terveit, új bevételi lehetőségeket keres, és azon dolgozik, hogy orvosolja az űrállomás-fejlesztésben bekövetkezett késedelmeket. Az Axiom Space jövője attól függ, hogy képes-e további finanszírozást biztosítani, befejezni űrállomás-moduljait, és eligazodni a fejlődő űrgazdaságban." https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://newspaceeconomy.ca/2024/09/18/axiom-spaces-financial-crisis-challenges-for-the-commercial-space-unicorn/&ved=2ahUKEwjdk67E4cuRAxUSwAIHHZgnAlsQFnoECEsQAQ&usg=AOvVaw0-pG0X7PCddB-hZypsGY2g
Ehhez nem kell hitel. A gyorsjelentésből látszik hogy van pénz. Plusz most volt bejelentve hogy kapnak 70milliárdot az államtól (by Hadházy). 2000es árfolyamnál ugyanilyen negatívan láttad és mégis majdnem 5000ig ment.
En egy 33 milliard ft-os kiadast latok.Nyilvan hitelbol.Mire ebbol profit lesz az meg evek.Par honapja mar ez a hir megvolt kerdojellel.Ujabb szog a 4-es koporsojaba.Kicsi fel majd bekuldik 4 ezer ala.Majd ha lesz profit akkor lehet almodozni szebbeket.Egy kormanyvaltas es az egesz megy a kukaba.Opus tuleli,mert ul egy valag kp.-n.
Már bocs, de ez a tök régi hír, október 2. , ezt a hírt már régen beárazta a piac (nem is egyszer), ráadásul még vagy kétszer bejelentették (egyszer, hogy tárgyalnak róla, aztán hogy kimentek amerikába OV-vel) és most alá is írták, ahogy kellett, ráadásul itt nem a 4iG kap pénzt, hanem ők adják és cserébe kapnak részvényt egy cégből, amiről nekünk kb. fogalmunk sincs, hogy hogy is állnak valójában. A rv árfolyamát továbbra is vezetik a kb. 200e - vagy több - részvénnyel (illetve ennek megfelelő összeggel) oda teszik, ahová nekik tetszik, aki látja látja, aki nem nem. Ha nem lenne ez a mesterséges izé, akkor már régen a signal2 által első fázisként mutatott helyen lenne az árfolyam. Amúgy örülök, hogy bejött a tippem és elkezték a "karót" feljebb tenni, illetve sávozni, szétbontani, bár ez szerintem továbbra is káros az árfolyam szempontjából. Apropó, ha esetleg signal2 és FF olvassa ezt a topikot, akkor nagyon kíváncsi lennék a véleményükre a heti és a múlt heti kereskedésről, akár chart nélkül is csak pár mondatban, kösz előre is srácok!
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...