Egyszerű észrevételem: a lépcsőt most kezdte és lehet péntekig lesz még esés, de ebben a papírban még van két lépcsőfok(!!!) de 1 még tuttira. Korábbi két évben pontosan ugyanígy "viselkedett", most lehet előbb jött az első fok, kérdés, hogy ez már az első volt-e vagy még csak péntek után indul.
Ha ezeket az eredményeket hozza amiket itt írt pár hozzáértő, akkor 2000-ig is mehet + ha lesz osztalék nem fogja kímélni az árfolyamot. Az első körben megmutatta; tud menni 1660ig is. Péntekig már nincsen sok idő.
Egyébként nem nehéz kiszámítani a maximális, lehetséges értékét az osztaléknak: Eredménytartalék + Tisztított core adózott eredmény 47%-a + Ingatlaneladásból befolyt nyereség (saját fejlesztésű Forest Hill lakópark lakásainak értékesítése illetve építési telkek értékesítése) és ezen tételek összege osztva a részvények számával. Azaz: - Eredménytartalék: 2048 millió Ft - Tisztított core adózott eredmény: 1770 – 2340 millió Ft közötti sávjának felső felébe várja az éves eredményt a DH. Tételezzük fel, hogy ez lesz 2 250 millió Ft, ennek a 47%-a (a 47% a cég osztalékpolitikája) = 1057 millió Ft - Ingatlaneladás: ők tavalyra 5100 millió Ft bevételre számítottak - Részvények száma: 34.387.870 db törzsrészvény + 1000 db dolgozói részvény . Tehát: (2048 M Ft + 1057 M Ft + 5100 M Ft) / 34.388.870 db részvény = 238,6 Ft . Természetesen ez a maximális lehetőség!! Ennyit BIZTOS NEM fognak kifizetni!! . Viszont egy csinos osztalékra mindenképp megvan a fedezet!
Core tevékenységből max 55ft a többit én nem tudom azt hittem már nem lesz extra osztalék, mintha azt olvastam volna hogy csak néhány lakás maradt csak...
Garajc fórumtárs írása: "Jesszus, mekkorát amatőrködtünk itt az elmúlt napokban! Én legalábbis mindenképp!! Itt a magyarázat... . Szárnyalás 2024 végén: Rekordnövekedés, Emelkedő Volumenek és Lendület 2025-re! . A Csoport erős hajrával zárta a 2024. évet: Az utolsó negyedévben a kulcsfontosságú volumenek minden idők legmagasabb szintjére robbantak, fenntartva az egész évre jellemző jelentős éves növekedést (a pénzügyi termékközvetítés volumene 17%-kal, a hálózati jutalékbevétel pedig 24%-kal nőtt), miközben negyedéves szinten is növekedett (+14%, illetve +16%). . 2024. negyedik negyedévében a közvetített hitelek volumene rekord szintet ért el 291,0 milliárd forinttal, 13,7%-kal nőtt az előző negyedévhez képest, és 17,1%- kal 2023. negyedik negyedévéhez képest. . A Csoport franchise ingatlanhálózata 2024. utolsó negyedévében 4,5 milliárd forint jutalékkal minden eddiginél magasabb értéket ért el (+24,2% éves szinten és +16,2% 2024. harmadik negyedévéhez képest). . A saját iroda szegmens negyedéves jutalékbevétele 503 millió forintot tett ki, ami 28,4%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest és 1,4%-os növekedést éves szinten. . https://dunahouse.com/files/ckfinder/files/DHG_2024Q4_Negyedeves_meroszamok_20250108.pdf ;; . Az osztalék első felére a magyarázat már meg is van! . A másik részénél az osztaléknak pedig azt tudjuk, hogy jelentős bevétel (5,1 Mrd Ft) várható az ingatlanértékesítésből. S mivel már azt is tudjuk, hogy a Forest Hill értékesítése lezárult, ezért ebből következik, hogy ez teljesült is. . S mivel akvizícióról semmi hír nem jött eddig, ezért a piac elkezdte ezt is beárazni az osztalékba. . Plusz ráadásként mivel a hírek szerint az ingatlanpiac élénkülése, illetve a hitelek számának növekedése várható, ezért a jövőbeli (2025) kilátások is ígéretesek."
DUNAHOUSE részvény