A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Ez csak egy technikai - jogszabály módosítást lekövető - változtatás volt. Ez a módosítás magából a tőzsdén jegyzett jogi entitásból, azaz a Waberer's International Nyrt-ből történő leválásnak ad elméleti lehetőséget. De a cégcsoporton belül más tevékenységek/leányvállalatok esetleges kiszervezéséhez/eladásához, stb. nincs köze ennek az Alapszabály módosításnak. És ugye pl. a biztosítási tevékenység - amit itt más kommentelők felvetettek - nem a Waberer's International Nyrt. keretein belül történik, hanem önálló jogi entitás keretein belül.
chat gpt..... voala. 2024 aprilisi közgyűlés. 9/2024. https://www.bet.hu/newkibdata/129046699/WI_AGM%20hat%20szavazat_20240412_HU.pdf Ez gyakorlatilag a spin-off engedélyezése, ami jövőbeli szerkezeti változást enged meg. Ez nem feltétlenül jelent amúgy rosszat. Ezzel kiszervezhetnek nem működő üzletágat is, a megfelelő ellenjuttatás fejében. Pl amibe csak lapátolják a pénzt, az mehet a levesbe. De ehhez még "pici" ez a cég, hogy portfóliót tisztítson. De lehet biztosító áthelyezés is, aminek viszont nem látom értelmét. Anno a gránit is pályázott a postára... mégis mi vittük. Szóval egy picit fel lett fújva ez a kérdés, nincs mit aggódni szerintem.
ha lesz időm, megkeresem. Az dereng, hogy az volt benne, eddig nem lehetett céget "kivenni" a holdingból, ezután ez lehetséges lesz. Ez igen csak át van fordítva a nyelvezetemre. Nem tudom mikor volt, kb 2000-2500 körül volt az árfolyam. Ennek azért rettentő sok olvasata van, fejtegesse mindenki magának. Én mondjuk inkább tőkeemelést várnék tőlük és nagy beruházásokat, ha már tőzsdén vannak.... lenne értelme.... akkor viszont nem érdekeltek abban, hogy csonkítsák önmagukat. De ez csak az én képzelgésem.
Keresgéltem én is, de nem találtam. Elég meredek lenne, ha csak simán meg lehetne csinálni olyat, hogy a többi részvényest megkárosítja... ha fizet részvényenként 7000ret felőlem viheti 🤭
Drasztikusan fogalmazott, de valóban volt módosítás az alapszabályban. Én itt voltam akkor is, nem csak a palotai. Hirtelen nem találtam meg telefonon, de biztos hogy megtalálható az archívumokban.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link