Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2025. 11. 04. 11:14
Előzmény: #260398  Törölt felhasználó
Szerintem párszáz éve s voltak akik imádták a gulyáslevest, akik szerették meg akik közömbósek voltak.
Kár erre rácsodálkozni. De persze nem tilos.
N0MAD 2025. 11. 04. 11:11
Előzmény: #260396  Törölt felhasználó
Van egy olyan tippem hogy nem vagy házas, “felnőtt” a szemében. Ha van unoka akkor “nesze fiam, legyen jobb nekik”, addig meg csak lump vagy aki eldőzsölné, akarmennyit kuporgatsz is.
Aztán hogy pont a válás a legsikeresebb pénzveszteség az mindegy is :D
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 11:10

picit mindig rácsodálkozok hogy a panelfikázás hányezredik verziója miként tud lélekemelően újra és újra élénken, szinesen virágba borulni
.
még emlékszem azokra a földszintes alacsony falusias házakra a Flórién téren a Szentendrei út Vörösvári sarkon, ahol a Szentendrei út nyugati oldalán le lehetett szállni a a hatvanas évek végén a Csillaghegyről érkező  34-es és 42-es buszról, átmenni a túloldalra moziba, aminek már nem emlékszem a nevére, majd s mozizás után a mozi előtt felszállni a buszra és hazamenni, és 1970-71-et télen ugyanezeket a buszmegállókat használva jártam  a haverjaimmal edzésre a Kórház utca általános iskola tornatermébe amit szintén hamarosan lebontottak
.
panelfikázás már akkor is virágzott, bő 55 évvel ezelőtt
.
persze, most jut eszembe: vannak örökzöld slágerek
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 10:43
bocs Greenmam a szemelyeskedesert, nalad nem tudom mi lehetett de te kurva sokat meloztal ezt mondtad es elvoltal az 5 kereses garzonban csaladdal aztan hirtelen jott sok penz  oroklessel
teged is kemenyen fogtak?
vagy csak basztak adni ? D
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 10:37
amugy jo hely ez egyetemvaros joanyam epp most megy a napokba oda helyileg, orokolt 2 lakast Pécsen :)
potya penz a kozjegyzo ott van jott a papir menjen be.Bar ertelmezve be se kell mennie hanem egybol a nevere kerul.  Felvetodott benne  ugyan mar kisfiam ugyis egyke vagy lemondok a reszemrol majd megkapod atiratom rad a hagyatekin. Na Fater megen vetozott az Baszna be felkialtassal. A szokasos soha semmit nem kapok otthonrol azt guzsorgok a Bp szobakonyhaba  a halalfaszan Pest kulson :)))  mar rohogok az egeszen es mar egy tonanyi kp allamkotvennyel . De akkor se kapok semmit megen.  Teremtsem csak meg magamnak az egzisztenciat sok eve ugyanaz a nota. Es megis az oregnek akarok bizonyitani. Tisztara mint a capak kozottben amikor mondtak a Moldovan Balogh ek ugyanaz a fusztracio es majd en megmutatom vagy :DDD
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 10:19
Előzmény: #260392  siemens
meee'  öregszik a beton es ez gyakorlati tapasztalat 
szettetszem a kezem az oakan,  ez van ezt latom 
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 10:15
https://ingatlan.com/lista/elado+lakas+panel-lakas+pecs-egyetemvaros
66 db
akit erdekel a trend ez 2016-17 kozt 200 -220 folott fluktualt duplikaciiok nelkul 2018 ra leesett 100 ra   a bufik megvettek mindent , az alj 34 volt iden tavasszal bocsesz de csak figyelem a honvagy es kivancsisag miatt most megen no a kinalat
2019 tol mar Bp vagyok azota mar annyira nem  mervado csak kicsit a haveruk meg mindig ott vannak
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 10:09
https://ingatlan.com/34961564
nosztalgiazom az elso front kepen nekem  az utca masik oldalan volt egy pecom  a 4-esben gyonyoru panoramaval 4/4 em.  ispitalaja oreg kervaros  kertvaros rozsadombig amig a szem el lat. ma az a szar vagy 50 milla  uj viz villany nyilaszarok burkolatok 4 honapig furtam faragtam + az alvallakozo haveruk gaz epulutetgepesz ahhoz nem nyulok
mai napig nosztalgiaval tekintek oda vissza 
es meg hany lakast megdolgoztam ott? 4 eve mentem arra egyik cimbimmel kocsival mutogattam a lakasokat a betonkaptarokban az is az enyem volt az is , az is.   jo emlekek. Amiket lenyomtam pecokat azokat nem kell felujitani 40 evig max festeni. Jo melos vagyok :)
siemens 2025. 11. 04. 10:07
Előzmény: #260390  Törölt felhasználó
Persze, hogy arra reagáltam. Hogy miért csak a korábbi paneleknél tapasztalhattál ilyet. A technológiára gondoltam.
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 09:59
Előzmény: #260389  siemens
amugy vettel valami bedolt hitelest?  imadod oket neked az a gyenged az alkalmi vetel  nagy speka pecázos vagy:)))))) ezt meg kell hagyni
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 09:57
Előzmény: #260389  siemens
remelem most nem a plusz nullan kekeckedsz?
tudod mire gondoltam
 es tudod hogy nem adok a helyesiarasra es a stillisztikara
ha a lenyegire ragaltal azt mondom a 80 elottiek szarok mar es ez a domino az 1961 es a margin call
siemens 2025. 11. 04. 09:52
Előzmény: #260386  Törölt felhasználó
A válasz pont a kérdésben van. (utolsó mondat)
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 09:51
Előzmény: #260387  Törölt felhasználó
upsz ez mar 2017 eleje volt a 11 millas vetel
 annyi lofasz lakast nyomtam anno ott le hogy osszefolyik mar 
imadtam az Egyetemvarost  volt minden bufim   ugyved bankar atomeromu mernok Paksrol ontottam nekik  a panyelkakat eletemben nem kerestem olyan jol  meloskent mint anno aranyevek voltak
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 09:48
Előzmény: #260386  Törölt felhasználó
https://www.youtube.com/watch?v=mq6fQUL2FnY&pp=ygUTMjUgZW1lbGV0ZXMgYm9udGFzYQ%3D%3D
ott laktam mellette
https://ingatlan.com/lista/elado+lakas+panel-lakas+u:Szigeti_%C3%BAt%7C16904
szamokat? elvegre ingatlanarak  topik
 11 ert vettem anno 2016 ban es tiptopp felujitottam es eladtam  az a lakas gyonyoru volt meg kazettas almenyezetet is raktam ra a polisztirolos 50X50est mert ez noha gagyi egy belpesthez kepest de videken ez megdobta a bufiknek jo volt
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 09:42
Előzmény: #260385  siemens
a sajat otthonom peldajat hozom fel 1970 es epitesu lakas volt Pécs Egyetemvaros a lebontott 25 emeletes kornyeken egy szaros konyhafalara akartam furni par lyukat es mivel melos vagyok esszel furtam nem a Hi-Koki furo-bontokalapacsommal mentem neki- az ut rendesen negyed millas gep _ ehhez kell a melos rutin ami nem nagy cucc de egy rahedli masodmunkat megsporol ha kart okoz.a nem megfelelo szerszamvalasztas. Naszoval egyet furtam ovatosan es a masik oldalon kipottyant a fal , ha neked van igazad es a korrodalo acel szalak okozzak akkor kerdem en mier kapott levegot parat es gyposkaporszaraz kozponti levegoztetesu panyelkaban a fofal glettelve muanyagfestekkel lezarv?
 :)gyartasi hiba?  lehet
 de miert csak az 19080 melottieknel futottam bele ilyenbe?
siemens 2025. 11. 04. 09:33
Előzmény: #260380  Törölt felhasználó
A beton elmorzsolodását inkább a betonacél rozsdásodása okozza.
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 08:45
Előzmény: #260381  greenman76
megvan meg az utcai ablakos 5keres garzonod?
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 08:43
Előzmény: #260378  J0hnnyEnglish
ha a kotelezo felulvizsgalatot eroltetik hajra en hulyere keresem magam   
 tudod kapitalizmus kerslet kinalat elerheto szaki mennyiseg
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 08:39
Előzmény: #260380  Törölt felhasználó
amit leirtam arra lehet legyinteni bar hivatkoztam muegyetemes nagykoponyakra is, de egy fix!
A villanyos rendszer oregszik az aluminium vezetek egyszeruen megszakad a falban mert ilyen az alu kemiailag gyartestechnologiailag, nem kell elfurni se nem kell a villamos koteseknek se ugymond elfaradni , magaban a falban szakad meg a vezetek.
Na ilyenkor jon a kedves megrendelo uj vezetekrendszer kell de em akar muanyag kabelcsatornakat latni vessuk csak be mi villanyosszerelo melosok horonymaroval a falakba vizszintesen is  es ne csak mm fallal ez egy kabeltipus ami engedelyezett es szabvany 10 mm melyen( max a festo orul meg ha ki kell glettelnie utanunk)  ne mbcu kabelekkel max 20 milimeter melyen hanem rendesen 50 mm melysegben vedocso gipsz ahogy egy teglafalnal tennenk.
Na lehet gondolkodni egy 45-60 eves panyelkanal ahol cserelgetik a villanyos rendszereket mert muszaj ez nem opcio es halogatas ez kell. Ha a 12 centis falakbol kimarnak 5 centit  vizszintesen minden lakasnal minden szinten egy 15 emeletes epuletnel? 
greenman76
greenman76 2025. 11. 04. 08:28
Előzmény: #260371  Pistike12
Ha valóban nagy mennyiségű új lakás zúdulna Budapestre ahogy ez kinéz, az azért érdekes helyzetet teremtene számos kerületben.
Panelt sehol sem vennék, de igazi biztonságot az azzal rendelkezők számára leginkább a klasszikus budai kerületek nyújthatnak.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek