Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 08:25
Előzmény: #260376  Vodafonelive
egyszeru a valaszom, bar en is atolvasgattam a beton statikai vizsgalatokat a muszaki egyetem par nagy koponyaja rendkivul jol osszeszedett irast rakott fel a netre foleg elettartam alapjan es vizsgaltak tenyleg alaposan mindent, szoval nem csak sajat kutfobol szedem.
naszoval: a beton mesterseges anyag. ez van
az acel meg korrodalhat ha levegot kap es ugyebar akkor a para miatt vizet is az meg a melosok felelossege volt a csomopontok kialakitasa a lechner tudaskozpont videon rogzitette a teljes panyelka gyartas minden munkafolyamatat fent van jutyubon es a csomopontok betonfedeset is segedmunkasok vegeztek
 na ennyit a panyelrol 
 de visszaterve a beton mesterseges a tegla nem az termeszetes egetett agyag magyarul fold es a meszcement kombo hatareset a cement miatt
de!
 a templom 500+  evig elvan ko alap egetett tegla es mesz alapon 
de a beton?   
neha az gatakra gondolok pl: asszuani de hat ezek tomeg gatak oly nagy forrosag volt nemelyik ilyen beruhazasban valahol az usaban is hogy hutottek belulrol
na ok meddig allnak majd? viszont tomeg gat ahol a suly a lenyeg azert nem osszekeverendo egy 12 centis fofalu panyelkaval ahol  ki van minden konnyitve  es ott a nyiro csavaro erok
bar a legfontosabb szerintem az elmorzsalekolodas a betonnal, nem egy panyelkat ujitottam mar fel az 1980 as-ok (de szornyu a helyesirasom brrr ) rendben vannak de egy 1965-os mar falatfurasnal 8 mm es furoval atfurva oklomnyi darabok esnek ki beloluk a tuloldalon. Magyaru oregszik
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 08:11
Előzmény: #260375  Pistike12
aszongya :Mivel tud tobbet adni mint egy atlag ingatlanos?
Nos ez a befektetoi csomagban mondja el, meg se nezem tippre fizetos szolgaltatas.  szoval suletlen marketing sales duma( ba elismerem a sales a kiraly aki el tud adni )
 --
"Ha reszvenyben lenne, akkor mit mondana? 🙂
 a kiszamolos Csernok akit tisztelek a munkassaga miatt, na otole sokat tanultam az elmult cirka 10 evben.  Szerintem a cikkei 80%-at atolvastam, viszont paran beirtak neki is a redditen ha mindenki ingatlant vesz neki mibol lesz tanacsadoi lovetta ha nincs folos  beoszthato atcsoportosithato lekotheto befektetheto megtanacsadhato penz?  :)
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 04. 08:11
Előzmény: #260372  Törölt felhasználó
Az de azért abba gondolj bele, hogy ennyi ember amúgy hova megy? Inkább a kötelező felülvizsgálatot és felújjítást kellene erőltetni.
Pistike12 2025. 11. 04. 08:02
Előzmény: #260370  Törölt felhasználó
Ebben az igazi biznisz nem a 18%os hozam/ev a vevonek, hanem a 25mos felujitasi koltsegbol 0 befektetessel a 10m/felujitasi felar zsebbe🙂
Vodafonelive
Vodafonelive 2025. 11. 04. 08:02
Előzmény: #260372  Törölt felhasználó
Mit gondolsz a 4-5 szintes panel/csúsztatott zsalu/tégla lakásokról? Ott is dőlhet a dominó?
Pistike12 2025. 11. 04. 07:58
Előzmény: #260370  Törölt felhasználó
Aztaqva. 
Sok perc okoskodas, onfenyezes onnon zsenialitasa felett, mikozben annyi az erdeme, hogy bull piacon van a penze... 
Ha reszvenyben lenne, akkor mit mondana? 🙂
Pistike12 2025. 11. 04. 07:55
Előzmény: #260371  Pistike12
14ben 1.4-1.5m kozozt
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 07:34
Előzmény: #260371  Pistike12
panyelkat spekara lehet venni max de hosszutavra sajat lakasnak 25 eves futamideju hitelre nem nem soha. Ncseed kelenfoldi panyelkai 1961 es epitesuek a legelso panel is ott epultt. Az mar 65 eves.  Az elso ilyen panellal valami statikai gond lesz az osszesre ranyomja a belyeget es megindul a domino hatas. Lehet itt nyilatkoztatni szakertoket 3 havonta a tv-ben nem lesz gond de akkor is de attol meg ez jelentos kockazat 
Pistike12 2025. 11. 04. 07:27
Előzmény: #260355  greenman76
Most pl indult egy a hatar uti metronal. 
Deva 15ben is tudok. A 13 kb bayer fehet bele. 
Panelt csak kivalo lokacioban, ahova nem epulhet uj. 
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 07:18
https://www.youtube.com/watch?v=lQVtzAOX0hw
Hogyan csinálok 40% profitot 2 év alatt évi 100m forintból a budapesti ingatlanpiacon
2:49-tol 
aszongya 100 ert vettuk a lakast 25-ot radobtunk 150-et er!
Hol?  Latszik hogy nem egy  flippinges speka az illeto hanem ugynok, ilyen a meseben nincs a mai arakon ahol az arres durvan leszukult a felujitando es tiptop kozt
bronz 2025. 11. 04. 07:14
Előzmény: #260357  Bandita
Főleg, hw csökkentik a rezsicsökkentést tovább, mert azt mindenki látja, hogy fenntarthatatlan.
2010 előtt sok panelos izzadt a horror fűtésszámlák miatt, egy pillanat alatt visszajöhet ez a korszak és akkor mi a jobb?! 
A korszerűbb újépítésű vagy az elavult szutyok panel?
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 07:06
es nem kell Laci bá' az aresest varok hulye vagyok kommented.  Nekem 8 mi lesz van hol laknom hitelmentes tiptop es van eleg  tartalekom. De ha most kellene vennem Bp-n valamit hat fognam a fejem
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 07:01
Előzmény: #260356  izommanvagyok
micsoda videjo ferj felesegnek 1-1 lakas a 3.meg Szechenyi hitelre.  Ez am a befektetes allami tamogatassal.  Csoda hogy 50 milla egy szaros szobakonyha mar Pesten? Akkora bukta lesz ebbol a piramisjatekbol mint az allat
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 06:52
DavidCamp
hagyjad mar ezt az " iszonykas " baromsagodat kesz rohej
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 06:52

tegnap az Andy hatására használtam a manipulatív szót, talán először életemben
mivel nem annyira szeretek olyan szavakat használni, amiknek nem vagyok igazán tisztában az utca szinten túl némileg alaposabb fokú a jelentéstartalmával, ezért délután kicsit olvasgattam róla
.
messze nem biztos, hogy megfelelően használtam, de mélyebben már nem annyira izgat a fogalomkör, ezért a jövőben is valószínűleg inkább kerülni fogom a használatát
.
és igen manapság nagy divat dobálózni a manipulálás, és a manipulatív szavakkal is, ami nem csoda, sőt az lenne a meglepő ha nem így lenne
ugyanis talán mindenki érzi, hogy még soha nem volt ennyire töményen jelen az ember világában valamilyen formában megjelenve, szinte állandóan egyszerre több irányból érkezve valami ilyesmi, mint mostanság
.
azért a befolyásolás színtiszta egymástól elég jól elkülöníthető formákban is létezik, és nagyon sok kevert, vagy elmosódott kontúrokkal is, inkább csak szubjektív alapon besorolható alakja is van, talán ezek a leggyakoribbak
és mivel a lakóingatlan piac a topkategóriás tömegérdeklődési terület, és kellően átláthatatlan is, kiváló nagy hozammal kecsegtető a befolyásolást űzők számára még a viszonylag alacsony szinten művelőinek is
.
zajlik is a kormányzati szinttől kezdődően egészen le a dohányboltok előtti gyülekezetekig egyaránt szinte mindenhol és lég szaporán
Törölt felhasználó 2025. 11. 04. 06:51

DavidCamp 2025. 11. 03. 22:06
Előzmény: #260362  hunball2
Érthető...:)
hunball2 2025. 11. 03. 22:05
Előzmény: #260360  DavidCamp
Igen, terveztem. Egyelőre még a jetlag-gel küzdök, nem csináltam semmit a munkán meg az ételszerzésen kívül.
DavidCamp 2025. 11. 03. 21:58
Előzmény: #260356  izommanvagyok
Sehogy...már megint a propaganda! Tudod mikor realizálsz? Amikor eladod. 200ftos fűrészporos kenyér kisült már? Beteg gyerekek? Jol vannak? Feleség bírja a strapát a gyerekekkel? Vákkuum megvan még?
Iszony....hagyd már magad a CSOKOS csalásoddal. Remegsz kicsiiszony. Családiadókedvezmény szevaszhellonyista. 350e /ho szevasznyista.
Joejt.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek