Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Elolvastam a Telex-es összefoglalót. Ez az elmebeteg még büszke is rá, hogy a ChatGPT ugyanolyan üres, semmitmondó populista lózungokat képes írni, mint amiket ő előad. Meg az is vicces, amikor azt mondja, hogy el kell kerülni az adósságcsapdát, de azért a GDP 60%-a helyett 90%-ig is el lehet adósítani az országot (mindezt ugye emelkedő GDP várakozások mellett mondja). És még a nem egyetemre járó fiatalokat is eladósítaná valami "munkáshitellel". És gyakorlatilag bevallja, hogy nyugodtan ki lehet, sőt ki kell árusítani az országot: "annak adunk el, aki megveszi" = amit megvesznek, azt eladjuk Azt hiszem, veszek egy popcorn gyárat, mert szép kis éveknek nézünk elébe.
Dehát
tele vannak a boltok +a parkolóik, menő autók furikáznak + tele vannak az utak, a rendezvényeket is sokan látogatják, nyaralnak utaznak, közben sosem látott összegeket takarítanak meg,...és
még, hagy ne soroljam ez jobban mén a mögaFO$os bagázsnak, mégis majd 1000 milliárd áfa hiányzik a
kasszábúl. Mi lett volna, ha "a szegénység nem maradt volna el érdeklődés hiányában" ahogy tromitás kriftós mondta. sajna nem csokikrémmel töltött a palacsinta és sokan nem habzsolják 2 pofára
Én nem nézem, nem hallgatom,ahogy egy utcai kacatot áruló árushoz sem megyek oda nézelődni,érdeklődni. Ha közeledik,egyből elhajtom. Tapasztalatom van ebben. Ha nem ezt teszed,ezek a típusú emberek vagy meglopnak vagy átbasznak,nincs harmadik lehetőség. Jól járni sosem fogsz velük. Ez tuti biztos!
Amúgy néha még engem is megfog egy pillanatra a dumája,de aztán mindig felötlik bennem, hogy de miért kellett milliárdossá tennie a lányát, vagy a Lőrincet!? Miért kellett tönkretennie az egészségügyet?! Miért kellett kinyírnia Ángyánt!? Miért kellett kisemberektől elvennie a trafik és szerencsejáték bizniszt!? Miért kellet a haverokkal ellopni az eu-s pénzeket!?Miért kellett tönkretennie az ellenzéket, az ellenzéki sajtót!?Stb.
Jól tud beszélni, de ő mondta, ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek! Hát, Magyarországot meg lehet nézni, egy csődtömeg az egész!
Törölt felhasználó2024. 09. 25. 12:01
Eszembe jutott a Covid amikor Orbán kijelentette május 31-én vége lesz a járványnak. (Nem pont ezt mondta tudom. ) A lényege az volt, hogy a turista szezonra ne legyen korlátozás. Aztán csoda történt eltűnt a Covid de ősszel nálunk haltak meg a legtöbben népesség arányban. Aztán Orbán kijelentette idén az inflációnak 6% - ra kell csökkeni KSH mit mér 5.9%-ot. ( lehet megint nem pontos az érték amit idézek a mondanivalóm a fontos) Erre kiderül mégse csökkent az infláció mert a vidéki kisnyugdíjas már csak egyszer eszik egy nap. Jövőre 3-6% növekedés amikor recseg ropog a világgazdaság. Semmi kétségem meglesz!
Egyszerűen nem találok szavakat a beszédre. Kb. Elismerte két pad közé estünk. Tök mindegy ki csak valaki segítsen Magyarországon! Nem térek észhez! Kb. 3. alkalommal olvasom. Mert nem hiszem el amit látok! Draghi jelentés miszerint a jövőt nem a népességnövekedéssel kell megoldani nem tetszi neki…. de bele sem megyek tovább a részletekbe. Döbbenet van rajtam!
Láttuk az elmúlt években az unortodox high pressure gazdaságunk mekkorát "fejlődött" és áldozott is nem kicsit az infláció és FO$rintrontás oltárán. Ha ilyen jól bejött, akkor tovább kell tolni... Mindezt most gondolom sikerül majd brutál infla és deviza összeomlás nélkül véghez vinni. Bár, mint tegnap megtudtam, az is siker, hogy a váltókban még nem 500 az árfolyam. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240925/orban-viktor-kijelolte-a-celt-3-6-os-gazdasagi-novekedes-kell-712107
Gyengülünk mindentől és mindenkitől, próbálhatják fogni, ha az elmúlt
15 hónapban -3,92% erősödésben lévő zlotyi - 3,85% usdeur csak elmegy nullába, akkor mi
hun leszünk, ha amíg ők erősödtek, addig mi +7,36%ot gyengültünk és
ezen időszak alatt nálunk a kamat 18% volt vagy jött le onnan ás az ő
kamatukat nem is tudom elérte-e már(zlotyiét sem érhette el, a ződhasúé még odább van) ??? Tehát mi nem kis kamatelőnynél
is estünk. Milyen érdekes, hogy ezen időtávon a cseh koronára simult a pöngő. Mindig valakihez simul ez az 1000éves jobbkERESZténykonzervatívÓmagyarnépNEMZETTHY szuverén ország devizája. Nem 1szer mondtam , ha levinnék paritásig az euróval felvásárolhatná a magyar nép fél Ausztriát, vagy az egészet. Nem végeztem számításokat csak saccoltam. A fo$rint árfolyam tartása jelen helyzetben olyannak tűnik nekem, mint akire rájött a cifraFO$ás. Remélheti, hogy eljut a fajanszig, de ez ki fog csattanni, vagy az utcán vagy a lépcsőházban vagy a mellékhelyiségben már letolt gatyával, de még nem a toaletten ülve (ez a legrosszabb verzió, sok lesz a takarítani való) vagy szerencsés esetben már ülő helyzetben. Sok múlik azon is, hogy feltartják e az embert megcsikizik e jól közben... https://imgur.com/a/XN2el8b
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)