Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 12. 31. 10:15
Előzmény: #7271  Törölt felhasználó
#7280
"...pár ilyen garázstőzsdén nagyobb a forgalom mint a pestin,.."
 
:))))))).... jah, a kamu "varázs"-tether télleg nagy csodákra képes, anélkül apró töredéke se' volna...:))))
Törölt felhasználó 2018. 12. 31. 08:32
Előzmény: #7277  Idea
#7279

Én megértelek, de ami erre jó, az arra is. Azért írtam, hogy józsi bácsi nem fogja BTC-be menteni a vagyonát, hogy a tartozásait ne kelljen kifizetnie, hanem majd az, aki készakarva nem akar fizetni.
Nekem sok tapasztalatom van, mikor az óriási tartozást felhalmozó kft. tulajdonosa bedönti a céget, hogy új lappal indulhasson. Az alválallkozók meg üthetik a nyomát, a magánvagyonát nem kaphatják meg.
Aki felveszi a hitelt, egy szerződést ír alá, ahol le vannak írva a feltételek arról is, ha nem tud fizetni. Ha nem figyel oda, és sajnálja a szakértőre a pénzt, az megjáthatja.
Törölt felhasználó 2018. 12. 31. 08:19
Előzmény: #7273  zotyó
#7278

Erre szokták azt mondani a szegény embert az ág is húzza. Az autoriter, mindent tönkretevő rendszerből, egyenesen a pénzéhes spekulánsok kezébe teszik a már úgyis elinflált megtakarításaikat. Ezzel sikerült teljesen tönkretenni a tömegeket, azt gondolták, óriásira hízik vagyonuk, aztán 80%-kal csökkent. Ez így van, a bajban lévő emberrel mindent meg lehet csinálni, mivel minden szalmaszálba kapaszkodik.
Nálunk is az 1990-es évek erről szóltak, a tapasztalatlan emberkék sorra vesztették el pénzüket a piramisjátékokban, könnyedén beetették őket, hiszen nem voltak hozzászokva a farkastörvényekhez. Azt gondolták, majd az állam odafigyel ránk, védőhálót kifeszítve.
Ugyanez történik a bajba jutott országokban is, a nagy elkeseredésből bármibe beleugranak, ha  a spekulánsok érzik a vérszagot, oda sereglenek, hátha jut nekik is egy falat. Ezek kíméletlen sakálok, szívesen falatoznak a dögből is.
Környékünkön egy piramisjáték bedőlése után, 4-5 cég is jelentkezett, hogy összefogva  a károsultakat visszaszerzik a pénzüket, természetesen a jogi képviselet pénzbe került, sokan befizettek, aztán a pénz mégsem lett meg, viszont elbukták a befizetett "ügyvédi" díjat is.
Idea 2018. 12. 31. 01:54
Előzmény: #7179  Törölt felhasználó
#7277
Nem arról írtam, hogy a másik megdolgozott munkáját ne fizessük ki. Arról írtam, hogy a túlzó elvonások, sarcok, büntetések, késedelmek túlzó következményei ellen jó eszköz lehet egy névtelen, lefoglalhatatlan eszköz ami nem feltétlenül a btc lesz. Tömegeknek kellene védekezni a kifosztás ellen. A takarító nénitől a mezei kft-n át a milliárdosokig. Na azok védekeznek is, ha a milliárdos megvédheti magát a kifosztástól, akkor a szalag melletti dolgozó miért ne tehetné? Erkölcsileg semmiképp sem ítélhető el.
.
Annyi konkrétumot írhatnék amiből kisregény lenne csak nincs értelme. Munkát, árut, kölcsönt, befektetést fizessük ki/vissza, kezeljük felelősséggel. Büntetés/nyerészkedés jellegű tételeket viszont NEM!
kukker 2018. 12. 31. 00:00
Előzmény: #7273  zotyó
#7276

Ez egy nagyon jó szólam.
Csak hogy:
A világ nem Venezuela, a világban lévő pénzügyi működések nem Venezuela-szint.
(És ha netalántán mindenhol az lenne, akkor nem a BTC lenne az érdekes, hanem, hogy minden összeomlott és megette a fene az egészet)
Ilyen példákkal - hogy Venezuelában mi van - jönni, kit érdekel vazze?
És akkor most mindenki rohanjon BTC-t venni, mert ott ez van.
Remek.
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 12. 30. 23:14
#7275
FB-nak ha jól tudom 2,2milliárd felhasználója van, akik legalább havi rendszerességel használják a fiókjukat. Jönnek majd az akciók: 10% kedvezmény, ha FBcoinért vásárolt termékünket kiposztolja FB hírfolyamán! :)
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 12. 30. 23:01
Előzmény: #7273  zotyó
#7274
Ha valóban beindul a FBcoin, még SMS-t sem kell majd küldeni, csak egy üzenet FBmessengeren a külföldön élő rokonnak és pár percen belül, költségek nélkül megérkezik a FBwallet-be a coin. Talán még be sem kell válltania, ha sarki fűszeres boltnak van FBfiókjához kapcsolt wallet, csak átküldi a coinokat a vásárlásért. Azok a nagy cégek, szervezetek, vagy országok, akik megcsinálják saját decentralizált digitális pénzüket és stabil árfolyamot tudnak biztosítani, azok fognak dominálni a kriptopiacon véleményem szerint.
FBwallet=FaceBook wallet=FelhasználóBarát wallet. :)
zotyó 2018. 12. 30. 22:16
#7273
"Alex Gladstein, a Human Rights Foundation nemzetközi jogvédő szervezet stratégiai igazgatója (egyúttal a világhíres Singularity University előadója) a TIME-ban megjelent cikkében visszairányítja a fókuszt a bitcoin valódi társadalmi jelentőségére: arra, hogy a szabadság védőbástyája egy olyan világban, ahol Orwell rémálma egyre valóságosabbá válik. Idézünk a cikkből néhány fontos részletet magyarul is, azoknak, akik nem beszélnek angolul (akik beszélnek, inkább olvassák el az egészet eredetiben, mert nagyon jó). ::::::::::::::::: Nem szoktunk ilyet kérni, de ezt most nagyon fontos és nagyon klassz lenne, ha osztanátok!!!! :::::::::::::::::::::::::::::::::: "Mivel egy autoriter rendszerben élnek, a venezuelaiaknak nincs módjuk arra, hogy megreformálják azt a politikai berendezkedést, amely tönkretette a gazdaságukat. Nem tudják elszámoltatni a vezetőiket szabad és fair, változásokat követelő választások vagy kampányok útján anélkül, hogy ne kellene rettegniük a megtorlástól. Miközben órákig állnak sorba az ABC-knél vagy a gyógyszerekért, és tehetetlenül nézik, ahogy megtakarításaik a semmibe vesznek, úgy tűnik, nem maradt számukra semmilyen opció. De az innováció motorja a szükség. A venezuelaiak ma már a Bitcoint kezdik használni, azzal kísérleteznek, hogy szembeszálljanak a hiperinflációval és a szigorú pénzügyi kontrollal. A kriptopénzek és a blokklánc ipar világában a spekuláció, a csalások és a kapzsiság elhomályosította Satoshi Nakamoto találmányának azt a potenciálját, hogy a szabadságot növeli. Azoknak az embereknek, akik autoriter rendszerekben élnek, a Bitcoin értékkel bíró pénzügyi eszköz lehet, a cenzúrának ellenálló pénzváltás csatornája." (...) "...egy USA-ból érkező banki átutalásra jelenleg akár 56%-ot is elérő extra költség rakódik, mire dollárból bolivár lesz, és a folyamat több hétig is eltarthat. Sőt, a venezuelai bankok az utóbbi időben a kormányzat nyomására megszüntették ügyfeleik hozzáférését a bankszámláikhoz, ha ehhez külföldi IP-címet próbáltak meg használni.
Annak érdekében, hogy ezt a bürokráciát kikerüljék, egyes venezuelaiak bitcoint kezdtek el fogadni külföldön élő rokonaiktól. Ehhez elég, hogy egy SMS-t küldjenek a kint élő családtagjaiknak, hogy azok küldjenek nekik bitcoint, és azt pár percen belül, minimális költséggel megkapják. A kormány ezt nem is tudja cenzúrázni, mert a bitcoin nem megy keresztül bankokon vagy más közvetítőkön, hanem közvetlenül érkezik a mobilon lévő tárcába, peer-to-peer módon. Aztán, pár perccel később a beérkezett bitcoin eladható a helyi váltóknál, flash drivera tölthető (sőt, akár csak memorizálható is a recovery phrase révén) és így az emberek máris megmenekültek attól, hogy Venezuela a teljes megtakarításuk felett totális kontrollal rendelkezzen." A készpénz, mint alternatíva kapcsán a szerző kifejti, hogy például Venezuelában már kilóra mérik, ezért nagyságrendekkel bonyolultabb használni, könnyen ellopható és lefoglalható, ráadásul a világon egyre több ország szorítja vissza a készpénz használatát. Gladstein idézi Nassim Nicholas Taleb gondolatát, mely szerint a bitcoin "biztosítás az orwelli jövő ellen". Befejezésül elmondja, hogy a világ népességének még csak mindössze 1%-a (kb 40 millió ember) használta valaha a Bitcoint, miközben a Human Rights Foundation szerint a világ népességének kb 50%-a él autoriter rezsimekben. "Ha időt és erőforrásokat fektetünk abba, hogy felhasználóbarát tárcákat hozzunk létre, és több váltót, és jobb oktatóanyagokat a bitcoinról, akkor megvan a lehetőség arra, hogy valódi változást hozzon azon 4 milliárd ember számára, akik nem bízhatnak a vezetőikben, vagy nem férhetnek hozzá banki szolgáltatásokhoz. Számukra a bitcoin a kiút." HAJRÁ!!!!!!!!!!!!! "
http://time.com/5486673/bitcoin-venezuela-authoritarian/
forrás:
https://www.facebook.com/BitcoinBudapest/posts/2251270705146979?__tn__=K-R
Üdv
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 13:00
Előzmény: #7271  Törölt felhasználó
#7272
Ja és mert muszáj: 😂😂😂😂😂😂😉😉😉😉😀😀😀😀🙃🙃🙃😁😁😁😁😁😁
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 12:59
Előzmény: #7270  Törölt felhasználó
#7271
1, hazudsz rólam, senki nem mondta higy vettem e ha vettem mennyit mikor, hazudsz ahogy vukknál is tettétek.
2, Nyilván ez a 10 személy által látogatott fórum mozgat bármit is, hogyan tudod ennyire megslázni magadat?
3,Lószart van neked bent limites vétel, ha igen ismét extra idióta vagy, egy soha be nem következő dologra tartasz bent egy nem megbízható tőzsdén pénzt. 😂
4, Örülök neked azért, egy gonosz, rosszindulatú ember vagy, de az hogy itt trollkodsz pont azt mutatja, hogy se család se kutya se macska, nulla szeretet vesz körül amit láthatóan meg is érdemelsz.
5, pár ilyen garázstőzsdén nagyobb a forgalom mint a pestin, szóval alázd még magad hülye troll
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 12:32
Előzmény: #7269  Törölt felhasználó
#7270
kereskedés??...:)))... milyen "kereskedés"???...:ĐĐ))... ja, már tudom, amit te csináltál... beleültél 12k fölött valami garázstőzsdén és most itt hinted a hájp-igét, hátha felmegy még egyszer a feléig, ahol már örömmel dobnád... ez elég messze áll a kereskedéstől (sztem). :)
 
régebben is írtam, hogy 0.99 usd-centen vannak bent limites vételeim... ne izgulj, türelemmel kivárom az aktiválódásukat... (már ha lesz még ott egyáltalán valamiféle btc/usd árfolyam).
 
;))
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 11:40
Előzmény: #7268  Törölt felhasználó
#7269
Gondolom meghaladja a fantáziád de ez semmit se jelent. Mintha eddig is ment volna a kereskedés. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 11:10
Előzmény: #7266  Törölt felhasználó
#7268
"...Nincs központi árfolyam nehéz megérteni igaz?.." 
 
akkor ez tényleg egy ideális világpénz-jelölt...:)))))
 
https://bit.ly/2Vd4vct
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 11:05
Előzmény: #7263  Törölt felhasználó
#7267
Miért lenne vagy vagy?  Lehet csak megváltoztatja. Úgyse az van sosem teljes mértékben amiket vizionálnak. 
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 11:03
Előzmény: #7264  Törölt felhasználó
#7266
Jajj de gyenge ez. Nincs központi árfolyam nehéz megérteni igaz?
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 10:06
Előzmény: #7255  Törölt felhasználó
#7265
"...Amúgy mi a túrónak vagytok itt ha szartok rá?.."
 
azért vagyunk itt, mert a topik témája ez:
 
"Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?"
 
Ennek a kérdésnek a megválaszolásához sokféle véleménynek szabad és kell ütköznie... viszont téged senki sem gátol meg abban, hogy nyiss egy bitcoin-hype vagy bitcoin-szekta topikot (ld. "Estmédia szekta" topik) ahonnan mindenkit törölhetsz, aki nem hajlandó veled együtt hájpolni a bitcoint. Ez itt így működik, dindike...:))
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 10:01
#7264
Melyik oldalon van a hiteles árfolyam?
coindesk......3872
cryptocurrency.......3827
bitstamp.......3762
kraken........3768
A fene, még le sem írtam, és már
bitstamp.......3802
kraken........3800
gyorsan elküldöm, mert nincs időm hiteles dolgot írni
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 09:48
Előzmény: #7260  Törölt felhasználó
#7263
Akkor most vagy-vagy. Ahogy a címben elhangzik:
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
a végén a kérdőjel a fontos.
Törölt felhasználó 2018. 12. 30. 09:40
Előzmény: #7261  prmiklos
#7262
Ezt tök jó hogy leírtad, de mondjuk kifejthetnéd.
prmiklos 2018. 12. 30. 00:12
#7261
Úgy látom a szombat este betett itt néhány embernek.... A magam részéről egyértelműen NEM látom a jövőt a BTC -ben, és erre több általam racionálisnak tartott érv is van.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek