Nekem a hosszútáv általában napon belüli,de volt már napon túli pozícióm is certik esetében.Főleg ha nagyobb a tőkeáttét ugye,az már kiütéshez közeledő mögöttes termék ár esetén tud nyugtalan éjszakát csinálni!Remélem a dollár és font shortom megéri a holnap reggelt!
a tőkeáttételes certiben az a jó hogy tudással is ér majd pár kellemetlen meglepetés :F
Jó a mai 60% elég szépen cseng, de ha véletlen shortod volt akkor -40% fölött van.
vagy ott van Grabowsky hiába kaszált ma, a nyakam rá hogy nem tanult belőle és jövőre fasza bukta lesz..
1x-1x tényleg jó én nem mondom, de életveszély konstansba hosszútávon. ezen még stoploss sem segít mindig.
Ha certizel az a minimum, hogy az Erste oldalán nyomon követed az általad trédelt terméket, mert a korlát ár, a rollover időpontja, és a tőkeáttét ismerete nélkül ér majd pár kellemetlen meglepetés:
Igazad van,de csak olcsón kell venni az árjegyzőtöl és drágábban eladni neki jóval drágábban a belépési ponthoz képest.Mert amíg azt számolgatja az ember,hogy mekkora a tőkeáttét addig a certi ára akár egy pillanat alatt is sokat emelkedhet és elszalaszthatja az ember a jó kiszállót.Matekozni meg ráér az ember nyitás előtt ill zárás után.
:-)
Még egy. 4 dollárt ment fel az olaj.Ezt a TL64 certi 1070 pontos növekedéssel követte le.Dolláronként durván 270 pontos növekedéssel követett le a certi az olajár emelkedését.Fél dodó esetén a certi durván 135 pontot mozgott.Így jó lesz Neked?
A barátom ma ismét realizált, gyakorlatilag 40 körül veszi az olajcégeket és 50-nél dobja, miközben én várom a 60-at. Úgyhogy örülnék neki ha bejönne a tipped.
A tegnapira visszatérve a kontraindikátorok (indexes rémhírkeltés) ismét jól működtek.
Holnap inkább az árjegyzőt figyeld.Amúgy a WTI olaj tegnap 17:00-kor 45.3 dodó volt.A TL64 ekkor 2181 volt.Ma csúcson az olaj ár 49.3 dodó körül volt.A TL64 legmagasabb ára ma 3250 volt.Nagyjából mozgott a certi 1070-et.Ez durván 9% árváltozást takar az olajnál. 1070 osztva 9-el megkapod az egy százalékra eső árváltozást a certinél.Vigyázz a tőkeáttét miatt az 1 %-ra eső érték felfelé csökken,lefele nő.
Én csak annyit tudok,hogyha certid közeledik a kiütési árhoz akkor a növekvő tőkeáttét miatt a mögöttes termék árának egységnyi elmozdulását az árjegyző a certi árának nagyobb elmozdítása révén tudja lekövetni.Minél távolabb van a certi a kiütési ártól annál kisebb a tőkeáttét és a certi kisebb ármozgással tudja lekövetni a mögöttes termék árának egységnyi változását.Nem vagyok matek zseni és engem ez nem szokott foglalkoztatni ezért én ettől több konkrétumot nem tudok Neked mondani!
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.