Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 12. 12. 16:50

Diáktüntetés a Műegyetemnél  

Ha valaki nem tudná, délután 4 órakor kezdődött a tüntetés a BME aulájában, az ATV-n élőben követhetők az események, aki befejezte a melót és teheti, jöjjön és csatlakozzon a diákokhoz, mert most nem is róluk van szó, mert ők már egyetemisták. Azokról van szó, akik még csak lesznek, a gyerekeinkről, unokáinkról. A diákok példát mutatnak, de elsősorban nekünk, szülőknek kellene hallatni a hangunkat, és kiállni a gyerekeink esélyeiért, a jövő nemzedékekért, a társadalmi mobilitásért, a mindenki számára elérhető felsőoktatásért. És tiltakozni az ellen az arcátlan pálfordulás ellen, amit a fidesz a szociális népszavazás óta végrehajtott, az ellen az arrogancia ellen, hogy a miniszterelnök nmégcsak nem is hajlandó se személyesen, se más úton elmagyarázni a pálfordulása okát.

Aki nem ért egyet, ne otthon üljön a meleg kuckóban, hanem tegyen érte, hogy változzon valami!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csendben 2012. 12. 14. 11:24
Előzmény: #79  _pampa
#80
"Te még Orbán lemondását is rossz döntésnek tartanád ...."

Ezt azárt megnézném! :-)
_pampa 2012. 12. 14. 11:21
Előzmény: #73  S52Raptor
#79
Ez nem európai politikusi hozzáállás, hanem keleti (orbánbasi).

Gyurcsány öszödi beszéde európai politikusi megszólalás volt?

Veled az a baj, hogy "kiugrott Fidesz-es ként" alapból utálod őket.

Te még Orbán lemondását is rossz döntésnek tartanád ....mert Orbán csak rossz döntést hozhat....
csendben 2012. 12. 14. 11:04
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
#78
Örülök,hogy Te is belátod! :-)))
Jaa!
sacc. 1 milliárd a megtakarítás azon,hogy a rákbetegek gyógyszerezését korlátozzák...
Lassan ki lehet írni a közbeszerzéseket az új krematóriumokra. talán már a nyertes is megvan!)
Törölt felhasználó 2012. 12. 14. 11:01
Előzmény: #74  csendben
#77
"Egymilliárdot vihetnek haza Simicskáék plakátcégének tulajdonosai"
a plakátragasztgatás mégis csak fontosabb, mint hogy legyen normális közszolgáltatás 5-10 év múlva:)
csendben 2012. 12. 14. 11:00
Előzmény: #75  peter_s
#76
Amiért egykulcsos az szja: így demokratikus! :-)
peter_s 2012. 12. 14. 10:58
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#75
Szerintem nem feltétlenül kell a nyugdíjakat csökkenteni, befagyasztani csak meg kell nyirbálni a kedvezményeket és nem szabadna megengedni a nyugdíj melletti munkavállalást korlátozások nélkül. Most minek kell utazási kedvezmény mondjuk annak akinek a nyugdíja meghaladja a 200 ezer Ft-ot vagy annak aki nyugdíj mellet dolgozik?
csendben 2012. 12. 14. 10:54
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#74
Majd a közgép megoldja! :-)
S52Raptor 2012. 12. 14. 10:54
Előzmény: #62  pampa
#73
"Annak idején volt az MSZP esetében is ilyen. Képtelenség úgy gyakorolni a hatalmat, hogy csak ROSSZAT csináljanak. Néha sikerült nekik is jó döntést hozni.

Amit te képviselsz és még elég sokan ezen a fórumon azt feltételezi, hogy a mostani kormány FOLYAMATOSAN KÁROS döntéseket hoz. Aki pedig arról mer írni, hogy van egy két olyan kormányzati döntés ami jó irányba mutat.... egyből "lefideszbérencizitek" Lőtök rá minden oldalról. Lassan eljuttok odáig, hogy már csak egymással tudtok vitázni....valószínűleg egyet fogtok érteni mindenben....."

Pont ez a baj pampa, hogy most ezt mondod, miközben 2006 óta folyamatosan mást mondtál. Akkor érdekes módon minden kormányzati döntés szar volt és egymást kiabáltátok túl a Gyurcsánytakarodj-val.
Nem emlékszem egyetlen kormányzati döntésre, amit pozitívan értékeltél volna.
Megmondom őszintén én a magam részéről VIII. orbán legnagyobb bűnének a jogállamiság lebontását tartom és azt a törekvését, hogy akkor is megtartsa magát a hatalomban, amikor már senki sem akar rászavazni.
Mert a gazdaságpolitikai intézkedéseit lehet kritizálni, de azok eredményessége/eredménytelensége úgyis csak jóval később fog nyilvánvalóvá válni. Számomra e téren, - ahogy azt az előző beírásomban már jeleztem - elsősorban az elfogadhatatlan, amilyen módon a gazdaság szereplőit kezeli ez a kis pöcs. Olyan mentalitást tükröz, amely azt mondja: ebben az országban én vagyok a király, azt csinálok amit akarok, ahhoz, hogy céljaimat elérjem nem szükséges tárgyalnom senkivel. Hozok egy döntést ma és megszavaztatom holnap.

Ez nem európai politikusi hozzáállás, hanem keleti (orbánbasi).

Azt kellene tudomásul vennie - és ezért ér számomra még ma is többet Gyurcsány, mint ember) -, hogy mi egy nagyobb család tagjai vagyunk, olyan családé, ahova közösen szerettünk volna bekerülni. Ha pedig benn vagyunk, kutya kötelességünk azon játékszabályok szerint játszani, amit korábban e család az évtizedek alatt kialakított magának. Ezt nem olyan nehéz felfogni.
Törölt felhasználó 2012. 12. 14. 10:51
Előzmény: #67  nemoland
#72
"MINDEN vállalkozásnak (banknak) MINDEN ÉVBEN nyereséget KELL termelni. "

"A negyven nógrádi falut kiszolgáló cégnek a 4,5 millió forintos nyeresége mellett mintegy tizenhat millió forint közműadót kellene fizetnie a vezetékei után"

"Persze vannak olyan települések is, ahol a hálózat az önkormányzaté volt, ott az üzemeltetési jogot visszaadták, s jobb híján segítik a helyhatóságokat, hogy elinduljanak az új iparágban, kábeltévé- és internetszolgáltatóként."

ha ráérsz, kicsit gondolkodj el a piaci verseny tisztaságán, az egyenlő feltételeken, meg hasonló, a mai kormányt kicsit sem érdeklő, egyébként a piacgazdaság alapját adó szabályokon.

Eddig tudott nyereségesen működni, csak most rányomtak némi adót a cégre, a nyeresége kb 4 szeresét.Persze majd jön valaki, aki tud nyereségesen működni. (önkormányzati tv szolgáltató, mert neki nem kell adót fizetni - meg már az is röhej, hogy önkori tv adást szolgáltat, nem ez a dolga...)

Törölt felhasználó 2012. 12. 14. 10:44
Előzmény: #66  peter_s
#71
Én meg sosem fűztem reményeket Gyurcsányhoz, mert már mikor sportminiszter lett, látható volt, hogy egy Orbán típusú vezérről van szó. Az MSZP tagság meg megszavazta vezérnek, mert úgy gondolták, disznó ellen csak disznó győzhet. Azért abban bíztam nála meg utána Orbánnál is, hogy egy ilyen figura a népszerűtlen intézkedéseket esetleg jól el tudja adni a népnek, de ezek akkora populisták, hogy pont amit meg kellene, azt nem merik megtenni (jelenleg ez a nyugdíjcsökkentés vagy legalább befagyasztás lenne).
S52Raptor 2012. 12. 14. 10:42
Előzmény: #68  nemoland
#70
A piaci szereplők, akik - persze - elsősorban piacot vásároltak akkor, amikor bizonyos ágazatokban belevágtak a privatizációba, hosszú távra terveztek. Azon persze lehet vitatkozni, hogy szaré-hugyé kapták-e meg az adott szektorcéget vagy sem, mindenesetre a végtelenségig legatyásodott állam hajlandó volt minden adásvételi szerződést aláírni amit elé tettek, csak a lé folyjon be. Az vesse rá az első követ a nagyprivatizálós kormányra,. aki nem így tett volna.

Namármost. Lehet persze utólag megváltoztatni azokat a feltételeket, amelyeket annó tálaltak a privatizőröknek, de nem egyik napról a másikra és nem hatalmi szóval. Leülni, tárgyalni, megegyezni. Ez lenne az európai mód.
Mint ahogy a bírákat sem lehetett volna egyik napról a másikra nyugdíjba zavarni és a tandíjat sem egyik hétről a másikra minden előzetes konzultáció nélkül bevezetni.

A jelen kormány legnagyobb bűne az a hatalmi arrogancia, amivel az ügyeit intézi. Ilyen körülmények között a az esetleges pozitív döntések is negatív élt kapnak. Nem lehet mindig azt kommunikálni, hogy azért teszem, mert megtehetem, mert előbb utóbb a jónép besokall és fegyverrel fogja elzavarni ezt a csürhét.
csendben 2012. 12. 14. 10:30
Előzmény: #68  nemoland
#69
"mostantól többet kell fizetniük a piacainkért"???

Értsd:kicsivel drágábban fognak adni mindent nekünk....

Mekkora öröm!
nemoland 2012. 12. 14. 10:24
Előzmény: #67  nemoland
#68
A jelentős piaci szereplők akikről most "bőröket" húz le a "csúnya" kormány 10-20 éven át folyamatosan vitték ki a pénzt (a MO. piacán megtermelt profit jelentős részét) mert a privatizációban "olcsón" megszerzett monopóliumok, piaci részeket, mutyit törvények ezt lehetővé tették...

nos...mostantól többet kell fizetniük a piacainkért....minden sírás mellett kb. ennyi a lényeg nem több...
nemoland 2012. 12. 14. 10:21
Előzmény: #63  signal2
#67
Teljesen igazad van...és ha nem tud nyereségesen működni/alkalmazkodni egy vállalkozás/bank akkor bezár majd a piacra a megüresedett helyre jön egy másik amely már nyereségesen tud működni...avagy átveszik a piaci részt a meglévő nyereségesen működő vállalkozások.

Tehát semmi baj nincs akkor ha valaki veszteséges és ki akar vonulni addig amíg van aki nyereséges és működik a piacon.

Tehát nem EU-s alapjog, hogy MINDEN vállalkozásnak (banknak) MINDEN ÉVBEN nyereséget KELL termelni.

peter_s 2012. 12. 14. 09:59
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
#66
Azért Gyurcsányt említik meg mint a legrosszabbat mert pont az ő kommunikációja, marketingje volt a legkifinomultabb. Változást, bátorságot, cselekvést, reformokat hirdetett de végül azokból semmi nem lett. Hogy ez milyen okokra vezethető vissza az most mindegy. A lényeg, hogy amit erőteljesen kommunikált, abból nem teljesült semmi. Amikor Bokros és a többi közgazdász rávilágított arra, hogy a hitelből való osztogatásból baj lesz, Gyurcsány szociális érzéketlenséggel vádolta meg. Holott szerintem GyF is tudta, hogy a 13. havi nyugdíj és egyéb juttatások hitelből nem tarthatók.

A körülötte levőkből is látszik, hogy hazugságokra épül politikájának minden egyes eleme. Vadai tagadja a GyF korszakban burjánzó korrupciót, Molnár tagadja a 2006. évi rendőri túlkapásokat. És elleneznek minden demokratikus motívumot ami ráférne erre az országra (kétkamarás parlament, közt eln nép által való megválasztása, szövetségi állam, decentralizáció). Ez mellett meg lenáziznak több százezer embert akik egykor MSZP vagy Fidesz szavazók voltak és már csak a Jobbik maradt alternatívaként számukra csalódottságukban. És mindezt a demokráciára hivatkozva teszik. Hányinger. A Fidesz sem jobb, de ők pökhendien belevágják az emberek képébe, hogy 2/3-uk van, én tőlük többet nem is vártam azonban Gyurcsány-hoz fűztem reményeket, hiába.
Törölt felhasználó 2012. 12. 14. 09:31
Előzmény: #55  peter_s
#65
Pont az ő 3+1,5 évéből mindössze 1,5 év szólt arról, amiről beszélsz, de ugyanerről szólt az első Orbán kormány utolsó 1,5 éve és a Medgyesi kormány 4 éve, mégis mindig Fletót említik meg, mint a legrosszabbat, de elárulom neked, nem a 1,5 év osztogatásért, hanem a 3 év megszorításért, mert a nép ma is az osztogatást várja minden kormánytól.

Egyébként teljesen igazad van abban, hogy a hitelből gazdaságélénkítés kis nyitott országnál nem ér célt. A mostani gazdaságpolitika nem ott van elcseszve, hogy tartják a hiánycélt, hanem ott, hogy ezt olyan intézkedésekkel teszik, amelyekkel tartósan nem lehet tartani.
signal2
signal2 2012. 12. 14. 08:04
Előzmény: #60  nemoland
#64
"A normál GDP mellett az új hitelfelvétel (akár pl.IMF is) segítségével megtermelt +GDP azonnal megy ki a kamatra " - ez csak attól függ, mekkora a kamat. Németországnak 2 éves futamidőt bezáróan adott esetben még negatív hozammal is sikerül forrást bevonnia...
signal2
signal2 2012. 12. 14. 08:00
Előzmény: #60  nemoland
#63
Egy vállalkozás folytatásának alapja a nyereségesség, méghozzá a kockázatmentes hozamot meghaladó nyereségesség. Ráadásul az idegen források költségét is beleszámítva a kockázat mentes hozamot meghaladó nyereségesség.
Tehát van egy vállalkozás, van hitele. Működése során - leegyszerüsítve - ki kell gazdálkodnia a költségeket, valamint a hitelkamatokat. Az ezután fennmaradó nyereségnek a befektetett tőkére vetítve nagyobbnak kell lennie, mint az elérhető kockázatmentes hozam (mondjuk 1 éves DKJ, ha az államcsőd lehetőségét kizárjuk), de lehetőleg a súlyozott átlagos tőkeköltségnél (WACC) is magasabb megtérülést kell elérni, hozzáadott gazdasági értéket (EVA) ugyanis csak így termel.
Szóval a nyereségesség valóban nincs előírva, egy vezteséges vállalkozást azonban be kell zárni.
pampa 2012. 12. 14. 07:57
Előzmény: #47  S52Raptor
#62
"Pampa talán annyival rosszabb, mint szivacs, hogy szivacsnak érezhetően és értékelhetően van hite, miközben pampa jól látható cinizmussal közelít a kormány tevékenységéhez: érzi és tudja, hogy qrva szar amit csinálnak, de a hazugságaikat ennek ellenére váltig igyekszik megmagyarázni, takargatni. Miközben ugyanezt Gyurcsánynak máig nem bocsátotta meg.

Kettős mérce???
S52Raptor

Conqui

Ez megint egy példa a szokásos csúsztatásaidra. Van benne nem igazság de így összességében nem igaz.
Bizony nagyon problémás (aggasztó!) amit EGYES területeken csinálnak és olyan is van ahol JÓ irányba mozdultak el.
Annak idején volt az MSZP esetében is ilyen. Képtelenség úgy gyakorolni a hatalmat, hogy csak ROSSZAT csináljanak. Néha sikerült nekik is jó döntést hozni.

Amit te képviselsz és még elég sokan ezen a fórumon azt feltételezi, hogy a mostani kormány FOLYAMATOSAN KÁROS döntéseket hoz. Aki pedig arról mer írni, hogy van egy két olyan kormányzati döntés ami jó irányba mutat.... egyből "lefideszbérencizitek" Lőtök rá minden oldalról. Lassan eljuttok odáig, hogy már csak egymással tudtok vitázni....valószínűleg egyet fogtok érteni mindenben.....

Ellenben egy nagyon fontos rész felett átsiklotok. A következő választáson is Magyarország fog választani.
Nem minket kell meggyőzni, hanem a lakosságot,hogy rosszul döntöttünk.
nemoland 2012. 12. 14. 07:07
Előzmény: #60  nemoland
#61
2008 óta gyakorlatilag megdőlt a "szent grál" -> "A hitel felemel" mondás/tézis.

Kína nem a hitelfelvételből növeli a GDP-jét...aki pedig igen az mindig bajba kerül...

Alakítsuk át: " A Hitel mindig felemel....MÁST!" :DD

Topik gazda

aktív fórumozók