Topiknyitó: tigus7313 2012. 11. 12. 15:46

Alteo Nyrt.  

Most olvastgattam a féléves jelentésüket.

egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).

a menedzsment is jónak tűnik.

ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.

A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.

ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.

Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)

Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.

A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.

A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.

Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mcbull csütörtök, 17:48
Előzmény: #10690  mcbull
5720 a záró csak szólok!
mcbull csütörtök, 11:39
Előzmény: #10687  Bull56
Szerintem az már beárazódott! Hova legyünk? 4060? Nem is olyan régen volt:)
kreta
kreta csütörtök, 09:27
Előzmény: #10688  Nacky
És tényleg🙂🙂
Nacky csütörtök, 08:50
Előzmény: #10684  kreta
Szeretem amikor felszínre törnek a kétségeid mert akkor a népi megfigyelés szerint 1-2 héten belül nagyobb emelkedésre lehet számitani 😁😁😁
Bull56 csütörtök, 07:51
Előzmény: #10686  danko
És lehet aggódni, hogy mennyire zuhan be
danko szerda, 22:14
Én az oszti elmaradása miatt szálltam ki részben. Számítottam rá,na mindegy vettem Telekomot ott legalább lesz egy kis oszti.
Bull56 szerda, 18:57
Ismerjük a most kezdődött öt év üzleti stratégiáját, a méretugrási, terjeszkedési terveket. Tudjuk, hogy a társaság mindig megbízhatóan működött, ezért hihetünk az elképzelések megvalósulásában. Szerintem a finanszírozást is okosan fogják csinálni.
Nekem tök mindegy a jelenlegi árfolyam, butaság lenne emiatt idegeskedni!
kreta
kreta szerda, 16:48
Előzmény: #10683  Jocek
Tér van föl fele csak sajnos vevő nincs…
Tényleg ennyien számítottak az osztalékra?
Nem az osztalék elmaradása a probléma hanem az hogy egy ezressel lejjebb vagyunk a csúcstól..
Szóval se osztalék se magas árfolyam..
Persze kitartók mellette már hiszek benne de az OTP már lassan megközelíti a vám háború előtti szintet mi meg itt Szenvedünk szó szerint
Jocek kedd, 20:52
Előzmény: #10673  eszpe2
Mit Várhatunk?
további emelkedést trend sértetlen
https://tvc-screenshots.investing.com/tvc_62ab452f619e3080c5157c09b1d40157.png
kissnagytibi kedd, 19:47
Előzmény: #10681  eszpe2
Köszönöm!
eszpe2 kedd, 18:26
Előzmény: #10678  kissnagytibi
Nem akarok a topikban politizálni, de nyilván nem lehet figyelmen kívül hagyni a közelgő választást. Remélem, hogy egy esetleges váltás kisebb hatással lehet az Alteora, mint más NER kötődésű  cégekre. Lassan alig van a BET-en olyan papír, ami nem kötődik tulajdonosi szinten vagy működésben szorosan a jelenlegi rendszerhez. Volt ma egy Jaksity interjú, és valami olyasmit mondott, hogy egy ország tőzsdéje, a tőzsde cégei az ország gazdaságának a leképezése. Amilyen a gazdaság, olyan a tőzsde. Annál sokkal másabb nem lehet. Ami persze evidens is. 
Szerintem azért az nem mindegy, hogy egy cégnek főleg a tulajdonosi köre NER (és a működése nagyobb részben azért  “piaci alapú”, ahogyan persze ezt a piaci alapút itthon lehet értelmezni…), vagy a működése, eredményessége főleg a NER cégekhez kötődik, azoktól függ, kisebb piaci résszel, vagy mindkettőnek meghatarozó szerepe van a cégben. 
MOL (hova sorolnánk?) :) most is kb. 48-50%, ha a várható tőkeemelésnél mondjuk módosul még a tulajdoni hányad (MOL-é nő, Tiborcz alap csökken), az még jó is lehet. ALTEO a takeoverrel megkapta a tőkét, lendületet, MOL szinergiákat (az, hogy a Gránit is vesz tőle zöld áramot, sztem nem tényező), nemzetközi akvi célok vannak. 
Persze ha szoros lesz az eredmény, és/vagy nem ismerik el, ha nem lesz sima hatalomátadás, tüntetések lesznek stb., az minden papírra hatással lesz, bármiben ülsz. Ennyi erővel senki ne tartson BET-es részvényt választás előtt, még OTP-t sem. 
De ez tényleg csak egy vélemény, és poziból  remélem, hogy bármi lesz az eredmény, az ALTEO nem fogja nagyon megsínyleni. 
TB88
TB88 kedd, 17:29
Az egesz tozsdere hatassal lesz, erre is.
mcbull kedd, 16:18
Ha árad a Tisza, lesz baj! 
Tudod már, hogy ki nyerte? Xd:)
kissnagytibi kedd, 15:41
Sziasztok! 
Részben NER-papír lévén szerintetek milyen hatásai lehetnek az Alteora nézve, ha esetleg nem a Fidesz nyeri a jövő évi választásokat? Kinek milyen víziója van erre az esetre?
nowych
nowych 2025. 04. 16. 15:05
Előzmény: #10675  eszpe2
Köszönöm a kimerítő választ és a megerősítést is.Tulajdonosként én is a zártkörü kibocsátás felé eveznék.A friss tőkére pedig szükség is lesz a nagy tervek eléréséhez.Addig is marad a mozizás és az esetleges alacsonyabb áron való bővítés. Még egyszer köszi :)
eszpe2 2025. 04. 16. 14:51
Előzmény: #10674  nowych
Nem tudtam elmenni a befektetői napra, de a többiek elmondása alapján úgy emlékszem, hogy elsősorban zártkörű emelésekre lőnek majd, adagoltan, ahogyan majd szükség lesz rá (nyilvános lakossági szerintem esetleg a stratégia vége felé jöhet, 2028-2029, amikor már ennél is erősebben összeáll és még vonzóbb a sztori, nemzetközi lábbal, és egy ilyen előkészítésének nagyobb a költség- és időigénye is).
Egy zártkörű tök gyors és egyszerű lehet. Itt többen arra fogadnánk, hogy a MOL és a nagytulajok (tőkealapok) fognak még casht betolni. Illetve ha nem ők tennék be, akkor az ő részesedésük is felhígulna, azt nyilván nem akarják/nem engedik.
Rövid távon az emelés okozhat szerintem EPS csökkenést, lesz hígítás, (illetve nagy pakknál majd az árazás, a diszkont érdekes lehet), de kinövik majd, és mégegyszer, szerintem nem egyszerre használják ki a teljes emelési potenciált. Közgyűlési előterjesztés alapján ugye max. +20 millió darab részvényre, azaz duplázásra lenne lehetőség 5 év alatt, ez mai áron mondjuk 100-120 Mrd forintnyi tőkebevonás, az ambíciózus tervekhez nem lesz forráshiány (az egészséges hitel/tőke arány megtartásával). És a részvény szerintem azért jó, mert a tőkét nem kell visszafizetni, a kötvénypénzt és a hitelt pedig vissza kell.
Egyébként én is örülök, várok, figyelek. :)
nowych
nowych 2025. 04. 16. 14:21
Előzmény: #10673  eszpe2
.Az első 15 perc kicsit szárazabb anyag,talán inkább szól a  partnerek bevonásáról az erőművek tulajdonlásáról részben vagy akár egészben is illetve forgalmazóként  is aktivitást mutatnának AI bevonásával.A befektetőket érintő lényeg az utolsó 5 percben van,amit már a jelentésben is olvashattunk.
Hatszoros EBIDTA igazán erős lenne még 2030 ra is.Úgy érzem ők sem biztosak a megvalósulásban,de az biztos,hogy motiváció az van.Kötvénykibocsátás vagy részvénykibocsátás.Amennyiben több részvény lesz az miért jobb nekünk?A már részvényesek hogyan fogják tudni elérni,hogy ne legyen kár az új részvények bevezetésével?Nyilván ha zártkörűen lejegyzik akkor egyszerűbb a dolog,de itt lakossági értékesítésről is lehet szó.Több részvénynél csökken az egy részvényre jutó nyereség annak nem hiszem,hogy sokan örülnének.Ugyanakkor,ha az ambiciózus tervek megvalósulnak akkor lehet,hogy nem is fog feltűnni,mert akkora lesz a profit.A hatszoros EBIDTA nem jelent automatikusan hatszoros árfolyamot.Persze ki tudja csak hangosan gondolkodom.Ami viszont biztos,hogy inkább örülök,hogy részvényese vagyok az Alteonak mint sem. A nemzetközi terjeszkedés és a külföldi befektetők bevonása a kulcs.Hirtelen ezek a kérdések jutottak eszembe.Az látszik hogy a technológia adott a motiváció megvan a részvény jó áron van.tényleg csak hátra kell dőlnünk?
eszpe2 2025. 04. 16. 13:15
"Az energiapiac átalakulása az elmúlt években soha nem látott tempóra kapcsolt, és ebben a környezetben az ALTEO is folyamatosan alkalmazkodik, fejlődik. De hogyan teljesített a vállalat tavaly? Milyen beruházások és stratégiai döntések határozták meg az évüket? Többek között erről kérdeztük Tokai Magdolnát, az energetikai cég nemzetközi kapcsolatokért és társasági támogatásokért felelős vezérigazgató-helyettesét és Kovács Domonkost, M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettest. Szó volt arról is, hogy miként változott a hazai és régiós energiapiac és lehet-e egyáltalán önálló nemzeti piacban gondolkodni."
.
Izgalmas változások előtt az energetikai piac – Mit várhatunk? - Portfolio.hu
aytif1 2025. 04. 15. 09:02
5900
eszpe2 2025. 04. 10. 09:17
Előzmény: #10670  eszpe2
mondjuk még elég óvatos a könyv, és megint szét van szakadva 5680-tól 6460-ig. Remélem, szépen feltöltik.
eszpe2 2025. 04. 10. 09:15
6060
27 M
kreta
kreta 2025. 04. 09. 20:04
Előzmény: #10668  zeed77
Remélem itt is lessz felpattanás..
Lehet reggel lesz kapkodás csak most fölfelé🙂
kreta
kreta 2025. 04. 09. 18:18
Előzmény: #10665  BalogTibi
Köszönöm nektek a válaszokat…
Én is hosszútávon gondolkozok bízok benne hogy jó lesz… Sőt inkább hiszek benne
eszpe2 2025. 04. 09. 18:08
Előzmény: #10663  kreta
z 5700
65 M Ft
.
Én nem láncolnám az OTP mozgásához, nagyoknak az OTP = BÉT = Magyarország. OTP chart = BUX chart, ami ma kb. lekövettte a DAX mozgását. OTP likvid blue, az Alteo nem az. Mondjuk tegnap az OTP-t is berántották -15%-ba, ami tényleg nagyon ritka, aztán visszahúzták... de ha ekkora pánik van, mindegy, hogy miben ülsz éppen, nincs funda/TA/ráció.
Én igazából azt sem szeretem, amikor az ANY-hez hasonlítják az Alteot, :) mert tök más cég/profil/stratégia/minden. Egy dolog hasonló néha, az árfolyam (ami viszont önmagában nem jelent semmit, inkább az EPS, P/E jelentene), azt persze értem, hogy emiatt kicsik tudnak oda-vissza cserélgetni, néha 1:1 arányban, és emiatt hasonlítgatják.
Ha OTP helyett kispapírokat nézel, pl. az ANY-t, APP-ot ma egy kicsit jobban adták (%-osan és forgalomban is), pedig azoknál még egy kis oszti is várható...
Erste alapján - nem a legpontosabb számok jönnek most-, de OTP éves kb. +33%, YTD kb. +5%, Alteo éves kb. +60%, YTD +40% (és ANY is kb. éves +70%, YTD +40%). Aki még pluszban van idén, és ilyen globális pánikban és rángatásban még tud "take profit"-ot csinálni és cash-be menekülni egy időre, talán könnyebben elsül a keze, és adhatja, ahhoz képest, aki közel 0-ban vagy már mínuszban ül. Mínuszban sokan nem szeretnek pozit lezárni, pedig néha rövid-középtávra az a jó döntés, mégha fájdalmas is.
Én továbbra is hosszú távra gyűjtögetem, illetve várok jó lehetőségekre, egy kis piaci megnyugvásra és határozott irányra, ami sztem nem mostanában lesz. Megfordult a fejemben tegnap, hogy a pénteki ~6100 körüli vételt (ami így utólag nem jól sült el) a tegnapi 5100-as pakkal kicsit visszahozva kidobom az 5800 körüli gyors felpattanásban, de nem adtam. Majd kiderül, hogy jó döntés volt-e. :D
(Pénteken este jön még egy S&P rating felülvizsgálat, EU viszontvámok 15. keddtől élesednek, ez a vámőrület is eltart még egy ideig sztem, tehát érdekes időszak jön.)
BalogTibi
BalogTibi 2025. 04. 09. 16:51
Előzmény: #10663  kreta
Az osztalék hiánya sokakat elkedvetlenített, de majd felvidulnak azok, akik ennek ellenére tartják mikor olvassák az abból a pénzből (is) finanszírozott akvizíciókat, amelyek többet hoznak majd nekünk az árfolyam emelkedésen keresztül. 
kreta
kreta 2025. 04. 09. 15:21
Előzmény: #10657  kreta
Nálam okosabb embereket kérdeznék,
OTP elég jól tartja magát nálunk miért ekkora nagy a pánik?
Elvileg az OTP nek kéne mérvadónak lenni ahhoz igazodni az esésnek vagy az emelkedésnek Ebbe a vám háborúba..
quaestor1 2025. 04. 09. 10:33
5740
eszpe2 2025. 04. 08. 17:19
z 5840
98 M Ft

Topik gazda

tigus7313
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek