Ha jól emlékszem a kgy április 21-re van meghirdetve, így a határozati javaslatok tervezetét legkésőbb péntekig közzé kell tenniük, különben kicsúsznak a 21 napból. Nem gondolom, hogy odébbtolnák a kgy-t. Ami eszembe jutott még, hogy a MOL melletti két "potyautas" igazából csak az osztalékra hajt, így miután jogosulttá válnak rá, eladják a pakkjukat a MOL-nak. Szakmai szempontból ez megnyugtató. Ezen forgatókönyvhöz nálam a minél nagyobb osztalék elfogadása tartozik.
Szerintem nem, ezért írtam, h érdekes a helyzet. Most még a régi (WAM) ig tagok ülnek az igazgatóságban, és március 30.-án ki kell tenniük az éves kgy előterjesztéseket és az osztalék javaslatot is. Új tulajok ig tag jelöltjeit csak ezután, ápr. 3-án lehet majd megválasztani a rendkívüli közgyűlésen. Addig ők nem ig tagok, azaz nem dönthetnek előtte az oszti javaslatról (formálisan).
Osztalékról már az új igazgatóság dönt, vagyis a mostani tulajdonosok határozzák meg a nagyságát Ha a nyereség felét osztanák (kb 300 Ft/rv), az minden szempontból elfogadható lenne
Én már 200 Ft körül is örülnék :), fogalmam sincs, hogy mennyi lesz. Nem sokára megtudjuk. :) . - ERSTE ugye 141 Ft-ot vár a 2022. év után, és a többi számot eddig viszonylag jól eltalálták. - Pár nap múlva jön az oszti javaslat is, nem tudom, hogy ez még teljesen csak a régi igazgatóság javaslata lesz, korábbi sémák/mutatók alapján, vagy ez már egyeztetve lesz az új nagytulajdonosokkal is. (Új ig tagokat ugye csak a jövő héten választják meg a rendkívüli közygűlésen, de az oszti javaslat már előtte, most 30.-án kijön). Nem tudni, hogy mi az újak oszti elképzelése: kevesebb vagy több legyen most, "mennyit fizessünk ki magunknak" és a maradóknak, ill. "mennyit tartsunk vissza/forgassunk vissza" egy magasabb fokozatú növekedéshez stb. 140 Ft esetén kb. 2 mrd, 200 Ft esetén kb. 3 mrd csorogna hármójuknak összesen. (a Waberersnél is fizetnek osztalékot, tehát ott nem tartják vissza a pénzt).
Jó napot kívánok! Én nem adtam egy darabot sem, és egyelőre nem is tervezek. Nem akarok feleslegesen írogatni, amikor nem látok újdonságot. :-Đ Várom a kgy-i előterjesztéseket és az osztalék javaslatot. :-)
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.