Mi a "közös hang"? Ha alaposan elolvastad és meg is értetted, amit írtam, akkor a hozzászólásban egy pontosítás volt az euler által "közhelynek" minősített "mondásnak", nem pedig egyetértés és helyeslés.
És kiellen háborúzunk? Eu és Nato tagok vagyunk. Az oroszok ellen? Azok a "barátaink" Miért kell fegyverkezni? A Nato megvéd minket. Igenis belelehet kötni ezekbe a kijelentésekbe, és ugye végig a békét hirdettük. Akkor most mi van?
Lehet még néhány ok a - fidesz hívők átállításán kívül - médiafigyelem fenntartása - előre menekülés valamilyen fidesz támadás elől - terelés pl. a programnélküliségről, vagy a tegnapi szégyenletes EP nem-szavazásról Magyar fideszes fejjel gondolkodik és a mentalitása is fideszes. Így jobban érthető, hogy mit miért tesz.
Érdekes Hadházy Ákos fb bejegyzése, van benne logika: "Vajon miféle háborúba vezető útra lépett az Orbán-kormány 2023-ban? Nekem sajnos van egy tippem: egy új délszláv háború készül, a magyar diplomácia és a fegyveres erők aktív közreműködésével. Ijesztő, de minden jel arra utal, hogy Orbán Viktor elszánta magát arra, hogy a nagyszerb törekvések mellé áll és megszünteti Bosznia-Hercegovinát.Nemrégiben mutattam be, hogy Magyar Levente külügyi államtitkár Boszniában arról beszélt: MAGYARORSZÁG BEAVATKOZIK A BOSZNIA-HERCEGOVINAI ESEMÉNYEKBE, HA BÁRMILYEN KONFLIKTUSRA KERÜLNE OTT SOR. Márpedig erre minden esély megvan, hiszen a szerbek nagyon közel vannak ahhoz, hogy felrúgják a békemegállapodást és kilépjenek a föderációból.A boszniai lapok egyöntetűen idézték Magyar Leventét, aki szerint "Magyarország nem marad kívülálló. Önökkel és a Szerb Köztársaság népével vagyunk.” Ha ehhez hozzátesszük, hogy Orbán Bajna Lukába küldte a TEK-et, hogy Dodik személyes testőrségeként szolgáljanak, illetve szorosabb katonai együttműködésről állapodott meg Szerbiával is, akkor tényleg kezdhetünk aggódni amiatt, hogy a nagy békeharcos háborúba viszi Magyarországot a Balkánon. Különös, hogy mennyire visszhangtalan maradt ez az egészen botrányos kijelentés itthon, de ha most ezt odatesszük Szalay-Bobrovniczky kaszinóminiszter 2023-as szavai mellé, talán összerakja mindenki a képet és megérti, milyen nagy veszélyben vagyunk! Korábbi posztom Magyar Levente háborúpárti szavairól itt olvasható: https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/pfbid0Kk6AmXCugUfeFGV1oWDUjNMNQ5oRs9zjfa26ZK4cXi3xhBSR26rvWP1vhdm7qqdil
Nem közhely, már a rómaiak is tudták: „Si vis pacem, para bellum”, azaz, ha békét akarsz, készülj a háborúra. (Flavius Vegetius Renatus) . "A háborúra való felkészülés a béke megőrzésének egyik leghatékonyabb eszköze."(George Washington, 1870)
Az hogy a magyar kormány döntése értelmében szakítunk az eddigi
békementalitással, és átállunk „a háború felé vezető út nulladik
fázisára”. Erre a mondtra annyi mindent fel lehet fűzni.
Igen, még jobb kibúvó. Nem értem Magyart, miért ez a túlmozgásosság, és miért kellet így bevezetni, mint valami hatalmas dolgot. Kicsit olyan nekem MP, mint egy MLM ügynök amikor a csodaporszívóról beszél, egyszerűen túl nagy a körítés. Nem kellene mindenáron fogást keresni, és mindenáron lerántai a leplet a Fideszről, azt megteszik a tények, nekik épp a normális gondolkodást kellene képviselniük, és nem ezt a Fidesz féle hiszterizálást.
Jobb kibúvó lesz a "ha békét akarsz, készülj a háborúra" közhely. . Az, hogy a fidesz békepárti, elvakult fidesz-hívőkön kívül senki nem vette be, max nekik lehetne ez meglepetés. De az ő agyuk másképp működik, a hit mindent felülír, megmagyaráz és elfogad. . Az anyag gyenge próbálkozás volt ezen réteg átállítására.
Nem tudom, szerintem ebben semmi nincs egy kis Kollár Kingázási lehetőségen kívül, a Fidesznek ezer kibúvó mondata lehet, pl. "Háborúban háborúra kell készülni". És ezzel utána nem is lehet semmit kezdeni, tökéletes magyarázat.
Simán fel lehet építeni egy olyan kommunikációt, hogy azért fiatalítottak, azért toboroztak önkénteseket, tartalékosokat, hogy pikk-pakk harcba állíthassák őket. Anno MZP nem azért bukott még nagyobbat, mert egy rossz mondat miatt ráfogták, hogy háborúba küldené a magyarokat? De igen! Egy partizános interjú kiragadott mondata alapozta meg a fidesz kampányát.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!