Boldog ország: "A rangsor összeállításánál a Gallup több tényezőt is figyelembe vett. A Gallup World Poll felmérésben lekérdezett témák között szerepelt
az egy főre jutó GDP,
a társadalmi támogatás mértéke,
a várhatóegészségesélettartam,
valamint a szabadság és a korrupció mértéke is.
A felmérés során az úgynevezett Cantril Létra modellt alkalmazták, ahol a válaszadóknak 0-tól 10-ig kellett értékelniük életüket a fenti tényezők alapján.Hazánk idén 69. helyen végzett a felmérésen.Ezzel az eredménnyel Magyarország 13-mal csúszott visszaa tavalyi 56. helyéhez képest. A 2023-as rangsorban még az 51. helyen szerepelt.Az idei listán Magyarországot éppen megelőzi a boldogság szempontjából Kína (68.), Ciprus (67.) és Oroszország (66.).A kelet-európai országok közül Szlovénia (19.) és Csehország (20.) teljesítenek legjobban a listán, míg Lengyelország a 26. Románia pedig 31. helyet szerezte meg a listán."https://www.portfolio.hu/global/20250320/megerkezett-a-jelentes-ezek-a-vilag-legboldogabb-orszagai-2025-ben-749065
Most van egy a fidesznél nagyobb politikai erő, ami korábban nem volt. Ez a mostani eset hajaz arra, amit MP egy éve mond, hogy az egész orbán rendszer maga a korrupció. Én még nem írnám le ilyen gyorsan ezt az esetet.
Én is gondoltam erre, de akkor elindul ám a dominó és dönt mindent. Simicskát is békén hagyták, mert szépen visszahúzódott. A matolcsiék lenyúlása csak egy a sok közül és biztosan úgy csinálták, hogy törvényt ne sértsenek. Vagy majd polt elsikálja. Matolcsi meg nagyon sok mindenről tud, lehetne teregetni. Ezek a pénzek már magánszámlákon vannak, azt már senki vissza nem veszi. Majd a hivatalnokot elbocsájtják, mert övé volt a felelősség és ennyi. Tisztára van mosva, már nem lehet újra elővenni, ha esetleg más venné kézbe a kormányzást. Szerintem orbán azzal keresné a legtöbbet, ha írna egy könyvet a lenyúlásokról. Csak úgy őszintén, kiteregetve a szennyest. Világsiker lenne az évezred lopása címmel.
Nem hiszem, hogy bármi komoly következménye lesz ennek. Eddig az a néhány lebukott/lebuktatott se ment börtönbe, képesek elhúzni az ügyeket 8-10 évre, aztán van valami kisebb büntetés. Itt minden és mindenki Orbán alá van rendelve. Ez látszik a poloskázás ügyben is, a hatalmi ágak szerint nincs itt semmi látnivaló.
Én reménykedem, hogy Trump egyre népszerűtlenebb lesz az USA számára káros kormányzása miatt és halott ügy lesz a 3. ciklusa, amit kiharcolni ráadásul nagyon nehéz lenne. De bármi lehet, sajnos.
Állítólag a Transparency már 2014-ben (én 2018-ra emlékzetem, de már korábban elindultak az MNB alapítványok) feljelentést tettek többször is. Az ügyészség szerint meg nem volt ot semmi látnivaló. Orbánnak nehéz lesz lemosnia, hogy az ügyészséghez sincs semmi köze. https://www.youtube.com/watch?v=H8Ys7gpzJwI
Az hogy most Matolcsiékat lecsukják, egy tök logikus lépés lenne a Fidesztől, el lehetne adni, hogy kisöprik a szemetet, megtisztulnak stb. Simán lehet, hogy ebből ügy lesz, hogy mehessen, hogy látjátok, ez nem következmények nélküli ország, hanem jogállam...
Trumppal az lesz, hogy 4 év múlva elhúz. Kivéve ha nem: Steve Bannon nyíltan egy 3. Trump elnökségről beszél, keresik a lehetőségét, hogy lehet ezt megcsinálni, csakhogy ez alkotmányellenes. Alelnöki posztért viszont indulhat és ha az elnök lemond, akkor ő is lesz újra az elnök. Mindegy, 83. éves lesz 2028-ban, nem hiszem, hogy olyan sokáig húzza.
Azt fogja mondani Orbán, hogy az MNB független szervezet. Ő nem foglalkozik az MNB belső ügyeivel, mint ahogy az üzleti élettel se, ő a saját lábán áll, politikával foglalkozik, a vasárnapi asztalnál se beszélnek sose a vejjel üzleti ügyekről.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!