Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 09. 21. 15:03

Interactive Brokers   

Sziasztok,

Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)

köszi,

eF
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
boxika 2025. 06. 29. 06:34
Előzmény: #3298  Padre47
“Valaki hátha tud segiteni. Friss számla fel van töltve új tbsz. Bármelyik etf amit csak nézek mind megvan itt, de nem enged kereskedni. Komplex és tőkeáttételes kereskedést nem engedi. Ezt most így nem is értem, nem tőkeáttételesek az etf-ek. Egy sima VUAA sem működik. Megoldható ez valahogy? Próbáltam engedélyeztetni is de: 
Összetett vagy tőkeáttételes tőzsdén kereskedett termékekre (CLP) vonatkozó kereskedési engedély megvonása üzenetet kaptam.”
.
Lehet kereskedni veluk. A fo szamlat (nem a tbsz-t) alakitsd at margin szamlara cashrol es utana kerd erre az emlitett kereskedesi jogot. Megadjak es tbsz-en is fogod tudni opciozni ezeket.
Freszelés 2025. 06. 28. 08:24
Előzmény: #3375  spartacus85

1. az állományi díjról nem tudom, de a 2000 forintos (amúgy lekereskedhető) havidíj nálam ugyanúgy a főszámláról vonja. Ez a pont eddig biztos, innentől fantáziálhatok: a TBSZ-ről ezt nem fogja levonni, szóval tartok direkt ezért pártizezer forintot a normál/főszámlán. Valahol azt olvastam, hogy ha nincs ott pénz, akkor akár el is adhat ezt-azt, de ha nincs egyáltalán semmi a "főszámlán", akkor...   mert a TBSZ-hez nem lehet csak úgy nyúlni, szóval (itt már fantáziálok) végső esetben akár a TBSZ-t is megszüntetheti hogy megszerezze azt a pár ezer forintját.2. IBKR TBSZ-re nálam két lépésben kerül a pénz. Először beutalom az IBKR-hez, akkor a normál főszámlára kerül, onnan pedig át lehet vezetni a TBSZ-re.
3. Jól gondolod.
Freeshark 2025. 06. 28. 02:51
Az IB a hírneve és az ügyfelek róla alkotott képe miatt perelje be a Raiffeisent amely ráadásul helytelenül adta meg az ügyfeleknek járó osztalékot hiszen a saját részvényekre eső részt nem számította bele, emiatt tovább késett annak összege, ráadásul akinek konkrét célja volt a pénz felhasználásával az nem tudott vele időben rendelkezni!!!
Az IB nyíltan üzenje meg a Raiffeisennek h van elengedi a letétkezelési díjat v megszakít vele minden üzleti kapcsolatot amelynek visszhangja lesz.
Freeshark 2025. 06. 27. 18:04
Előzmény: #3372  andree
A Raiffeisen balfaszságai miatt heteket késett az osztalék, tipikusan olyan társaság amely lehúzza az ügyfeleket, devizahitelezést is ők kezdték el az országban amellyel versenyelőnyre akartak szert tenni h minél jobban nőjön a piaci részesedésük.
A Raiffeisent érdemes messziről elkerülni, anno az ingatlan alapjukkal megszívta egy rokonom, inkorrekt társaság.
Freeshark 2025. 06. 27. 16:50
Előzmény: #3375  spartacus85
Mikor vonja le, havonta v évente és utólag v ciklus elején?
spartacus85 2025. 06. 27. 15:21
Sziasztok!
Van pár kérdésem:
1. Ha az IBKR az új 0,03%-os állományi díjat nem tudja levonni, mert nincs annyi szabad forintfedezet a számlán, akkor gondolom parkoltatja, igaz? És majd ha lesz (pl. esetleges eladás), akkor egyből beszedi? Tehát nem fog saját maga eladni részvényt, hogy fedezetet teremtsen, igaz?
2. Van arra lehetőség, hogy az egyik alszámláról szabad pénzeszközt vezessek át egy szintén IBKR-nél nyitott TBSZ-re? Vagy a gyűjtő évben TBSZ-re csak bankszámláról lehet utalni?
3. Ha részvényt adok el, akkor az eladási jutalékot a kapott ellenértékből vonja le? Tehát eladáskor nem kell rendelkeznem szabad pénzeszközzel a számlámon?
_kt_ 2025. 06. 27. 12:05
Előzmény: #3373  poreci
A "View tax lots" menüpontban lehet megadni a bekerülési árakat.
poreci 2025. 06. 27. 11:05
Előzmény: #3372  andree
Van valakinek abban tapasztalata, hogy a részvény transzfer során az IBKR nem a korábbi brókercég igazolása alapján vitte fel a részvények beker árát és én sem módosítottam azokat a transzfert követő 15 napon belül, akkor mi a francot lehet csinálni, hogy helyes legyen a részvényeim beker ára az IBKR rendszerében?
Ügyfélszolgálatuk magyar nyelven nem elérhető.
andree 2025. 06. 27. 10:51
Előzmény: #3371  LiquidSkies
Nekem is a héten kérték be, legalább hat különböző értesítésben 2 napon keresztül miközben már az elsőre is rögtön válaszoltam...
LiquidSkies 2025. 06. 25. 20:19
Előzmény: #3370  thedon
Nekem is ma jött, pont azt keresem, hogy hol lehetne ezt véglegesen megadni, de nem találtam erre felületet.
thedon 2025. 06. 25. 18:53
nekem küldtek ma üzenetet, hogy nem tudják jóváírni az osztalékot, amíg nem adom meg édesanyám leánykori nevét
véleményem szerint ez az összes magyar részvényt érintheti, ahol osztalékot adnak
az mondjuk elég ciki, hogy 3 hét után derült ki ez a dolog (otp június 2-től fizetett)
kjanek
kjanek 2025. 06. 25. 07:04
"Upcoming Change Effective July 1, 2025: After careful consideration, we will begin passing through the Hungarian safekeeping fee starting July 1, 2025. This modest fee of 0.03% annually reflects the actual cost we incur for the professional custody services that protect your Hungarian market investments."
Jó lenne ha ez a csodás Rafi kicsit felpörgetné magát, gondolom nem vagyok egyedül, de a MOL osztalékot még mindig nem sikerült produkálniuk.
Freeshark 2025. 06. 24. 20:47
A Raiffeisent meg kell kérni hogy fizessen késedelmi kamatot hiszen letétkezelőként kötelességük az IBKR mint ügyfél számára átutalni az osztalék összegét, amelynek ügyfelei egy része nem érti mi folyik a háttérben.
A Raiffeisen fizessen kártérítést nekünk is hiszen a pénzt jogtalanul tartják vissza, eljárást kell indítani velük szemben hiszen részvényesi jogainkat súlyosan korlátozzák, MNB-hez és Fogyasztóvédelemhez kell fordulni.
_kt_ 2025. 06. 24. 15:38
Előzmény: #3365  Freeshark

Financial Services and Pensions Ombudsman is an independent, impartial, fair and free service that helps resolve complaints from consumers, including small businesses and other organisations, against financial service providers and pension providers.Az ír pénzügyi fogyasztóvédelem.
Freeshark 2025. 06. 24. 15:29
Előzmény: #3362  _kt_
Ez gondolom csak a hazai részvényekre vonatkozik, USA papírok esetén nem lenne indokolt az Raiff mint letétkezelő.
Freeshark 2025. 06. 24. 15:27
Előzmény: #3364  _kt_
Az micsoda?
Most csak mobilról üzenek.
Amúgy én már múlt héten megkaptam azonban van egy rokonom aki még nem.
_kt_ 2025. 06. 24. 15:24
Előzmény: #3360  Freeshark
Panasz formájában? Ha egyértelműen kiderül belőle hogy ez egy panasz (nem csak megkérdezted hogy hol az oszalékom?!), és hogy milyen lépéseket vársz a szolgáltatótól, amiket nem tettek meg több mint 30 napja, akkor mehet az FSPO-hoz a bejelentés.
_kt_ 2025. 06. 24. 15:18
Előzmény: #3362  _kt_
Még annyival tudom kiegészíteni, hogy az a 3 részvényköny amiket az utóbbi 3 hónapban megnéztem, mind az International neve alatt tartalmaztak olyan mennyiségű részvényt, amiről el lehet hinni, hogy sok ügyfél együttes állománya. A BÉT Nyrt-é nyilvános, ott is látható ez.
_kt_ 2025. 06. 24. 15:10
Előzmény: #3361  Freeshark
Ami a biztos, hogy az én IBKR-nél vezetett részvényeim az internationalnál vannak.
Freeshark 2025. 06. 24. 15:03
Előzmény: #3359  _kt_
Köszi, az biztos h a Raiffeisen international a letétkezelő? 
A BÉT-en 2 Raiffeisen bank van mint szekciótag.

Topik gazda

felix6
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek