Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
hát, szerintem nem úgy néz ki. jónak tűnik, mert erre a szolgáltatásra most igen nagy a kereslet.... és ahogy néztem a yahoo finance-en nem igazán hígul a részvény állomány, talán néhány százmillió részvényből áll az egész cég...
mindenki hoz ilyen döntéseket, emiatt ne legyen rossz érzésed.talán sok idő múlva ezek a részvények is vissza erősödnek.bízzunk benne.... amúgy még egy olyan befektető legenda, mint W.B. is hoz olyan döntéseket, amelyek utólag nem igazolódnak be....megnézném, hogy pl. a Kraft Heinz részvény csomagjuknak mennyi a bekerülése. 80-90 usd között lehetett?
Fedex pre-marketben 154$. A vártnál jobb jelentésre reagált így. 5 éven belül 200$ fölé várom, ha tudna 10-12$ fölötti nyereségeket hozni, és a piaci hangulat is megfelelő.
Igen, egyetértek veled. Viszont amikor vettem őket(nem most, hanem már régebben), akkor nem tűntek ennyire rossz befektetésnek. Utológ már könnyű látni, hogy rossz döntést hozott az ember. :)
a "risky" még egy jóindulatú és visszafogott jelző ezekre a cégekre. DB évek óta nem talál magára, cxw most szüntette be a quarterly dividend-et, látszólag ok nélkül.
Nekem a következők vannak risky portfólióban(eredetileg nem oda szántam őket:D ): GME, (Wirecard már csak volt), Schlumberger, Transocean, DB, Aareal bank, Unicredit, Airbus, CXW, GEO.
A risky alportfólióban jelenleg 4 papír van: United Airlines, Macy's, Xerox, DXC Tech. :) A tőke 4%-a van benne. Eddig az első kettő igazolta vissza döntést emelkedéssel, ami azóta már korrigált. :)
Na ez nagyon fontos pont!!Errol megfeledkezem rendszeresen: ha dollarban mérjuk, akkor mar nincs is olyan brutalis kulonbseg jovedelmezosegben. Ez minden magyar eszkozre igaz: nagyot lendit rajtuk az evi 10%ot leertekelodo forint. Otp ettol függetlenül nagyon eros, de usd-ben kell nezni!
Lehet, hogy igazad van. Az OTP egy közép-európai erős cég lett, szépe bevásárolták magukat szinte az összes szomszédunkhoz+macedon stb. Egesz jol tud teljesíteni, mert nem nullas a kamatszint. dollárban mondjuk nemtudom hogy fog prosperálni, de meglátjuk.
Ez igaz, de nem gondolom hogy OTP hez hasonló arányú elhatárolások vannak, hiszen teljesen más az amerikai és a magyar rossz hitel arány, és a rossz hitelek arányának felfutási kockázata és plafonja is. Arrol nem is beszélve ,hogy OTP jövedelmezősége utóbbi években összemérhetetlenül nagyobb volt, Mint nyugati bankoké, és szerintem az is marad.
Azt azért ne felejtsd el hogy a céltartalék képezés a banki eredményben azonnal megjelenik, elég komoly tartalékok vannak ilyenkor a bankoknál elhatárolva, az esetleges veszteségeket pufferelni.Ez volt OTP-nél is, mikor elkezdte feloldani mert nem lett világvége, csörgött a kassza és az árfolyam száguldott, holott eddig is ott volt az a lové, csak a tömegek csak EPS-t latnak. Részletekben az ördög.
Value Investing