Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
kérdés, hogy érdemes e ezzel foglalkozni. azért figyelemre méltó pl. a GSPARK 1000 Ft feletti rendkívüli osztaléka, miközben most 3,5 e Ft körül jegyzik a részvényt.sajnos nem voltam benne...szintén érdekes, hogy 0.2 eur névértékű a papír, lehet, hogy könyvelési okból, vagy a cég kapitalizációja miatt és ezen okból is többet ér, vagy magasabb a könyv szerinti értéke....
oké.néha jó lenne valamit vásárolni a magyar piacon is. érdekesek az árak. mondjuk egy mol, 2 e ft alatt volt még pár napja. pár éve úgy emlékszem tizedelték a részvényt, tehát a korábbi áron ez még közel 20 e ft nak felel meg. tehát nem is biztos, hogy annyira kedvező az ára?!
magyar piacon milyennek találjátok a GSPARK-ot ezen a viszonylag nyomott áron? semmiképpen nem befektetési ajánlásra, csak véleménycserére gondoltam...
A piros hibajelzésnél is azt írja, hogy legalább 0-val kell kitölteni, tehát a 0 elfogadható. Nem értem, hogy utána miért ad rá figyelmeztetést, de attól az még jó.
Tudom ez nem vigasztal, de én is így jártam. Sajnos nem emlékszem , hogy mi lett a megoldás, de amit leírtál elméletileg teljesen jó. A kitöltött adóbevalássomat átnézve a 182. sorban a jövedelem összege és nulla szerepel, a 188. sorban szintén, 189. sorban szerepel a jövedelem és annak 15%-a mint adó. Nekem is kiírta a bevallás készítésekor 3-4 hónapja ezt a hibát, de valahogy elfogadta a rendszer.
Segítséget kérek. Képződött US-ben osztalékjövedelmem, melyet kifizetéskor 15%-kal leadóztam. A kettős adóztatás kizárása miatt a 189.b rubikába beírtam a jövedelmet és a megfizetett adót is 189.c-be. A 182. sorba be kellett írni a 189.b-vel megegyező adóalapot. Ezek után a 182.c-be a belföldön fizetendő adót kellene beírni, ami értelemszerűen 0.Végül a 188.c-be írt 0-ra (sárga hibajelzéssel) azt mondja a program, hogy 5-15% közé kell esnie a fizetendő adónak (a 188.b-ben visszaköszön az adóalap automatikusan kitöltve). Ha viszont a 182. c-be beírom a kifizető által levont adó mértékét, akkor újra megadóztat (amit éppen a kettős adóztatás kizárásával szeretnénk elkerülni). NAV hibajelzéssel küldte vissza a bevallásomat.
Value Investing