Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Én most a Teledyne Tech. céget szemeltem ki és vettem fel figyelőlistára. Eléggé nagy utat járt be idén, Márciusban 200-ig esett, majd hamar visszaemelkedett 380-ig, most 299$. Akit érdekel a hadiipar és ahhoz történő kapcsolódás, annak érdemes alaposabban utána nézni, nekem tetszik a cég, nincs magas adóssága sem. Jelenlegi áron még drágának tartom, de 250 alatt már szerintem érdemes lehet megfontolni.
Airlines téma: Megtartom a fél csomag United Airlines csomagot, viszont újabbat már nem tervezek venni, mert már így is megfelelő a kitettségem ebbe az irányba: Curtiss-Wright, Boeing. A többi defense cég is általában gyárt részegységeket kereskedelmi repülőkhöz, és ez így elég is.
"...Cserébe lehet abban bízni, hogy a jelentős cash állományt megfelelően fektetik be."
Az excess cash túlnyomó részt T-Note (esetleg T-Bill) tranche-okban van, így ott túl nagy csoda nem várható. Máshová ennyi fölös kp.-t nem is lehet(ne) a BRK elvei szerint kihelyezni... már ha éppen nincsen (aktuális) vételi célpont. Szerintem jelenleg nincs újabb célpont, bár a következő 13F portfolio-kimutatás okozhat még meglepetés(eke)t augusztus közepén. A Covid-esemény alaposan elgondolkodtathatta WB-t és Munger-t a kockázatvállalás és kezelés tekintetében... (esetleg B. Gates is szolgálhatott neki(k) hasznos(ítható) infókkal...)...;)
Igen, persze... csak sajnos elég feltűnően elszakadt az SPX-től a mozgása, amit nem célszerű figyelmen kívül hagyni. Ha a financial szektor megtorpanása elhúzódik (lásd BKX-index), továbbá a tech-szektor is korrekcióba fut, akkor BRK-ban is lehet még egy méretesebb lekör... (AAPL).
A vezérkar sem lesz fiatalabb... Greg Abel a legutóbbi online közgyülin kissé túl "simulékony"-nak (ergo önállótlannak) tűnt (szerintem) Ch. Munger helyén... (ez másoknak is feltűnhetett...).
Igen, ezek a kockázatok élnek. Én azért vettem meg most, mert a piac jelenleg is 2-3$ eps-t vár, ezért megfelelőnek érzem a 25$ vételi árfolyamot. Ha nem bővítek belőle, akkor jöhet mellé egy BAC vagy JP Morgan csomag. Vagyonkezelőből pedig Goldman vagy Morgan Stanley a legfőbb jelöltek. A puskaport úgy osztom be, hogy Sp500-ban 2000 pontig elég legyen, ha esetleg lemenne odáig a közeljövőben.
Szerintem a BRK-ra nem konkrétan a Wells Fargo, hanem a financial kitettsége lehet hatással. Ésszerűnek látom a mérlegfőösszegéhez (707b $) mérni a kitettségét, annak kb. 1%-a a Wells Fargo (9b $).
Már korábban is botrányok voltak, Bac erősebb nala, es nekem ugy tunik, a botranyok miatt image is veszitett annyit, hogy többi nagy konkurens kicsit ki is szoríthatja a piacról. Mindezek alapján 14- 15 $-ra várom, amit te is bejelöltél.
Nem így látom: a pénzügyi szektor teljesen indokoltan teljesít évek óta alul. Nulla kamatok világában, szigorú szabályozás mellett folyamatosan csökkennek a profitmarzsok, és most még az osztalékok is vágásban vagy eltörlésben vannak, lásd európai bankoknál (is). Hosszú távra valóban nagy lehetőség, de egy hosszútávú vétellel miért ne lehetne kivárni a környezet megváltozását vagy legalább arra utaló jeleket? Ugyanis amíg ez nem történik meg, lehet hogy beleül az ember akár egy 10 évig tartó rossz környezetbe.
Törölt felhasználó2020. 06. 28. 11:40
Nekem úgy tűnik, hogy valami nem gömbölyű mostanában a WFC-nél... pirossal jeleztem, hogy részemről meddig várom:
De jó látni, hogy nem csak én látom így. Nézegettem s kezdő pakkot vettem Wells Fergoból, amint lentebb ütik, még bővítek. A Squart is jól meghúzták 40$-ről 100$ fölé lökték. Nem gondoltam volna, pedig márciusba venni akartam 50$ alatt. Aki itt vesz, azt sem a józan ész vezérli.
Megértelek, szerintem viszont pont ilyenkor érdemes venni. A részvényvásárlás kockázata nem növekszik, hanem csökken, ha az árfolyam alacsonyabb. Pl. a Wells Fargo elveszítette piaci értékének felét, miközben a fundamentumai nem csökkentek ennyit. A Paypalt viszont 120$ csúcsról 170$-ig húzta a forró pénz, olyan profitot megelőlegezve tőle, amit 5-10 év múlva fog hozni - ha hoz.
Value Investing