Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
sziasztok, mit csinálnátok most a QCOM részvényeitekkel? január végén illetve április 16-án reggel vettem őket (ez utóbbi pakkot tegnap már eladtam 35% pluszban), de a januári még megvan. eladnátok ezen az áron? nem rossz oszti papír 10% feletti osztalékemelési potenciállal. 49.28-on vettem most 79.08, 60%-os hozam két és fél hónap alatt, gyakorlatilag 13-14 év osztaléka... viszont sajnálnám eladni hosszú távon is biztos papírnak érzem... nehéz döntés, a piac nagyon pozitívnak látja az Apple-el történt megállapodást, akár extra osztit vagy részvényvisszavásárlást is rebesgetnek... szóval... tartani vagy eladni, és visszavenni esetleg olcsóbban ha lesz még benne diszkont később
Hozzámixeltem még a szektorokat és pótoltam néhány hiányosságot. El kell fogadni, hogy nem teljes az adatbázis, mert nem kaptam vissza minden adatot hiánytalanul. https://files.fm/u/9ctce6w7
Köszi szépen! Mindig nagyon jó, hasznos és érdekes kimutatásokat készitesz, szerintem ez igen nagy érték, úgy hogy le a kalappal. :) Lehetne egy olyat is csinálni vagy akár a lentit kiegésziteni, ahol mondjuk a hosszú távú adósság/összes eszköz mutató is szerepel (vagy hosszút távú adósság/saját tőke). Azok a cégek, amelyeknél mind a goodwill/asset, mind a long-term debt/asset alacsony lenne, azok jó eséllyel pályáznának a kiváló, válságálló cimre. :) Egyébként a táblázatodban a WBA-nál "csak" 24% a goodwill/asset, mig a CVS-nél ez 40%, szóval a WBA ez alapján jobb vétel lehet. Aminek örülök, hogy az olajosokra nem jellemző a magas goodwill, de ez nyilván iparágspecifikus jelenség.
Value Investing