Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 09:57

USA-OROSZ háború  

"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)

Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Magicmaan
Magicmaan 2022. 04. 13. 13:35
Előzmény: #1979  Törölt felhasználó
Az egész az energiaforrások miatt van.
USAnak nem tetszett már a Nord Stream 2, ott fúrta, ahol tudta, vajon miért...
Fosnak attól, hogy a német technológia és orosz energiaforrások összekapcsolása egy olyan erős tengelyt hozna (hozott volna) létre, hogy USA súlya csökkenne a világban.
Az egész a pénzről és befolyásról szól.
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:30
Előzmény: #1974  Magicmaan
azért sok szankcio az usa és eu között egyetértésben született, és az eu mint a sündisznó összerándult, és közös megoldást keres. ezzel az usa az eus egységet segítette elő. Minden abból fakad szerintem, hogy a kgbország világuralmi pozira tör, és fenyegetve érzi magát. De miért? De miért?     két kijelentés két kérdés. Ha ellazulna oroszország, és a boldogulásukra fejlődésükre költene, nem lenne jobb? Ha jóban lenne a világgal, akkor miért lenne fenyegetve?
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:24
Előzmény: #1973  Törölt felhasználó
nem mondhatjuk, hogy a szankciók miatt drágul.
Már a háb. előtt is minden drágult "ezerrel"
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:23
:) bepöccentél öreg?
de igazad van, lehet elhamarkodtam , viszont örülök, hogy kikérted magadnak a minősítést. 
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:21
Előzmény: #1972  Törölt felhasználó
nem, nem feladatom. csak nem értem miért az eut szidod.  örülnék, ha senki senkit nem skatulyázna, de hát az liberális lenne , nem? és az ciki.
Magicmaan
Magicmaan 2022. 04. 13. 13:18
Orbán Viktor tökössége mögé bújik a sok beszari EUs politikus. Eszük ágában nincs elzárni az olajat, gázt, jól jön Nekik Orbán.
Aztán persze lehet Orbánozni.
Magicmaan
Magicmaan 2022. 04. 13. 13:15
Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy az ukránokat felhasználva USA jól megkavarta magától távol ismét a szart.
Az ukrán "Jeszenszkynek" meg diktálja, hogy mit kell mondjon.
EU gazdaságot akarják tönkrebaszni, zárd el az olaj vételt, a gáz vételt, vonulj ki a piacról.
Most már még erősebb a retorika, csak az olaj és gáz vétel lezárása segíthet semmi más. 
Szegény békét sem köthet már, addig amíg nem zárja el EU ezeket, és rogyasztja meg USA az EU-t meg az oroszokat.
Ne akarjon senki megtéríteni, én ezt gondolom. 
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:15
Előzmény: #1971  Törölt felhasználó

Nem erről volt szó megint.
Ott tartottunk, hogy a szankciók miatt minden drága lesz és eljutottunk az orbánozásig.
Meg személyeskedően, hogy itt putyinista meg orbánista az ember.
Szóval ennyi látszik belőled, hogy erre futja kínodban. 
Keress másik játszótársat.
Mondjuk a lábad között.
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:12
Előzmény: #1970  Törölt felhasználó

Nem tudom, mennyire vagyok oroszpárti.
Vagy orbánpárti.
Majd te megmondod, mert te elfogadóan és toleránsan - hogy tudjál hova skatulyázni  - megteszed.
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:09
Előzmény: #1969  Törölt felhasználó
Rom ! a kormánypártiak és a kormány a ti. erre gondoltam.
akkor másképp, hogy ne kelljen azonosulnod vele: ez a magyar kormány sosem vállalja a felelősséget semmiért, hogy is tisztelhetném őket. Mindig külső szereplő a hibás (spekulánsok, usa, eu, soros, ceu,hazai ellenzék, ukrajna, tanárok, az időjárás, ....) sorolhatnád !
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:05
Előzmény: #1965  Törölt felhasználó
ROM ! te  a putyini rendszert, a kgbországot imádtad előbb, vagy hantás viki nyomdokain lettél oroszpárti ? Meg tudod ezt mondani? 
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:04
Előzmény: #1967  Törölt felhasználó

"Soha nem vagytok ti"
Ki az a "ti"?
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:02
Előzmény: #1966  Törölt felhasználó

Hol írtam ilyet?
Mutasd meg, hogy erről írtam.
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 13:02
ROM! te mit érzel a kakiból? 
Soha nem vagytok ti a felelőssek, igaz, mindig valaki más ! 
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 12:58
Rom !  az oroszoknak adjuk el magunkat? szereted a diktatúrát, amikor megmondják, hogy jobbról nyald a faust, vagy balról?  Képzeld, olyan is lehet, hogy nem kell nyalni. 
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 12:44
Előzmény: #1962  Törölt felhasználó

"Az embargó miatt nálunk is minden drágul."
"Itt vehetek devizát, amennyit akarok, utazhatok bárhova......tényleg nem érzed a párhuzam különségét, vagy csak eljátszod?"
Jaj, de jó.
Lehet utazni.
Persze a legfontosabb vélhetőleg előtt az, hogy azért együnk is valamit, meg fűtsünk mondjuk.
De legalább utazni lehet meg devizát váltani.
És máris mennyivel jobban jártunk.
Mekkora érv meg mekkora belemagyarázása a minden tönkrebaxásának az imádott eu-s vezetőid részére, mi?
Barátom, akkora kakit csináltak a bálványaid, hogy ezt a sz@rt mindenki látja és érzi már most.
Nem fogod te sem meg senki sem ezt kimagyarázni nekünk, akik pontosan látjuk és tudjuk, hogy amit az eu vezetőii képviselnek, az egy hazaárulással érnek fel.
Eladták az EU-t és a képviselt nemzeteiket az USA-nak.
Egy áruló banda a nagy "nyugati demokrácia" barátom, egy áruló banda.
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 12:39
Előzmény: #1963  Placi82
Ne csodálkozz, ha valakit állandóan ledorongolnak, akit sarokba szorítanak, akit folyamatosan hülyének néznek, és reménytelenné teszik az álmait, az egy idő után folyamatosan feszültté válik, és (verbális)agresszíven támad vissza, ha csak bottal is megpiszkálják. 
Placi82 2022. 04. 13. 12:31
Előzmény: #1951  Törölt felhasználó
Jol ertelmezed. Önként.  De tenyleg nem akartam tobbet odairni . Untam. Ugyhogy reszemrol nem probléma,es nem is erdekel. Tenyleg.Masutt is azt latom, ha valaki a FB on, vagy barhol van egy velemenye , akkor ezek a "liberalisok"olyan alpari valaszokat adnak, mint a d....j meg, vagy ........... meg 1 szazad orosz katona. Menjunk viktorral egyutt oroszba, es hasonlo valaszok. Hihetetlen szamomra milyen torz ertelembe veszik a liberalis gondolotokat. Akinek más a velemenye,  azzal szemelyeskedni kell? Sertgetni? Ledorongolni?Nem konstruktiv a vita, tenyekrol, adatokrol. Hanem ez. En liberalis elfogado gondolatunak vallottam magam,de veluk nem akarok kozosseget vallalni, meg semmit se. Schiffernek volt nyilatkozata.mostanaban ezen dolgokrol,es mentalitasrol. Ebben volt a valasztasi vereseg kulcsa is.  Es szerintem is.  Na de mindegy.
Törölt felhasználó 2022. 04. 13. 12:25
Előzmény: #1961  tokos.
Ne vicceskedj már ! egy háborút viselő félnek kerül a legtöbbe . Itt vehetek devizát, amennyit akarok, utazhatok bárhova......tényleg nem érzed a párhuzam különségét, vagy csak eljátszod? Van elképzelésed, mibe kerül naponta kgbországnak a háború és a bojkott?
Mit szólnál, ha lefoglalnák a balatonparti nyaralódat, a tavon lévő jachtodat?  Biztos örülnél neki. Bár aki a mai magyar kormányra szavaz, az mindent képes benyalni.    
tokos. 2022. 04. 13. 12:15
Előzmény: #1959  Törölt felhasználó
Az embargó miatt nálunk is minden drágul. Meg nyugaton is. Nézz rá az EU tagországok inflációs adataira...

Topik gazda

daxlisgyuszi
daxlisgyuszi
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek