"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
bármire gondolhattam. és ti is bármit gondolhattok bele.fakultatív ! az éjszakák is sötétek arra felé. De a napoleoni példa tényleg nem helytálló :) sőr röhejes:)
7 milliárd embernek hol fáj, hogy kgbország kiesik a vérkeringésből. Meg kell oldani és kész. Elszigetlve nehezbben telnek a napok. 140 milliónak
Törölt felhasználó2022. 04. 13. 11:07
Egyszerűen azt nem értem, miért van oroszországnak világhatalmi törekvése? Mi a lófülét kell állandóan gizdulni? Hadsereget fejleszteni, másokat politikailag, katonailag befolyásolni, kihasználni ? Van mindenük, miért nem fejlesztik a békebeli gazdaságot, ahogy Japán? Miért nem keresik a konszenzust, az együttműködést a Világgal? Persze az usa + kína felé is ez a kérdésem. Vannak népek, amelyek jól el vannak, nem cseszegeti őket senki, és ők sem senkit.
"De napjainkban normálisan béke időben egzisztenciálisan visszaesni nem
egy könnyen elviselhető dolog? Ha valakinek az utazási, vásárlási
szokásait ,életmódját visszavágják, az bizony előbb-utóbb káromkodni
fog. Vagy, ha rohadtul megdrágul." Ez Oroszországban 140 millió embert érint, szerte a világban meg 7 milliárdot.
igénytelenek voltak az oroszok, amikor a nagy honvédő háborúban annak kellett lenni. Akkor nem utazgattak a polgárok évente Mallorcára, Törökországba, Görögországba, Londonba........úgy azért könnyű igénytelennek lenni. De napjainkban normálisan béke időben egzisztenciálisan visszaesni nem egy könnyen elviselhető dolog? Ha valakinek az utazási, vásárlási szokásait ,életmódját visszavágják, az bizony előbb-utóbb káromkodni fog. Vagy, ha rohadtul megdrágul. Mindkét fél veszít a szankciókkal, de egy multi azért könnyebben kiheveri, mint oroszország, aki csak a gáz+olajból él. Ez azért könnyen belátható.
"... Aki kitalalja kap 1 piros hangszorot,es 1 hétig nem irok ide, legfeljebb az usa-orosz topikba)"... - ez áll ott. Szerintem ez nem az, hogy te azt kéred h. 1 hétre felfüggesszen, hanem az, hogy 1 hétig önként nem írsz oda. Persze ha szerinted ez felfügg. kérés volt, az egészen más... akkor én nem tudok elég jól magyarul. :))
De, en kértem! Jol ertette sotime. Amúgy, se latom értelmét. Most nezd vissza az utobbit itt is. Allitottam valamit, a biologiai laborokrol. Erre orosz propagandanak titulaljak, oroluk, hogy nem szemelyeskedik, mar az is nagy szo. Erre belinkelem a dailymail cikket, mint hivatkozast.. Es akkor se kep,se hang. Nem latom értelmét ennek. Nem valoszinu, hogy 1 het utan is írnék oda.
Ne viccelj már ! Hogyan lehet összehasonlítani a napóleoni időket a maival? Akkor még aranypénzzel is fizettek. Ma már minden a kibertérben zajlik. Világméretű kibertérben. Ott van aztán igazi gazdasági, pénzügyi összefonódás. És pont ezért technikailag nagyon egyszerű , és gyorsan levágható, letiltható bárki, aki ebbe bele van integrálva. Az elektronika világában sokkal gyorsabban, kiterjedtebben nagyobb károkat lehet okozni, mint a napóleoni szankciókkal. Normááááális???? Nálad nem csak a tükör "sötét" szerintem.
Szia, látom h. állítólag "kérésedre" felfüggesztettek a másikban... bár én nem látok olyat a megjelölt hsz-edben, hogy te ezt "kérted" volna. . Hiába, (legalább) minimális szövegértés nélkül roppant nehézzé vált elboldogulni ebben a bonyolult világban... ;)
A történelemből tudjuk, hogy ezeknek a szankciók soha nem működnek. Háborút nemhogy megállítani nem sikerült vele, éppen ellenkező hatást váltott ki. Napóleon is bepróbálkozott egy egész Európára kiterjedő embargóval, amikor 1806-ban bevezette Angliával szemben a kontinentális zárlatot. Tudjuk mi lett a vége: a terv elbukott, Napóleon pedig katasztrófális vereséget szenvedett Franciországban. A oroszországi hadjárat egyik oka éppen az volt, hogy a zárlatot az oroszok nagyon lazán kezelték. Végük a britekkel szemben alkalmazott kereskedelmi embargó koncepciója 1814-ben végleg összeomlott.
https://www.reuters.com/breakingviews/putins-finances-can-survive-european-energy-ban-2022-04-08/?fbclid=IwAR07CCVzuXex8Ov2-TNCfZTr_klijMlAW6QbH7bJC_Wr9mBxYv-fSREsoKg Ezt olvasd el. Leírja benne a reuters, hogy lábon lotte magat az EU a szakciokkal gazdasagilag. Ilyet aki idaig le mert irni, az egy putyin baratnak volt titulalva. :) Hozzateszem, hogy olyan gyorsak voltak, hogy velemenyem szerint ezek a szankciok előre be voltak készítve . Fix. Nem hiszem el ,hogy a reutersben egy ilyet, hagytak megjelenni. No nem az EU miatt, mert az semmilyen formaban nem kepviseli a gazdasagi erdekeit most.Gondolom, azert lehet, mert az usaban is 10% az inflacio. Es az usa 137%os gdp államadósságot nehezen tudna fizetni magas kamatok mellett. Es nem lehetne 2 havonta 25 bazispontal emelgetni lassan a kamatot. 10% infacional, illene ott is abbahagyni a QE programokat, es a "penznyomtatast". Szóval ezek szerint bumerangkent rajuk is visszacsapott a szankciok szele. Pedig az usanak minden nyersanyaguk van! Ellentetben az EU val. Es meg nekik is fáj. Az unionak meg nagyon fog. Erre tippeltem amugy, az oroszok igenytelenek, tovabb birjak mint mi europaban. Gondolom arra szamítottak, hogy a nepharag elzavarja putyint 1 het alatt. Hat ez nem jött be. Ideje lenne atirni a forgatokonyvet. Mert belerokkan a vállalkozások,es a gazdasag.
Vegig olvastam gyorsan , ez egy kronologiai elozmeny ,es esemeny leírás . Akkor ez mar a propaganda?:) https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Minszki_jegyz%C5%91k%C3%B6nyv_(2014) Akkor ez is propaganda? Itt olvashato, az orosz kisebbseg autonomiajanak a kérese, ami nem lett vegrehajtva, pedig alairtak. Ha Luhanszk,es Donyeck megyék, megkapjak az autonomijat, akkor velemenyem szerint nem hogy haboru, de egy kolcsonosen jo gazdasagi egyutmukodes lenne az oroszok,es ukranok között. Peldaul olcsobban jutnanank, kedvezmennyel az energiahordozokhoz, stb.És béke. Velemenyem szerint.
USA-OROSZ háború
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.