"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
De végül is így is xar meg úgy is xar, mert ember adja meg ember kapja aztán az egyik megtéveszt ha akar vagy téved a másik meg úgyis öntelt lesz vagy ő is téved. Persze tisztelet a kivételnek, de szerintem a fentiek vannak ma már többen. De remélem tévedek és csak rosszul látom.. Lássam inkább rosszul a hülyeségemben, azt kívánom, ne úgy legyen, ahogy fentebb mondtam! :)
Nem megyek ki európából! A portugálokba még bízok kicsit. Sokkal nyugisabb nép. . Amúgy a dilemmám nem az hogy hová. Inkább az, hogy homokba dugom-e fejem ha építem tovább az életem? Második házat újítok fel, év végére új vállalkozást tervezek indítani. . Azt fogalmaztam meg a barátnőmnek, át fogom gondolni mi lenne az, amit bepakolnék a kocsimba és útnak indulnék vele. Ha például van 24órám az indulásra. Tudod, mint szülő nőknek a kórházi bőrönd :)
"amugy nem kedvelem az abszurd konteó elméleteket, sem virus, sem az ukran konfliktus esetén! " Semmi baj. Lényeg a tévedhetetlenség érzete és bizonyossága barátom! Hogy te/ti vagytok a tökéletes ISTENEK tudásban! Hogy még véletlen sem az van, ami, hiába vannak "érdekes" dolgok, nem, a lényeg az, hogy Te is TÉVEDHETETLEN vagy! Mert ötösöd van az érettségin. Mert egyetemet végeztél. Mert technikumot végeztél. Mert "Dr" van a neved előtt. Meg ilyen-olyan papírod van más embertől meg intézményektől, hogy neked QRVA NAGY tudásod(!!!) van! És ez egyet jelent azzal, hogy téged nem szopathatnak telibe más emberek olyan eszközökkel, amitől lehet, hogy beszarnál, ha kiderülne, ha eléd tálalnák a világot, hogy mit látsz és mi az igaz. De fogd ezeket mind és higgy tovább magadban - amit érzékelsz és ezáltal tudsz - hogy te tévedhetetlen vagy. oké? És biztosan az Igazságban leszel. :) UI: Semmi bajom a lexikális tudással. Csak az ostoba hiszi azt, hogy az az igazság is. Ezért a neve: tudás. Ezért mondják, hogy ezt tanítanak és adnak az iskolában. Tudást. Nem pedig: igazság. És nem pedig azt mondja az iskola: az igazságot tanítjuk. Mint ahogy az újság és az újságíró sem azt mondja: 8 óra, igazságokat mondunk. Azt mondja: 8 óra. HÍREKET mondunk. Nem vetted még észre? ÉRTED VAZZE? :D
hehe, "Nézd, én sem vagyok isten hívő. De elfogadom h más az" . lehet hogy nem derült ki egyértelműen, de én is elfogadom, ha vlki hívő, de közben próbálok rávilágítani az egyértelmű logikai ellentmondásokra!, . természetesen ilyen iszonyatos háborús helyzetben ezek a kérdések nagyon a háttérbe szorulnak, merthogy azért remélem mindenki a humanitárius tragédiát látja elsősorban, annak ellenére hogy lehet boncolgatni hogy ki az okozó, és ki az agresszor, és ki az elszenvedője a konfliktusnak!
Részemről nem vagyok egy kritikátlan OV-fan, de amit az utóbbi 3 nehéz hét alatt végzett, az - fogalmazzunk úgy - kielégítőnek tűnik. Elképzelni sem tudom, milyen súlyos balf@szságok történ(het)tek volna egy MZP-Gyurcsány-Dobrev "kormány" alatt egy ilyen kiélezett szituációban.
Ami az esetleges kivándorlást illeti, Ausztria sztem teljesen oké... valahol az Alpok déli oldalán, szélárnyékban... 🤫🏔️☔
Nézd, én sem vagyok isten hívő. De elfogadom h más az. Ha érdekes amit ír elolvasom, ha nem, akkor még azt sem. Az említett topikba néha beleolvasva láttam az éles vélemény különbségeteket. Néha megmosolyogtam a "harci" szellemet. Gondoltam, mindkettőtöknek fontos a maga igaza, meg ennek a leírása. . Az abszurd konteo elméletekkel igazad van. Nincs olyan. Valószínű sosem fogjuk megtudni az igazat, sőt, még utólag a történelem is ferdít. Jelen helyzetben mérlegeltem minden fél: usa, eu, ukránok, oroszok érdekeit. Az amcsi hadiipar, meg az hogy már Trampli is nyíltan támadott, nekem eléggé meggyőző, jót nekünk nem akarnak. Ezt a magam feje alapjan látom így és persze tévedhetek. . No mindegy, ha van kedved csak írj, ha meg nem itt, majd olvaslak máshol :)
dél-afrika elméletileg a legbiztosabb hely, atomrakétázás meg hasonlók ellen, csak hát ott nem igazán kedvelik a "fehérbőrüeket", akár az is lehet hogy visszájára fordul a menekülési irányvonal!, afrikában nincsenek támadható célpontok, sem usa, sem az oroszok, sem kina szempontjából!
Azon gondolkodom mostanában, hogy vajon élnem kellene az életemet mintha mi sem történt volna?! Mint a jugoszláv háború idején. Vagy pont úgy nem veszem észre hogy mi lesz mindennek a következménye, mint a második világháború során oly sokan. Utóbbin régen is sokat gondolkoztam, h miért nem mentek időben...?! Talán pont azért, mert el sem tudták képzelni azt ami megtörtént. Vajon én észre veszem mielőtt késő ?! Konkrétan, ha van 30%-nál nagyobb esély arra, h ide is átterjed a háború, vagy "véletlenül" kilépünk az unióból, az már túl magas kockázat számomra.
kedves emerald, ezt szerintem nagyon rosszul gondolod, óriási a világnézeti különbségünk, csak eddig igazán nem volt ez kiélezve, de ha visszaolvasol a "tudomány és csillagászat" topikot, kb 2 évet, akkor láthatod! amugy nem kedvelem az abszurd konteó elméleteket, sem virus, sem az ukran konfliktus esetén!
USA-OROSZ háború
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.