Ja és még egy mondat, miért is kell vérgeci módon kicsinálni, kirázni mindenkit...? Egyáltalán nem lenne rá szükség, nyugodtan lehetnénk pl 550-600 között....nem írtam sokat...
Törölt felhasználó2018. 11. 23. 09:19
Előzmény:
törölt hozzászólás
Tudom és köszönöm mindenkinek, megpróbálom elengedni április közepéig, végéig mondjuk, de ezzel együtt is vérlázítónak tartom összességében a dolgot...
Egy ingatlanos cég értékének legjobb becslése mindig a NAV/share, ami az Appennin esetében 322 ft volt 2018.06.30-án. ML beszállásakor pedig 210 Ft. Tehát van szép növekedés, és a cél is 1.000 Ft középtávon. De jelenleg a 400 Ft körüli érték tűnik méltányosnak, ami szépen felmehet 1000 Ft-ra, de évek alatt.
Teljesen egyetértek azzal amit mondasz, de pont azért lesz nagyon erős ez a papír, mert mindenkit ki akarnak rázni belőle. És Maceyvel is egyetértek, picit el kéne engedned a sztorit, várd meg a következő év elejét, 2019-ben nagyon sokminden fog bekerülni. Ráadásul ha jönnek be ML vagy tiborcz apportok, akkor meg értelmet is nyer, hogy miért tartják lent a papírt.
Mert a fidesz csak magát akarja gazdagítani. Többiek kifelé 🙃
Törölt felhasználó2018. 11. 22. 22:58
Előzmény:
törölt hozzászólás
igaz, de ugye a példád egy kamikaze példa, itt meg egy jóval egyszerűbb ügyletről volt , van szó, amiből nem én csinálok kamikázét, hanem valakik, és nem is erről volt szó, lásd aliga, spar, otp, a példádban óriási kockázatot vállaltál a tőkeáttét miatt, én megvettem középárfolyamon egy részvényt, amiben azóta csupa jó hír érkezett, mégis folyamatosan esik és bántja már ez az egész az igazságérzetem, mert írjátok le h akkor hol is hibáztam, a leírtak tükrében, plusz a 2/3 tükrében....? Miért is nem megy a részvény a jó hírekre, meg a cégvezetés príma munkájára...?
nehéz, mert ugye innen 270 pontra van a bekerem felfelé kerekítve, hogy a faszba jutunk oda ha 524-ről is visszaöntögették...akkor mitől tudna menni több száz pontot...ha aligára, meg a többire esett 700-at, meg a két harmadra...
Biztos vagyok benne, hogy nem az App önti. Nekik a magasabb rv ár az érdekük, mert az apportokat így jobban tudja finanszírozni (kevesebb új rv-t kell kibocsájtani.) Más lesz a háttérben. Ha ML hoz valami új elemet, akkor van értelme levinni, de ha külsőstől einstandolnak, akkor a magasabb rv ár a jobb. . De abban igazad van, hogy valaki(k) nagyon nyomta(k) az árat lefelé. Mielőtt Hathor meghúzta felfelé (Opus farvízén) látható volt, hogy 460-ig 5Ks és 10Ks csomagokkal nyomta lefelé, nagyon gyilkos, idegörlő módon.
hanem a cég azon fáradozna h minél többet érjen...nem a kicsik, a befektetőtársak, részvényesek nyakába borogatna folyamatosan, ki adott el a választások másnapján, ha nem bennfentes, onnantól esik...
Sok mindenben igazad van, sajnos egy fillérem sincs amit be tudnék fektetni, én az ellen emelem fel a gangom, hogy meggyőződésem h maga a Cég adja az olcsó papírjait, mert h van az h elmegy a semmire 1173-ig, majd mikor megérkezik Aliga, Spar, OTP és még más is közel 700 pontot esik, pont az a kifogásom h ez így nem tőzsde, annak örülnék ha tőzsde lenne, pont ezt kifogásolom h nem az, mert a Cég maga önti, ha tőzsde lenne, igazi, akkor ilyen nem történne meg...
.. és pontosan mit is szeretnél elérni? Van egy cég, aminek az értéke X és te megvetted a cég részvényeit X+Y Ftért. Erre mit mondjon a cég vezetése? Ok, kedves blue, megtérítjük a károdat? Szerintem azt fogják mondani, hogy ez nem devizahitel, vagy questor kötvény, hanem a tőzsde. Ha egy részvény ára Z és te megveszed ennyiért, akkor az bizony lehet, hogy pár perc múlva a felét éri, vagy kétszeresét ... Egyébként az is lehet, hogy itt már alul árazott és érdemes lenne venni. És ez egy remek lehetőség a vásárlásra. . Ha van egy 30milliós Tesla az autópiacon, amit 5M-ért adnak, akkor nem mondod az eladónak, hogy mekkora egy geci, hogy ilyen olcsón adja, hanem gyorsan megveszed. Én is be vagyok ragadva egy (jó) papírba. Szépen növekszik is, de nincs benne mozgás, így eladhatatlan. Ez nekem egy tanulság, hogy mennyit szabad befektetni ilyen típusú papírba. . App jó lesz, nem kell aggódni. A 700-800 szvsz elérhető. Ötlet: figyeld meg a papír mozgását és vegyél még belőle, amit emelkedésben adj el. . Én a konzumban voltam beragadva évekig és 8szoros áron sikerült eladni. (Megtérült.) A lakásunk kb 8 évig ért X forintot, az elmúlt 2 év alatt felment a kétszeresére. Ne nézd naponta, hagyd az Appot, majd jó lesz
(UP)PENINN