Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Jogos, bár a vezér év elején valami felvásárlást emlegetett... Jó lenne ha valami olyan felvásárlás is történne ami hozza a pénzt (a belga cég csak viszi tekintve hogy megemelkedtek a fizetési kötelezettségek)
Ez most nem Richter specifikus hozzászólás, de 90% egy egyedi papírban az számomra nem vállalható stratégia, még akkor sem, ha van/volt olyan papír, amiben maximálisan hittem, bármi történhet, egy szabálytalanság, egy hiba, egy törvénymódosítás és akkor a teljes vagyonod mondjuk 25%-a ugrik. Mondok egy példát, kijön egy hír, hogy probléma volt a gyártással, szennyeződés került XY termékbe, át kell vizsgálni, le kell állítani a teljes gyártást nemtudom 3 hónapra. És még 10 ilyen nagyon pici valószínűségű, de létező szcenáriót tudnék írni. Nem csak a Richterre, bármelyik papírra tudok olyat írni, amivel kapásból esni fog 30%-ot. Én is a diverzifikáció mellett teszem le a voksom. Egyedi papírból a teljes vagyon X%-a, ahol X egyénfüggő, de semmiképpen sem 30-40-50 vagy több százalék.
Én is hasonlóan vagyok - csak kb 14% pluszban - de én alapból hosszú távra veszem folyamatosan. Ha hullámzik hát hullámzik….a lényeg hogy a következő 10 évben nyugdíjba mehessek. Azt gondolom hogy most trump vámjai miatt van lent az árfolyam - a jövő hét fontos lesz - illetve a vrylar árcsökkentés is közrejátszik - ha jól emlékszem november környékén tesznek pontot ennek az ügynek a végére. Addig hiába jönnek a jó hírek a nagy alapok nem fognak jönni mert a profitból jelentős részt a cariprazim hoz, ami így veszélyben van, bár a likviditás jelentősen megemelkedett(!!) csak oldalazik az árfolyam.
Egész egyszerűen nincs jelentősége ennek a hírnek, sokkal jobban tartok a vámok részvényre gyakorolt hatásától. A három napos túlélő csomaggal kinevettetik magukat a döntésképtelen, és tárgyalásra alkalmatlan úniós vezetők. Mondjuk azt is elég nagy problémának tartom, hogy Trump színre lépésével, elszigetelődtek teljesen amerikától. Nagy problémák vannak ott fejben.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.