vadkinder

Regisztráció: 2022-08-10 11:56:31

Hozzászólások száma: 8

Utolsó hozzászólás: 2023-08-31 13:52


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

OTP részvényesek ide! 2023. 08. 31. 13:52
+1 Tradingview. Van késleltetett magyar adat.Előfizetés nélkül viszont asszem max csak 3 indikátort tudsz betennni. Erőssége , hogy scriptelhető és rengeteget találsz már készen. (Szép Amibrokeres idők :)) Pl. a lentebb említett frsi is van benne pár db.
OTP részvényesek ide! 2023. 08. 23. 09:19
Nem cserélték fel véletlenül a két új certi korlát árát? Vagy csak nekem furcsa TL86 13200 TL87 12200. A kersőben így szerpel
MOLly tulajok topikja 2023. 02. 15. 11:34
MOLly tulajok topikja 2023. 02. 15. 11:25
KBC: 
A tavalyi évben kiemelkedő évet zárhatott a Mol, persze az első három negyedév ismeretében ez már nem jelent nagy meglepetést. A negyedik negyedévben viszont az eredmény visszaeshetett a korábbi rekord EBITDA szintekhez képest, egyrészt az alacsonyabb nyersanyagáraknak, másrészt az adóhatásoknak köszönhetően is. Az éves profit persze így is nagyon magas szintre növekedhetett, leginkább azonban az idei évre vonatkozó kilátások kérdésesek a jelentés kapcsán is.
Várhatóan nem sikerült megismételni az előző két negyedév rekorderedményeit a Molnak, a harmadik negyedévhez képest a negyedik negyedévben a külső környezet, illetve a szabályozás és az adófizetési kötelezettségek is negatívan változtak a Mol szempontjából. Ezzel együtt sem lehetett gyenge a negyedik negyedév, a teljes évet nézve pedig szintén nagyon magas profitot láthatunk majd, nyilvánvalóan a megelőző három negyedév ismeretében ez már kevesebb meglepetést fog okozni a befektetőknek.
A tisztított CCS-EBITDA várakozásunk 432,9 milliárd forint a negyedik negyedévre, amely az előző negyedév 580,6 milliárd forintos CCS EBITDA szintjéhez képest visszaesést jelent, azonban a tavalyi évhez képest még mindig nagyon magas szint. Az egyes szegmensekben azonban jelentősebb változások voltak a harmadik negyedévhez képest, ezeket a következőkben részletezzük.
Upstream
A negyedik negyedév során a szénhidrogén árak visszaestek a harmadik negyedévhez képest, ezzel együtt a kitermelés EBITDA szintje is csökkenhetett. Az olajárak 80-90 dollár közé estek vissza átlagosan, míg a gázárak 100-110 eurós sávban voltak átlagosan, sőt a negyedév végére már a 70 eurós szintre esett vissza a holland TTF földgáz ára. Látványosabb tehát a gázárakban lehetett a visszaesés, pont, ami a harmadik negyedév során a pozitív meglepetést hozta. A kitermelés emellett a megemelt bányajáradék szintén érinti. A harmadik negyedév 214 milliárdos EBITDA szintje után így 190 milliárd forintos EBITDA-ra számítunk.
Downstream
A legnagyobb figyelem a downstream szegmensre irányulhat, az Ural-Brent különbözet a negyedik negyedév során csökkent, de ennél fontosabb, hogy eltörlésre került Magyarországon a benzinársapka, és ezzel együtt az Ural-Brent különbözetre kivetett különadó mértéke is emelkedett. December elejétől szinte a teljes különbözetre különadót kell fizetnie a Molnak. A negyedév egészét nézve ez a hatás még alig egy hónapot érint, de nyilván ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a donwstream EBITDA is csökkenjen az előző negyedévhez képest.
Fogyasztói szolgáltatások, midstream
A harmadik negyedév során a kiskereskedelemben az üzemanyag értékesítés még jelentősen növekedett, míg decemberben az üzemanyag ársapka eltörlésével már decemberben is látható volt a volumen visszaesése. Emellett a nem üzemanyagjellegű forgalomban is látható a visszaesés a kiskereskedelmi statisztikák alapján. Ezzel együtt azért stabil maradhatott a szegmens, bár alacsonyabb EBITDA-ra lehet számítani az előző negyedévhez képest, közel a tavalyi szinttel lehetett megegyező a fogyasztói szolgáltatások EBITDA szintje. A gáz midstream esetében pedig az előző időszakokhoz hasonló eredményre számítunk.
Rekordév után kérdés az osztalékA teljes évet tekintve a relatív gyengébb negyedik negyedév már szinte alig tudja lerontani az éves teljesítményt. A magasabb adófizetési kötelezettségek hatásai persze látszódnak, illetve az Ural-Brent különbözet szint teljes mértékben való megadóztatása majd leginkább az idei év eredményeiben fog meglátszódni.
A negyedik negyedéves várható eredménnyel számolva 1160 forint körüli EPS adódik, amely a részvény árfolyamához képest igencsak magas. A tavalyi évben 302 forintos osztalékot fizetett a Mol részvényenként. A mostani várhatóan nagyon magas EPS teret biztosíthat hasonlóan nagymértékű osztalékra, viszont a profit nagyobb része a növekvő olajárak mellett az Ural-Brent különbözetből fakadt, amely szinte teljes mértékben megadóztatásra került a tavalyi év végével.
Ezzel a rekorderedmény mellett a kilátásokat tekintve már alacsonyabb profittal lehet majd számolni, valamint hosszútávon szóba kerülhet az orosz olajról történő átállás is, amelyhez plusz tartalékokra is szükség lehet. A tavalyi évben az EPS több mint 40 százalékát fizette ki a Mol osztalékként, most ugyanez az osztalékfizetési hányad 470 forint körüli osztalékot jelentene. Azonban a külső környezet, illetve egyéb kockázatok változása miatt előfordulhat, hogy a menedzsment ettől eltérő kifizetési hányadra tesz javaslatot a tavalyi eredmény után.
Technikai képFolytatja az emelkedést a Mol árfolyama, amellyel sikerült visszatölteni a decemberben kialakult rést. Az árfolyam áttört egy fontos szintet, és megcélozhatja a 2900-as szintet is, azonban ehhez a gyorsjelentés utáni esetleges pozitív reakció is szükséges lehet. Minden bizonnyal a héten leginkább ez befolyásolhatja a Mol árfolyamának mozgását. Emellett az olajárak is emelkedtek az elmúlt napokban, amely az energiaszektor részvényeinek szintén segít
Az idei évre nézve pozitívum lehet, hogy Horvátország az idei évben 235 millió dollárt fog kifizetni a Molnak, amely a nemzetközi választottbíróság által meghatározott összeg a Mol-INA per lezárását követően. A nemzetközi per során Horvátország nem tudta bizonyítani a korrupciós vádakat, a lezárást követően pedig a késedelmi kamatokkal növelt összeg 235 millió dollár lesz majd, amely így várhatóan az idei évben kifizetésre kerülhet.
Richter topik 2022. 12. 01. 13:38
OTP részvényesek ide! 2010. 08. 09. 20:31
OTP részvényesek ide! 2010. 08. 05. 21:15
Ez már volt?

link
OTP részvényesek ide! 2010. 08. 05. 21:03
link

Ez már volt?