Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
"S akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az Erste gyógyszeripari elemzője ma megjelent szektorelemzésében a korábbi 9.260 forintról 10.300 forintra emelte a Richter részvényekre vonatkozó 12 hónapos célárat, s továbbra is felhalmozásra ajánlja a részvényt. Ugyan az idei nettó eredményt az orosz rubelen elszenvedett veszteségek miatt csökkentette - a szankciók miatt nem lehet fedezni a kitettséget -, de a jövő évi operatív profitot már megemelte a korábbi előrejelzéshez képest. Az utóbbi lépésre azért került sor, mert, a Vraylar az MDD terápiás kiterjesztésnek köszönhetően nagyon jól teljesít, s az árbevétele a korábban vártnál dinamikusabban növekszik."
Tegnap is belenyomtak több mint 200 milla srv- t, de ez csak tompítani tudja valamelyest a lecsorgást. De azért nagyon jó hogy van, mert a fékkel hamarabb meg lehet állni mint nélküle :)
Van bármilyen eszköze a Ricsinek, hogy ezt a kellemetlen orosz kitettséget valahogy kompenzálja ? Mert ez nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben meg fog oldódni.
"Erste gyógyszeripari elemzője ma megjelent szektorelemzésében a korábbi 9.260 forintról 10.300 forintra emelte a Richter részvényekre vonatkozó 12 hónapos célárat, s továbbra is felhalmozásra ajánlja a részvényt. Ugyan az idei nettó eredményt az orosz rubelen elszenvedett veszteségek miatt csökkentette - a szankciók miatt nem lehet fedezni a kitettséget -, de a jövő évi operatív profitot már megemelte a korábbi előrejelzéshez képest. Az utóbbi lépésre azért került sor, mert, a Vraylar az MDD terápiás kiterjesztésnek köszönhetően nagyon jól teljesít, s az árbevétele a korábban vártnál dinamikusabban növekszik."
A vevők egyelőre nem nagyon keresik a részvényeket. Ez nem csak a Ricsire igaz, hanem az egész nemzetközi piacra. Ilyen közegben nem reális elvárás egy gyors felpattanás, ahhoz kell néhány jó hír, mely megindítja a befektetők fantáziáját. A DAX pl. a csúcs elérését követően 8 % mínuszban van és az nekünk sem ártana, ha a tendencia valahogy meg tudna fordulni. A Ricsi november 10-én jelent legközelebb, ami remélhetőleg pozitív lökést ad az év hátralévő részében, de addig legalább a jelenlegi szintet jó lenne tartani, esetleg visszamászni 9000 körüli értékekre. Várjunk türelemmel.
KBC: “Richter: Megemelte az Erste elemzője a társaság részvényére adott célárát, ami így 9260 forintról 10300 forintra nőtt. Ezzel a konszenzusos célár már 10610 forinton áll, ami 20 százalékkal magasabb a tegnapi záróárnál. Az utóbbi időben a gyengülő forint is inkább kedvezett a Richternek, ami bevételeinek nagy részét exportértékesítésekből szerzi.”
Úgy legyen! Én is örülnék ha elindulna felfelé az otp mert az húzhatná az egész BÉT-ezt magával. De azt látom hogy a kormány bajban van, pénz kellene de jelenleg nincs forrás. Valahonnan szerezni kell egy kis aprót és nincs sok lehetőség a kezükben…
Nem nevezném forgalommal esésnek, mikor fél perccel a kereskedés vége előtt még 8940Ft is volt a részvény. Én éltem a lehetőséggel és bevásároltam. Amint kitáraz az eladó nagyon könnyedén pattanhat.
A Varga nyilatkozattól a kormány teljesen elhatárolódott majd kiadták a bankoknak hogy dolgozzák ki a bankadó részleteit! Hmmmm… A Richter legalább olyan jót jelentett mint az otp a Q2-Ben és a Q3 se lesz rosszabb szerintem….
https://invst.ly/11l3ze Legyen úgy! Nekem a pici madár most ide jött ki, nem túl precíz de kb. Azért nézzétek ezt is és biztos benéz Ff is és tesz fel pontosat!! Kint nem jó a hangulat Dax bort fejteni készül az SP sem rózsás, nem tudom az mennyire hat ide!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.