Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ahogy az EU elfordul tőlünk, úgy a hitel minősítők meg a nagy elemzők is egyre lejebb sorolnak bennünket. Szerintem jó az átlagod (az enyém 8300), de nagy burma ne számíts.
Én is eladogattam már belőle, majd ha leszúr a certiért lehet beleveszek a másik certivel újra. Talán ott lesz a mélypontja a leszúrás után, ha kiütötték a TL35-öt, túladott is lehet lassan, és a trendvonal is itt fut már 7800 körül, plusz jön a jelentés is már nemsokára. Ha ezek egyike se menti meg akkor elkezdem én is eldobálni vastag minuszokkal, mert akkor nagyobb itt a baj...
Ezt a mindjárt kiütiket mintha már olvastuk volna vagy egy hete is nem? Azóta olyan egyértelmű a cél, hogy itt tökölődik, se le, se fel, se ki, se be...senyő. Holnap péntek is van, ha holnap sem szúr le rendesen hagyom a fenébe. Franc se kíváncsi erre a szenvedésre, egy hete nézegetem. Uncsi.
Nem katasztrófa? Hát erről egy pénzügyesnek kicsit más lenne a véleménye... Másrészt az extraprofitadókkal itt az a baj hogy bevezetik csak elfelejtik kivezetni. Szóval a 2024-es kivezetésére ne fogadj nagy téttel...
Kicsit off, de látom most volt szó erről: Ti mire számítotok az USA kettős adóztatási egyezmény kapcsán. Elméletileg nincsenek folyamatban tárgyalások a két fél között. Nektek mi a véleményetek, akik fektetnek USA piacba közületek, változtattok stratégiát vagy kivártok?
Azért korai, mert a cikk részben csúsztat illetve nem bontja ki teljesen az igazságot. Ez egy egyezmény,
ami ha az egyik félnek előnytelenné válik, akkor újra lehet tárgyalni. Ez
megtörtént. (Nem igaz, hogy nem történt semmi.) Újra megegyeztünk velük a tárgyalás
végén, csak nem most, hanem még 2010-ben. Azért nem az újabb megállapodás van
érvényben, hanem még mindig ez a száz éves (1979-ben kötött), mert az USA nem
ratifikálta az újat. Az amcsi szenátus nem hagyta jóvá és léptette hatályba,
tehát az USA döntött úgy, hogy inkább maradjon a mostani hatályban, amit most
úgy jellemez, hogy számára előnytelen (ezért felmondja). Finoman szólva nem
logikus igaz? A felmondást az USA visszavonhatja 1 perc alatt, erre a jogi lehetősége adott. Oda lett mondva, hogy a globális minimumadó elfogadása esetén élni fog
ezzel a jogi lehetőséggel. Ezért gondolom, hogy ez nem az a meccs, amit ma számolni és árazni
kell. Korai.
Jó napot! Ezt a kérdést pontosan meg tudja válaszolni.-Részvényiroda Befektetői Kapcsolattartó Osztály
1103 Budapest,
Gyömrői út 19-21.
Tel.: (36) 1-431-5764
Fax: (36) 1-261-2158
Q3 preziben 19. slide: Nemzetközi befektetők 66%, a 3 alapítvány 25%, belföldi befektetők 9%. Árbevétel földrajzi régiók szerinti megoszlása: FÁK 26%, Mo. 7%, Európa 30%, USA 25%, egyéb 12%. PowerPoint Presentation (gedeonrichter.com) . A szöveges Q3-ban szerintem van részletesebb bontás is ezekről. Egy interjúban (talán inforádiós volt?) Orbán Gábor azt mondta, hogy a külföldiek nagyobb része USA-beli befektető.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.