Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 03. 23. 10:54

Richter topik  

Egy kis reménysugár:-)Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Jocek 2023. 02. 20. 18:41
Előzmény: #139599  Beze
#139600
Tudatosan tántorítják el BÉT-ről a befektetőket, vegyenek inkább magyar állampapírt ez a cég meg a kisbüfik lehúzása. 
Beze
Beze 2023. 02. 20. 18:21
Előzmény: #139598  oldrider
#139599
Sajna van benne igazság. A BÉT egy egyre rothadó pocsolyára hasonlít leginkább most, amibe egyre jobban belesüpped, aki éppen benne van valamilyen szinten. A nap nagyon nem akar kisütni, hogy felszárítsa. Hamarosan jelentés, de látjuk a MOL-lal is mit műveltek 2-3 nap alatt... Egyelőre a PMÁP áll nyerésre, én kitartást kívánok mindenkinek, már én is letettem az emelkedésről. :(
oldrider 2023. 02. 20. 17:35
Előzmény: #139596  gyula1971
#139598
Ezek a dumák a mindentelhisz nagymamáknak valók. Tiszteletem a szorgalmadért, de kár beírnod ezeket. Aki követi a Richter mozgását látja mi történik. Amíg tart ez az ukrán cirkusz, addig itt nem (sem) lesz érdemi emelkedés. Egy viszonylag szűk sávban játszadoznak vele bizonyos körök. Akik ezeket a hullámokat meglovagolják nyernek, én meg ülök benne már több mint egy éve és csak lesek mint hal a szatyorban. 
Tanckar 2023. 02. 20. 17:13
#139597
Gyenge
gyula1971
gyula1971 2023. 02. 20. 16:32
#139596
-Erste:-
A 200 napos mozgóátlagról fordult a Richter árfolyama, egyúttal kitört a csökkenő trendcsatornából is. Az árfolyam fordulásával együtt az MACD indikátor is fordulni látszik, ami szintén támogatja az árfolyam emelkedését. Ellenállást a 20 és a 30 napos mozgóátlagok jelenthetnek, ezek áttörésével nyílhat tér a jelentősebb emelkedés előtt. Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
7.9007.7108.0808.195
Beze
Beze 2023. 02. 20. 15:57
#139595
Köszi skacok. Reál 8025/35
eszpe2 2023. 02. 20. 15:31
Előzmény: #139592  eszpe2
#139594
Pumesz 2023. 02. 20. 15:28
Előzmény: #139591  Beze
#139593
Első ránézésre vegyes eredményeket tehet közzé a Richter jövő héten kedden hajnalban, a bevételektől szép növekedést várunk, viszont a profitszámok érezhetően visszaeshetnek. Utóbbiban viszont az elszámolt adóterhek, és a negyedéves viszonylatban erősödő forint lehet a „felelős”, ezeket leszámítva pedig az alapfolyamatok erősnek tűnnek. A támaszoknál lévő részvényt tehát érdemes lehet figyelni.Igen erős jelentést zárhat a Richter a negyedik negyedév végével, miután a várakozásaink szerint a bevételek tovább erősödhettek, és még a harmadik negyedéves számokat is meghaladhatták. A negyedik negyedévben elszámolt különadó persze jelentősen rontotta az eredményszámokat, ugyanakkor enélkül nagyon erős EBIT számokat láthatnánk, ami az erős alaptevékenységre, és a gyenge forint pozitív hatásaira utal.A bevételek 220 milliárd forint fölé erősödhettek a negyedév során, ami több mint 26 százalékos növekedést jelentene éves alapon. Látni kell, hogy a gyengébb forint most is nagyon sokat segített, a bázissal szemben ugyanis közel 30 milliárd forintos többlethatást jelenthetnek az árfolyamok. A növekedési ütemet viszont aligha csak ez magyarázta:
  • A Vraylar eladásoktól további növekedést várunk éves alapon, közel 15 százalékos bővüléssel kalkulálunk. Ez alapján az amerikai piacon 50 milliárd forint feletti bevétellel számolunk, ami majdnem 40 százalékos növekedés lenne éves alapon.
  • Az európai piacokon szintén erős teljesítményt várunk, ahogyan ez a harmadik negyedévben is jól látszódott. Ezzel együtt az EURHUF szintén kedvezően alakult a bázissal szemben, ami alapján itt is majdnem 30 százalékos bővülés jött össze.
  • Az orosz piac szintén érdekes terület, ahol az elmúlt negyedévekben rubelben számítva stabil volt a teljesítmény, ez pedig alapvetően fennmaradhatott. Forintban viszont szignifikáns így is a bővülés a bázissal szemben mutatott nagy rubel erősödés miatt, majdnem 50 százalékos javulásra számítunk.
  • A többi piacon nagy meglepetésre nem készülünk, az ukrán leánytól továbbra sem várunk igazán erős számokat, miközben a latin-amerikai piacon mutatott erőt megtarthatta a Richter.
Összességében tehát erős alapfolyamatok és devizás eredmények jöhetnek, a gyengébb forint pedig erre jelentősen rápakolhatott. A Richter növekedése így igen erős lehetett, a bevételek pedig éves szinten akár a 800 milliárd forintot is elérhették, szemben a tavalyi 630 milliárd után.A költségek kapcsán már valamivel összetettebb képet láthatunk. Egyrészt a közvetlen költségek tovább emelkedhettek, ebben a devizahatások értelemszerűen nem segítettek. Ugyanakkor a marzsok kapcsán így is javulást várunk, a bruttó eredményhányad pedig elérhette az 59 százalékot, ami az előző negyedéves 60 százalék után szintén remek hír lenne. A negyedik negyedévekben rendre alacsonyabb számokat lehetett látni, a kontextust tehát így kell értelmezni.A közvetett kiadások kapcsán szintén emelkedést várunk, főleg a bázissal szemben. A harmadik negyedévben már látható volt a költségek magas szintje, most azonban 65 milliárd forint fölé emelkedhettek. Ugyanakkor bevétel arányosan még mindig relatíve alacsony szinten állhat a Richter, ami a marzsokra is elviekben pozitív hatást gyakorol.Az év végén bejelentett különadók viszont vélhetően a negyedik negyedéves időszakra kerülnek elszámolásra, ami alapján közel 30 milliárd forintos extra költség terhelheti a céget. A bázissal szemben ez így jelentősen nehezíti az összehasonlítást, az üzemi eredmény pedig „csak” 35 milliárd forintos lehet. Ez majdnem 30 milliárd forinttal lenne alacsonyabb a harmadik negyedévnél, ugyanakkor a bázissal szemben már csak 20 százalékos mínusz lenne, a 2020-as negyedik negyedéves számot pedig még meg is haladná.Szintén negatív volt a pénzügyi sor változása, főleg a devizahatások által befolyásolva, a negyedéves záróárfolyamok a harmadik negyedévhez képest kedvezőtlenül változtak. A forint erősödése így pénzügyi soron éreztetheti hatását, ráadásul a rubel is sokat gyengült, így közel 20 milliárd forintos lehet a mínusz. Bár az év egészét tekintve így is bőven pluszos a sor, ez már a bázissal szembeni összehasonlítást már nehezíti.A nettó eredmény ugyanakkor így is pluszos lehet, és várakozásaink szerint a negyedik negyedévben még 14,5 milliárd forintos eredményt elérhetett a Richter. Az előző negyedéves 76-82 milliárd forintok után ez persze jelentés visszaesés, valamint a negyedik negyedévekhez képest is gyenge adatnak számít, de a pénzügyi sor és a negyedévre elszámolt különadó sokat torzítanak az adatokon.Összességében így is erős 2022-es évet zárhatott a Richter, mivel a nettó eredmény végül 210 milliárd forintos lehet, jócskán meghaladva a 2021-es 140 milliárdot. Látni kell persze, hogy a devizahatások sokat számítottak, ugyanakkor az alapfolyamatok változatlanul erősek, a kulcsgyógyszerek pedig segítik a cég üzleti fundamentumainak javulását.
Előrejelzés és árfolyam. 
A fentiek után komoly kérdés, hogy milyen előrejelzés érkezik majd a vezetéstől. Alighanem a Richter az elmúlt időszakban bevezetett szokásával nem fog szakítani, így nagyon pontos részletinformációk vélhetően nem érkeznek, általánosan viszont sok-sok konkrétum elhangozhat. Alighanem a bevételek növekedési üteme 2023-ban is folytatódhat, de a költségek kapcsán már több a bizonytalanság, amire a befektetők is választ várhatnak.Erre nagy szükség is lehet a befektetők irányából, mivel technikailag is igen fontos szinteken jár a papír. Az elmúlt hetekben csökkenő pályán mozgott a Richter, mostanra viszont egy fontos támaszra lelt a papír a 200 napos mozgóátlagánál. Látható, hogy tavaly szeptemberben ez nem tudta megfogni a papírt a nagyobb visszacsúszástól, ugyanakkor most egyelőre fordulat mutatkozik innen.A jelentés ugyan csak a jövő héten kedden érkezik majd, ám várhatóan a támasz addig is erős lehet, kiegészítve ezt a 8000 forint körüli lélektani szinttel. Összességében tehát elmondható, hogy erős támaszoknál várja a jelentés a Richter egy érezhetőbb korrekció után, viszont az előrejelzésen sok múlhat azt illetően, hogy végül milyen irányba sikerül elmozdulnia a részvénynek.
eszpe2 2023. 02. 20. 15:28
Előzmény: #139590  eszpe2
#139592
Cinkotai Norbert | 2023.02.20 14:20
Richter Fundamentális elemzések Technikai elemzések
.
Első ránézésre vegyes eredményeket tehet közzé a Richter jövő héten kedden hajnalban, a bevételektől szép növekedést várunk, viszont a profitszámok érezhetően visszaeshetnek. Utóbbiban viszont az elszámolt adóterhek, és a negyedéves viszonylatban erősödő forint lehet a „felelős”, ezeket leszámítva pedig az alapfolyamatok erősnek tűnnek. A támaszoknál lévő részvényt tehát érdemes lehet figyelni.
.
Igen erős jelentést zárhat a Richter a negyedik negyedév végével, miután a várakozásaink szerint a bevételek tovább erősödhettek, és még a harmadik negyedéves számokat is meghaladhatták. A negyedik negyedévben elszámolt különadó persze jelentősen rontotta az eredményszámokat, ugyanakkor enélkül nagyon erős EBIT számokat láthatnánk, ami az erős alaptevékenységre, és a gyenge forint pozitív hatásaira utal.
.
A bevételek 220 milliárd forint fölé erősödhettek a negyedév során, ami több mint 26 százalékos növekedést jelentene éves alapon. Látni kell, hogy a gyengébb forint most is nagyon sokat segített, a bázissal szemben ugyanis közel 30 milliárd forintos többlethatást jelenthetnek az árfolyamok. A növekedési ütemet viszont aligha csak ez magyarázta:
*A Vraylar eladásoktól további növekedést várunk éves alapon, közel 15 százalékos bővüléssel kalkulálunk. Ez alapján az amerikai piacon 50 milliárd forint feletti bevétellel számolunk, ami majdnem 40 százalékos növekedés lenne éves alapon.
*Az európai piacokon szintén erős teljesítményt várunk, ahogyan ez a harmadik negyedévben is jól látszódott. Ezzel együtt az EURHUF szintén kedvezően alakult a bázissal szemben, ami alapján itt is majdnem 30 százalékos bővülés jött össze.
*Az orosz piac szintén érdekes terület, ahol az elmúlt negyedévekben rubelben számítva stabil volt a teljesítmény, ez pedig alapvetően fennmaradhatott. Forintban viszont szignifikáns így is a bővülés a bázissal szemben mutatott nagy rubel erősödés miatt, majdnem 50 százalékos javulásra számítunk.
*A többi piacon nagy meglepetésre nem készülünk, az ukrán leánytól továbbra sem várunk igazán erős számokat, miközben a latin-amerikai piacon mutatott erőt megtarthatta a Richter.
.
Összességében tehát erős alapfolyamatok és devizás eredmények jöhetnek, a gyengébb forint pedig erre jelentősen rápakolhatott. A Richter növekedése így igen erős lehetett, a bevételek pedig éves szinten akár a 800 milliárd forintot is elérhették, szemben a tavalyi 630 milliárd után.
.
A költségek kapcsán már valamivel összetettebb képet láthatunk. Egyrészt a közvetlen költségek tovább emelkedhettek, ebben a devizahatások értelemszerűen nem segítettek. Ugyanakkor a marzsok kapcsán így is javulást várunk, a bruttó eredményhányad pedig elérhette az 59 százalékot, ami az előző negyedéves 60 százalék után szintén remek hír lenne. A negyedik negyedévekben rendre alacsonyabb számokat lehetett látni, a kontextust tehát így kell értelmezni.
.
A közvetett kiadások kapcsán szintén emelkedést várunk, főleg a bázissal szemben. A harmadik negyedévben már látható volt a költségek magas szintje, most azonban 65 milliárd forint fölé emelkedhettek. Ugyanakkor bevétel arányosan még mindig relatíve alacsony szinten állhat a Richter, ami a marzsokra is elviekben pozitív hatást gyakorol.
.
Az év végén bejelentett különadók viszont vélhetően a negyedik negyedéves időszakra kerülnek elszámolásra, ami alapján közel 30 milliárd forintos extra költség terhelheti a céget. A bázissal szemben ez így jelentősen nehezíti az összehasonlítást, az üzemi eredmény pedig „csak” 35 milliárd forintos lehet. Ez majdnem 30 milliárd forinttal lenne alacsonyabb a harmadik negyedévnél, ugyanakkor a bázissal szemben már csak 20 százalékos mínusz lenne, a 2020-as negyedik negyedéves számot pedig még meg is haladná.
.
Szintén negatív volt a pénzügyi sor változása, főleg a devizahatások által befolyásolva, a negyedéves záróárfolyamok a harmadik negyedévhez képest kedvezőtlenül változtak. A forint erősödése így pénzügyi soron éreztetheti hatását, ráadásul a rubel is sokat gyengült, így közel 20 milliárd forintos lehet a mínusz. Bár az év egészét tekintve így is bőven pluszos a sor, ez már a bázissal szembeni összehasonlítást már nehezíti.
.
A nettó eredmény ugyanakkor így is pluszos lehet, és várakozásaink szerint a negyedik negyedévben még 14,5 milliárd forintos eredményt elérhetett a Richter. Az előző negyedéves 76-82 milliárd forintok után ez persze jelentés visszaesés, valamint a negyedik negyedévekhez képest is gyenge adatnak számít, de a pénzügyi sor és a negyedévre elszámolt különadó sokat torzítanak az adatokon.
.
Összességében így is erős 2022-es évet zárhatott a Richter, mivel a nettó eredmény végül 210 milliárd forintos lehet, jócskán meghaladva a 2021-es 140 milliárdot. Látni kell persze, hogy a devizahatások sokat számítottak, ugyanakkor az alapfolyamatok változatlanul erősek, a kulcsgyógyszerek pedig segítik a cég üzleti fundamentumainak javulását.
.
Előrejelzés és árfolyam
A fentiek után komoly kérdés, hogy milyen előrejelzés érkezik majd a vezetéstől. Alighanem a Richter az elmúlt időszakban bevezetett szokásával nem fog szakítani, így nagyon pontos részletinformációk vélhetően nem érkeznek, általánosan viszont sok-sok konkrétum elhangozhat. Alighanem a bevételek növekedési üteme 2023-ban is folytatódhat, de a költségek kapcsán már több a bizonytalanság, amire a befektetők is választ várhatnak.
.
Erre nagy szükség is lehet a befektetők irányából, mivel technikailag is igen fontos szinteken jár a papír. Az elmúlt hetekben csökkenő pályán mozgott a Richter, mostanra viszont egy fontos támaszra lelt a papír a 200 napos mozgóátlagánál. Látható, hogy tavaly szeptemberben ez nem tudta megfogni a papírt a nagyobb visszacsúszástól, ugyanakkor most egyelőre fordulat mutatkozik innen.
.
A jelentés ugyan csak a jövő héten kedden érkezik majd, ám várhatóan a támasz addig is erős lehet, kiegészítve ezt a 8000 forint körüli lélektani szinttel. Összességében tehát elmondható, hogy erős támaszoknál várja a jelentés a Richter egy érezhetőbb korrekció után, viszont az előrejelzésen sok múlhat azt illetően, hogy végül milyen irányba sikerül elmozdulnia a részvénynek.
.
Elemzés lezárása: 2023.02.20 14:20Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
Beze
Beze 2023. 02. 20. 14:59
Előzmény: #139590  eszpe2
#139591
Ez az elemzés csak az ügyfelek számára érhető el!
be tudod másolni a tartalmat? köszi
mehesz 2023. 02. 20. 13:38
#139589
Ha valaki egy nappal mondana előre tuti tippet komoly garanciával, az igen kövthető
Ha nem az csak eggy nagy blöff, okoskodás feszengés felelősség nélkül
mehesz 2023. 02. 20. 13:33
#139588
Tisztábban látunk, hogy mennyit vesznek záróban
De mi ugysem látunk rá a valódi mozgásokra csak utólag leszünk okosak de akkor nagyon
gyula1971
gyula1971 2023. 02. 20. 12:42
Előzmény: #139586  eszpe2
#139587

Ezzel együtt az MACD is beadta a vételi jelzést, majdnem 3 hónap óta először, akkor közel 8 százalékot emelkedett a részvény árfolyama a jelzést követően,.-
Igen,én 8800 ft körül várom jelentés előtti nap,utána profitkivét lehet.
eszpe2 2023. 02. 20. 12:19
#139586
KBC:
"Richter Nem mutatott sokáig nagy erőt a Richter részvénye múlt héten sem, de a hét végére feljavult a hangulat a papír körül, ugyanis még csütörtökön a 200 napos mozgóátlagnak sikerült megakasztania az árfolyam lecsorgását. A visszapattanást követően ugyan nem tudta először áttörni a 8000 forintos szintet az árfolyam, de a mai nyitással sikerült ezt az akadályt is leküzdenie. Ezzel együtt az MACD is beadta a vételi jelzést, majdnem 3 hónap óta először, akkor közel 8 százalékot emelkedett a részvény árfolyama a jelzést követően. Emellett az RSI is relatív alacsony szinteken mozog, teret adva a további emelkedésnek.
Amennyiben kitartana a Richter emelkedése, a következő akadályt az 50 napos mozgóátlag állíthatja, de fentebb még a 8550 forintos árszint akaszthatja meg az emelkedést, hiszen a különadó bejelentése óta nem tudta áttörni ezt a ellenállási szintet az árfolyam. 
Összeségében tehát sokat javult a Richter technikai képe, egy erős támaszra lelt az árfolyam a 200 napos mozgóátlagban, valamint a momentum indikátorok is támogatóbbak. A cég egyébként jövő hét kedden teszi közzé a 2022 negyedik negyedéves számait, így akár nagyobb volatilitással számolhatnak a részvényesek az előttünk álló napokban."
Klarissza48 2023. 02. 20. 11:47
#139585
Nagyon vergődik remélem nem úgy jár mint a mol a q4 jelentésével
Beze
Beze 2023. 02. 20. 09:02
Előzmény: #139583  kovko
#139584
jó meglátás :)
real 7960/8030
kovko
kovko 2023. 02. 20. 08:39
Előzmény: #139582  Beze
#139583
Ha ma adják legalább tudod, hogy nem az amcsik. 
Beze
Beze 2023. 02. 18. 13:18
#139582
Ha hétfőn se lesz nagy eladás és kitör a leszorító csatornából, visszaveszem az eldobott certiket. 
Bpali
Bpali 2023. 02. 18. 09:06
#139581
Nem lett volna a nagy eladónk már látszana egyértelműbben a dolog.