Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
jól értem,hogy worst case 2024-től az usa jogdíjbevételek nem a mostani 9%-al, hanem 30-9, azaz 21%-al fognak adózni? Nem szép, de nem katasztrófa, főleg akkor ha 24-ben már nem lesz extraprofit adó...
Ez egy tavaly nyári hír, 2022.júl.8. volt a napja, amikor az USA felmondta az egyezményt. Annyi ebben a cikkben a "friss" információ, hogy "még mindig nem történt semmi" miközben a határidő 2023.dec.31. és február közepe van. Akkor már inkább írjatok be egy real time árfolyamot a vételen gondolkodó kisbüfiket segítendő. Még annak is több értelme van, mint ezt rágni éppen most.
Az a baj, hogy ezzel a 18%-os forintkamattal (amit a külföldiek megkapnak, csak mi őslakosok nem) nehéz versenyezni. Majd ha lejjebb mennek a HUF kamatok, akkor talán jobban jönnek a Magyarország iránt érdeklődő befektetők... Plusz ugye a forinterősödés miatt a Richter egyre drágább EUR-ban.
Van arról valahol valami infó mennyi lehet a külföldiek aránya a Richterben? Én alapból azt gondolnám hogy a nyereség 95%-a külföldről jön és hogy a részvénytulajok is vastagon nagyobb arányban vannak.
És még valami: attól, hogy az amerikai befektetőknek nem kell majd külön adót fizetni, a Richter eredményességi mutatói romlani fognak, kvázi kevésbé lesz vonzó az amerikaiaknak és más külföldieknek is - sajnos. Ezt megint Orbánéknak köszönhetjük!
"Ezáltal az amerikai befektetőket az adóegyezmény hiánya kevésbé fogja hátrányosan érinteni, hiszen az amerikai cégeket adóegyezmény hiányában sem fogja terhelni magyar forrásadó - részletezi az adószakértő."
Sajnos egyértelmű, hogy a Richter vesztese a kettős adóztatásnak. Így már érthető, hogy a nagyok másképpen ítélik meg az eredményeit. Én erre a negatívumra megmondom őszintén eddig nem gondoltam.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.