Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Nem tudom a külföldi bevéteéeket ha ott könyveli el,nem hozza haza, akkor az nem a Magyar adó alá esik? Csak az itthoni bevételre teheti a kezét a Fidesz?
Akkor a polgári párt-aki rá szavazott,az is megbánja. -Sok gond lehet a költségvetéssel,hogy ezt az adót Karácsony este előtt bejelentették. Nem bírtak elpihenni már... Számytottam azért az adóra,de tavasszal majd. Sokan tudhatták,ezért adták pénteken.-Kedden el kell adni akkor...Kis pánik után 8500 ft-nál fordulhat. https://www.marketscreener.com/quote/stock/RICHTER-GEDEON-VEGYESZETI-13611893/charts/
Mol kb. 12%-ot esett, de ott ténylegesen az extra profitot adóztatják, itt meg a bevétel utan kell fizetni, ami nagyon nem ugyan az szóval itt szerintem 12% feletti esés várható...MTel durván 25%-ot esett
Tévedsz ha azt hiszed ez a tőzsde!!!!!!! A tőzsdét nem egy politikusnak kellene mozgatnia hanem a szabad piacnak.. Ha jó a cég jó a termék emelkedik… Sajnos ez lett Magyarországból…
Mol kb. 12%-ot esett, de ott ténylegesen az extra profitot adóztatják, itt meg a bevétel utan kell fizetni, ami nagyon nem ugyan az szóval itt szerintem 12% feletti esés várható
Törölt felhasználó2022. 12. 24. 10:59
Hölgyek, urak! Sajnálom, akinek van papírja és bízott benne. A cég jó. Pár éve megnéztem a filmet Richter Gedeonról, sajnos ma is aktuális, hogyan vették el tőle a gyárat, hogyan épül fel egy rendszer, hogy burjánzik szép lassan, mígnem mindent bekebelez. Boldog Karácsonyt mindenkinek.
Én fél szoktam osztani a tőkét pontosan a kiszámíthatatlan tényező miatt itt is ezt csinálom az esésben venni fogok mert azt gondolom vissza fog jönni.
A tulajdonosi struktúra a jelentés szerint Ricsinél perpill úgy néz ki, hogy a szavazó tőke 65% körül van külföldi intézményi befektetőknél. Az OTP-nél is nagyon hasonló volt a helyzet a különadó bevezetése előtt és utána nem volt felfelé, amíg ezt 50-51% közé nem csökkentették, mert folyamatosan adták. Nap közben is 100k-s pakkokkal öntötték le és záróban is lekötötték. Mi, magyar kisbüfik vettük. A 10290 volt az osztalék előtti árfolyam, utána jött a különadós bejelentés és alig 7800 felett volt utána a mélypont. Az a tulajdonrész azóta nálunk van. Egyelőre nem vették vissza. Fogalmam sincs itt mi lesz, fogják e adni hasonlóan a Ricsit is és ha igen mennyi pénzük maradt a magyar kisbüfiknek és így mi lesz az ár, amiért megveszik, de hozzád hasonlóan nyugtattam magam az OTP-ben ülve nyár elején. Remélem nem kell azt majd átélned, amit nekem kellett a nyáron. Én kiültem, de nem volt kellemes és meg is bántam, mert jobban jártam volna, ha azonnal bedobom és lent visszaveszem.
Én sem látom itt az extra profitot, de segítsetek! A gyenge forint ami extra eredményt hoz? Az a ludas? Ezt részben ugyan kormány és az MNB generálja, de ráfogják a háborúra? Brüsszel bombái? Mi lehet itt még? Mondjuk Soros régen nem volt említve…
Lassan megtudjuk az extraprofit definícióját is: minden profit, ami nem az ő zsebükbe megy. Szóval igen, az exportból származó profit is az. Ezzel gyakorlatilag minden magyarországi befektetőnek üzennek: csak úgy és azoknak lehet gazdagodni, akiket ők engednek és felügyelnek. Brutális kontroll...
Az MTEL-t kihagytad, az is kapott a nyakába szépen különadót. Gyakorlatilag mind a 4 blue chipet megadóztatták rendesen, plusz még néhány kisebb tőzsdei cég is kapott. Gyakorlatilag a magyar tőzsdén való befektetés idéntől újra egy kaszinó lett. Ja nem, mert a kaszinók nem kaptak különadót :-).
Ott rohadjon meg ez a tolvaj banda ahol van ! Hogy lehettem annyira naiv hogy a Richtert nem fogják bántani. Köszi a karácsonyi ajándékot, jól megcdináltad. Persze előtte szóltak a csókosoknak akik még idöben kilapátolták még jó áron. Mi meg majd csak pislogunk hogy fog nyitni a következő kereskedési napon. A legszomorúbb sz egészben, hogy szinte leválthatatlanok, kiindulva a vidéki rokonaim hozzáállásából és a seholsincs ellenzékből. Karácsonykor végig szon fogok dilemmázni mit csináljak, 8250 es átlagáram van, azaz 6 % nal durván már nullánál vagyok, lesz ekkora esés ?
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.