Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Certim már nincs,de nagyon nagy szüksége lehet a Kormánynak a pénzre,a költségvetés eléggé rosszul állhat,ahogy Matolcsy elmondta 2-hete. Nem szokott így beolvasni a Fidesznek.
Nem értem a sok mínuszt, én tényleg azt gondolom, hogy a jogszabályok szerint az RG-nek kommunikálnia kellene erről, hogy szerintük ez x Mrd F-ot jelent majd. Az adó bejelentése után a következő tőzsdenapon max. nyitásig ki kellene tenniük egy közleményt. Mindegy...
Pedig azt hittem, hogy a mai nyitás előtt kitesznek egy "profit warning"-ot, hogy ők mennyi kiesést számolnak ettől az adótól. Nem lenne ez a kötelességük?
-Equilor heti összefoglaló:-A Richter kötelező erejű szándéknyilatkozatot írt alá a belga Mithra
Pharmaceuticals-szal a Donesta hormonpótló termékjelölt forgalmazásáról.
A szándéknyilatkozat Európára, Oroszországra, a FÁK tagállamokra,
Latin-Amerikára, Ausztráliára és Új-Zélandra terjed ki, a megállapodást a
jövő év első negyedévében fogják véglegesíteni. A Richter amerikai
partnere, az AbbVie pénteken bejelentette, hogy Vraylar elnevezésű
készítményük megkapta az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi
Hivatalának (FDA) engedélyét major depresszió ellen. Az RBC Capital
befektetési bank pedig 12 600 forintról 13 300 forintra emelte a
Richterre vonatkozó, 12 hónapos célárfolyamát, az ajánlás továbbra is
felülsúlyozás.
Az első hírek 100 mrd feletti adóról szóltak és az ment le 35 mrd-ra. Azért az látszik, ha nem választásról szól a matek, akkor a számolás nem erőssége Viktoréknak és ha ök ezt 100 miliárdot tervezték be és benéztek valamit, akkor már a héten módosítva lesz úgy, hogy bejöjjön a stex. Ez itt a baj, és a bizalom elvesztése a befektetők körében, mert mindegyik blue-t megszórták már különadóval.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.