Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Private Banking friss:--Richter napi: Heves esés indult egy hete rést hagyva lefele. Mivel a 7500-ról fordult le a papír, ezzel kijelölte ezt a szintet, mint erős ellenállást. Ez a long oldalon is behatárolta a lehetőségeket, így nem mindegy, hogy hol vesszük meg a papírt, ha csak ezzel a hozamlehetőséggel számolhatunk. A papír hamarosan túladott lehet, a 6562 alatti zónában eddig megfordult a kurzus, valószínűleg itt találhat megint támasz szintre. A piros vékony trendvonalat érdemes követni, amíg ez él, addig újabb emelkedő hullám nem valószínű, hogy tud indulni. Támaszok: 6562; 6250. Ellenállások: 7813; 8125; 8750; 9063.
"Dicsérheted magad és te már tudtad egy hónapja, hogy az USA letarol minket ma! 🤣🤣🤣 Csak gratulálni tudok neked!! 👍" , írod... Nem, hogy egy hónapja de még most pénteken sem tudtam az Usa mai letarolásáról, viszont láttam, hogy milyen jellemző mozgása van a papírnak, és mi szokott ilyenkor történni...És ezt pontosan megírtam pénteken itt a fórumon. És előzőleg az azt megelőző hosszú hetekben pedig belőttem azt a sémát illetve szinteket amit megjár a papír újra és újra és nem haboztam meglépni. Egyedül ami dicséretes lehet a munkámban az az, hogy mertem mindig venni Richtert amikor temették és még lejjebb várták, meg az, hogy mertem eladni akkor amikor a többség még feljebb várta. Erre két példát ha megengedsz: a múlt heti random elemzés folyamatosan 7300Ft-ról történő gyors újra felemelkedést vizionált 7600 környékére és a chartjukon a legalsó támaszuk (kb!!!) 7150 körül volt...! És ugye a mai Erste: "Támasz 6.605 és 6.500 forintnál látható, így egyelőre tovább folytatódhat az árfolyam csökkenése" ... És megint csak a gyakorlat: amilyen egyszerűnek tűnik (és tényleg az is ha fegyelmezetten és olajozottan kereskedsz), hogy mindezek ellenére fent eladsz és itt lent veszel, még akkor is amikor optimistán nyomják a fejedbe a további emelkedést és mint most is amikor ilyen borúlátóak. És ami szerintem nem annyira egyszerű de ettől lesz igazi tőzsdés az ember, hogy bírja idegileg amikor esésben vett vétele több napon át mínuszban van (erre saját április 20-a körüli példám amikor a 6700 valahányas átlagommal záráskor több százezer Ft-nyi veszteséget láttam (nem realizálva természetesen, hisz a napokban vettem akkor), és a másik véglet amikor végre elindul és kiszállsz belőle pedig még volt benne pár száz Ft az emelkedésben. Ugyanis soha nem találtam el tickre az alját de a tetejét sem de a történtek fényében cseppet sem bánom.
Dicsérheted magad és te már tudtad egy hónapja, hogy az USA letarol minket ma! 🤣🤣🤣 Csak gratulálni tudok neked!! 👍 Szóval vettél ma pinginél, de lehet hogy elkapkodtad és majd sávosan veszel még! Akkor még jól jöhet az alsó pingus is, ha jól értelmezem! Vigyázz mert felpattan! 😃 Te nem veszed észre, hogy azt csinálod ami a charton van, ja nem látni a számoktól.. hmm??🤣🤣 Ha nem tetszik a chart, akkor miért nézed meg? Jaaa mert ingyenes, emlékszem már! 🤣🤣
Nem teljesen értem a lelkesedéseteket: ezeken a rajzokon annyi szám volt (van) lefelé, hogy ha már arra vette az irányt bárhova esett is, volt a rajzon egy szám. És így nagy gratula mert eltalálódott az egyik szint (ráadásul csak a környéke). Arról sosincs szó hol vett vagy hol adott el a szerző. Én több mint egy hónapja (de inkább több) minden krix-krax nélkül megmondtam a tutit - vissza lehet nézni-, itt ezen a szinteken (6600-6800) veszek és mindig eladok 7200 környékén illetve afelett. És pénteken délelőtt Jonafi1-nek is ajánlottam, hogy ne kapkodja el, mielőtt még 6850-en bevásárolt. Egyszóval ma MEGVETTEM első adagomat 200db-ot zárásban, amit sávosan tovább fogok bővíteni. Lehet még korán is vásároltam ma, mert ahogy Jonafinak írtam, ebből az árból már elpárolgott az osztalék 200Ft-ja..., azaz ez a mai 6600 az osztalékkifizetes előtti 6800-nak felel meg, és ennek megfelelően csusszannak az értékek: körülbelül, nagyságrendileg, és lényegileg, de legfőképpen Gyakorlatilag. De nemigazán elméletileg. Ezeket a jelzőket azért sorakoztattam fel, mert szerintem ez különbözteti meg a valós tőzsdézést a szellemi attrakcióktól! És a kettő közt pont akkora a különbség, mint amikor Demó számláról bohóckodsz vagy ahogy húsbavágóan látod amint a valós forintjaid válnak semmivé amikor épp ha rosszul döntöttél. .
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.