Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 08. 10. 08:06
Előzmény: #1819  stock33
Ez jó összefoglalás volt. Még annyit tennék hozzá, hogy mostmár a tőzsdei kereskedelemben is kezd látszódni amit leírtál, hiszen a napi kötéslisták és ezzel arányosan a forgalom is nő. Igaz, hogy a közkézhányad növelése is segített, de talán a bizalmat sem lehet elhanyagolni.......
stock33
stock33 2009. 08. 10. 07:31
Előzmény: #1804  exmnbs1
exmnbs1,

ez nem az a cég, ahol milliárdok vannak a bankszámlán 4,5%-os kamattal lekötve (na jó, speciel a tőkeemelés után lehet, hogy most ez a szitu :)) ). Kérdem én: szerinted melyik a jó üzleti modell:
1) folyamatosan pénzhegyen ülni (4,5% kamatot is hozhat egy évben!!!), és fogcsikorgatva, 745x meggondolva beruházni, ha már minden kötél szakad
2) hitelekből fedezni a projekteket, és csak annyi tőkét bevonni, amennyi ehhez (önrész) szükséges

Szerintem messze a 2. verzió az optimális. Minek pénzen üldögélni???? Minek giga tőkét bevonni (papírhígitás), ha az csak a bankban kamatozgat? Vagy még egy lúzerség: tőkéből finanszírozni mindent (egyrészt drága, másrészt fölöslegesen hígítja a papírt).
Ha követed a cég történetét, és nem csak az elmúlt egy hónapban vetted észre, hogy RFV is van a tőzsdén, akkor tudhatod, hogy a cég hitelekből fejleszt, és csak annyi tőkét tart, ami a köv. projekt(ek) finanszírozásához elég. Persze mielőtt megijednél a hiteltől: nyereséges üzletek vannak mögötte, amik bőven kitermelik a hitelkamatokat.
Ez egyben azt is jelenti, ha dinamikusan akar fejlődni a cég, akkor előbb-utóbb tőkét kell bevonni. Ennek ideje most jött el. Ha ez a tőke is elfogyna (na nem azért, mert ki kell fizetni a villanyszámlát, lásd Genesis), ami remélhetőleg "hamar" megtörténik, akkor akár újabb tőkeemelés is jöhet, bár a cégvezetők ettől egyelőre elzárkóznak. Azért kellhet az új tőke, hogy a dinamikus fejlődést fenntartsák. Gond ez?

Ez a cég nem egy MOL, Richter, stb... Itt valós növekedési potenciál van a cégben, új üzleteket, piacokat tudnak szerezni. Mi van a MOL-nál, OTP-nél, Richter-nél? Max cégfelvásárlás útján tudják érdemben növelni magukat. De azt csak olyan árazás mellett tudják megvenni, ami biztos messze nem annyira atraktív, mint pl. egy új RFV-s projekt.

Én nem is kell a nagy cégek szintjére menni ahhoz, hogy láthatóvá váljon, hogy az RFV mennyire más a többi tőzsdei cégtől... Pl. Humet. Civin mester milyen büszke volt arra, hogy pár év alatt többszörösére nőtt a cég. Na ja, cégeket vontak össze, követhetetlen árazás mellett (valószínűleg nem a kisrészvényesek érdekeit tartva szem előtt). Király. Ötszörösére nő a Humet, mert összevonnak 4-5 céget a Humet név alá. Gigaűberfejlődés.
Az RFV-nél úgy nőtt a cég többszörösére az elmúlt években, hogy semmi ilyesmi nem volt mögötte. Izzadság, az igen, mert dolgozniuk kellett, és nem a könyveléssel trükközni.
Törölt felhasználó 2009. 08. 09. 11:48
Előzmény: #1817  Törölt felhasználó
Két különböző dologról van szó: a plazmafáklya nem a műanyagból olajat projekt...

Plazmafáklya ugrott, a műanyagos cucc az valóban a VPOP hozzáállásától függ...szerintem változás csak kormányváltás után várható.
Persze teljes infót a management tudna csak adni...
Törölt felhasználó 2009. 08. 09. 11:09
Előzmény: #1816  Törölt felhasználó
akkor vhol jól lemaradtam:)
még abban voltam, hogy a VPOP állásfoglalásra vár
Törölt felhasználó 2009. 08. 09. 08:50
Előzmény: #1815  Törölt felhasználó
Szia "potter"!

Bocs, hogy Én válaszolok, de annak a"bulinak" vége van.....
Törölt felhasználó 2009. 08. 09. 08:45
Előzmény: #1805  Törölt felhasználó
Former!

erről hallani vmit?

"válság hatásai mérséklődnek az RFV kész tárgyalni a plazma fáklya projektben való részvételről."
Törölt felhasználó 2009. 08. 08. 21:44
Előzmény: #1813  exmnbs1
Nyugi van Gump!
Nem éri meg idegeskedni, elmondja a véleményét, és kész. Egyszerüen ha nem akarsz idegeskedni át kell ugrani. Vannak ilyen mindenhez értő szakkollégák. Nekik ez okoz örömöt, ha felidegesítenek valakit. Én nem adom meg nekik......
exmnbs1 2009. 08. 08. 20:52
Előzmény: #1812  Törölt felhasználó
Bravó, jó reklámarca vagy a papírnak!!!!
Törölt felhasználó 2009. 08. 08. 20:38
Előzmény: #1811  exmnbs1
Fogmosás elmaradt...
Sajnálhatod kátrányos helyzetű, rohadtul ráérő szakkommentátor barátunk.
Téged szerintem már nem fogunk tudni levakarni. Segélyért állsz sorba itt is...
exmnbs1 2009. 08. 08. 20:19
Előzmény: #1809  Törölt felhasználó
genesises lúzerhad, rossz ómen
exmnbs1 2009. 08. 08. 20:12
Előzmény: #1808  Törölt felhasználó
Jó a közönség(((((

Nézz utána hány hőerőműre futja a Pannergynek!
Törölt felhasználó 2009. 08. 08. 18:08
Előzmény: #1806  exmnbs1
A pannergy tőkehiányos? Neked eélment a józan szed ember? Nincs neked más dolgod, minthogy itt pusztíts a rohadt szájszagoddal?
Törölt felhasználó 2009. 08. 08. 18:06
Előzmény: #1802  exmnbs1
Képzeld ex!
Se pénz nem volt, se projekt. Semmi sem volt és nem is lesz. Korábbi veszteségeik fedezésére vonták be a pénzt (csak hazudják, h 5 éve nyereségéesek, itt minden szemfényvesztés).
A jogról meg ne is beszéljünk. Csak oda megyek valahova és nekiállok dolgozni, azt majd lesz valami. Úgyis arra szövetkeztek, h ellopják a pénzünket.
Told el innen a bringát, mer kurvára berágatsz!
egyetleneim 2009. 08. 08. 15:20
Előzmény: #1806  exmnbs1
A közeljövőben várható valamilyen hír (akár pozitív, akár negatív) a cég felől?
exmnbs1 2009. 08. 08. 13:49
Előzmény: #1805  Törölt felhasználó
Ne bántsd a transzparenciát, az a cég értéke, amely kiemeli a Genesis, Pannergy tárgyalgatós, tőkehiányos energia mutyik közül

Törölt felhasználó 2009. 08. 08. 12:12
Előzmény: #1804  exmnbs1
Ha elkezdenek valamit,akkor az ritkán szokott negatív jelenértékű lenni...

Na ezért kell néha gyorsjelentést,cégelemzést olvasni. Ha a cégautókat cserélik le belőle, ki fogok szállni. De nem hiszem, hogy az új tulajok megjelenése ebbe az irányba tolná őket. Ha eddig sem tették, ezután még nehezebb lenne erre menni.Tudod,erről szól a tőzsde, ez az egyik előnye. A TRANSZPARENCIA....
Mondjuk szerintem már egy kicsit túlzásba is viszik, de egyelőre az én csomagom még nem bejelentés-köteles, így befolyásolni csak minimálisan tudnám őket...
exmnbs1 2009. 08. 08. 12:00
Előzmény: #1803  Törölt felhasználó
És ti összedobtátok nekik, egyelőre azt sem tudni mire?
Törölt felhasználó 2009. 08. 08. 11:57
Előzmény: #1802  exmnbs1
Figyelj,ez nem sárkányeregetés...

Itt a legkisebb munka is 400-500 millió Ft szinte azonnali elköltését jelenti.

Szerinted a mostani helyzetben ez gyerekjáték?Hol élsz te?
exmnbs1 2009. 08. 08. 11:55
Előzmény: #1801  Törölt felhasználó
Annyi pénz nem volt hogy azonnal megkezdjenek egy munkát?

Tárgyalnak? ......
Törölt felhasználó 2009. 08. 08. 11:50
Előzmény: #1799  exmnbs1
Ha matgab megkeresi a managementet, hogy szeretne 150e db papírt venni, s jegyezne még ugyanennyit, szerintem elkezdődhettek volna a tárgyalások a piac alatt 10%-os kötés időpontjáról....
Persze, ha van egy kis esze a managementnek,ez csak a jegyzés előtti időpontra vonatkozhatott...Ha azt látom, hogy ilyen áron megszabadulnak a kontroll-csomagjuk nagy részétől,én leszek az első, aki kiborít mindent,ár-függetlenül....
Azonnali bejegyzés célja pedig:
a, a jegyzett papírok mielőbbi forgalomba kerülése
b, ha bármelyik projektben azonnali megállapodás van, a munkák szintén azonnali elkezdése...

Milyen B tervről beszélsz?Ez nem projektcég, még egyszer mondom: folyamatosan hallom az ország minden részéből, hogy ott vannak az RFV-sek és tárgyalnak, Záhonytól,Nemesmedvesig...

Valóban,szerintem is 1-2 hónapon belül kiderül, ki volt a lúzer.Csak akkor is itt legyél, ezen a nick néven...

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek