Ez az elemző...hát komolyan...
Honnan vesz ekkora blődséget, hogy 20%-kal akar a cég a jelenlegi árfolyam alatt tőkét emelni?
Ha akarnak is majd a jövőben,azt nem egy ilyen "nyomott"áron, hiszen ez a jelenlegi tulajoknak drasztikus hígulást okozna.Nem hülyék ezek a srácok, itt 5 számjegy alatt nincs semmilyen tőkeemelés....szvsz....
Bár a részvénykibocsájtás egy olcsó módja a pénzszerzésnek, szerintem nem nagyon akarnak abba az irányba menni (írták annak idején, hogy egyszeri alkalom), hacsak nem győzik meg a befektetőket, hogy nagyon megéri tartani az esetlegesen jóval magasabb prompt árú részvényeket.
A konzervatív szcenárió esetében a romániai projekteknél a menedzsment által jelzett visszacsatlakozónak csak a 60%-át sikerül majd a távhő felé visszacsalni, így a 12 havi célárfolyam 6005 forintos. Az optimista szcenárióban a most bejelentett projekteken felül további 19 millárd forintos CAPEX-szel számol az elemző, és 7500 forintos árfolyamon 500 000 darab részvény kibocsátásával. Így 12 640 forintos 12 havi célárfolyam adódik a papírokra.
Olyasmi. Nem emlékszem pontosan, hogy meddig számoltak új projektekkel, de ebből gondolom, hogy távolabbi a céláruk, ami viszont úgy már elég konzervatív.
Már volt 7 darab nyitóban. (Meg most 7940-en.) Mondjuk nem értem, hogy miért az alacsonyabb áron, amikor mindkét oldalon 7 darab volt és a vételi 7950, az eladói pedig 7939 volt. Nem átlagolni kellene ilyenkor?
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....