Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vetranio
vetranio 2010. 09. 06. 06:48
Előzmény: #6579  Vittorio77
jó reggelt mindenkinek
Vittorio77
Vittorio77 2010. 09. 05. 23:13
Előzmény: #6576  tigus7313
Én most azért picit sajnálom Makra urat. 5400-on szabadult egy nagyobb pakktól pár hete. Biztos megállapodás volt, de akkor is pár millát bent hagyott az üzletben.
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:56
Előzmény: #6576  tigus7313
lehívhatja mondjuk 12 ezres árfolyamon is, a lényeg, h 2011.dec.31-ig van lehetősége élni a jogával.
vetranio
vetranio 2010. 09. 05. 22:42
Előzmény: #6572  Törölt felhasználó
formerplayer:

Emlékeztetnélek hogy a "soha" szót nem írtam csak az irreálist, és azt is a következő hetekre vonatkozóan. Ahogy látom művezető is utalt a résre, és annak betöltésére, melyet említettem, hidd el ez nem ördögtől való. Ez egy természetes folyamat ekkora emelkedés után. Sokan ezt lufinak írják de egy egyszerű rés betőltésről van szó. Az pedig hogy " nem érheti el" esetleg a közeljövőt jelentette nem pedig hónapokat, éveket. Én igyekszem óvatosan fogalmazni, kérlek te pedig korrekten idézz ha kérhetem. Egyébként a fundás témával, mint azt korábban olvashattad én is egyetértek, de jelenleg a TA val foglalkoztam.
Továbbra is tartom a véleményem hogy a korábban említett 10-12k a közeljövőben irreális.
tigus7313 2010. 09. 05. 22:33
Előzmény: #6575  Törölt felhasználó
igen,
bár nem nyereség céljából kötötte,
bizalomerősítés volt a célja, gondolom OTP kölcsönözte a részvényeket.

az persze izgalmas lehet, a zárás miatt most már csak akkor,ha lehívja az opciót és 7500-ön vételi ajánlatot kell tennie. (33% feletti tulajdonos részvényszerzése miatt)
igencsak fölötte kell lenni az árfolyamnak, hogy ne öntsék rá az alapok:))
sok pénz kellene hozzá...
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:10
Előzmény: #6573  Törölt felhasználó
+ hetesen nagyon kimentünk a Bollingerből.

arról még nm esett szó, h Soós Csaba mennyire korrekten viselkedett, h a hír, ill. az azt megelőző rally előtt zárta a határidős pozícióját (54kontraktus, 5400 darab rv) még 6500 körül.
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 22:03
visszaolvastam a hétvége termését: látom többen emlegetnek lufit. észre kell venni, h a zilahi munkával szintet váltott a cég, eggyel feljebb lépett, ami nyilván pozitív árfolyamhatással jár.(elég pl. megnézni azt, h ez az egy projekt akkora beruházással jár, mint az eddigiek összesen.) ettől korrekció persze lehet, de a lufi nm állja meg a helyét.

az újabb két erdélyi város nevének felmerülése kellemes meglepetés, de én sem hiszem, h ezekkel már idén meg tudna birkózni a cég. egyrészt az anyagi vonzata is igen komoly lenne, márészt a szakembergárda sem biztos, h rendelkezésre áll. meg ne akarjunk mindent egyszerre: ha vki tavaly szeptemberben azt mondta vna, h 2010-ben ilyen beruházásokat valósít meg a cég (Gyergyó2, Fejér, Zilah, Marosvásárhyel(?)), gondolkozás nélkül elfogadtam vna. és talán nmcsak én :)
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 21:58
Üdv Mindenkinek, szia "former" kolléga!

Abban egyetértek, hogy technikai alapon nagyon nehéz az RFV Nyrt. részvényárfolyamát meghatározni, hiszen a közkézhányad igen alacson szinten mozoghat. Nem tudhatjuk valójában az elműlt idők "nagy" kötései milyen befektetési körhöz tartoztak (kik adták és kik vehették), de bizonyára nem a "piaci" közkézhányadot emelték. (Esetleg, ha feltételezzük, hogy az ING a piacon vásárolta fel a bejelentett részvénycsomagját, még alacsonyabb a piaci közkézhányad.)

Gyakorlatilag, mivel igen kevés részénnyel lehet kereskedni, az árfolyamot oda lehet tenni, ahová a nagytulajdonosok akarják, természetesen az "ész szerű" határokon belül. (A P/E érték lehet 10 vagy 16 is, az EV (cégérték)/EBITDA érték lehet 8 vagy 14 is.) Ezzel a "pár darab" piacon mozgatható részvénnyel ezek a mutatók nagy mértékben befolyásolhatók....

Megjegyezhető, viszont ha ránézünk egy három hónapos diagrammra, akkor láthatjuk a napok óta igen magas RSI indikátort (túlvettséget jelez) ill. az igen hirtelen megszökő MACD indikátort is. (Egy pár nap megnyugvás nem ártana a papírnak, bár valóban ez a tartomány még ismeretlen a részényárfolyamnak, nehéz megmondani meddig, lehet képes az emelkedésre a részvény.)

Az a tény is figyelemre méltó, hogy a társaság vezetése friss tőkét nem részvény, haem kötvény kibocsátással kívánja előteremteni. Gyakorlatilag ezzel a lépéssel "hígítás" nem történik, marad a társaság által kibocsátott 2,4 millió részvényszám. Ez a tény pedig jó hír a P/E értéken történő számításhoz, és a részvényárfolam további emelkedéséhez.....
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 20:50
Előzmény: #6564  vetranio
Bár magam sem vagyok a TA ellen, azért óvatosan ezekkel a kijelentésekkel, hogy"soha"meg "irreális"..

Nem értem pl, hogy ATH esetén hogyan lehet is bármi olyat kijelenteni, hogy "azt nem érheti el"....Ez a mostani árfolyam ismeretlen terület, TA alapon nehéz bármilyen tetőt mondani. Ha pedig a funda pillanatról pillanatra változik(javul),akkor a TA sz@rt se ér....

Egyébként miért töltené be ezt a rést?Legyen mondjuk szökési rés a pénteki, ami után még rések sorozata jöhet, és SOHA nem térünk már vissza ide....

Ugyan ki adna el? Kisbüfik tucatjai nézték ölbe tett kézzel ezt az emelkedést, alig várják a korrekciót, hogy vehessenek...Na ez nem szökott bejönni...A nagyok most kezdték el a beszállást, gondolom senki sem hiszi, hogy az ING 10-15%-ra vette a papperokat...MVásárhely előtt,látva az elmúlt 2 hetet, ugyan ki adna el nagy tételben?
Ja, és az is tetszik, hogy 10.000-nél már senki sem néz távolabbra.Az én olvasatomban ez a legelsztántabb spekik kiszállási szintje.Itt még valamelyest tételt tudnak venni a nagyok,aztán max.egymástól....Közben pedig a funda folyamatosan visszaigazolja az egyre hihetetlenebb árszinteket.....

Nyamm,nyamm....:-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 20:42
Bár magam sem vagyok a TA ellen, azért óvatosan ezekkel a kijelentésekkel, hogy"soha"meg "irreális"..

Nem értem pl, hogy ATH esetén hogyan lehet is bármi olyat kijelenteni, hogy "azt nem érheti el"....Ez a mostani árfolyam ismeretlen terület, TA alapon nehéz bármilyen tetőt mondani. Ha pedig a funda pillanatról pillanatra változik(javul),akkor a TA sz@rt se ér....

Egyébként miért töltené be ezt a rést?Legyen mondjuk szökési rés a pénteki, ami után még rések sorozata jöhet, és SOHA nem térünk már vissza ide....

Ugyan ki adna el? Kisbüfik tucatjai nézték ölbe tett kézzel ezt az emelkedést, alig várják a korrekciót, hogy vehessenek...Na ez nem szökott bejönni...A nagyok most kezdték el a beszállást, gondolom senki sem hiszi, hogy az ING 10-15%-ra vette a papperokat...MVásárhely előtt,látva az elmúlt 2 hetet, ugyan ki adna el nagy tételben?
Ja, és az is tetszik, hogy 10.000-nél már senki sem néz távolabbra.Az én olvasatomban ez a legelsztántabb spekik kiszállási szintje.Itt még valamelyest tételt tudnak venni a nagyok,aztán max.egymástól....Közben pedig a funda folyamatosan visszaigazolja az egyre hihetetlenebb árszinteket.....

Nyamm,nyamm....:-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 19:42
Előzmény: #6566  outsider42
Sziasztok!

Az árat nagyon nehéz megjósolni most ez igaz.

De, Anno a cég, amikor sokkal kisebb volt a cég a max 6600 volt, most a cég egy nagy átalakuláson megy keresztül, és ennek a fejleménye a Zilahi, esetleg marosváráshelyi projekt is.

A bux kosárba kerülés is pozitív.

Ha a cég ilyen ütemben növekedik, az alapok is bevárároltak, bevárásolnak.

Igaz Zilah esetén nagy kockázat hogy mennyi lakó marad tér vissza a távhőre.

Szerintem egyébként az RFV is fog valami jo kis akciot kidolgozni, hogy csatlakozzanak vissza a távhőre, ha nem akarná a lakosság aktivizálnia magát

Elég sok a függőben lévő dolog, de éppen ezért érdekes a dolog, mert van benne kockázat,

Én lassan 1 éve vagyok RFV talajdonos, és eddig nem csalódtam, persze annak aki nem ismeri lufinak tűnhet a dolog, ez bennem is többször megfordult, de eddig amig kiszálltam, hogy olcsóbban visszavegyem eddig nem nagyon sikerült.

Szerintem max 1-2 hét és kiderül mi lesz, ha lesz Marosvásárhely én azt is el tudom képzelni, hogy lesz még egy nagy felrántás. utána normalizálodik a helyzet.

Remélem azért nagyon vissza nem esik, de korábban már valaki írta TA alapon maradt egy nagy rés, amit nem töltött be, remélem nem is fogja.
egyetleneim 2010. 09. 05. 19:30
Előzmény: #6568  egyetleneim
Ja és csatolom a cikket is, bár már azt hiszem volt itt.
link
egyetleneim 2010. 09. 05. 19:29
Előzmény: #6558  Törölt felhasználó
Ezen cikk alapján 17.000 fogyasztóra vonatkozik a Marosvásárhelyen kiírt tender. Intézményekről, ipari fogyasztókról ugyan nincs szó a cikkben, de így is felülmúlni látszik a zilahi piacot.
Azt, hogy egy esetleges győztes tender milyen hatással lehet a részvényárfolyamra könnyű megmondani, csak a mérték a kérdés. Szerintem vásárhely még nincs benne az árfolyamban.
exmnbs1 2010. 09. 05. 19:29
Előzmény: #6558  Törölt felhasználó
Ha Marosvásárhely nem jönne be, akkor is szép a növekedés

outsider42 2010. 09. 05. 18:35
Emelkedés a marosvásárhelyi bejelentésig, aztán megnyugvás. A BUX kosárba kerülés lehetősége további pozitívum. Konkrét árfolyamot nehéz mondani, 9-10k közt valahol. Itt most a rajzolgatás nem sok érő, szerintem.
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 18:12
Nem is egy-két hét számít.
Szerintem most elindult egy nagyon kedvező folyamat.
Új projektek, Bux, kötvény, magyar tőkepiachoz szokottaknak hihetetlen mértékű növekedés.
9k körül eléri az RFV a befektetési kategóriát - 100 millió USDt (nemzetközi értelemben is small cap lesz a papper)
Tehát nem lufifújás van-lesz.
Az árbevétel és az EBITDA évről évre simán nőhet 50-80%kal.
Ebben az esetben a részvény nagyon alulértékelt. Ez lehet, hogy csak márciusra derül ki sokaknak, ki kell várni...
vetranio
vetranio 2010. 09. 05. 17:53
Előzmény: #6563  outsider42
milyen árfolyam tippjeid vannak egy-két hét távlatában? Én bevallom TA alapon néztem, nem fundásan de az elhangzott árfolyam tippeket még akkor is túlzónak vélem. 10-12k szerintem irreális...........
outsider42 2010. 09. 05. 16:54
Előzmény: #6554  vetranio
Szerintem te az átlagos körülmények között vizsgálod az árfolyamot. Jelenleg nem átlagosak a körülmények, nem valószínű, hogy a tankönyvnek megfelelően viselkedik az árfolyam.
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 15:13
Előzmény: #6561  Törölt felhasználó
Akkor a hirek nem teljesen egyértelműek.Mindegy,legyen neked igazad! A jelentésből majd megtudjuk a valós számokat.A lényeg,hogy jóval több mint Zilah esetében
Törölt felhasználó 2010. 09. 05. 15:06
Előzmény: #6559  Törölt felhasználó
Jelenleg 26-27 ezer fogyasztó van a hálózaton.
De nem a teljes rendszerre írták ki a pályázatot a román hírek szerint (kb 17ezerre). Egyébként most azok lázadnak, ahol megszűnik a távfűtés. Ebből is lehet arra következtetni, hogy a rossz minőségű szolgáltatás miatt vált le a lakók kb. 50%-a. Azaz hajdanában 50 ezren lehettek a hálón...

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek