Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 02. 17. 18:02
Előzmény: #4659  Törölt felhasználó
Teljességgel érthető párhuzam a genesis-sel, hiszen ott is egy működő, bejáratot konstrukciót képvisel a cég, megvalósult projektekkel és referenciákkal, vagy nem?

Amúgy a politikai kockázat tényleg fennáll ennél a cégnél, hisz az önkormányzati vevőknél ezt nem lehet kikerülni. (boszorkányüldözést mindenből lehet csinálni) Viszont azért mert kiemelkedően jó a cég EBITDA-ja az azért valszeg nem abból adódik mert eddig jól megkentek mindenkit akit csak láttak, hanem mert az általa kínált szolgáltatás ezt indokolja (pl. amiatt hogy Gyergyón nem napi 2 órán keresztül van melegvíz hanem 24-en nem hinném hogy a lakosság többsége sajnálná hogy nem fizet kevesebbet mint eddig, pedig a rendszer sokkal hatékonyabb)
Törölt felhasználó 2010. 02. 17. 17:07
Előzmény: #4655  Törölt felhasználó
volt már hasonló vitám a genesis fanokkal; de ők már nincsenek közöttünk. az idő majd eldönti, ki tévedett :))
Törölt felhasználó 2010. 02. 17. 17:00
Előzmény: #4656  Törölt felhasználó
Egy a lényeg...ma szépen tartotta magát és 5100-on zárt
pf2 2010. 02. 17. 16:57
Előzmény: #4655  Törölt felhasználó
Snake -kel nem kell vitatkozni - teljesen felesleges ,- a fejébe vesz valami , hiába fehér feketét mond.

Busul ,mert a BKV kapcsán cégét is feljelentették és nincs már ingyen kenyere!
Törölt felhasználó 2010. 02. 17. 16:23
Előzmény: #4652  Törölt felhasználó
Azt gondolom, nem lehet egy céget az alapján megítélni, hogy mekkora az EBITDA-ja és hogy van-e önkormányzat vevője...mert ilyen erővel legközelebb minden 3 betűs céget lehetne korruptnak mondani (BKV, MAV...RFV?)

Itt egy nagy tévedés van és az az, hogy minden szerződés 1-2 (BKV-MAV) állami cégnél köttetett meg, és száz vagy ezer külső beszállítóval... Az RFV esetében ez pont fordítva van nem?? Egy magán cég és sok önkormányzat...kicsit nehezebb így a mutyizás nem?

Nem félek attól, hogy itt valami kiderülne. Vagy ha igen akkor a bűvös +15% nappal fog minket az jutalmazni ... :)))
Törölt felhasználó 2010. 02. 17. 14:13
Előzmény: #4654  Törölt felhasználó
Szeretsz és tudsz észérvekkel indokolni....
Egyébként ezzel az 1 évvel esetemben nagyon mellé lőttél, de egy newcomer-rel nem vitatkozom.....
Törölt felhasználó 2010. 02. 17. 13:55
Előzmény: #4653  Törölt felhasználó
aha. és Mikulás is van az olyan nagytudásúaknak, akiknak az ESCO kifejezés nem 10 éve, hanem 1 éve ismert fogalom az energetikában:))

Törölt felhasználó 2010. 02. 17. 12:14
Előzmény: #4652  Törölt felhasználó
Ugyan-ugyan...
Mindenhol a képviselőtestület határoz, kollektív felelőséggel, ami nem büntetőjogi.Már ha jogászkodunk egy kicsit..
Az EBITDA nagysága pedig inkább a leromlott rendszerek energiapazarlását mutatja, semmint bármiféle általad sugallt megoldást.
Ja és hová teszed ebben a sötét világképben, hogy a cég SAJÁT EREJÉBŐL BERUHÁZ, sőt százmilliós bérleti díjakat fizet minden egyes partnerének?És az energiaszámla csökkenéséről ne is beszéljünk....
Kicsit összekeverted a szezont a ph@...mmal....
Törölt felhasználó 2010. 02. 17. 11:56
Előzmény: #4645  Törölt felhasználó
a bkv eset után az rfv-nek újra kellene gondolnia az önkormányzati projektjeit. az árbevétel arányos ebitda értékük kérdéseket vet fel. olyan kérdéseket, amelyekre egy kedvezőtlen ügyészi reakció nyomán letöltendő büntetés jár mind az aktív, mind a passzív vesztegetőnek.
Törölt felhasználó 2010. 02. 17. 11:32
Valaki úgy látom, nem "macskázott". Bár 1millió nem egy hatalmas tétel, az elmúlt napok forgalma után talán megindulhat a papír felfelé.
Törölt felhasználó 2010. 02. 15. 16:58
Nem volt túl nagy forgalom ma az RFV piacán, de hogy ezzel a pár darabbal zárt végül 5010-en, amikor az utolsó pillanatig 5095 volt!
pf2 2010. 02. 14. 22:42
Előzmény: #4647  Törölt felhasználó
nem vagyok műszaki ember

Helyi lobbik mindig voltak , lesznek és vannak, azonban BKV és MÁV jellegű dolgok soha sem volt és nem is lesz.

Egyébként büszke vagyok a beruházásokra , mert előtte 20 évig semmi sem történt.
Beruházi hiteleink vannak , de működésre nem kell hitel és ez már nagy szó Bp-n is.
Törölt felhasználó 2010. 02. 14. 21:35
2010.február 8.-ai rövid összefoglalójában ezt írta az Erste, nem tudom olvastátok-e, de azért elküldöm.

Várható árbevétel 2009: 4,4 milliárd HUF
Várható EBIT 2009: 1,26 milliárd HUF
Várható nettó eredmény 2009: 816 milli HUF

A harmadikhoz hasonlóan a negyedik negyedév is szenzációsan alakulhatott a 2009-ben indított új
projekteknek (Gyergyószentmiklós, Fejér megye, Érd) köszönhetően.
- A megugrás annál is látványosabb, hogy a bázis időszak (2008 negyedik negyedéve) nagyon gyenge
volt.
- Várakozásaink a vállalat menedzsmentje által közölt iránymutató számoknál magasabbak, mivel már a
harmadik negyedév is kedvezőbben alakult és lehetnek egyszeri tételek (mint pl. a Galga Power
System-ben való részesedés értékesítése).
Törölt felhasználó 2010. 02. 14. 20:40
Előzmény: #4646  pf2
Nem akartam inkorrekt lenni,pláne a konkrét tények ismerete nélkül állítani valamit.
Pusztán azt mondtam, munkámból kiindulva eléggé sok önkorival találkoztam, s láttam, hogy vagy :
a,csőd szélén tántorogva, totálisan forráshiányban szenvedve vagyonfelélést folytatnak
b, ahol viszont van pénz, ott egy-egy beruházás 2-3 szor annyiba kerül,mintha a versenyszférában valósulna meg. Általában kifizetőhelyek a helyi lobbik --és politikusok -- irányába.

Ettől persze a ti pesti kerületetek még lehet üdítő kivétel...
pf2 2010. 02. 14. 19:14
Előzmény: #4645  Törölt felhasználó
ez az ötödik bekezdés nem volt korrekt

de hagyjuk , nyerjen sok sok lehetőséget Romániában is a cég

egyébként 5 % Önkormis alapkedvezményből kapjuk a Főgáztól a többit kedvezményt

Sőt tálalókonyhánként is megkapom , mint kisvállalkozó a nagykonyhákra vonatkozó gáz, villany,csatorna kedvezményeket. Amire nem valószínű RFV jogosult,mert hozzám képest MAMUTCÉG viszont jóval több embert foglalkoztatok.
Törölt felhasználó 2010. 02. 14. 16:07
Előzmény: #4644  pf2
Ahogy én tudom, az RFV is EMFESZ kliens.

Szerinted kaphatnak ők akkora kedvezményt a maguk 400-500 üzemeltetett intézményükkel, mint az entárosok a100-zal?

Tényleg egy kicsit elbeszélünk egymás mellett:attól, hogy ezt ti megcsináltátok, még lehetett hatékonytalan vagy pazarló a rendszer továbbra is --ettől a nyílászáró cserétől mindig az égnek áll a hajam --: látványos, de energetikai szempontból a legkevésbé hatékony, hacsak nincs egy jókora lyuk az üvegtábla közepén....

Mintha azzal büszkélkednél, hogy éppen most cseréltetek kereket és gyertyákat az öreg trabin, sőt le is festettétek , s ez mennyivel jobb,mert a festést ingyen megcsinálta egy mester, s sokkal szebben csillog, mint a 3 éves BMW. és még el is hiszed, hogy van egy új autótok......

Nem állítom, hogy csak az RFV tud energetikai beruházásokat végezni az országban, de legtöbbször egy-egy ilyen önerős-pályázatos munka az önkoriknál a helyi lobbik zsebtömös mutatványa, vastag túlszámlázásokkal,60-as évekbeli megoldásokkal, hatalmas élőmunka forrás-igénnyel.....Nekem az általad e,lített 5 milliárd ezt mutatja legalább is...
pf2 2010. 02. 14. 05:11
Előzmény: #4643  Törölt felhasználó
Nem vagyok műszaki ember , arra vannak mások.

Amikor jön majd valaki , aki visszautasíthatatlan ajánlatot ad lehet ESCO , tESCO , fESCo stb.

Saját pénzünkből már 5 óvoda teljes fűtési rendszerét megoldottuk, ablak csere+ szigetelés.
+ egy ovoda amely gáznélküli fűtéssel , geotermikus energia felhasználás napkollektor rásegítés. Beruházó garanciát adott az energiaköltségekre.

Engem -most kízárólag a 3.üzletág érdekel - már vannak jelentkezők , bár tényleg RFV-re gondoltam először.

Szerintem nem kéne ezt itt publikusan , mert más lehet nem kíváncsi rá, nem rá tartozik, etc,etc.

FŐGÁZ meg kénytelen volt árengedményt adni, mert már EMFESZ ott toporgott ajánlatával.
Távfütő Művek meg ugye a Bajnai Kormány adtalehetőségeivel él.( egyébként őket váltjuk szépen ki saját, egyedi gázkazánokkal)

Törölt felhasználó 2010. 02. 13. 21:24
Előzmény: #4641  pf2
Entár:csak közben meg 25-30%-át elpazarolja a rendszer.Jó üzlet....
pf2 2010. 02. 13. 17:03
Előzmény: #4641  pf2
Ja és ma jelentettük be nem kell készpénzért fizetni a gyerekek és felnőttek közétkeztetését , elfogadjuk az összes cafetériát , ami létezik. Ez kb 5 milkába kerül évente és kizárólag a lakosság terheit könnyítjük .
pf2 2010. 02. 13. 16:59
Előzmény: #4639  Törölt felhasználó
lehet, hogy ezt nyomom , de négy év alatt 4,5 millíárd forintot ruháztunk be ezzel a pályazatosdival és az önrészünk 12,25 % volt . Ezt is ki lehet váltani FHB hitel ígérvénnyel ill. különböző banki fedezetlevelekkel.

Nálunk igenis lenne 1 milíárd forintnyí igény konyhatechnológiára. Persze a piac azért piac , hogy megkeressük a jelentkezőket, hál Istennek van elég!

Nekem kis cégem van, Romániában is nyomulunk , hát kurvára megégettük magunkat. Na ott aztán csak korrupció van , Szlovákok kulturlények , hozzájuk képest. de a legjobbak a szlovénok, jobb mint Ausztria

2. entár vagy nem entár....................... az a lényeg hogy 9,85 % árkedvezményt kapunk a szolgáltatótól.

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek