Hétfőn írtam az eurós részvények topicba "2.9-es P/E-n vagyunk, én tényleg azt látom, lefelé viszonylag védett ez a papír, 17-18 körüli szintnél. 2024-et végighullámozta 16 és 19 között, most Trump miatt elment 21-ig, aztán az első kisebb hírre (aminek semmi köze a Rafihoz) esett 10%-ot. Én egy picit belevettem 20.3-n amúgy, korábban volt 2 elég jó köröm a Rafiban, de azt én is így gondolom, hogy innen csak valami pozitív háborúval kapcsolatos hír esetén van lehetőség kitörésre." /abban tévedtem, hogy a hétfői esés nem a tarifák, vámok hatása volt, hanem a szankciós hír ami hétfőn kijött, azt akkor még nem láttam/ ezt pedig kedden "Rafi betartalékolt 840 millió eurót az orosz kártérítési ügyre (bár 2 milliárdra akarják büntetn őket) és 650 milliót a lengyel devizahiteles sztorira, ezek mellett is kitol 1.1 € osztit, ami nagyjából 5%-os osztihozamnak felel meg. Az orosz hitelállomány már csak harmada, mint 3 éve volt. Hát, szerintem ez egy jó papír lesz pár éves távon, akárhonnan nézem, orosz érdekeltség nélkül is többet ér, mint ahol most van."
A könyv szerinti èrtèk 30% án forog. Ez nevetségesen alacsony èrtèk. Egy bèke esetèn könnyen felmehet akár 80-100% ra is. Amúgy nemsokára osztalèkot is fizet 1.1 euró/ rèszvèny.
Jó eredmények + jó hangulat + az orosz kinnlevőségre vonatkozó jó forgatókönyv esetén az árfolyam olyan magasságba is mehet, ami jelenleg nevetségesnek tűnne. Miközben a lefelé irányra is készen állok, mégiscsak azokra a fenti célárakra gondolok szívesebben...mint pl ma is.
Ezeknek a problémáknak a felvetése és tudatosítása mindenképp hasznos. Én személy szerint mindig belekalkulálom a kockázatokat, amikor egy részvény vételi és eladási árát határozom meg.
...volt ilyen a haboru kezdeten meg a regi vezetes alatt, hogy mi az hogy az energiacegek gazdagok, miközben draga az energia. Na öket is megsarcolta Ausztria...azota sem allt fel belöle par ceg (arfolyama)
en a kinti politikat követem ugy annyira, ami szembe jön a hirekben. Az ujonnan kinezö kormany itt is nagyon kacsingat a populista intezkedesek fele...nagy terv a "gonosz gazdag" bankok megsarcolasa, mert mi az, hogy a nep "nyomorog", közben meg a bankok gazdagok. Szoval figyelj majd Kickl terveket is fel szemmel.
Szerintem csak visszatesztelte a kitörést, ami továbbra is megvan és jó pozícióban van a papír. Ha lesz békeszerződés és valóban befejezik ezt a mocskos háborút, akkor talán idővel enyhíthetnek a szankciókon is, ami akár részben újra is nyithatja a gazdaságot az oroszokkal. Nagyon növekedési potenciál van benne.
Raiffeisen Bank International részvényesek