nagy hangsúlyt fektetnek az időbeni felgyorsításra.
szvsz nem a hirtelen jött igény miatt,
jobban eltudom képzelni, hogy a pénzcsap rövid ideig lesz nyitva.
10,13-ával hatályos pannunion vételárfizetés, ahogy néztem.
átírodik még egy kicsit az éves jelentés is,
már a számoknál maradva azért érdekes itt is felugrott a PE mutató és az e-star-nál is.
csak ott az üzemi müködési feltételek romlottak, még itt a beruházás költsége csökkentette az EPS-t(egy részvényre jutó nyereség)
Csak az is feltétel, hogy most olyan csöveket fektessenek le, hogy ha később nagy pozitív meglepetések jönnek akkor azokat is be lehessen szivattyúzni a csövekbe :) (és akkor csak egyszer kell csövezni egy rakat kúthoz)
Miskolcon van egy rakás mérésük, egy 2310 és egy 1740 m mély kútjuk + gondolom így már egy rakás közvetlenebb kútgeofizikai mérés, így szerintem legjobb ha csak ezzel foglalkoznak és ide tolják be az összes lét amijük csak van :) -ha lesz rá pénzük, akkor akár még 2-3 termelőt is fúrhatnak.. Gödöllővel én addig nem foglalkoznék, amíg miskolcon ilyen jól mennek a fúrások :)
Nem rossz stratégia a cég részéről.. csakis akkor lehet komolyabb áttörés ha megint lesz sikeres termelőkút.. viszont ahhoz meg időt kell nyerni, még hónapokat. A mályi szuperkút pedig most is be van árazva, anélkül sokkal lejjebb lenne az árfolyam szerintem.
Teljesen korrekt : " ...most meg?!!! a 608 reális sőt még ma örülünk is ha ott zár....miért?! mert lassan csorgott le és már megszoktuk ezt az alacsony árfolyamot...szóval az srv-zés mellett lehet végignézni ahogy szép lassan elúszik az ember pénze :) " - - - - - mindenkinek a pénze csak ég, és mivel nagyon lassan ég, nem is annyira fáj ,.... , még :)
14:19 : Itt az a durva, amikor a előretekintő P/E 7-ről 37-re ugrik egyszer csak a grafikon szerint... ebből is látszik, hogy mekkora manipuláció zajlott... :D
Nagyon nem itt, főleg, hogy akkor már lett volna egy nagyobb pánik is...szóval én úgy érzem nem is feltétlenül az árfolyamot védik ezzel hanem egy eladási pánikot akarnak elkerülni (nyilván ezzel közvetett módon az árfolyam védés a végcél), ami eddig tökéletesen sikerült hiszen lassú lecsorgás van...én pl mikor 680 körülről egy pillanatra leesett 608-ra bepánikoltam de még mielőtt reagáni tudtam volna egy esetleges pánikszerű eladással már vissza is ugrott (hozzáteszem nem akartam ilyet de sokan tuti beparáznak ilyenkor)...most meg?!!! a 608 reális sőt még ma örülünk is ha ott zár....miért?! mert lassan csorgott le és már megszoktuk ezt az alacsony árfolyamot...szóval az srv-zés mellett lehet végignézni ahogy szép lassan elúszik az ember pénze :)
a hvgben negyedévente szokott lenni egy összeállítás a tőzsdei cégekről abban van egy táblázat, abban az utolsó oszlop az ár / könyv szerinti értéket mutatja (P/BV) jól láthatóan erősen szóródik
Rosszul sejted. A pannunion benne volt a pannergy könyveiben egy bizonyos értéken. nem ezen az értéken adták el a pannergysek, és a különbözet változtatott a pannergy saját tőkéjén is természetszerűen.
Példa, ha te egy cég lennél és összes tulajdonod 1 db autó:
megveszed az autót 5 millió forinton, és mondjuk 10 év alatt amortizálod az értékét nullára, azaz éves 500 000 forinttal csökkented.
Ebben az esetben a nulladik időpontban a könyv szerinti értéked 5 millió forint, a 3. évben például 3,5 millió, a 10. évben nulla. A kocsi valós értéke persze nem egyenlő a könyv szerinti értékkel lehet sokkal több vagy kevesebb is....a 10. évben a kocsi kömnyv szerinti értéke nuklla, de ha mégis sikerül eladni mondjuk 1 millió forintért (most az adókat hagyjuk), akkor az eladás után, mikor pénzt kapsz érte hirtelen megváltozik a könyv szerinti értéke a cégednek: nulláról 1 millióra ugrik
a könyv szerinti érték és a cégérték a legtöbb cégnél nincs erős kapcsolatban egymással. a könyv szerinti érték egy fiktív számviteli fogalom, amely egyáltalán nem egyenlő a cégértékkel. akinek valaha volt vállalkozása az ezzel tisztában van
PANNERGY