Könyv szerinti értéket írtam, abban nincsenek benne semmiféle várakozások... :)
Amiben a várakozások is szerepelnek az a céláruk, nem akarok visszakeresgetni, de kb. 960 az övék, ezzel sereghajtók.
Ez most a fundás véleményük, hogy az Egonjuk technikailag mikor mit vár az nagyban függ a széljárástól, asszony engedte-nem engedte, stb... :))
Szóval a kész visszasajtoló azért már jó hír eléggé, de ezek az ambíciózus fúrási tervek jól hangzanak :) Kíváncsi vagyok, ha a következő termelőkút is jól sikerül, rövidre zárják-e a dolgot Miskolcon, vagy addig terjeszkednek, amíg be nem jön egy sikertelen fúrás, esetleg lefedik az egész miskolci távhőt (az 170 MW lenne) :)
Abban benne vannak a várakozások is.. és ebből látszik, hogy nekik meg vannak részvényeik :) -egyébként nem akarom lebeszélni az árfolyamot, az lenne a legjobb ha felmenne 3000-re, ott ráöntenék egy rakás csöves bankra, aztán geotermikus projektek lennének a pénzből :)
Óvatos várakozásokkal érhet 700-800 ft-ot is, de azok nélkül szigorúan csak az eddigi ebitdát és a miskolcon már kis kockázattal megvalósuló projektet figyelembe véve (ami fel is emészti a meglevő kp nagy részét) azért kevesebbet ér.. de ha tényleg begyorsítanak akkor a jövőt illető várakozások változásával igen megnőhet az érték remélem :)
Hát ja :) itt aztán nem szabad előre inni a medve bőrére :) Az elég tetszetős hogy a többi visszasajtoló csak 1200 méter körül lesz így jóval gyorsabban lehet majd kivitelezni.. érdekes hogy eddig a problémák mindig valahol 1200 és 1800 m közt voltak a fúrásnál tudtommal :D -ezt akarják elkerülni :) ha 5 kúttal működik miskolc jövő ősszel akkor le a kalappal :)
Elvileg amennyire pénzük van :))) Szerintem nem lehet nehéz szükség esetén román alvállalkozókat találni.
2012-re az ötéves tervben 5-6 sikeres fűrás volt betervezve ( link ), ha az idén nem teljesített 3-at is be akarják pótolni, akkor 8-9-et kellene elvégezniük. De szerintem meglehetősen komolytalan dolog ez az ötéves terv, örüljünk, ha nyárig meglesz az idénről elmaradt három fúrás Miskolc körül, és ősszel élesben elindul az ottani távfűtés.
Nincs egyenlőre részvényem és nem is volt elég rég óta (mint írtam 920-25 óta) de ettől függetlenül sok minden negatívan sült el, de az utóbbi időkben jött egy pár bíztató hír is.. mondjuk, hogy nem a részvényárfolyam, az ami a hangulatomat befolyásolja (az a legkevésbé), de egy kicsit jobban szívügyem a geotermia, mint sokaknak itt a fórumon.. már lassan három éve követem az eseményeket, így nem csoda, hogy elkeserítő, hogy milyen kevés valósult meg az ígéretekhez képest, a kormány mennyire lesz@rja, de most talán megint lehet egy kis "sztori" mert a lényeg itt csak a fúrás és az most talán lesz :)
PANNERGY