sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Szerintem itt az a legnagyobb probléma, hogy még most is a 2023-as részvényesi juttatásról kell értekeznünk. Egy hónappal a 2024-et lezáró közgyűlés előtt…Beszélhetnénk többet a 2024-es nyereség sorsáról vagy inkább a jövőbeli tervekről.És ez nem felénk, kisbefektetők felé kritika, hanem a vezetőség felé. Azt gondolom, hogy a cég saját magának épít plafont azzal, hogy nemhogy hosszú, de közép távú tőkepiaci stratégiai iránymutatás nincs. Egy tiszta stratégia (beruházási terv, osztalek politika…) keret sokat segítene azon hogy vonzóbb legyen a cég, ellenben az hogy ilyen szintű bizonytalanságban hagyjak a befektetőiket nekem továbbra sem tetszik. Jelenleg 1. Nem lehet tudni, hogy milyen ütemben és meddig akar növekedni a cég. 2. Nincs osztalékpolitikai iránymutatás, csak az előző évi nyereségtől dönt a közgyűlés 3. Nem világos, hogy milyen finanszírozási stratégiát követnek a beruházásokhoz.
"banki kimutatások szerint a kérdéses évben – azaz 2023-ban – 6 millió forintos profittal zárta a tőzsdei tevékenységeit, viszont a 2024-es adatokat még nem tudta megmondani. Emlékei szerint Telekom-, OTP-, Richter-, Opus-, Pannergy- és 4iG-részvényekkel kereskedett, ezek közül már csak utóbbival rendelkezik."
Talán még annyit, hogy politikai szinten ez sokkal összetettebb, mint pálcát törni felettük. Lehet a gázért ellentételezésként valami olyant adtunk az oroszoknak, amikre máshol nem volt kereslet. Aki élt a régi rendszerben tudja, hogy minden sz@rt átvettek. Ami biztos, hogy az energia politika szavakban nem egyezett a tettekkel.
Én így látom: az ország mindenkori vezetöi - gondolom némi zsebpénzért cserébe - lefeküdtek az oroszoknak, és saját eröforrás helyett nyakló nélkül vettük az orosz gázt. Ezért lett leállítva a panelprogram is, és ezért ment csak minimális EU-s pénz energiahatékonysági beruházásokra. Nagy totálban tehát: az állam sosem törekedett lényegében arra, hogy 1. kisebb legyen az orszuág energiafelhaszbnálás, és 2. azon belül is minél nagyobb arányú legyen a saját energiaforrás. Sajnos.
Lazításként .... Emléxik itt valaki a NABI-ra ? Hm..... 3 nap alatt 50% jó kis buli volt - Akkor még be kellett menni a broki irodájába, papíron adtuk be a vételi/eladási szándékot, és ott toporogtunk a kb 6 monitor előtt talán 10-től 15h -ig . Régi szép idők !
Igen, 16 éve volt több éven át tartó szinte mindennapos kereskedésből származó nagy nyereségem volt és két rossz döntésem. Az egyik a panny . Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem viszek pénzt a tőzsdére, ezt tartottam idáig. De már mennék.
nekem fogalmam nincs, mennyi a realitása. de ahogy kivettem, azzal a pénzzel vmit csinálni kellene. de ugye beruházás is lehet, mert most nagyon nyomják ezt a profilt az állam részéről. bár nem látom, hogy a pannergy első sorban lehetne. sajnos (vagy nem) a MOL is hasonló profillal is mozog pl. gondolom, sokat segítettem a döntésben. hasonló cipőben járok. de a bennfentesek meg nem írhatnak ide, szóval. részemről kivárás van. illetve amit eladtam, végül visszavettem. így nyugodtabb vagyok. 16 év... jesszus, ugyanbban a poziban.
Szvsz ha 16 évet tudtál várni, akkor érdemes lenne még kivárnod az idei közgyűlési előterjesztéseket... abban fény derülhet sok mindenre, lehet hogy pl. a cég srv-k helyett tényleg át fog állni az osztalékra
Ahogy látom, minden fórumozó a közeli időtávban valamilyen kitörést, és/vagy akár 150 ft-os osztalékot vízionál, természetesen én is. Van ennek realitása? A tavalyi közgyűlés óta semmi nem történt (kivéve a miskolci kút beállítást, de azt már sztem rég beárazta a piac.A közgyűlési határozatok irányában még lépés sem történt. Én már 600 db-ot eladtam 1640 ft-os átlagon, még van 4400, kicsit tanácstalan vagyok , 16 év után már szeretnék kiszállni, de nem úgy hogy rá fél évre fogom a fejem, hogy miért nem tudtam még pár hónapot várni.
PANNERGY - moderalt