sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Azzal a két évnyi nyereséggel - ami nem kevés- És a 20% bevont részvény, szóval oszti alaphangon nálam 100 ft, de 150 -t is ki tudnának fizetni. Persze azt se bánnám, ha ezt valami nagy projectre fordítanák.Most van kormányzati akarat erre. Ne legyen már srv.
Viszont csak onnantól,éls, ha a cég kihirdeti a kifizetés határdátumát és tényleges összegét. Eleve arra csináltatja a tulajdonosi megfeleltetést, azaz azok kapják az osztalékot, akik a szelvényvágáskor tulajok. Persze ez az esetek döntő többségében a megszavazás után pár hónapon belül megtörténik.
Igen, lévén a cég vezetősége csak akkor fizethet osztalékot, ha az nem veszélyezteti a működést. Azaz akár a tulajdonosok is lehetnek hülyék és megszavazhatnak olyat is, ami nem teljesíthető, a cégvezetőn a felelőség, hogy a cég fizet-e és mikor. Ptk 3:184. § (1)
Lehet, hogy nem kötelezö, de attól még tény marad, hogy a legföbb szerv által alkalmazott vezetöség nem hajtja végre a legföbb szerv döntését. Normális helyeken ilyenkor leváltják a vezetöséget.
A megszavazott osztalék könyvelésre kerül, mint tulajdonosokkal szembeni kötelezettség. Tehát valamilyen formában beépül a könyvekbe akkor is, ha nem fuzetik ki.
A közgyűlés előtt 30 nappal már nem srv-nek. Szerintem ezen nem fognak változtatni, főleg így a bűnti után. Még 1 hónapjuk van az SRV-re de, szerintem már nem lesz, hiába lett az megszavazva.
Nos, igen. Basszus, a tulajdonosok megszavazták ezt a részvényesi juttatás formát, egyértelmüen az osztalék helyett. Szerintem necces lenne, ha nem hajtaná végre a management a legföbb szerv döntését.
Olyan már nem biztos hogy lesz mostanában. Osztalék lesz valószínűleg olyan 120-150 ft körül esélyes lehet + aukció megszavazása 2025-re is belefér ehhez.
PANNERGY - moderalt