Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2011. 08. 19. 18:39

Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel  

linkMindenki a saját szemével olvassa: micsoda bődületes ökörség a Fellegi-Bencsik páros által összehozott NEMZETELLENES STRATÉGIA, amely csak az energialobbi környezetrombolását szolgálja.A mezőgazdaság energetikai fejlesztése a legfontosabb, amellyel 12 millió CO2tonna/év üvegházhatás-keltés akadályozandó meg, cca. 1,0 ... 1,3 millió használatlan termőföld kerül - a lehető legkíméletesebb, egyúttal legalacsonyabb munkaigényű - művelés alá, ... de az sem elhanyagolható szempont, hogy a családi agrárgazdaságok éves nettó árbevétele átlagosan 2 millió forinttal nő, hatalmas mennyiségű építési megrendeléshez jut az építőipar és mintegy 90 ezerrel több munkahely keletkezik, mint a minden szempontból kártékony Paks-bővítéssel.A családi/osztott áram- és melegvíztermelést kell támogatni, mert ez fogja helyettesíteni a 10 ÉVEN BELÜL FELSZÁMOLANDÓ VEZETÉKES ÁRAMRENDSZERT.A járműpark CNG-re való átállítását kell támogatni.Igen nagymértékű ENERGIATAKARÉKOSSÁGOT kell támogatni, hiszen az ország energiaigénye HUSZADÁRA CSÖKKENTHETŐ.Nna. Ez energiastratégia, ugyanis az EGYRE GYORSULÓ GLOBÁLIS MELEGEDÉS LEÁLLÍTÁSÁT összekapcsolja a GDP NAGYMÉRTÉKŰ NÖVELÉSÉVEL!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dezso_Laszlo 2011. 12. 22. 16:16
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#640
link

Előrefizetős energiaszolgáltatást javasol a KDNP
2011. december 22. | 15:25

A probléma: az energiaárak hatósági jellege. A lakosság (választók) túl magasnak érzik ezeket az árakat, az energiatermelők/szolgáltatók pedig túl alacsonynak.

A megoldás: a jelenlegi - egyébként is környezetromboló - energiaszolgáltatók kikerülése. Az agroenergia alkalmas erre. Ez olyan megújuló forrás, amely elegendő mennyiségben rendelkezésre áll, a CNG bármely fogyasztási szövetkezetbe bevihető.

Szerintem a Harrach-javaslat azt szorgalmazza, hogy aki nem tudja fizetni az energiaszámláját, az nélkülözzön. Igazi keresztény gondolat :-DDD
Dezso_Laszlo 2011. 12. 22. 15:50
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#639
link

Jövőre nagyon fognak fájni a megszorítások (2.)
2011. december 22. | 12:42

Ez még semmi. Az orbáni ámokfutás lényege a közigazgatási létszám óriásira duzzasztása, ami a Ratkó-gyerekek nyugdíjazásának megkezdésekor (2012-ben) az állami nyugdíjrendszer gyakorlati összeomlását okozza, amelyet követ az egészségügy gyakorlati összeomlása és a közoktatás megszűnése is. Lesz egy hatalmas államgépezetünk feltöltve Fidesz-KDNP pártkatonákkal, amely nem igazgat idővel semmit.

Ez ellen kizárólag lakossági összefogással, fogyasztási szövetkezetek létrehozásával lehet védekezni. A fogyasztási szövetkezeten belül a pénzforgalom gyakorlatilag nulla, a tag juttatása és részesedése egyensúly felé közelít, ... az óriási terhet jelentő államgépezet eltartása pedig tart a nullához. Aki nem lép be a lakóterületének a fogyasztási szövetkezetébe, arról Orbán és társai az utolsó gatyáját is le fogják húzni,

VÁLASZTÁSI ÍGÉRETEIKNEK "MEGFELELŐEN" :-DDDDDDD
Dezso_Laszlo 2011. 12. 22. 15:28
Előzmény: #637  watson
#638
Félreérthettél valamit, ez nem "akarás" kérdése. Amikor majd benne leszünk a recesszióban (nem úgy, mint most mertz ez még semmi, Orbán ámokfutása folytatódik, majd amikor már NYAKIG leszünk a gazdasági válságban), akkor majd a fogyasztási szövetkezet felvesz a tagjai közé családi gazdaságokat, őstermelőket (előnyben részesítve a CNG-t is termelőket), aztán szabókat, cipészeket, egy fő orvost, stb. Nem valószínű, hogy erősáramú villamosmérnököt felvenne tagnak a fogyasztási szövetkezet, nem lesz szükség a munkájára. A képzés megtiltása ezt a munkanélküli-helyzetet előzi meg. Ha kazánfűtőre lesz szükség, azt fognak felvenni.
watson
watson 2011. 12. 22. 11:58
Előzmény: #636  Dezso_Laszlo
#637
Lacibá halott már a munkamegosztásról?
Nem akar mindenki kazánfűtő lenni ;)

Persze, egyetértek a lokális energia kiszolgálással, de azért mindennek van határa.

Egyébként meg nem tiltanak semmilyen képzést, ma is tanulhat erősáramról és viktimológiáról egyaránt ;)
Dezso_Laszlo 2011. 12. 22. 11:49
Előzmény: #635  watson
#636
T. watson,

az Általad említettek mind feltételezik az energiapocsékoló (környezetromboló) VVE (vezetékes villamosenergia) létét. Gondolod, hogy a gyilkos erősáramú villamosmérnökök képzését törvénnyel tiltjuk be, közben meg továbbra is lesz VVE? :DDD
watson
watson 2011. 12. 22. 11:44
Előzmény: #634  Dezso_Laszlo
#635
Lacibá a kaja meg a biomassza elégetése az a múlt.

A fény a szél a víz és az atomenergia a jövő.
Dezso_Laszlo 2011. 12. 22. 11:19
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#634
link

Amerika megszorongatja szénerőműveit
2011. december 22. | 10:05

Amerikának éppen úgy megvan a maga energialobbija ... és mintha Bencsik János szavait visszhangozná ez a gyilkos banda: energiabiztonság (hazudik), emelkedő árak (ebben is hazudik), stb.

A jövő az

AGROENERGIA.

A VVE (vezetékes villamosenergia) épp úgy elavult, mint a fosszilipar, mindkettő gyilkos veszélyt jelent az Élővilágra, a 2060-as év túlélésére, a Túlélésre.

Amerikának mellesleg hihetetlenül nagyok az agroenergia-tartalékai, az igen alacsony önköltség pedig előre vetíti: pár éven belül Amerika lesz a legnagyobb agroenergia-termelő.
Dezso_Laszlo 2011. 12. 21. 21:42
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#633
link

Az S&P lépett: bóvliba vágta Magyarországot!
2011. december 21. | 21:13

Hááát ... tulajdonképpen ki ellen "harcol" Orbán Viktor?

Az üzleti világ - Moody's, S&P (talán a Fitch is) megmutatta, hogy nem szereti ezt az ámokfutást, Barroso nyersen megmondta neki, hogy ROSSZ A POLITIKÁJA.

A városok lakosságát egyre nehezebb átverni, hiszen a saját bőrükön tapasztalják az orbanizmus eredményeit. Az ország eladósítását, az őrült paksbővítést ők érzik a legnagyobb mértékben.

Ami pedig a föld népét, az agráriumot illeti, magasról lesz**ják Orbánt és a paksbővítést. Azt teszik, ami nekik jó ... és igazuk is van. Ők fogják kormányozni a tönkretett országot, ők fogják újra felépíteni, ahogy kell ... vagy senki.

És ez még csak a kezdet. Mi minden lesz itt még a FIDESZ 2014-es választási vereségéig, hűűű ... csak ne follyon vér.
Dezso_Laszlo 2011. 12. 21. 19:05
Előzmény: #631  upgrayeddAKS
#632
Bocs, nem állítottam, hogy kivitelezhető is, csak azt, hogy a SZÉNÁNAK ennyi az energia-tartalma, marhák itt nem jönnek szóba.

Egyébként a sok apró agrárerőműhöz a költségvetés egyetlen fillért sem ad, nem is kell, anélkül is bőven megéri a gazdáknak (ezért fel sem merülhet, hogy "megéri-e az országnak"): a CNG-re átállított traktoraik üzemanyagát megtermelik, dízelolaj-vásárlásuk nullára csökken, felőlük akár az egekbe mehet az olajár, sőt, minél magasabb, annál nagyobb a megtakarításuk. A CNG-vel üzemelő aggregát megtermeli az áramot és a melegvizet, kazán, tűzhely, hűtő, stb., minden metánnal megy, pénzért vásárolt energia-fogyasztásuk a nullához tart (energia-önellátók), felőlük emelhetik az áram-árat, távhő-árat is.

Orbán, Fellegi és Bencsik tönkre tudja tenni, el tudja adósítani a paks-bővítéssel az országot, ... de nem az agrárgazdákat. A következő tíz év alatt a magyar termőföld ára a jelenleginek legalább a 20 ... 30-szorosára fog növekedni (hála a rétiszénából kinyerhető energiának), Magyarországé lesz a világ legdrágább termőföld-kincse.

Paks? Bővítés? Majd Orbán és társai kifizetik. A paksi atomerőmű - és a hőerőmű, egyáltalán, a vezetékes áram - idővel a kutyának sem kell.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 21. 18:35
Előzmény: #630  Dezso_Laszlo
#631
lehet, hogy műszakilag kivitelezhető lenne a "30 Paks projekt" (na jó, ha 2-3 "bejön" a 30-ból, már az is elég...), de korántsem biztos, hogy anyagilag is megéri az országnak
...arról nem is beszélve, hogy ha túl sokat teszünk fel egy lapra, akkor egy aszály vagy egy kergemarhakór-szerű járvány, stb. akár az energia-biztonságot is képes lenne veszélyeztetni (ami nem olyan vidám dolog, mint bocit etetni)
Dezso_Laszlo 2011. 12. 21. 18:12
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#630
link

A rezsibefagyasztás volt sok Bencsik Jánosnak
2011. december 21. | 14:59

"Az államtitkár a rádiónak adott interjújában kifejtette, hogy az energiaszolgáltatások árbefagyasztása véleménye szerint a továbbiakban már nem tartható fenn úgy, hogy az ne veszélyeztesse az energiaellátás hosszú távú biztonságát."

Ez a tényeknek csak az egyik fele. A másik fele az az, hogy Bencsik János és elődei évek, évtizedek óta elhanyagolták az agrárium energetikai fejlesztését, annak ellenére, hogy csak a parlagon álló termőföldjeinken is annyi energia termelhető, amennyi 30 (igen, harminc) darab pakssal egyenértékű. Csakhogy Orbán, Fellegi és Bencsik az energialobbinak a szolgája, nem a választóinak. Ez az őrült paks-bővítés nem más, mint közönséges nemzetárulás. Ha a Fidesz nem rúgja ki ezeket, a következő választásokon megnézheti magát. Ezek semmi másra nem képesek, mint másokra mutogatni, ahogy a hosszú ellenzéki korukban megszokták.

Kormányozni kell, nem a választókat átvágni. És ha Angela Merkel exportálni akarja a nukleáris balesetveszélyt Magyarországra, akkor azt a leghatározottabban vissza kell utasítani!
Dezso_Laszlo 2011. 12. 21. 17:49
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#629
link

Bankot venne a magyar állam - Mennyiért? Van értelme?
2011. december 21. | 14:22

Emlékeztetem a magam korabeli, értékesebb olvasókat: az MNB valamikor Kereskedelmi Üzletággal is rendelkezett. Ennek a megszüntetése Antall József hozzá nem értésének volt az eredménye, következményeit a kereskedelmi bankok árkartell-gyanús ügyeiben napról napra érezzük. Most, amikor a recesszió keze betette a lábát, a bankoknak - és a teljes hitelpénz-üzletágnak (biztosítóknak, stb.) - sorvadniuk kellene ... és mégis virulnak, miközben a hitelek szűkében a gazdaság hanyatlik.

Ameddig a kereskedelmi magánbankoknak a Magyar Állam nem csinál árversenyt, addig a gazdaság élénküléséből a magánbankok az utolsó fillért is kiszivattyúzzák pofátlan mértékű - enyhén szólva kartellgyanús - marzsaikkal. De ez igazából pénznyelő kollégánk szakterülete, kíváncsi vagyok, mi erről a véleménye?

Az agrárium energetikai fejlesztése túl nagy üzlet ahhoz, hogy azt a Magyar Állam átengedje a szuper-rövidtávú haszonra törekvő magánbankoknak. Kell, nagyonis kell állami Agroenergia Hungary Bank Nyrt (akár az MNB leánybankjaként is).
Dezso_Laszlo 2011. 12. 21. 07:00
Előzmény: #627  Dezso_Laszlo
#628
[kieg. és a további friss hírek paks-szempontból]

link

Navracsics gyakorolja a fejlesztési miniszteri hatásköröket átmenetileg
2011. december 20. | 22:14

Kedves Navracsics Tibor Miniszter Úr, kérem, tegyen intézkedéseket a fejlesztési tárcánál a nemzetellenes energiastratégia összeállítási felelősei nyomának széttaposása ellen.

A költségvetés helyzete példa nélküli, az ellenzék javaslatai gyakorlatilag 100 %-ban figyelmen kívül lettek hagyva, vagyis az ész kizárólag a Fidesznek jutott :-DDD. Remélem, a gazdasági helyzet nem teszi lehetővé Paks bővítését. A kis agrárerőművek teljes mértékben helyettesíthetik Magyarországon - és minden más országban is (a mérsékelt égövön) - a vezetékes áramtermelést is, de a teljes fosszilis üzemanyag-forgalmat is.

Ami Tarlós Istvánnak a Budapesti Közlekedési Vállalattal kapcsolatos február elsejei fenyegetését illeti, javaslom, hozzuk előre január elsejére. Tanuljunk meg gyalogolni, ... ahelyett, hogy vidékiek által befizetett adóbevételek jogtalan eltulajdonításával közlekednénk. A metrók leállítása a legsürgősebb, az a legnagyobb pénznyelő, ... de óriási kárt okoz a kalauz nélküli rendszer is. A BKV egyes járatait privatizálni kell és kalauz alkalmazására kell kötelezni a vállalkozásokat (enélkül nem lehet kivédeni a bliccelést, hajléktalanok ott-lakását, a szervezett zsebtolvaj-bandákat és a spontán randalírozókat, részegeket sem). Minden elektromos üzemű jármű üzemét környezetvédelmi szempontból kell mérlegelni, hiszen az áram előállítása 60 %-ban környezetromboló (háromszoros CO2-emissziójú) hőerőművekben történik.

Ideje észrevenni: minden államigazgatási érdeket felülír a 2060-as év túlélése, a Túlélés. Igen nagymértékű energia-takarékosságra, az energiatermelés teljes átalakítására, az üvegházkeltési emissziórendszer kibővítésére van szükség a Túléléshez. Ezt csak a közigazgatási apparátus igen erős csökkentésével lehet megtenni (külső források TELJES mellőzésével): az egyszemélyes (polgármesteres, képviselők nélküli) önkormányzatok számát a 10000 lakos alatti településekre kell kibővíteni (ezek rendeletet nem alkothatnak, természetesen), a minisztériumok sokáig halogatott létszámcsökkentését végre kell hajtani, felesleges minisztériumokat és tárcákat kell felszámolni. Recessziós körülmények között a nemzeti fejlesztés például meglehetősen röhejes, ... de az EU égisze alatt egy ilyen kis ország nem engedhet meg magának az egész világra kiterjedő külügyi szolgálatot sem, ez baromság. Ugyanakkor a fiatalságnak égető szüksége van testi megerősödésre, HATÉVES SORKATONAI SZOLGÁLAT bevezetésére, ahhoz, hogy a Ratkó-gyerekek nyugdíját meg tudják termelni.
Dezso_Laszlo 2011. 12. 21. 06:01
Előzmény: #626  Dezso_Laszlo
#627
[kieg. és az előzőhöz is magyarázat]

link

Figyelmeztette Magyarországot az EU és az IMF
2011. december 20. | 21:12

"Barroso nyersen fogalmazva azt is megjegyezte, hogy a magyar belpolitika, és nem az európai adósságválság az ország jelenlegi pénzügyi és gazdasági nehézségeinek forrása."

Kedves Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, fel kell hagyni a másra mutogatással, mert az egyrészt sehova sem vezet, másrészt nem igaz. Ön nem képes megbirkózni feladatával, a jelek szerint. Ha hazájának hasznára kíván lenni, keressen maga helyett alkalmas személyt a miniszterelnöki feladatra. Sose válasszon olyan személyt, akinek nincs affinitása az ökológiához ... és semmiképp se válasszon erősáramú villamosmérnököt.
Dezso_Laszlo 2011. 12. 20. 20:29
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#626
link

A kormánynak karácsonyra tükröt kellene ajándékoznunk. Azok a hatások, amelyeket a kamatemelés okoz, azok mögött a kormány rossz politikája lapul. Én aztán igazán nem vagyok Simor-barát, de a jelenlegi emelésért Orbán, Fellegi, valamint a lemondott államtitkár kell, hogy vállalja a felelősséget, a nemzetromboló energiastratégia, az őrült paks-bővítési terv miatt (amely újabb IMF-adósságcsapdába taszítja az országot és az építőipar tönkretétele után már az élelmiszeripart is fenyegeti).
Dezso_Laszlo 2011. 12. 20. 06:13
Előzmény: #624  Törölt felhasználó
#625
OK, igazad van, ... az IMF vörös posztó a szememben, de ezúttal valóban nem volt igazam, OK.

Akkor tehát az EU, amit MI AKARTUNK, az szab mindenféle feltételt? Mik ezek? Mert a hírből csak annyi derül ki, hogy egyeztetni kellett volna előzetesen ... állítólag. Meg hogy valami az EU-joggal nem fér össze, ... de mi az? A rébuszok helyett nem lehetne NYÍLTAN BESZÉLNI? Az ilyen "titkolódzások" hozzák neokolonialista hírbe az EU-t (bár nem tartom valószínűnek, hogy alapjuk lenne, ez talán szimplán korlátoltság).
Törölt felhasználó 2011. 12. 20. 02:39
Előzmény: #623  Dezso_Laszlo
#624
"A hírportál azt írta: Barroso levele azt érzékelteti, ez lehet a feltétele a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval tervezett kölcsönmegállapodásnak. "

Határozottan van ott egy ÉS.

Barroso az EU-IMF megállapodáshoz, mint az EU képviselője szab feltételt.

Olvasd el újra.
Dezso_Laszlo 2011. 12. 20. 02:01
Előzmény: #622  Törölt felhasználó
#623
T. tozsdenyul,

olvasd el a cikket. Határozottan IMF-feltételről írnak, ... az IMF-hez csatlakozásról nem volt népszavazás Magyarországon, ... DE MÉG LEHET.
Törölt felhasználó 2011. 12. 20. 01:11
Előzmény: #621  Dezso_Laszlo
#622
Barroso nem IMF, hanem EU.

A csatlakozásról népszavazással döntöttünk, az Eu Parlamentben pedig ott ülnek a mi képviselőink is.
Ezáltal felhatalmazást adtunk Barroso úrnak, hogy érvényesítse az Eu szabályokat a magyar törvényhozásban is.

A külső fenyegetés egy olyan klubból érkezik, ahová mi csatlakoztunk, népszavazással, és ahol aktívan jelen vagyunk képviselőinkkel.

Belülről bomlasztjuk az ellent.

Felesleges a színjáték, lépjünk ki és legyünk unortodoxak, az az igaz magyar út. Aggresszív kismalacok.
Majd akkor és úgy mentenek minket, ahogy mi mondjuk.

Nagyon rokonszenves, ahogy a mi klubunktól mi kuncsorgunk pénzt, de azért mihez tartás végett többször pofán köpjük őket.

A szégyen ennek az országnak a kormánya.
Dezso_Laszlo 2011. 12. 20. 00:52
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#621
link

Barroso levélben szólította fel Orbán Viktort a jegybanktörvény és a pénzügyi stabilitási törvény tervezetének visszavonására, közös törvényjavaslat készítésére.

Nos, tudomásom szerint Barroso urat nem választottuk meg képviselőnek, neki semmiféle felhatalmazása NINCS ÉS NEM IS LESZ a magyarországi törvényhozásra. Az, hogy számon kéri az EU-joggal való harmonizációt, azt megköszönjük. Ha VALÓBAN nem kompatibilis az EU-joggal, nyilván ki lesz javítva, ezt módosító indítvánnyal el lehet intézni.

Egyesek már arról írnak, hogy "megvan a szégyen", hogy az IMF máris diktál. Nem biztos, hogy erről van szó, ... de ha igen, akkor fontolóra kellene vennünk a kilépést az IMF-ből. Nem szabad gyarmatosítókhoz csatlakozni, a gyarmatosítás ideje lejárt.

Az az érdekes helyzet állt elő, hogy a külső fenyegetés máris rokonszenvesebbé tette Orbán Viktort, ... noha Fellegivel és Bencsikkel együtt felelnek az ország romló gazdasági állapotáért, a nemzetellenes energiastratégia végrehajtásáért.

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek