Dezso_Laszlo

Regisztráció: 2011-02-05 08:47:26

Hozzászólások száma: 2 261

Utolsó hozzászólás: 2019-09-27 14:42


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel 2019. 09. 27. 14:42
Hát ... pénzt is kell keresni, nemcsak a barátainkat informálni. Kidolgoztam egy olyan autót, amelyik villamosmotorral működik, de csak egy apró akkuja van, puffereléshez, egyébként DMFC-vel és metanollal működik. A keletkező tömény CO2-t nem engedi a légtérbe, hanem tárolja és visszajuttatja a napelemek DMFC-rendszere számára, így azután az üvegházhatása - működésből - zéró. Mind a 4 anyag (CO2, CH3OH,  O2, H2O) zárt rendszerben kering, az input csak napenergia, az output pedig csak mechanikai energia és hő.
Amúgy vetted, hogy mennyivel kevesebb a témában a troll, mint pár éve? :)
Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel 2019. 09. 27. 14:32
Tudatlanság? Ej-ej.
Javaslatom: U.S. Pat. No. 5,599,638; 5,928,806. Ma már minden olyan villamosáram környezetszennyező, amelyik fémanyagú hálózatot használ ... és nem metanol-tankkocsikat.
Atomerőmű? Amelyik nukleáris szeméttel és óriási mennyiségű hővel szennyezi környezetünket? Ej-ej. Nézz már kicsit körül. Nem kell mindennek bedőlni, amit - exisztenciájukat féltő - villamosmérnökök hazudoznak.
Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel 2019. 09. 24. 14:06
De furcsa. Három évig a kutyát sem érdekelt az energiastratégiánk, ami szélsőségesen környezetromboló. Közben a Köztársasági Elnök Úr Őexcellenciája meg csudaszép dolgokat mesél az ENSZ-ben, ő a "jófiú".
Igazából kicsit változtattam a dolgon. Ma már nyilvánvaló: a biogáz-termelésben nem metánnak kell soknak lenni, hanem az aranyat érő tömény széndioxidnak. Ugyanis az őj DMFC-modulok csak úgy tárolhatják a napelemes áramot, ha - lehetőleg bio-eredetű - tömény széndioxidunk is van ehhez.
A sor végén kullog Magyarország a megújuló áramtermelésben 2018. 09. 22. 17:46
#2
Nem ez a baj. Az EU ad pénzt erre, nem is keveset ... csak ez nem jut el a magyar emberekhez, családokhoz, mert a kormány elkölti saját fejlesztéseire (önkormányzatokra).
De még ez is elviselhető. Csak az áramfogyasztás lefaragása, az nem megy. És amíg az MVM állami tulajdon, addig szvsz nem is lesz javulás.
Az MVM-et - úgy, ahogy van, MAVIR-rel, Paks-sal, stb. - privatizálnui kell, mert enélkül nem lesz előrelépés az üvegházhatás csökkentésében.
A jövő az autonóm eneriatermelésé, a mai hálózatok helyett pedig kizárólag közúti szállítások lesznek (metanol, széndioxid).
A népesedési katasztrófa ellenszere: okos családpolitika és robotok 2018. 04. 30. 13:14
#8
A népszerűség egy dolog, a tény az valami más :)))
A népesedési katasztrófa ellenszere: okos családpolitika és robotok 2018. 04. 30. 09:36
#2
Még mindig az erdőben bolyongunk ...
Ideje végre tudomásul venni, hogy a Bioszféra erőforrásai VÉGESEK!!!!!! A Föld nem képes fenntartható módon eltartani
52 millió embernél többet!!!
Amit "demográfiai katasztrófának" titulál a szerző, az valójában a világtrendhez képest KEDVEZŐ FOLYAMAT! Szükséges viszont a globális népességcsökkentés kvótáiról valamilyen multilaterális megállapodás megkötése. A több évszázados - lassú, egykés - népességcsökkenés kezelhető, mint ahogy az ennek következtében fellépő recesszió is az, akármit is hazudozik erről a közgazdászok érdekkel fertőzött része.
Új lendületet vehet a napenergia-forradalom - Fontos változások a láthatáron! 2018. 04. 28. 16:00
#2
"... minél több megújuló energiatermelő erőmű jöhessen létre Magyarországon ..." Isten őrizz!
Jó, ha tudjuk, hogy abszolút környezetkímélő energiatermelés, amely semmi környezeti kárt nem okoz, olyan egyenlőre nincsen. Mindenfajta "zöldenergia" tartalmaz valamennyi környezetkárosítást, kivéve az, amelyet NEM TERMELÜNK MEG (inkább takarékoskodunk).
A cikkbeli napenergia esetében a villamosáram-termelési hatásfok nagyjából 16 ... 17,4 % közötti. Ez azt jelenti, hogy a fennmaradó 82,6 ... 84 % hőterhelést okoz, amelyet - ha nem hasznosítunk, akkor - hőszennyezésnek hívunk. Márpedig egyenlőre nem hasznosítjuk.
A megoldás: OSZTOTT TERMELÉS, vagyis nem koncentrált hőszennyezés, ami klimatikus beavatkozást jelent (pl. Paks a legjobb magyar búzatermő területek elsivatagosítását végzi évtizedek óta), hanem sok-sok kis lakóépületre fölszerelt panelmennyiség, amivel a hőszennyezés is eloszlik. Az ideális persze az lenne, ha az egész világon minden családiházhoz ugyanakkora terület tartozna és koncentrált "település" egyáltalán nem lenne. Erre vonatkozó urbanisztikai elképzelésemet "ligetváros" alatt lehet keresni a neten.
Bejelentették! Brüsszel valóra váltaná a magyar kormány rémálmát 2018. 04. 20. 18:15
#22
kieg.
http://www.origo.hu/itthon/20180418-orban-viktor-washington-post-demokracia.html
Bár a The Washington Times nem túl ismert lap (én pl. most hallottam róla először), azért a véleménye érdekes.
Adócsökkentést követelnek az új kormánytól a bankok 2018. 04. 20. 16:11
#3
kieg.: https://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/ha-ez-bejon-fenyes-aranykor-koszont-magyarorszagra.2.282944.html
Na ugye. Nem eszik a kását ilyen forrón ...
Bejelentették! Brüsszel valóra váltaná a magyar kormány rémálmát 2018. 04. 20. 15:56
#9
kieg.
Ha valaki szét akarja robbantani az EU-t, annak pont ezt kell tennie: a védővámok újbóli bevezetésére rá kell kényszeríteni az egyes országokat.
Bejelentették! Brüsszel valóra váltaná a magyar kormány rémálmát 2018. 04. 20. 15:50
#5
"... a tagállamok bírósági rendszerének függetlennek kell lennie a kormányoktól ..." Hol van az EU-ban a kormánytól teljesen független bírósági rendszer?
Az EU-s támogatások ellentételezések, ellenszolgáltatások és mint ilyenek, nem tehetők függővé olyasmitől, ami a szolgáltatásnak (Magyarország esetében az OECD-t sújtó védővámrendszer leépítésének) nem volt része.
Adócsökkentést követelnek az új kormánytól a bankok 2018. 04. 20. 15:25
#2
Kissé elmentek a bankok az erdőbe.
Nem vették figyelembe, hogy populista kormánya van az országnak, ezért csak olyan intézkedések várhatók, amelyek a választók többségének
J Ó K ! ! !
A magánszemélyek hitelállományának a növelése kifejezetten ellentétes a kormány irányvonalával, ezért nem fog megvalósulni, MNB-alelnök ide, vagy oda.
A hazai lakásállomány durván 4.2 millió db. Ha átlagosan 100-éves elhasználódást és stagnáló állományt vennénk figyelembe, az 42,000 db lakás lecserélését (bontást és építést) jelentene. A magyarországi bérszínvonal mellett ez - még erős hitelezés mellett - sem teljesíthető, más út kell: A BANKOKNAK KELL LAKÁST ÉPÍTENI.
A kormány feladata egyszerű. Összeadja a bankok mérlegfőösszegeit és azok arányában elosztja rájuk az évi 40,000 db új lakást (mert kismértékű lakosság-csökkenésre számítani lehet hosszú távon). Aki teljesíti a feladatot, annak kisebb lesz az adója (150 % esetén már nulla), aki nem, annak meg nagyobb (nulla esetén 1000 %).
Magyar bankvezérek üzentek az új kormánynak 2018. 04. 19. 17:29
#2
próba.
Hamarosan az ebédünket is drónok fogják házhoz szállítani 2018. 04. 19. 16:50
#3
Bengyel Ádám, a Foxpost vezérigazgatója ... talán az Emergency drónokat is említhette volna. Ma Budapest még olyan falu, ahol az életmentéshez szükséges emberi vért szirénázó autó próbálja meg célba juttatni, holott a drón is adott. Nem kell hozzá semmilyen fejlesztés, egyszerűen meg kell venni a boltban és kész, de nem, az EP inkább ennél célszerűtlenebb megoldást alkalmaz. A megfelelő helyeken nincsenek megfelelő emberek, csak tökfejek.
A 7 legradikálisabb intézkedés, amit a negyedik Orbán-kormány végrehajthat 2018. 04. 18. 13:34
#2
A 7. pont erősen megosztó. A gyermektelenek - ők vannak többen - ellenzik, a többgyerekesek támogatják. Talán a "Summa is zero" elv segítene: az ellenzőktől elvont nyugdíjtömegnek mindig egyenlőnek kell lennie a többgyermekesek által kapott többlet nyugdíjtömeggel. Ez szociálisan elfogadható lenne, ... csak még az a picurka hiba van, hogy az ellenzők kizárólag a fizetett nyugdíjbiztosítást tekintik nyugdíj-alapnak, a fölnevelt gyermekek számát nem.
Inkább a gyermektelenségi adó kivetése az átláthatóbb, ... bár Németországban mintha hallgatnának róla ... ott van még?
Az MNB befût a lakáspiacnak - Elképesztõ terveket jelentettek be 2018. 04. 18. 13:13
#8
kieg., off.
A "Magyar bankvezérek üzentek az új kormánynak" című cikk topikja le van tiltva. Nemsokára talán ez is le lesz, vigyázat!
Az MNB befût a lakáspiacnak - Elképesztõ terveket jelentettek be 2018. 04. 18. 12:57
#4
Tévedsz, nem én találtam ki, a szociális bérlakás létezik, ez tény.
Az MNB befût a lakáspiacnak - Elképesztõ terveket jelentettek be 2018. 04. 18. 12:38
#2
"... Nagy Márton várakozásai szerint a lakáshitel / GDP a arány 8%-ról, 30%-ra emelkedhet 2030-ig".
Nem.
A bankoknak TELJES MÉRTÉKBEN át kell venniük a lakásépítési befektetési piacot, ... ahogy az a világ fejlettebb részén szokás. Nem magánbefektetőkre van szükség, óriási hitelállománnyal, hanem banki tulajdonú lakásállományra, piaci és - államilag támogatott - szociális lakbérekkel.
Megszûnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió 2018. 04. 12. 11:05
#59
Egy pártot be lehet darálni, de a kisgazdák attól még léteznek. Sokan elmentek szavazni a FIDESZ-re, mert fontosabbnak érezték az egyéni sérelemnél az idegenek ellenőrizetlen csavargásának a megakadályozását.
Az FKgP olyan, mint a főnix, folyton újraéled. Lejáratták, bedarálták, ez mind igaz ... de nélküle (a reálisan gondolkodó, környezetére érzékeny többség nélkül) nem igazán megy a verkli, ezért idővel mindig újraalakul.
Amikor a FIDESZ majd azzal szembesül, hogy az EU-támogatások rendszere össze lesz kötve azzal amit a neoliberálisok "szolidaritásnak" hívnak, ami igazából egy neokolonialista maszlag, majd akkor szükség lesz mindenkire, az FKgP-re is.
Megszûnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió 2018. 04. 12. 10:53
#58
Isten malmai lassan őrölnek, ... DE NEM ÁLLNAK!!!
Ha az eddigi trend folytatódik, persze, ők is azt csinálnák, amit a pártlapok. De a tanulságok utat törnek maguknak. Ha jól emlékszem, Max Planck mondta: az új nem azáltal érvényesül, hogy a régi hívei beismerik tévedésüket, hanem azáltal, hogy a régi hívei kihalnak. :) Bár ez talán kis túlzás, de annyiban igaz, hogy a véleményünkhöz nemcsak racionális indokok, hanem érzelmi szálak is fűznek minket ...

friss hírek További hírek