Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2011. 08. 19. 18:39

Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel  

linkMindenki a saját szemével olvassa: micsoda bődületes ökörség a Fellegi-Bencsik páros által összehozott NEMZETELLENES STRATÉGIA, amely csak az energialobbi környezetrombolását szolgálja.A mezőgazdaság energetikai fejlesztése a legfontosabb, amellyel 12 millió CO2tonna/év üvegházhatás-keltés akadályozandó meg, cca. 1,0 ... 1,3 millió használatlan termőföld kerül - a lehető legkíméletesebb, egyúttal legalacsonyabb munkaigényű - művelés alá, ... de az sem elhanyagolható szempont, hogy a családi agrárgazdaságok éves nettó árbevétele átlagosan 2 millió forinttal nő, hatalmas mennyiségű építési megrendeléshez jut az építőipar és mintegy 90 ezerrel több munkahely keletkezik, mint a minden szempontból kártékony Paks-bővítéssel.A családi/osztott áram- és melegvíztermelést kell támogatni, mert ez fogja helyettesíteni a 10 ÉVEN BELÜL FELSZÁMOLANDÓ VEZETÉKES ÁRAMRENDSZERT.A járműpark CNG-re való átállítását kell támogatni.Igen nagymértékű ENERGIATAKARÉKOSSÁGOT kell támogatni, hiszen az ország energiaigénye HUSZADÁRA CSÖKKENTHETŐ.Nna. Ez energiastratégia, ugyanis az EGYRE GYORSULÓ GLOBÁLIS MELEGEDÉS LEÁLLÍTÁSÁT összekapcsolja a GDP NAGYMÉRTÉKŰ NÖVELÉSÉVEL!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dezso_Laszlo 2011. 12. 19. 23:50
Előzmény: #619  Mecsek
#620
Kedves Mecsek!

Köszönöm b. véleményedet. A jövő eldönti: a magyar gazdák fognak-e harmincszor annyi energiát termelni, mint a rozoga paksi atomerőmű? Az atomlobbinak a kívülálló szerepe jut, közelébe se kerül agrárerőműnek, neki csak a mocskolódás, rágalmazó hitelrontás, megvezetési próbálkozás, eretnekséggel fenyegetés, a Nemzet tönkretételének megkísérlése jut. Ebben jó partnerre talált a Fidesz-ben.
Mecsek 2011. 12. 19. 23:14
Előzmény: #612  Dezso_Laszlo
#619
Kedves László Barátom!
Ha tisztába lennél a rét-legelő fogalmával és kialakulásuk körülményeivel tudnád,hogy azokon a területeken gazdaságosan csak fű terem és az sem mindíg nagy mennyiségben.
Mivel gondolatod csak a metán körül csapong-nem kis fantáziával-egyre szimpatikusabb,csak nehezen emészthető.
Eretnek gondolatokért égettek meg már embereket szép számmal,remélem nem jutsz a sorsukra.
Kellemes ünnepeket és lazítást!!!!
Mecsek 2011. 12. 19. 23:14
Előzmény: #612  Dezso_Laszlo
#618
Kedves László Barátom!
Ha tisztába lennél a rét-legelő fogalmával és kialakulásuk körülményeivel tudnád,hogy azokon a területeken gazdaságosan csak fű terem és az sem mindíg nagy mennyiségben.
Mivel gondolatod csak a metán körül csapong-nem kis fantáziával-egyre szimpatikusabb,csak nehezen emészthető.
Eretnek gondolatokért égettek meg már embereket szép számmal,remélem nem jutsz a sorsukra.
Kellemes ünnepeket és lazítást!!!!
Dezso_Laszlo 2011. 12. 19. 21:22
Előzmény: #616  Törölt felhasználó
#617
Köszi. Kellemes ünnepeket ... és találj hasznos képzést magadnak. Pár éven belül be lesz tiltva az erősáramú villamosmérnök képzés (nézd csak meg Magicmaan undorító próbálkozásait).
Törölt felhasználó 2011. 12. 19. 21:16
Előzmény: #615  Dezso_Laszlo
#616
elég egyoldalú világképed van, de mi is lenne, ha mindenki egyformán gondolkodna:)
további kellemes erőműépítést és tejkvótanövelést neked:)
Dezso_Laszlo 2011. 12. 19. 21:06
Előzmény: #614  Törölt felhasználó
#615
Az én hazám Magyarország. Nem érdekelnek a fejlett országok problémái (megoldják ők azokat), sem az éhezők (ők is megoldják a maguk problémáit). Én Magyarországot akarom gazdaggá, jómódúvá tenni ... és teszem is.

A magyarországi tejkvótát az EU szélsebesen fogja felemelni, hogy visszafogja a magyar energiafejlesztéseket. Mert az 1 millió hektáros parlagon állás hektáronkénti 8 milliós nettó árbevétele irtó nagy húzóerő ám. Ha a Te fúziós reaktorodnak is van ilyen tömegű befektetője, csináld.
Törölt felhasználó 2011. 12. 19. 20:55
Előzmény: #612  Dezso_Laszlo
#614
te jobban csúsztatsz mint orbán és gyurcsány együttvéve:))) de nem baj:)
azon kár lenne vitatkozni, hogy a világ 7 mrd lakójából több, mint 1 mrd éhezik, ez is tény.
meg az is tény, hogy a fejlett világ túltermeléssel küzd élelmiszerekből.
tényleg nem értem, mi ebben ambivalens?
a két esemény földrajzilag más helyen van jelen egy időben:)
azért a fúziós reaktor némileg környezetbarátabb, mint a most használt reaktorok, ezért nem kellene összemosni a kettőt.
azt viszont még mindig nem értem, ha ez az erőmű annyira tökéletesen megoldaná az energiaellátást, akkor miért nem terjedt el ennél jobban? én sem rajongok az olajért, meg az atomerőművekért, ezért nem értem.
Magicmaan
Magicmaan 2011. 12. 19. 20:38
Előzmény: #609  Dezso_Laszlo
#613
Ismét a mellébeszélés, és a beakadt lemez..

Ezt már megszokhattuk, ezért is komolytalan amit Dezső úr ír..
Dezso_Laszlo 2011. 12. 19. 20:27
Előzmény: #610  Törölt felhasználó
#612
Ha jól appercipiálom b. véleményedet, az kissé ambivalens: most akkor éhínség van ("... növeli az egyébként is elmaradott térségekben az éhínséget ..."), mert nem termelünk eleget, vagy túltermelünk ("... a modern gazdálkodás révén így is felesleget termelünk élelmiszerbő ...")?

A tények makacs dolgok. A tejkvótánk túl alacsony (évi 2 milliárd kg), ezért parlagon áll kb. 1 millió hektár termőföld (túlnyomórészt legelő és rét). Az évi 16000 GWh energiát (ennyit termel a rozoga paksi atomerőmű) kb. 35000 ha területen lehet megtermelni. Az 1,000,000 / 35,000 = cca. 30 db paksi atomerőművel egyenértékű.

Természetesen Te építhetsz atomerőművet, én pedig agrárerőművet. Az pedig, hogy én értek-e valamihez, vagy sem, mellékes, az osztás az osztás, a tény pedig tény.

Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-bővítéssel, szerintem. Ha ez a kurzus nem teszi, majd a következő megteszi. Félre a Fidesszel, elég a nemzetellenes tevékenységből!
Dezso_Laszlo 2011. 12. 19. 20:12
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#611
link

Minden az IMF-megállapodáson múlik?

Frászt. Ezt a kamatemelési döntést az Orbán-Fellegi-Bencsik hármas nemzetromboló energiastratégiája idézte elő. Ez az energiastratégia tönkreteszi az országot. Holnap kamatot emelnek, a recessziót szorgalmazzák, tönkreteszik az országot.

Ha nem állítják le magukat, nem fogják kitölteni a 4 évet.
Törölt felhasználó 2011. 12. 19. 19:49
Előzmény: #609  Dezso_Laszlo
#610
csak azért vetődik fel bennem néhány kérdés, mert hallottam, hogy nem frankó a bioüzemanyag, mert túl nagy területet vesz el az élelmiszer termeléstől, miáltal még inkább növeli az egyébként is elmaradott térségekben az éhínséget, valamint a fejlett országokban az élelmiszerek árát.
arra konkrétan kíváncsi lennék, hogy egy paksi méretű erőmű kiváltásához mekkora területet kellene bevonni az "energiatermelésbe"?
mi lenne a metántermelő tehenekkel? a modern gazdálkodás révén így is felesleget termelünk élelmiszerből.
lenne-e elég jelentkező, aki ezzel tudna és szeretne is foglalkozni?
én támogatom a környezetkímélő energia előállítást, de ez a tehenes szénás megoldás nem hiszem, hogy jó megoldás lenne, ugyanis szvsz több problémát generál, mint megold.a szél, nap, vízerőművek inkább jelenthetnék a megoldást, de leginkább a fúziós reaktor, ugyanis nem gondolom, hogy már elértük a tudomány és technika határait, sőt, ilyet csak buta ember gondolhat (szándékosan nem tanulatlant írtam:))
Dezso_Laszlo 2011. 12. 19. 19:23
Előzmény: #603  Magicmaan
#609
Két út lehetséges.

1. A jelenlegi környezetszennyezés felszámolása a CSALÁDI szarvasmarha-tartásban és ebből metánkivonás. Ennek évszázados, kialakult gyakorlata van, széllel szembe hiába pis*lsz (Updated Guidebook at Biogas Development).

2. Csakhogy túl alacsony Magyarország tejkvótája, ezért rengeteg eladhatatlan széna termelődik. A marhatrágya 1 kg-jából 400 liter, a rétiszéna 1 kg-jából 533 liter metán vonható ki (jellemző, hogy erről Giber János hallgat, mint sz*r a fűben. dr.Giber,János: Megújuló energiák szerepe a [vezetékes villamos]energiaellátásban. A 65. oldalon levő táblázat agyonhallgatja a jelentős anyagokat.). Ezért rétiszéna-digeszterekre is szükség van. Jelenleg egy cca. 100 hektáros terület agrárerőművén dolgozom (sem MEH-engedély nem kell hozzá, sem építési engedély, a termelendő CNG-t pedig a helyiek már alig várják).

A rozoga, baéesetveszélyes paksi atomerőmű bővítése tönkreteszi az egész országot, ... de az agrárerőművek építéséhez a helyiek annyi pénzt adnak, ami sok is. Érthető is, hiszen ez az említett 100-hektáros terület kb. 800 milliós nettó árbevételt fog hozni.
watson
watson 2011. 12. 17. 14:09
Előzmény: #606  upgrayeddAKS
#608
Gúgli is vízerőműveken él link
Csak nekünk nem elég jó Bős-Nagymaros
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 17. 13:54
Előzmény: #603  Magicmaan
#607
olcsón ki lehet azt hozni, csak nem szabad hagyni, hogy a marha marhája a legelőre piszkítson (parafadugó kell a végbelébe, mint ahogy a kurmánynak bálnafa..z a sajátjába :) és akkor nem pottyantgatnak)

télen meg legeljen zuzmót, persze hibrid marha-rénszarvas géneket kell örökölnie, amit a Monszántó :) nevű cég fog GM-eljárással kitenyészteni

sőt, talán ormány is kellene annak a marhának, hogy ne hajolgasson annyit legelés közben, még a végén lumbágója lesz :)

a csótány-medveállatka-méh hibridek pedig úgy gyűjtenék a mézet, hogy 0 K körüli hideget is kibírják, ez által szükség esetén (pollengyűjtés utáni pihenésképp) a szupravezetőket is karban tudják tartani :) hiszen az ország modernizációjához kell pár maglev vasút, stb.

persze így már az energia is tudna hasznosulni, amit a biometán termel...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 12. 17. 13:45
Előzmény: #594  watson
#606
wow, valamiben egyetértek azzal a kis patkánnyal :)
amúgy billgeci is a nukl. energiába fektet, hiszen a carbon footprint-et értelemszerűen javítani kell: a gépjárművek károsanyag-kibocsátása még mindig elviselhetetlen, tehát városon belül át kell állni az elektromos ill. hibrid rendszerekre mind a közösségi közlekedésben, mind az egyéni közl. terén
ezen túlmenően a szénerőműveket fokozatosan be kell zárni, aztán jöhetnek az olajfűtésűek, majd a földgázüzeműek, bár utóbbi nyilván csak sokára, hiszen a földgáz (de pláne a propán ill. bután) a legtisztábban elégő fosszilis energiahordozó
ezen kívül szükség van egy zöld forradalomra, ami tisztítja a levegőt a városokban is... munkahelyeket teremtene, és mindent összevetve nem kerül sokba (nyilván nem ez az évezred befektetése NPV stb. szemmel/eszközökkel nézve...)
viszont kevesebb munkából történő kiesés lenne (kevesebb dugó és kevesebb környezeti ártalom + jobb egészségmegőrzés + jobb táplálkozás)
no nem mintha reális lenne, hogy ilyen kis szubhumánok, mint a kurmány tagjai ilyeneket terveznének, de attól még belelóghat néha a bilibe az ember keze álmában...
Magicmaan
Magicmaan 2011. 12. 17. 13:03
Előzmény: #604  Magicmaan
#605
fogott :)
Magicmaan
Magicmaan 2011. 12. 17. 13:01
Előzmény: #603  Magicmaan
#604
Dezső bának sajnos fogalma sincs az egészről, mert gyanítom az életét egy Bp-i panelben élte le, és életében nem fogok se ásót, se kapát, pláne nem kaszát!

Dezső bá, az előzőhöz még annyit, nagy esély van arra, hogy az adott családnak egész éven azon kellene dolgozni, hogy előállítsa azt az energiát, amit elhasznál.

Talán még a tej és hús eladásából meg is élhetne, de kinek adná el, hisz mindenkinek lenne saját tehene!?

Laci te, Hallod-e? Jer ide, Jer, ha mondom, Rontom-bontom, Ülj meg itten az ölemben, De ne moccanj, mert különben. Meg talállak csípni...

Ejj-ejj.
Magicmaan
Magicmaan 2011. 12. 17. 12:54
Előzmény: #597  Dezso_Laszlo
#603
Dezső bá,

már régóta foglalkozik a témával, biztosan csinált egy költségbecslést arra, hogy mennyibe kerülne a csoda tehénszaros villany és hőtermelés!

Kérem írja már le, mert így lózung az egész, amit ír pl. Paks helyettesítéséről!

Konkrétan arra lennék kíváncsi így sorban:

Az "üzemanyagszaró" gép ára, és fenntartási költsége (takarmány előállítás, etetés, gondozás stb.).
Az "üzemanyag" összegyűjtése, abból metánt előállító, tároló berendezés költsége.
A metánból megfelelő minőségű villamos energia előállító és tároló! berendezés költsége.
A metánból megfelelő minőségű hőenergiát előállító berendezés költsége.
Ezek mind beszerelve, beállítva, összekötve és az általuk termelt energia a megfelelő helyre eljuttatva költségek.
A berendezések karbantartási, üzemeltetési, javítási stb. költsége.
Stb.

Vagy Dezső bá úgy gondolja, hogy van a tehen, az valahogy eszik, iszik, gyön a seggébő a metán, oda bedugjuk a csövet, amin gyön a villany, meg a hő. Oda, ahova kell, ingye'.

Van egy gyanúm, hogy az összköltség egy családnak vagy egy családok által összeállt kis gazdaságnak sokkal többe kerülne, és nem térülne meg soha, azzal szemben mint ahogy most jut el hozzájuk az energia.
Magicmaan
Magicmaan 2011. 12. 17. 12:42
Előzmény: #596  Törölt felhasználó
#602
Info:

Már jó ideje 500MW/blokk a kapacitás. Sőt jelenleg ~510MW-tal megy egy blokk.
A modernizáció is már rég folyik, az üzemidő hosszabbításhoz szükséges dolgok ~2015-2016-ra befejeződnek, aztán még 20-25 évig mehet simán!

Dezső bá már teljesen bekattant :)
B Gabor 2011. 12. 15. 18:19
Előzmény: #595  Törölt felhasználó
#601
Nem kell 3 elég lesz 2 is, ja hogy már előre megvan hogy ki is szállítja a blokkokat!!!!

"Ha a döntéshozók a nagyobb áramtermelő kapacitást választják, akkor az 1600 MW-os kategóriában az európai fejlesztésű EPR blokkot javasolják a szerzők. Ilyen típusú blokkokkal épül atomerőmű Finnországban Olkiluotóban és a franciaországi Flamanville-ben."

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek