Szerintem az augusztus rendesen kifeszített sokunkat :D A hó eleji morajlás után kvázi nem ment sehova, a longosok nem örültek mert nem emelkedett, aki meg shortot várt ugyanúgy ülhetett mert lefelé sem akaródzott (a heti kis pluszt leszámítva). Ugyanez volt az év elején február és április között illetve a Varga beszéd utáni hetekben.
inkább megpróbálják lenyomni 18 alá, ma kivárás van, tegnap szinte nullában zártam a napi falatot, kicsit elbambultam, majd a délutáni amcsi adat eldönti merre is van az út
szerintem a vitának mindig van értelme - nekem azért fontos, hogy a tőkémből mibe mennyi pénzt fektetek, mert ezzel csökkentem az összes vállalt kockázatot
ha mindenem OTP TL95 certiben lett volna pl augusztus 5-én, akkor az egy nehéz helyzet lett volna :-)
és persze igazad van - végül az számít, hogy mennyi hozamot realizálsz a teljes tőkédre vetítve - szerintem már az is nagy szám, ha folyamatosan tudsz pozitív hozamot realizálni - de a legfontosabb, hogy a kitűzött célodat el tudd érni - és mivel én az idei évre kitűzött célomat még nem értem el, ezért van mit tenni még :-)
egyébként a mozgatott tőke nagysága is sok mindent befolyásol - kis pozikat jóval könnyebb mozgatni, akár napon belül is - de ha annyit tartasz mind egybankar kolléga, akkor nem nagyon tudsz ugrálni - egy pozi záráshoz lehet, hogy több napra van szükséged, és az újra nyitáshoz is több idő kellhet
Részemről nem akartam vitát mindenki úgy kereskedik ahogy akar, csak azt nem értem mi ez a teljes tőke beidegződés itt nagyon sok embernél??? Semmit nem jelent, hogy a teljes tőke Hány % van befektetve, az számít szerintem, hogy a befektetett tőke Hány % nyereséget vagy Hány % veszteséget hoz. Jó spekit neked is!😃👍
https://www.google.com/finance/quote/GS:NYSE nem tudom miért nem küldte el, de belinkelem ismét. Szóval usa bankok árazása hasonló, és az osztalékhozamuk is (szóval a ROE is hasonló) aztán meg van az OTP 23% ROE és 5 P/E vs 2% és 16 :D Van honnan esni, illetve ezért nem esik ugyanakkorát valami random dologtól mint usa.
Kicsit most kiestem, covid szüneten voltam. :P Nem valami jól fest a chart. Az a baj a nemzetközi kitekintő sem fényes. Most vadászom a beszállási pontot, szerintem most kár elkapkodni. Lesz ez még lentebb.
a teljes tőkém kb 20%-a van jelenleg OTP TL certiben - egy 1000 Ft-os esés jelen pillanatban 6%-os teljes tőkére vetített veszteséget jelentene, ha zárnám a pozit, de TL certit még sosem zártam veszteséggel, max ha likvidálták, de akkor pedig mindig visszaszálltam egy lentebbi certibe
Tl95 korlat ara 17271 volt és 16850ig esett kiutés utan, 421 ft-tal ment alá. A tl91 korlat ara 16921 ebböl 421 az pontosan 16500, ezert alltam oda vetellel 🙂 Bár lehet kicsit feljebb megyek hogy biztosan kapjak majd.
OTP részvényesek ide!