Topiknyitó: Lujoska 2016. 10. 20. 10:38

Orosz propagandaoldalak  

Itt az orosz propagandaoldalakat lebuktató alkalmazáslinkEzerrel tolják az álhíreket, céljuk a minél nagyobb zűrzavar, az indulatok gerjesztése és az EU bomlasztása.Soha nem látott fordulatszámon pörögnek az interneten, különösen a Facebookon az álhíreket gyártó és a burkolt propagandát toló kamuoldalak. Vannak, amik helyi dolgokkal foglalkoznak, ilyen volt például a csecsemőtolvajok kiengedéséről, vagy az Intersparok megszűnéséről szóló írás.Könnyű elhinni az álhíreket

De vannak ezeknél húzósabb témákkal foglalkozók, mint például azok, amik a menekültek ügyét akarják kihasználni, és az amúgy is meglévő hisztériát fokozni. És vannak a politikai propagandaoldalak, amik között a legtöbb az orosz, putyini propagandát tolják. Ezek azok, ahol máshol, máskor történt eseményekről készült fotókat használnak fel, álhíreket gerjesztenek a migránsok pusztításáról, és mellette Oroszországot és Putyint az igazság és az erő őrének mutatják be.Jelenleg ezeket a propagandaoldalakat tartják nyilván:

hungarian.ruvr.ruhunsor.seadatlistazo.huaktiv-blog.netatomenergiainfo.hubalrad.combejegyzes.comcivilkontroll.comdebmedia.huelkepeszto.netmagyarifjak.orghir.clubhirtop.inhirado.tophirarena.euhircentrum.tophirek.inhirek.tophirekonline.nethirexpressz.tophirhatar.huhirkert.infohirkozpont.euhirlistazo.comhirma.infohirmagazin.euhironline.clubhirportal.infohirtrafik.tophirvilag.euhunhonlap.huhuntv.infohunhir.huhunhir.infoimpulzus.netinternetfigyelo.wordpress.comjovonk.infokho.jobbikhosting.comkitartas.netkulfoldiapro.comlegfrissebb.infoma.humagyarmegmaradasert.humagyarno.commagyartudat.commaivalosag.commeteon.orgmindenegyben.netmindenegyben-blog.netmindenegybenblog.commokazona.eunapimigrans.comnapihirozon.eunemadomahazamat.hunemzetibulvar.hunemzeti.netnemzetihirhalo.hunemzetiarcvonal.netnetbulvar.comnetbulvar.eunetceleb.eunetceleb.hunethir.comorientalista.huoroszhirek.hupaxhungarica.orgrapidpress.inforealzoldek.husimsim.eusokkaljobb.huszabadriport.wordpress.comthenews.hutitkolthirek.hutotalcar.toptvhir.comvideohirek.comvilaghalo.infovilagom.huxcore.inwww.hidfo.netwww.adatlistazo.huhidfo.rulink
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
apfmodibudoskurvaanyjaatttttttt2 2020. 10. 03. 10:03
Törölt hozzászólás
#691
euler 2020. 08. 17. 23:03
Előzmény: #689  globaltrend
#690
mitől szorult ennyire ökölbe az agyad
csak nem a páni félelem és a tehetetlenség okozója annak, hogy eszméletlen hülyeségekkel próbálod elterelni a figyelmet orbán haverjáról, mert több közünk van a belorusz rendszerhez mint azt te gondolnád méghozzá a legképmutatóbb módon ahogyan azt már megszokhattuk.  (konkrét bizonyítékok felmutatására persze nem telik), de az meg milyen baj már, hogy a görög szigetlakük vagy Lampedusa őslakosai pl. már évek óta nem tudnak normálsian élni, a sztemét aljas mocskos rohast orbánotok SEMMIT sem tesz érdemben az ő megvésédükért
.
Bezzeg amikor Belarusz segített  Orbánnak egy Kreml-szövetséges gazember, Nikola Gruevszki börtön elől való kimenekítésében, azt már elfelejtettétek! Azt nem kellene most viszonozni Orbánnak? 
Ja, hogy a toporzékolásügy próbálkozott, igaz, a  szokott harciasságához képest látványos taknyolással. 
Azt meg már nem verték itthon nagydobra, hogy – legalábbis diplomáciai források szerint – Magyarország vétózta meg annak a nyilatkozatnak a kiadását, amely kimondottan azok ellen helyezett kilátásba az EU, akik „a megállapított erőszakért, indokolatlan letartóztatásokért és a választási eredmények meghamisításáért felelősek”. 
Nincs nekünk semmi közünk  beloruszhoz! Ugye?
Csak alig két hónapja, hogy Orbán – az európai közundornak fittyet hányva – elutazott Lukasenkához Minszkbe, ahol bejelentette, hogy „a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk”, sürgette, hogy „végre oldják fel a szankciókat” (többek között a belső elnyomásra használható fegyverek eladásának tilalmát). És a magyar nép rokonszenvének jeléül az elnöki palota cári barokkot imitáló fogadótermében átadott egy „V. Orbán” feliratú piros focimezt.
Meg is lesz ennek az eredménye. Orbánra fog szállni az "Európa utolsó diktátora" cím.(Ezek a szemét hollandusok már ezzel is viccelődnek: https://24.hu/kozelet/2020/08/13/orban-utolso-diktator-holland-vicclap-lukasenka/ )
Felhasznált szövegrészletek: salve/branko/globaltrend ill.: Mit szeret Lukasenkán a NER?
globaltrend 2020. 08. 17. 20:30
Előzmény: #687  sanka
#689

belemeagyarázva lett, nem megmagyarázva
az igazság: ócska hangulatketlő propagandahadjárat indult most épp a beloruszok ellen (ez nem felmentése vagy dícsérete a belorusz rendszernek mert semmi közünk hozzá), méghozzá a legképmutatóbb módon ahogyan azt már az eu-tól megszokhattuk. az baj hogy tiszta volt e a választás ott és h. szerintök elcsalták a választást (konkrét bizonyítékok felmutatására persze nem telik), de az viszont egyáltalán nem baj, hogy a görög szigetlakük vagy Lampedusa őslakosai pl. már évek óta nem tudnak normálsian élni, miután uniós segédlettel (hallgatólagos cinkos semmittevéssel) nincs megvédve az eu külső határa swm a görögöknél sem az olasz oldalon - az ott élő olaszok görögök hiába kérenk zéró beáramlást és állami vagy bármiylen segítséget hogy megvédené végre az eu az ő emeberi jogaikat (a normális élethet való joguket), a sztemét aljas mocskos rohast uniótok SEMMIT sem tesz érdemben az ő megvésédükért a migránsoktól: utóbbiak özönlenek, hordozhatják be korlátlanul a vírust is, szabadon garázdálkodhatnak lophatnak, a szigetlakók biztonságát veszélyeztethetik, szemetlhetnek büntetlenül, mert az aljas szemét macrpon és társai efölött szemet hunynak, ezt ők leszarják.. ahogy azt is leszarják, ahogy nem beloruszban, hanem az unión belül sérti meg sorozatban szisztematikusan és módszeresen képmutatásssla pl. a román állakm is a az ot élő és másodrendűnek tekintett magyar kisebbség jogait, törvény előtti egyenlőséghez való jogait is... ti, szerencsétlne szánalmas propagandaevők pedig, meghatottan törölgetitek a könnyeieket azon, ahogy a bllib média sajnáltatja a szegény szerencsétlen belorusz választókat, akikhez az uniónak egyébként semmi köze és akik köszönik szépen, de ha akarják akkor majd elintézik maguk a saját belügyeiket és úgy, ahogy nekik tetszik )és nem úgy ahogy a szemét macron és társai kértelenül belepofáznak külföldről)..
Peterbond 2020. 08. 17. 19:27
Előzmény: #686  globaltrend
#688
Erdekes en a hirteven szinte csak amcsi belpolitikat hallok. Mikozben macedon miniszterelnokot vedunk mert szegeny korrupt faszi "politikai menekult". Kozben Orban alig par hete kovetelte a szankciok visszavonasat feheroroszorszaggal szemben. A francia olasz es nemet es egyeb migrans helyzet miatt meg naponta pattogunk es a kisazsia turk tanacsba jarunk ossze. Akkor most mi a teendo? Kulpolitika. Majd meglatjuk lukasenko Putyin vendegszeretere palyazik vagy jon a macedon ex miniszterelnok melle Budapestre.
sanka 2020. 08. 17. 19:13
Előzmény: #686  globaltrend
#687
El lettmagyarázva, de nem értetted meg.
globaltrend 2020. 08. 17. 18:56
Előzmény: #684  PusztaPutyin
#686

senkisem kérte fel sem az eu-t, sem bárki mást, hogy most belorusz-cirkusz menjen minden médiában legalább 2 hétig, miközben senkinek semmi köze sem Albánia, sem Beloruszia, sem Ciprus, stb. tehát nem uniós tagállamok belügyeihez
Macron is befoghatná a pofáját pl. mert senkisem kérte hogy ő teleszájjal belebeszéljen más országok, pl. a beloruszok belügyeibe
és ennek semmi köze ahhoz hogy Lukasenko az diktárothajmalmú vagy sem - senki sem örül annak hogy diktátorhajlmaű, de macronék vagy bárki maximum akkor pfázhatna, ha mondjuk belorsz az megtámadta volna egyik szomszédját, vagy mondjuk túszul ejtett volna francia állampolgárokat!
user01
user01 2020. 08. 17. 18:29
Előzmény: #683  globaltrend
#685

Orbán esete Luka senkivel:
https://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
 
Orbán megint rettentő jó érzékkel állt egy bukás előtt álló illiber nulla mellé:
https://hvg.hu/itthon/20200605_orban_viktor_aljakszandr_lukasenka_
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 08. 17. 18:17
Előzmény: #683  globaltrend
#684
Hát az úgy van q/ hogy először is mi vagyunk az EU és közvetlen szomszédunk ez a banánköztársaság. Örülj neki hogy vannak akik képviselik az érdekedet olyankor is amikor nem ismered fel.
globaltrend 2020. 08. 17. 18:12
#683

most tegye félre mindenki a poéitikai érzelmeit és válaszoljon:
mia retkes lóizé köze van ahhoz az Eu-nak, hogy a beloruszoknál milyen rendszer van, hogy választanak, jól szabályosan vagy bárhogyan, stb.?
mert ha jól tudom, akkor nem Eu tagállamról van szó, ugye?
ha nem az, akkor ki a türót érdekli (mondjuk közvetlen szomszéd országokat leszámítva), hogy mi és hogy zajlik ott, és milyen címen akar abba bárki is beleszólni??
az orbánfóbiában szenvedőknek amúgy egy jó hír: Szíjjártó a fb-on jelezte, hogy Mo. a lenygel állásponttal ért egyet (ha jól tusom az az, hogy tartsanak újválasztást) - tehát a fóbiások befejezhetik a belorusz és az orbánrendszer szándékos összemosási kísérletét (ennek célja persze csak egy átlátszó ellenzéki propagandasulykolás volt, semmi más).
ám tökmindegy h. Szíjjártó mit posztolt, a kérdés akkor is jogos: miylen címen és ki jogosított fel báérmely országot akár az eu ban akár azon kívül Európában, hogy beleszóljon/avatkozni akarjon egy független ország belügyeibe????
nem kéne inkább rábízni a beloruszokra, hogy a saját problémáikat, ha akarják, akkor oldják meg saját maguk?
Lujoska 2020. 08. 17. 15:11
#682
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 08. 17. 12:54
#681
Bár lehet hogy az asszonnyal osztja meg papíron.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 08. 17. 12:53
Előzmény: #679  Lujoska
#680
Ide hallom hogy Felcsúton felsírt valaki.
Lujoska 2020. 08. 17. 12:51
#679
Törölt felhasználó 2019. 12. 27. 16:47
Előzmény: #677  Lujoska
#678
Nem biztos, mert a délelőtti hír szerint kevesebb alkoholt is isznak, így ha egyszer kijózanodnak, akkor Putyin szarban lesz.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 08. 11. 14:44
Előzmény: #674  Lujoska
#675
illiberális unliberalizmus
Lujoska 2019. 08. 10. 15:28
#674
Élőben közvetítette az orosz ellenzéki politikus, amint rohamrendőrök törnek be a lakásába
Rég volt ekkora tüntetés- és állami erőszakhullám Oroszországban, mint az elmúlt hetekben. A helyi választási bizottság elutasította, hogy független jelöltek indulhassanak a szeptemberi önkormányzati választásokon, mire ellenzéki politikusok és szimpatizánsaik tüntetni kezdtek, a rendőrség pedig százával tartóztatja le a résztvevőek. Az eseményekről itt írtunk bővebben.
Lujoska 2019. 06. 25. 16:24
#673
Oroszország folytatja a haditechnika karbantartását Venezuelában, ennem a programnak a keretében szállt le orosz katonai gép a dél-amerikai országban - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden a TASZSZ hírügynökségnek.Rjabkov a hírügynökség honlapján is ismertetett nyilatkozatában megerősítette azt a korábban megjelent sajtóértesülést, amely szerint az orosz légierő egy Il-62-es repülőgépe hétfőn leszállt a venezuelai főváros, Caracas melletti Maiquetía nemzetközi repülőtéren. "Igen, így van. Ezzel annak a haditechnikának a karbantartását folytatjuk, amelyet korábban szállítottunk Venezuelának a haditechnikai együttműködés keretében" - kommentálta a Reuters hírügynökség által az orosz gép venezuelai leszállásáról közölt hírt Rjabkov. "Ez az együttműködés minden szempontból átlátható és nem hordozza magában a regionális vagy bármely más helyzet destabilizálásának elemeit" - tette hozzá.Márciusban az orosz légierő két gépe érkezett Venezuelába, fedélzetükön orosz biztonsági tisztségviselőkkel és száz katonával. Washington emiatt azt vetette Moszkva szemére, hogy felelőtlenül kiélezi a helyzetet a válsággal küszködő dél-amerikai országban.Donald Trump amerikai elnök akkor felszólította Oroszországot, hogy vonja ki összes katonáját Venezuelából. Az orosz külügyminisztérium azt felelte, hogy a repülőgépek mindössze olyan szakértőket szállítottak, akik fegyvereladásról szóló szerződések ügyében érkeztek Venezuelába.A dél-amerikai országot súlyos gazdasági, társadalmi és politikai válság sújtja. A belpolitikai válság januárban mélyült el, miután Juan Guaidó ellenzéki vezető az alkotmányra hivatkozva Venezuela ideiglenes elnökévé kiáltotta ki magát a hivatalban lévő venezuelai államfő, Nicolás Maduro elleni egyik tüntetésen.Noha Guaidót mintegy ötven ország elismerte Venezuela ideiglenes elnökének, köztük az elsők között az Egyesült Államok, más országok - például Oroszország - továbbra is Madurót tartják a latin-amerikai ország törvényes vezetőjének, és a Venezuelában jelentős hatalmi tényezőt formáló hadsereg hivatalosan továbbra is mellette áll.
Lujoska 2019. 06. 19. 17:20
Előzmény: törölt hozzászólás
#672
Lemoshatatlanul Moszkvára ég a maláj gép lelövése – megvannak a gyanúsítottakA holland vezetésű nemzetközi vizsgálócsoport megnevezte azt a négy embert, aki a vádak szerint meghatározó szerepet játszott az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó maláj gép lelövésében, 2014. júliusában. A katasztrófában 298 ember vesztette életét. A vizsgálócsoporttal egy napon a Bellingcat oknyomozó portál is közzétette gyanúsítottjai nevét. Valamennyien olyan személyek, akik kapcsolatban álltak Moszkvával, illetve a kelet-ukrajnai szakadárokkal.
Lujoska 2019. 06. 16. 10:42
#671
Országos tévében most először volt látható az a pillanat, amikor az utolsó szovjet katonák 1991. június 19-én elhagyták magyarországi főhadiszállásukat.RUSZKIK HAZA!
https://hvg.hu/itthon/20190615_viktor_silov_szovjet_csapatok_kivonulas_fokusz_plusz_zambo_laszlo
SeldonKuper 2019. 06. 15. 12:12
Törölt hozzászólás
#670
Lujoska 2019. 06. 15. 12:05
#669
Üzenetet hozott Moszkvából Peter Pellegrini kormányfő, amely szerint Oroszország nem változtat az 1968-as bevonulás megítélésén.
Voltak már hasonló kezdeményezések Oroszországban, a mostani azért nyugtalanítóbb, mert a beterjesztés előtt kerekasztalt hívtak össze az orosz kommunisták, melyen részt is vettek más pártok képviselői, sőt az orosz külügyminisztérium is képviseltette magát, és bizony elfogadásra javasolták a képviselőknek a tervezetet.Ami pedig a legfelháborítóbb, hogy egyébként az orosz állami propaganda is masszívan támogatja az ilyen kezdeményezéseket, ennélfogva pedig a lakosság is helyesli azokat.Ha a duma ebben a formában elfogadná a javaslatot, akkor tulajdonképpen azt mondaná ki: Ha megkívánná a helyzet, akkor ugyanezt tennénk most is. Bár a hivatalos orosz biztonságpolitikai stratégiákban természetesen ez nem szerepel, de az orosz befolyásolási igyekezet ugyanúgy jelen van Szlovákiában és más államokban ma is, mint valaha. És úgy gázol át a szuverenitásunkon, mint egykor az orosz tankok az országon.
Nem beszélve arról, hogy néhány politikusunk úgy viselkedik, mintha a farzsebében már ott lenne egy reszkető kézzel írt meghívólevél, Moszkvának címezve.
Lujoska 2019. 06. 15. 09:33
#668
Az európai parlamenti választások nem voltak mentesek a félrevezető információktól, főként orosz forrásokkal kapcsolatban álló külső és belső szereplők megpróbálták befolyásolni a szavazókat és a választások eredményét – közölte az Európai Bizottság a dezinformáció elleni küzdelem terén elért eredményekről pénteken kiadott jelentésében.Mint írták, a választások előtt több olyan összehangolt fellépésre is fény derült, amelyek célja az volt, hogy ellentéteket szító anyagokat terjesszenek online platformokon, például internetes robotokon és hamis felhasználói fiókokon keresztül.Egyértelműen látszik azonban, hogy a tényellenőrző újságírók és platformok, nemzeti hatóságok, valamint a civil társadalom bevonásával hozott uniós intézkedések segítettek a támadások elhárításában és a demokratikus folyamatok megzavarására irányuló kísérletek leleplezésében. (MTI)
SeldonKuper 2019. 06. 14. 07:59
Törölt hozzászólás
#667
SeldonKuper 2019. 06. 14. 07:20
Törölt hozzászólás
#666
euler 2019. 06. 13. 22:52
#665

Köszönöm az előző hsz törlését. Így kell ezt.
.
Egy példát hoznék arra, hogy az elszabadult propaganda is okozhat olyan hatásokat, amikor maga a rendszer kénytelen korrigálni, mert úgy ítéli meg így kisebb a kár (nevezetesen Putyin népszerűségvesztése), annál mint amit egy oknyomozó újságíró okozhat a rendszernek.
Persze ehhez kellett az újságíró társadalom egységes fellépése is.
Putyin ijesztő ellenállással szembesült, bele is zavarodott a rendszer
SeldonKuper 2019. 06. 13. 21:12
Törölt hozzászólás
#664
Lujoska 2019. 05. 14. 19:32
#662
Az orosz titkosszolgálatok szócsövének számító RT America nevű tévéadó hírműsora a minap arról számolt be, hogy az ötödik generációs mobilnet-hálózat, amelyet az elkövetkező hónapokban fognak a világ számos országában beindítani, halálos lehet az emberekre. A New York Times beszámolója szerint a tudósítás címe ez volt: Egy veszélyes kísérlet az emberiségen.
A lapnak nyilatkozó szakértők egyáltalán nem lepődtek meg, hogy az orosz kormány a nyugati embereket célzó, rendszeresen álhíreket sugárzó médiafelületein ezt az összeesküvés-elméletet is felhasználja a társadalmi feszültségek fokozására (hiszen minden mással ugyanígy tesznek). Kiemelik, hogy a mainál jelentősen gyorsabb mobilinternetes hálózatok jókora gazdasági és katonai előnyt kölcsönöznek majd azoknak az országoknak, amelyek minél gyorsabban képesek kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.
AZ OROSZ KORMÁNYT MI SE TENNÉ BOLDOGABBÁ, MINT HA A NYUGATI ORSZÁGOK AZ ÁLHÍREKTŐL MEGRETTENT EMBEREK ÉRTELMETLEN TILTAKOZÓAKCIÓI MIATT KÉSLEKEDNÉNEK AZ 5G INSTALLÁLÁSÁVAL.
Az RT Americát az amerikai titkosszolgálatok a 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás egyik központi szerepet játszó médiumaként azonosították. Így valójában nem is meglepő, hogy felületein megjelenhettek azok az senki által nem bizonyított állítások, miszerint az 5G az összes elképzelhető halálos kór kiindulópontja lesz.
Az orosz propaganda jól megválogatja, hogy különböző célcsoportjainak pontosan milyen üzeneteket közvetítsen. Miközben az amerikai tévénézőket riogatják az 5G-vel, addig otthon persze egy szót sem ejtenek erről. Ugyanis kissé visszás lenne ez azután, hogy februárban
VLAGYIMIR PUTYIN ÜNNEPÉLYES OPTIMIZMUSSAL ÁTITATVA RENDELTE EL AZ OROSZ 5G HÁLÓZAT MIELŐBBI AKTIVÁLÁSÁT.
Lujoska 2019. 05. 04. 18:24
#661
Twitterorosz propaganda 677 ezer twitterezőt hálózott be az orosz propaganda 2018. január 21. vasárnap - 16:34677 755 embernek küld emailt a Twitter, hogy figyelmeztesse őket: orosz propaganda fiókokkal kerültek kapcsolatba. Olyanokkal, amik például a szentpétervári Internet Research Agencyhez (IRA) köthetőek
677 755 embernek küld emailt a Twitter, hogy figyelmeztesse őket: orosz propaganda fiókokkal kerültek kapcsolatba. Olyanokkal, amik például a szentpétervári Internet Research Agencyhez (IRA) köthetőek, amik bizonyítottam megpróbáltak beavatkozni a 2016-os amerikai választásokba.
A Twitter 1062 IRA-hoz köthető fiókot azonosított, ezzel pedig 3814-re nőtt az orosz propagandafiókok száma, melyek 10 hét alatt 176 ezer tweetet posztoltak ki a választások alatt. Ezen kívül a szolgáltató 50 258 orosz automatizált fiókot is azonosított, amik folyamatosan választással kapcsolatos anyagokat szórták tele a felületet.
A figyelmeztető emailt kapók között van többek között Donald Trump Jr., Kellyanne Conway fehér házi tanácsadó, Michael Flynn, Trump korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója és fia, valamint Gorka Sebestyén is.

Topik gazda

Lujoska
3 1 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek