Topiknyitó: Lujoska 2016. 10. 20. 10:38

Orosz propagandaoldalak  

Itt az orosz propagandaoldalakat lebuktató alkalmazás



link



Ezerrel tolják az álhíreket, céljuk a minél nagyobb zűrzavar, az indulatok gerjesztése és az EU bomlasztása.



Soha nem látott fordulatszámon pörögnek az interneten, különösen a Facebookon az álhíreket gyártó és a burkolt propagandát toló kamuoldalak. Vannak, amik helyi dolgokkal foglalkoznak, ilyen volt például a csecsemőtolvajok kiengedéséről, vagy az Intersparok megszűnéséről szóló írás.



Könnyű elhinni az álhíreket

De vannak ezeknél húzósabb témákkal foglalkozók, mint például azok, amik a menekültek ügyét akarják kihasználni, és az amúgy is meglévő hisztériát fokozni. És vannak a politikai propagandaoldalak, amik között a legtöbb az orosz, putyini propagandát tolják. Ezek azok, ahol máshol, máskor történt eseményekről készült fotókat használnak fel, álhíreket gerjesztenek a migránsok pusztításáról, és mellette Oroszországot és Putyint az igazság és az erő őrének mutatják be.



Jelenleg ezeket a propagandaoldalakat tartják nyilván:

hungarian.ruvr.ru



hunsor.se



adatlistazo.hu



aktiv-blog.net



atomenergiainfo.hu



balrad.com



bejegyzes.com



civilkontroll.com



debmedia.hu



elkepeszto.net



magyarifjak.org



hir.club



hirtop.in



hirado.top



hirarena.eu



hircentrum.top



hirek.in



hirek.top



hirekonline.net



hirexpressz.top



hirhatar.hu



hirkert.info



hirkozpont.eu



hirlistazo.com



hirma.info



hirmagazin.eu



hironline.club



hirportal.info



hirtrafik.top



hirvilag.eu



hunhonlap.hu



huntv.info



hunhir.hu



hunhir.info



impulzus.net



internetfigyelo.wordpress.com



jovonk.info



kho.jobbikhosting.com



kitartas.net



kulfoldiapro.com



legfrissebb.info



ma.hu



magyarmegmaradasert.hu



magyarno.com



magyartudat.com



maivalosag.com



meteon.org



mindenegyben.net



mindenegyben-blog.net



mindenegybenblog.com



mokazona.eu



napimigrans.com



napihirozon.eu



nemadomahazamat.hu



nemzetibulvar.hu



nemzeti.net



nemzetihirhalo.hu



nemzetiarcvonal.net



netbulvar.com



netbulvar.eu



netceleb.eu



netceleb.hu



nethir.com



orientalista.hu



oroszhirek.hu



paxhungarica.org



rapidpress.info



realzoldek.hu



simsim.eu



sokkaljobb.hu



szabadriport.wordpress.com



thenews.hu



titkolthirek.hu



totalcar.top



tvhir.com



videohirek.com



vilaghalo.info



vilagom.hu



xcore.in



www.hidfo.net



www.adatlistazo.hu



hidfo.ru



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Lujoska 2024. 02. 12. 13:34
#707
A Facebook több mint 652 oldalt, csoportot, platformot, a Twitter pedig 284 "gyanús" fiókot távolított el, a törölt tartalmak többsége iráni, kisebb részük orosz eredetű volt - jelentette be kedden este Nathaniel Gleicher, a Facebook kiberbiztonságért felelős vezetője, valamint hivatalos blogján a Twitter.
A Facebookról törölt tartalmak szemlátomást összehangoltan kerültek fel a közösségi portálra, és
Szaúd-Arábia-ellenes, Izrael-ellenes, illetve palesztinbarát témákat napirenden tartva iráni propagandát terjesztettek,
amivel elsősorban a Közel-Keleten, Latin-Amerikában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban élőket próbálták meg befolyásolni. A Twittert üzemeltető San Franciscó-i cég "összehangolt manipulációnak" minősítette ezt.
A közösségi médiumok vállalatait a FireEye kiberbiztonsági cég figyelmeztette minderre. A FireEye szerint egyes oldalakat az iráni Liberty Front Press (LFP) működtetett, amely - a Facebook szerint - "az iráni állami médiához", köztük az iráni Press TV-hez köthető. Az első oldalakat az LFP 2013-ban, majd 2017-ben hozta létre, de soha nem fedte fel perzsa kötődéseit. A Facebook közölte: a Liberty Front Pressről szóló információkat megosztotta az amerikai és a brit kormányzati illetékesekkel. A cég ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az iráni oldalak nem a 2018-as amerikai félidős választásokat akarták befolyásolni, eltérően az Oroszországhoz köthető oldalaktól és fiókoktól.
A Facebook az Iránhoz köthető oldalak mellett olyan oldalakat is eltávolított, amelyeket az amerikai kormányzat vizsgálatai szerint feltételezhetően orosz katonai hírszerző források irányítanak - elsősorban Ukrajnáról és Szíriáról szóló álhírekkel. Ezek pontos számát a Facebook nem adta meg.
Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatója egy kedd esti telekonferencián közölte: a nyomozást hónapok óta folytatják, de azért nem törölték korábban a szóban forgó oldalakat, mert pontosan ismerni akarták a hálózat kiterjedését és szándékait. Leszögezte, hogy a nyomozást tovább folytatják, annál is inkább, mert további "kártékony aktivitásra" számítanak.
A Facebook és a Twitter bejelentésére azt követen került sor, hogy kedd reggel a Microsoft szoftvergyártó cég orosz hackertámadási kísérleteket leplezett le, melyek a Nemzetközi Republikánus Intézet nevű think-tank, illetve a Szenátus egyes republikánus politikusainak fiókjai ellen irányultak.
Lujoska 2022. 06. 30. 16:03
#704
Lujoska 2022. 06. 23. 08:35
#703
Megtévesztő Kreml-párti propaganda miatt törölt a Google egy magyar nyelvű konteós oldalt, a Világ Helyzetét, de az álnéven publikáló szerkesztő még így is egy kisebbfajta médiabirodalmat irányít. Az „alternatív” média konteócsászára a civil életben Nyíregyházán dolgozik kollégiumi nevelőtanárként, és bár állítása szerint az oldalakon végzett tevékenysége nem keveredik a munkájával és magánéletével, úgy tudjuk, több rábízott diáknak is reklámozta a megtévesztő információkat közlő oldalait.
DOMINO 2022. 04. 29. 07:57
Törölt hozzászólás
#701
hellforceone 2022. 04. 29. 06:19
Előzmény: #694  frossnag
#700
Nézz szét a YouTubeon, van ott bőven, sőt, már évek óta ment... putyinnak nem kellene még azon sem csodálkoznia, ha egyenesen az orosz határra telepítene a NATO atomrakétákat...
Lujoska 2022. 04. 28. 16:49
#699
BALTI ELFEK - ÍGY HARCOL AZ INTERNETEN NÉGYEZER ÖNKÉNTES A PUTYINI PROPAGANDA ELLEN
https://www.lakmusz.hu/balti-elfek-igy-harcol-az-interneten-negyezer-onkentes-a-putyini-propaganda-ellen/
"""AZ UN: ALTERNATIV HÍREK ELLEN"
frossnag 2022. 04. 02. 00:32
Előzmény: #695  sztanil
#697

Ok, köszönöm, a cikkben megtaláltam a rumble linket. Sok videó van fent a csatornán, és közles sem olyan rosszak propaganda szempontból, mint amilyet a cikk alapján várna az ember, vagy ami az emlékeimben élt az RT-ről. Emellett az RT-n kívül sok más olyan tartalmat is találtam, amit a youtubeon hiába kersnék.
Nyilván szűrni kell ezeket is, de én egy kellemes felüdülésnek fogom fel ezt a nyugati "demokratikus" értékrend után.
-
Ami meg a dolog orosz propaganda oldalát illeti, gondolom minden ami nem illik bele a nyugati narratívába, vagy negatív színben tüntetné fel a "nyugati demokráciák"-at  az egyből, definíció szerint hazugság lesz ugye?
Mármint úgy hogy ezeket se megvizsgálni nem kell, se a bizonyítékokat számba venni, se gondolkodni rajtuk, se semmi, mert ezek már átfogó vizsgálat híján is alapból orsz propagandának számítanak?
Törölt felhasználó 2022. 04. 01. 23:40
Előzmény: #694  frossnag
#696
Mi az akadálya,költözz ki Oroszországba aztán hallgathatod az orosz propagandát  éjjel,nappal ha annyira arra vágysz :))
sztanil 2022. 04. 01. 23:24
Előzmény: #694  frossnag
#695
frossnag 2022. 04. 01. 22:53
#694

Én igazán örülnék most egy kis orosz propagandának a változatosság kedvéért, mert már csordultig vagyok a nyugati propaganda termékeivel. Arra gondoltam, hogy azért én meghallgatnám a történet orosz verzióját is, (ha szabad), bár ha jól látom most már az RT csatornája, amit régebben időnként nézegettem, cenzúrázva lett.
Arra gondoltam, hogy a fórum segítségét kérem, hogy hol tudnám meghallgatni az orosz narratívát is méghozzá lehetőleg orosz forrásból (de nem orosz nyelven).
Természetesen független források is jöhetnek a háborúra vonatkozóan, de a nyugati egyoldalú hazugságkampányokkal már tele van a hócipőm és rosszul vagyok tőle. Hacsak meglátom a képüket, már egyből felfordul a gyomrom, a jól öltözött demagógok álszentségétől.
Törölt felhasználó 2020. 10. 03. 10:03
Törölt hozzászólás
#691
euler 2020. 08. 17. 23:03
Előzmény: #689  globaltrend
#690
mitől szorult ennyire ökölbe az agyad
csak nem a páni félelem és a tehetetlenség okozója annak, hogy eszméletlen hülyeségekkel próbálod elterelni a figyelmet orbán haverjáról, mert több közünk van a belorusz rendszerhez mint azt te gondolnád méghozzá a legképmutatóbb módon ahogyan azt már megszokhattuk.  (konkrét bizonyítékok felmutatására persze nem telik), de az meg milyen baj már, hogy a görög szigetlakük vagy Lampedusa őslakosai pl. már évek óta nem tudnak normálsian élni, a sztemét aljas mocskos rohast orbánotok SEMMIT sem tesz érdemben az ő megvésédükért
.
Bezzeg amikor Belarusz segített  Orbánnak egy Kreml-szövetséges gazember, Nikola Gruevszki börtön elől való kimenekítésében, azt már elfelejtettétek! Azt nem kellene most viszonozni Orbánnak? 
Ja, hogy a toporzékolásügy próbálkozott, igaz, a  szokott harciasságához képest látványos taknyolással. 
Azt meg már nem verték itthon nagydobra, hogy – legalábbis diplomáciai források szerint – Magyarország vétózta meg annak a nyilatkozatnak a kiadását, amely kimondottan azok ellen helyezett kilátásba az EU, akik „a megállapított erőszakért, indokolatlan letartóztatásokért és a választási eredmények meghamisításáért felelősek”. 
Nincs nekünk semmi közünk  beloruszhoz! Ugye?
Csak alig két hónapja, hogy Orbán – az európai közundornak fittyet hányva – elutazott Lukasenkához Minszkbe, ahol bejelentette, hogy „a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk”, sürgette, hogy „végre oldják fel a szankciókat” (többek között a belső elnyomásra használható fegyverek eladásának tilalmát). És a magyar nép rokonszenvének jeléül az elnöki palota cári barokkot imitáló fogadótermében átadott egy „V. Orbán” feliratú piros focimezt.
Meg is lesz ennek az eredménye. Orbánra fog szállni az "Európa utolsó diktátora" cím.(Ezek a szemét hollandusok már ezzel is viccelődnek: https://24.hu/kozelet/2020/08/13/orban-utolso-diktator-holland-vicclap-lukasenka/ )
Felhasznált szövegrészletek: salve/branko/globaltrend ill.: Mit szeret Lukasenkán a NER?
globaltrend 2020. 08. 17. 20:30
Előzmény: #687  sanka
#689

belemeagyarázva lett, nem megmagyarázva
az igazság: ócska hangulatketlő propagandahadjárat indult most épp a beloruszok ellen (ez nem felmentése vagy dícsérete a belorusz rendszernek mert semmi közünk hozzá), méghozzá a legképmutatóbb módon ahogyan azt már az eu-tól megszokhattuk. az baj hogy tiszta volt e a választás ott és h. szerintök elcsalták a választást (konkrét bizonyítékok felmutatására persze nem telik), de az viszont egyáltalán nem baj, hogy a görög szigetlakük vagy Lampedusa őslakosai pl. már évek óta nem tudnak normálsian élni, miután uniós segédlettel (hallgatólagos cinkos semmittevéssel) nincs megvédve az eu külső határa swm a görögöknél sem az olasz oldalon - az ott élő olaszok görögök hiába kérenk zéró beáramlást és állami vagy bármiylen segítséget hogy megvédené végre az eu az ő emeberi jogaikat (a normális élethet való joguket), a sztemét aljas mocskos rohast uniótok SEMMIT sem tesz érdemben az ő megvésédükért a migránsoktól: utóbbiak özönlenek, hordozhatják be korlátlanul a vírust is, szabadon garázdálkodhatnak lophatnak, a szigetlakók biztonságát veszélyeztethetik, szemetlhetnek büntetlenül, mert az aljas szemét macrpon és társai efölött szemet hunynak, ezt ők leszarják.. ahogy azt is leszarják, ahogy nem beloruszban, hanem az unión belül sérti meg sorozatban szisztematikusan és módszeresen képmutatásssla pl. a román állakm is a az ot élő és másodrendűnek tekintett magyar kisebbség jogait, törvény előtti egyenlőséghez való jogait is... ti, szerencsétlne szánalmas propagandaevők pedig, meghatottan törölgetitek a könnyeieket azon, ahogy a bllib média sajnáltatja a szegény szerencsétlen belorusz választókat, akikhez az uniónak egyébként semmi köze és akik köszönik szépen, de ha akarják akkor majd elintézik maguk a saját belügyeiket és úgy, ahogy nekik tetszik )és nem úgy ahogy a szemét macron és társai kértelenül belepofáznak külföldről)..
Peterbond 2020. 08. 17. 19:27
Előzmény: #686  globaltrend
#688
Erdekes en a hirteven szinte csak amcsi belpolitikat hallok. Mikozben macedon miniszterelnokot vedunk mert szegeny korrupt faszi "politikai menekult". Kozben Orban alig par hete kovetelte a szankciok visszavonasat feheroroszorszaggal szemben. A francia olasz es nemet es egyeb migrans helyzet miatt meg naponta pattogunk es a kisazsia turk tanacsba jarunk ossze. Akkor most mi a teendo? Kulpolitika. Majd meglatjuk lukasenko Putyin vendegszeretere palyazik vagy jon a macedon ex miniszterelnok melle Budapestre.
sanka 2020. 08. 17. 19:13
Előzmény: #686  globaltrend
#687
El lettmagyarázva, de nem értetted meg.
globaltrend 2020. 08. 17. 18:56
Előzmény: #684  PusztaPutyin
#686

senkisem kérte fel sem az eu-t, sem bárki mást, hogy most belorusz-cirkusz menjen minden médiában legalább 2 hétig, miközben senkinek semmi köze sem Albánia, sem Beloruszia, sem Ciprus, stb. tehát nem uniós tagállamok belügyeihez
Macron is befoghatná a pofáját pl. mert senkisem kérte hogy ő teleszájjal belebeszéljen más országok, pl. a beloruszok belügyeibe
és ennek semmi köze ahhoz hogy Lukasenko az diktárothajmalmú vagy sem - senki sem örül annak hogy diktátorhajlmaű, de macronék vagy bárki maximum akkor pfázhatna, ha mondjuk belorsz az megtámadta volna egyik szomszédját, vagy mondjuk túszul ejtett volna francia állampolgárokat!
user01
user01 2020. 08. 17. 18:29
Előzmény: #683  globaltrend
#685

Orbán esete Luka senkivel:
https://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
 
Orbán megint rettentő jó érzékkel állt egy bukás előtt álló illiber nulla mellé:
https://hvg.hu/itthon/20200605_orban_viktor_aljakszandr_lukasenka_
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 08. 17. 18:17
Előzmény: #683  globaltrend
#684
Hát az úgy van q/ hogy először is mi vagyunk az EU és közvetlen szomszédunk ez a banánköztársaság. Örülj neki hogy vannak akik képviselik az érdekedet olyankor is amikor nem ismered fel.
globaltrend 2020. 08. 17. 18:12
#683

most tegye félre mindenki a poéitikai érzelmeit és válaszoljon:
mia retkes lóizé köze van ahhoz az Eu-nak, hogy a beloruszoknál milyen rendszer van, hogy választanak, jól szabályosan vagy bárhogyan, stb.?
mert ha jól tudom, akkor nem Eu tagállamról van szó, ugye?
ha nem az, akkor ki a türót érdekli (mondjuk közvetlen szomszéd országokat leszámítva), hogy mi és hogy zajlik ott, és milyen címen akar abba bárki is beleszólni??
az orbánfóbiában szenvedőknek amúgy egy jó hír: Szíjjártó a fb-on jelezte, hogy Mo. a lenygel állásponttal ért egyet (ha jól tusom az az, hogy tartsanak újválasztást) - tehát a fóbiások befejezhetik a belorusz és az orbánrendszer szándékos összemosási kísérletét (ennek célja persze csak egy átlátszó ellenzéki propagandasulykolás volt, semmi más).
ám tökmindegy h. Szíjjártó mit posztolt, a kérdés akkor is jogos: miylen címen és ki jogosított fel báérmely országot akár az eu ban akár azon kívül Európában, hogy beleszóljon/avatkozni akarjon egy független ország belügyeibe????
nem kéne inkább rábízni a beloruszokra, hogy a saját problémáikat, ha akarják, akkor oldják meg saját maguk?
Lujoska 2020. 08. 17. 15:11
#682
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 08. 17. 12:54
#681
Bár lehet hogy az asszonnyal osztja meg papíron.

Topik gazda

Lujoska
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek