frossnag

Regisztráció: 2020-04-03 00:03:26

Hozzászólások száma: 390

Utolsó hozzászólás: 2022-12-07 08:50


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2022. 12. 07. 08:50
Szerintem a TA fanokat jobban érdekelné inkább mondjuk ez:
https://www.youtube.com/watch?v=i23X53L8jSM
Financial Forecasts 2022. 11. 13. 11:32

Én bár nem vagyok szakmabeli, de úgy tudom, hogy a GDP is egy nagyon-nagyon félreérthető mutató a gazdaság értékelésére. Szerintem itt a fórumon is sokszor hangzik el, hogy milyen túlértékelt ez vagy az a tech vállalat.
Ami szerintem usának van: ügyvédek, bankárok, jogászok, licenszek, koncessziók jogdíjak, kaszinók, pénznyomdák, meg egy csomó hasonló baromság, ami mögött aránylag kevés valós teljesítmény van, de lehet hogy sok GDP-t ad nekik.
Magyarul sok öltönyös pióca, aki nem tesz semmit, csak másoktól transzferálja magához a javakat különféle jogi módszerekel (persze ott van mögöttük a nem véletlenül a világ legerősebb hadserege).
Csupán ügyvédkedésből és bankárkodásból (semmit tevésből) nem lesz valós gazdagság, hiába ad sok GDP-t.
Persze van ott előállított érték is, de ez elenyésző, szerintem az usa nem magának termeli ki a jólétet, vagy legalábbis nem tisztességes módszerekkel, és bár jólét van az usában, de lelkiismeretes ember (ha kevés is van ilyen) az ilyen jellegű jólétet megveti.
Financial Forecasts 2022. 11. 08. 19:53
Az élet apró örömei...
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 11. 07. 18:26
Azt nehéz megmondani, hogy kit szolgál, de az biztos, hogy nem a népet.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 11. 04. 17:28
https://www.portfolio.hu/short/20221104/az-egesz-schengeni-ovezetbol-kitiltottak-a-gyikember-teoria-atyjat-576751
.
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
"Dilan Yesilgöz-Zegerius igazságügyminiszter újságíróknak nyilatkozva pénteken kijelentette: a szólás és a gyülekezés szabadsága alapvető jog, de van korlátja."
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
.
Ez kb olyan mint a "mindenki egyenlő, de vannak akik egyenlőbbek."
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 30. 21:28

Értelmiségi=sznob
Aki képes önállóan gondolkozni az pedig az értelmes ember.
(Olyat az ukrán topicban ne keress. Oda csak demagógok, és zombik járnak.)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 28. 19:20
Mi történt, bejöttek az adminok banolgatni egy kicsit? Sokkal élhetőbb mostanában ez a topic így hogy a trollok elmentek. Laci alatt Placit értesz gondolom. Ővele mi történt? Ő  időnként olyan dolgokat is írt, amit elolvastam.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 26. 11:44
A propagandisták döntik el természetesen, mint régen a kommunizmusban (aminek nem sok köze volt az elméleti kommunizmushoz.)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 26. 08:58
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 11. 00:01
Na jó, visszanéztem most a fórumot, és azt látom, hogy tele van offal, úgyhogy én egy időre kiszállok, majd esetleg a hétvégén visszajövök, amikor ez talán elfogadhatóbb.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 10. 23:54

Nagyon is értem én hogy miről van itt szó: a dolog eredendően nem arra van szánva, hogy azt az átlagember, a tömeg megértse. Nem hiszem hogy az én egyéni értelmi képességeimmel lenne a gond, hiszen azok átlagon felüliek.
(A kérdésem továbbra is fennáll.)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 10. 23:15

Az nem gond, hogy a pénz nem egy állami hatáskörű szabályozóeszköz, hanem magánvállalatok nyújtotta szolgáltasként jön létre, amire az állam kamatot fizet a szolgáltatónak?
Ha jól értem, akkor valódi pénz helyett pénzről szóló adósságjegyekkel történik a fizetés, amiért kamatot kell fizetni, de az is lehet, hogy még valami ennél is bonyolultabb, és érthetetlenebb a valóság.
Nekem alapjaiban véve bűzlik ez a dolog, bár én nem vagyok közgazdász.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 10. 23:01
Én nem tartom magam gyíkembernek, és nem látom, hogy mivel szolgáltam rá erre a negatív jelzőre, mint ahogy az sem, hogy milyen módon cáfoltad volna meg, vagy helyesbítetted volna az álláspontomat.
Ha nem értesz egyet, akkor azt javaslom, hogy közöld a saját álláspontodat, ami kijavítja az enyémet. (Megfelelő vitakultúra híján nem igazán lehet előre lépni a kérdés megvitatásában.)
Amit eddig mondtam az szerintem most is ugyan úgy fennáll, és igaznak tekintem, hiszen se más, se én magam nem tudtam megcáfolni.
Az általad említett budapesti eseményeket nem ismerem, és nem is fogok utána járni, mert a stílusodból úgy ítéltem, hogy nem biztosított, hogy kellően releváns lenne, és megérné a fáradtságot, de ha kifejted, meghallgatom.
Nekem semmi bajom a román nyelvvel, nem értem mi baj lenne, ha románul beszélnék, igaz, nem is ismerem.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 10. 16:08
Én ahogy ismerem a történetet, az Ukrán állam egyáltalán nem hajlott a kompromisszumokra, a kiegyezésre, békére. Pont ellenkezőleg, provokatív ellenséges viselkedést tanusított, nem kell nagyon csodálkozni, hogy háború lett a vége.
Ellenenben, ha mindent megtettek volna a kiegyezésre, és a békés együttélésre, és azzal együtt tör ki a háború, akkor sokkal indokoltabb lett volna ez a nagy Putyinellenesség. Én álszentnek és propagandisztikusnak tartom ezt a nyugati narratívát, és semmi képpen nem békepártinak, és mégegyszer mondom, hogy MO-val is megtörténhet ugyan ez, Van az a pénz amiért Orbán Zelensykvé változik.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 10. 15:59
A Nobel békedíjat pedig Zelenskynek akarták adni, de végül gondolom belátták, hogy túlságosan nagy bolondot csinálnának magukból. Persze, hogy elvileg a legesélyesebbek közé tartozott elvileg, így ez már önmagában elég, hogy lejárassa a díjat.
Manapság, már nincs semmi értéke az ilyesminek, minden a new age diktatúrának a propagandaeszközévé vált.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 10. 15:55

Tőlem jöhet ide Putyin is, és elkobozhatja Orbán, és a haverjai vagyonát, mit érdekel ez engem. Mindaddig, amíg engem békén hagynak. Én biztos nem fogok azért harcolni, hogy megvédjem Orbán vagyonát, sem a háttérhatalom érdekeiért. Én inkább békét akarok.
Mint írtam, nézd meg a Krimben élő "ukránokat" szerited ők elégedetlenek? Akkor azt hasonlítsd össze a szétbombázott mariupollal, vagy valamelyik visszahódított ukrán várossal, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy melyiket választod + gondold át, hogy mások, fiatalok, gyerekek, öregek, szerelmespárok stb, valószínűleg melyiket válsztaná.
Ha nem megy magadtól a válazs, akkor nézd meg az ukrajnából kivándorlók számait, és gondolkodj el azon, hogy miért nem engedi a kormény a férfiak távozását, és hogyha mindenkinek adott volna a távozás joga, nem csak a gazdagoknak, akkor hányan maradtak volna valójában.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 10. 11:26
Hadd linkeljem be ide a kedvenc véleményemet a háborúval kapcsolatban, ha valaki lemaradt volna róla:
https://www.youtube.com/watch?v=RPAbUjLsYP4
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 10. 11:12

Miért ne változtathatnánk mi magunk is? Mi is egy 1/7000000000 részét képviseljük az emberiségnek, ha európát nézzük, vagy azon belül is a cslekvőképes embereket, akkor meg még nagyobbat.
Azt kéne kitalálni, hogy hogyan lehetne elkerülni, hogy MO is ugyan arra a sorsra kerüljön, mint Ukrajna.
És a nagy Putyin hibáztatáshoz hozzátenném, mert úgy látom hogy ez általánosságban kimaradt, hogy bárhogy is nézzük, a háborúzáshoz két fél kell. Nem csak az orosz katonák ölnek mindenkit ukrajnában, hanem az ukránok is szintén. Nyilvánvalóan nem csak egy bűnös van ebben a témában, és nekünk az a feladatunk, hogy a tapasztaltakból leszűrjük a tanulságot, és megelőzzük, hogy ez kiterjedjen.
Én személy szerint nem támogatom az ukrán honvédő háborút, mert az nem az emberek védelméről, hanem az Ukrajnának nevezett jogi személy/csoport (vagy más háttérhatalmak) érdekében történik.
Nem hiszel nekem?
Akkor nézd meg mi történt krímben: az oroszok megszállták, és mindenki boldogan él azóta is. Nem nem pusztítottak el minden embert a krímben, nem romboltk le a házakat stb, csak tulajdonost váltott a terület, ennyi. A mostani háború is ezért folyik, terület feletti tulajdonjogokért, ami a gazdagokat érinti elsősorban, legalábbis ukrán részről.
Sőt, nemcaskhogy ugyan úgy élnek a megszállt krímben, de azt hallottam, hogy még jobban is, mert jobbak az orosz bérek, és életszínvonal mint az ukrán volt, arról nem is beszélve, hogy nem járnak államilag támogatott terroralakulatok szabadon gyilkolászni.
Szerintem rég le kellett volna tenni a fegyvert, és a kívülállóknak meg végképp nem szabadott volna támogatni a háborút. Sokkal kevesebb ember halt volna meg.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen 2022. 10. 09. 22:58

Nem mindenkinek jut 2-3 millát fizető munka, sőt inkább a többségnek nem. Az emberek többsége, ilyen 200-400 bruttót keres, ennyit osztanak nekik mint alkalmazottnak. A 2-3 milla MO-n elsősorban magánvállakozóknak, vagy hasonlóaknak jön össze, esetleg high-skill programozóknak, felsővezetőknek (PL: MOL-nál.)
Persze lehet ennél jóval többet is csinálni így-úgy, de akkor is az ilyen 200-400k amit én elképzelek az átlagembernek.
Financial Forecasts 2022. 10. 09. 19:23
Én mindig is úgy gondoltam, hogy a nevekkel illetéssel az ember saját magát jellemzi. (Amúgy szerintem a "halfejű diktátor" a jobb de egy ideje nem használom.)

friss hírek További hírek