frossnag

Regisztráció: 2020-04-03 00:03:26

Hozzászólások száma: 125

Utolsó hozzászólás: 2021-09-16 12:26


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2021. 09. 16. 12:26

Gazpromról szabadna kérni egy technikai elemzés frissítést?
Ha jól emlékszem többen is ebben a zónában írtak egy tetőzést, ez még mindig aktuális?
Financial Forecasts 2021. 09. 08. 16:42
Úgy látom ma rossz hangulat van (végre). Mi okozza most az esést? Csak teknikai jellegű vagy van mögötte valami hír?
Financial Forecasts 2021. 09. 03. 15:18

Persze fel lehet emelkedni a mélyből, de nem mindenkinek.
Ez egy tipikus téveszme amit az elit szokott promótálni a szegények felé, hogy íme jóska, aki nagyon keményen dolgozott azért hogy ő legyen a legjobb teniszező, és megnyerte a bajnokságot, és ő az igazi példa akit mindenkinek követni kéne.
Azt már nem teszik hozzá, hogy mindenki nem lehet EGYSZERRE győztes a teniszbajnokságon, valakik mindig lent maradnak, míg egyesek felemelkednek.
Mi lenne akkor ha mindenki holtvesenyben első lenne? Akkor vajon mennyi jutalom járna az első helyért?
-
Más példa:
"Menny el programozónak mert a programozók jól keresnek."
Ok, mi lenne ha mindenki elmenne programozónak, vagy hasonló értelmi munkát vállalna, akkor vajon még mindig olyan jól keresnének a programozók, vagy telítődne a piac, és a verseny leszorítaná az árakat?
Financial Forecasts 2021. 09. 01. 23:08

A kp hosszú távon szerintem csak nominális értelemben segíthet a vagyon megőrzésében.
Financial Forecasts 2021. 09. 01. 22:53

Ti mit gondoltok a mostani helyzetben, rövid/középtávon inkább kp vagy részvény?
Én kp-re szavazok, ezért elkezdtem eladogatni a dolgaimat, de kínváncsi vagyok a ti álláspontotokra is.
Financial Forecasts 2021. 08. 30. 14:01
Köszönöm, tehát ha jól értem akkor hosszú távon inkább felfelé valózínű.
Financial Forecasts 2021. 08. 30. 12:06

Hyzon szépen megindult, egy technikai guru esetleg meg tudná nekem mondani hogy mi várható a charton?
Köszönettel.
Financial Forecasts 2021. 08. 27. 23:15
A közeledő hurrikánról mit gondolsz? A RIG jellegű cégek ilyenkor emelkedni szoktak?
Financial Forecasts 2021. 08. 27. 22:06

Szerintem 3 és 3,5 között nagy a külömbség, én nem vagyok valami tapasztalt tréder, de kockáztattam, és sikerült olcsóbban visszavenni, így kb most 10%-kal több van mintha ezt nem tettem volna.
Bbár más talán napi szinten összehoz ilyeneket, de magamhoz viszonyítva ez egy nagyon jó trade volt, és azok közé a ritka esetek közé tartozik, amire örömmel gondolok vissza.
Másrészt ha mindig elkapod a 10-15- kokat akkor az összeszorzódik, és végül nagyon sok % lesz.
Financial Forecasts 2021. 08. 27. 18:13

De vajon meddig tart ki a jó hangulat?
Ma jópár dolgot el tudnék adni plusszban, de nem tudom megállapítani hogy most egy hosszabb emelkedés kezdődött, vagy holnap megint minden piros lesz.
Financial Forecasts 2021. 08. 26. 20:30

Valami ilyesmit gondoltam én is... De akkor mi volt az amiért itt sokan éltették?
Én nemrég vettem 0.85-ért, mert olcsónak gondoltam, de utána egyből beesett 0.7-re, most egy kiszállón gondolkozok...
Financial Forecasts 2021. 08. 26. 20:10
EVFM et még tart valaki? Korábban nagy reményeket fűzött hozzá itt egykét ember. Az árfolyam azóta beesett, de fundásan még mindig jól néz ki a dolog?
Financial Forecasts 2021. 08. 17. 09:35

Ki mondta nektek, hogy afganisztánban mindenki terrorista?
Ez pont úgy nem igaz, mintha azt mondanánk, hogy a magyar emberek olyanok mint Orbán Viktor.
Az nem lehet, hogy az ország csak kapott felülről egy kellemetlen irányítást?
A "nyugati demokráciák" amiket itt sokan istenítenek más országokban/kontinenseken mindig is elnyomó, kizsákmányoló, gyarmatosító ellenségként jelent meg, és én nem látom hogy ez megváltozott volna az utóbbi időkben, csak annyi a külömbség a múlthoz képest, hogy rájöttek, hogy szükségük van, hogy a saját országuk lakóit maguk mellé állítsák ezekben az amúgy immorális műveletekben, ezért a megtévesztés jól bevált módszerét alkalmazzák:
Amerika most már nem elnyomóként jelenik meg, hanem a demokrácia fénylőpáncélos lovagjaként száll szembe a nemzetközi békét veszélyeztető közelkeleti terrorista vademberei ellen, de közben a szegény afrikai országokra megfizethetetlen adósságspirált helyeztek, ezzel biztosítva a terület lemaradását, és kiszolgáltatottságát.
Financial Forecasts 2021. 08. 09. 13:49
Bocs, ezt nem neked szántam személyesen, hanem a fórumnak.
Financial Forecasts 2021. 08. 09. 13:44

A rasszizmussal és a hasonlókkal az a baj, hogy megbélyegzi azokat az embereket is, akik úgyanúgy annak a rassznak vagy miegyébnek a csoportjába tartoznak, de ők maguk teljesen vétlenek. Én ismertem nagyon jólelkű cigányokat is (meg rosszakat is), a szomszédom is félig meddig cigány, és mégse igaz rá hogy putrivá változtatta volna az utcát, sőt ellenkezőleg, a ház úgy néz ki, hogy kintről biztosan nem gondolnád hogy ott cigányok laknak, és amikor ugy unblok rosszat szóltok a cigánoykról akkor pl: őket is beskatulyázzátok.
Ezért csak óvatosan az ilyen rasszista kijelentésekkel.
Nyilván a rosszabbik fajtájuk kerülendő, de ez ugyan úgy igaz minden más bőrszínre is.
Financial Forecasts 2021. 08. 09. 12:23
Hiába esik hevesen az olaj, Rig valahogy csak nem akarja úgy igazán követni. Lehet hogy érdemes lenne visszaszállni?
Financial Forecasts 2021. 08. 09. 08:51
Volt valami hír, vagy jelenség ami indokolja aranyban ezüstben az 5-10%-os leszúrást, vagy ez ilyen mesterséges izé volt a stoplossok kiütésére vagy mi?
Financial Forecasts 2021. 08. 07. 14:50

Tehát a probléma adott, abban egyetértünk: túlnépesedés, pazarlás, környezetszennyezés,  társadalmi problémák, (eladósodás), de szerintem tévedsz abban, hogy mi a legnagyobb probléma. Szerintem inkább valóban az, hogy ezek nincsenek megfelelően kezelve, így határozottan előre látható, hogy a helyzet tovább fog romlani, és vélhetően katasztrófális eredménnyel fog zárulni, akárcsak ha egy épületben nem javítattják ki a tetőn a lyukat, vagy ha egy törött lábat tovább használ valaki.
-
Nyilván a legfontosabb lenne először akkor azt kideríteni hogy miért nem történtek meg időben a megfelelő lépések, és hogy mit lehet tenni a dolgok megváltoztatására, de nekem az a véleményem hogy maguknak az embereknek sincs igényük a hosszútávú fenntarthatóságra, helyette a mának élnek, miközben mindent leamortizálnak (persze ők maguk szeretnek "civilizáltként" tekinteni magukra.)
-
A hírekben kevés szó esik ezekről a sürgető problémákról, sokkal több szó esik olyan arányaiban jelentéktelen jelenségekről mint akár a koronavírus, vagy csak hogy melyik állatkertben milyen aranyos állatka született, vagy melyik celebnek volt válása, Trump miket fingott.
És ez talán helyénvaló is így, mert úgy látszik az ilyenféle hírekre nagyobb igény van, a valódi problémák megoldása csak keveseket érdekel igazán, az emberek kétszínűek, a közvetlen közelükben lévőkre mosolyognak, de minden másnak hátat fordítanak.
-
Szerintem a hosszútávú jövőt illetően a fórumon Kukker kollégának van a leginkább igaza, és bár nem leszek népszerű érte, de én még talán annyit tennék hozzá, hogyha eljön a világvége akkor az szerintem nem egy negatív esemény lesz, hanem inkább valami olyasféle, mint amikor a bűnös magkapja jól megérdemelt büntetését (beleértve engem is).
Financial Forecasts 2021. 08. 07. 11:00

A tengeri áramlatok leállásának a lehetőségét már 5-10 évvel ezelőtt is felvetették, de akkoriban a hasonló fórumokon az ember okozta klímaváltozás még "összeesküvés elméletnek" számított, de számomra nehéz elképzelni hogy egy jelentős mértékű beavatkozás az időjárást befolyásoló tényezőkben (földfelszín jelleg/színe, légkör átalakítása), nem lesz arra hatással.
Ma egyesek a "gazdaság" összeomlása miatt aggódnak, miközben maga a bolygó omlik össze alattuk.
Hát meglátjuk.
Financial Forecasts 2021. 08. 05. 16:57
Én még 3.3 környékéről vagyok bent, de bízom benne hogy akár többszörözni is fogok vele.

friss hírek További hírek