globaltrend

Regisztráció: 2020-06-21 15:48:04

Hozzászólások száma: 105

Utolsó hozzászólás: 2021-01-15 15:02


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

ORBÁN TAKARODJ !!! péntek, 15:02

megint mellébeszélsz
ja és nem cáfoltad azt sem amivel befejeztem, hogy Karácsonyék az önkormányzatokban ugyanazt teszik amivel a fideszt vádolják, tehát korruptak, mutyiznak, lopnak, csalnak, hazudnak
és azt sem cáfoltad, meg sem próbáltad, hogy ne lennél velük szemben mégis elfogult és elnéző
hiszen ha demokrata lennél, akkor mindkét oldalon elítélnéd, ha visszaéléseket tapasztalsz
erre tudom az szokott az érv lenni, hogy dehát bezzeg a másik oldal!.. ja, csak a másik oldalon meg szintén azt mondják, hogy "dehát nézd már meg h. a másik oldalon meg miylen korruptak", és így tovább oda vissza
ORBÁN TAKARODJ !!! péntek, 14:49

ez egy mellébeszélés a részedről
érdemben tehát semmit sem tudsz cáfolni abból, amit írtam, még csak meg sem próbáltad
köszi
ja és kérdezd már végi akármelyik nagy kapitalista demokráciában a cégvezetőket hogy lécci mondanák már meg, hogyan / honnan szerezték induláskor az első milliót?
10-ből 10 azt válaszolná hogy "óó, hát ők mindig és kizárólag csak törvényesen, teljesen  becsületesen gyarapodtak/gazdálkodtak, meg pályáztak, meg izé..",
ÉS te hinnél nekik??
ORBÁN TAKARODJ !!! péntek, 12:48

Lánczit félremagyarázták, legalábbis részben
ő arra utalt nagy vonalakban: nálunk a rendszerváltáskor lenyúlták az állam pénzét a 90 es hatalomátadás előestéjén az mszmp-s elvtársak és akik még a tűzhöz közeli talpnyalóik voltak (köztük pl. gyurcsány aki az államtól bagóért lenyúlt cégből és pénzből lett milliárdos, miután beházasodott az Apró-klánba)
így kialakult egy torz gazdaságú ország, miután az 1. szabadon választott kormány kénytelen volt kiárusítani nyugatiaknak egész gazdasági ágazatokat még pluszban, hogy legyen miből, a bevételből államadósságot meg nyugdíjakat fizetni
2010 után a fidesz csak épp annyit tett mint bármely országban pl. Ausztriában is tettek a 2. világháború után hatalomra került elitek: az osztrákoknál azért volt évtizedeken át szocdem és néppárti összekacsintás (mert a háttérben volt), mert a békeévtizedek alatt a bal és a jobboldalhoz szorosan kötődve is kialakult egy tőkésosztály, akiket mindig tömött korrupt megrendelésekkel a baloldal amikor ő kormáynzott : a balosokat, a jobboldal meg mikor ő kormányzott, a jobbosokat. levoltak osztva  lapok a nagy cégek felügyelőbizottságaiban és mindenhol - pedig demokratikus váltógazdaság volt egyébként ám az emebreket nem érdekelték a mutyik, mert közben jól éltek
kapitalista országban ettől eltérő gyakorlaot soha a bk életben sehol nem fogsz látni, mert az usa ban is így van, egy velejéig korrupt rendszer az egész, csak a ti "okos " fejetekbe próbálják beletömni azt, hogy ott demokrácia van - igen, demokrácia van annak az xx db nagy cégnek egy bizonyos határ feltt, akik bele tudna szólni a poltikába azzal, hogy dekára megveszik a politikusokat a háttérben és vagy kampánypénzt adnak nekik.
Lánczira miért mérges a magyar álbaloldal? azért, mert ők úgy gondolták, hogy nekik, az őhozzájuk közelállóknak van csak kizárólagos  joga gazdagodni és csak akkor, ha gyurcsányék / az mszp kormányoz
ezek pofonegyszerű dolgok, de nem tudjátok belátni mert elfogultak vagytok, miközben ez országsemleges. Karácsonyék egyébként épp azt teszik az általuk megynert önkormányzatokban amivel a fideszt vádolták, -ják: megrendelések  a sógor koma jóbarátoknak, rokonoknak, Czeglédy Csabáknak, egyzsóval lopnak, csalnak, hazudnak, de ez titeket nem zavar..
ORBÁN TAKARODJ !!! péntek, 12:32

nem értettelek félre, tudom hogy nem szerepelt benne olyanén a hozzászólásod hangvételére utaltam amit akár úgy is lehett érteni, mintha nem élből utálnád (és nem olyan elvakult gyűlölettel) az orbánizmust, ahogy azt ebben a topikban illik..
".. itt a fórumon, hogy a normálisan hozzászólók pont úgy ítélik el a kormánypárti politikusok gazságait, mint a a jelenlegi ellenzékiekét."
lehet hogy így van , csakhogy ebben a topikban pl. nagyon kevés a normálisan hozzászóló, legalábbis ellenzéki oldalon egészen biztosan
itt ha vki semlegesen szól hozzá és nem ekézi teleszájjal a fideszt vagy orbánt, az "szemét óegygés fideszbérenc", mert semmi más nem lehet..
itt ez a szint!....és mindig van belőle lejjebb...
Richter topik péntek, 12:26

de lesz majd gyj is - az meg (vagy inkább az azt követő sajtótájékoztató) immár hagyomány hogy lefelé szokta nyomni, ha esik, ha fúj..
esetleg lehet most majd ebben változás?, kinek mi a tippje
ORBÁN TAKARODJ !!! péntek, 11:23

figyelj, ezeknek te itt beszélhetsz!, de minek is?!...
ebben a topikban így fogalmazható meg az ars poetica:
"bárki és bármi, akit és amit a fideszhez/orbánhoz hozzá lehet kötni/képzelni/ráfogni, az mind tolvaj, gazember, kórházakban embereket gyilkoltató, hazug,, o1g-zett, stb. stb."
ellenben, MINDENKI aki orbán ellenzékéhez tartozik, -hat, és vagy azt nem bírálja, az MIND KIVÉTEL NÉLKÜL rendes, feddhetetlen múltú és jelenű ember, jóember, kórházakban embergyógyító, menekültpátyolgató, szolidáris, szociálisan érzékeny, stb., egyszóval faszagyerek a köbön"
a 2. bekezdés 1. mondatára hívnm mg fel a figyelmet: aki tehát bírálni meri akár csak egy icipicit is orbán mai ellenzéki koalícióját, az mind lefizetett mocskos fideszügynök még akkor is, ha erre egyébként semmi bizonyíték nincsen persze 
miden egyéb lényegtelen és érdektelen tehát vigyázz a szavaidra mert már lehet hogy félig te is ügynök vagy ;-)
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 14:43

tévedsz, és tudod miért?
mert itt most közömbös, hogy áll a fidesz
itt arról volt szó, hogy nemcsak Bauer, hanem jópár más egyéb kőkemény balliberáéis ember és gondolkodók látják úgy, hogy az orbán ellenzékeként összeálló koalíció semmivel nem ígér és semmiben sem jobbat annál, mint amit a bírálói a fidesztől megszoktak, ok?
Fodor Gábor (ex szdsz es liberális politikuas aki kicsit sem vádolható orbánbaraátsággal), Schiffer (szintén kemény bírálója orbánnak), Derő András történész és még sorolhatnánk,csupa olyan baloldali gondolkodók, akik níltan ki merik mondani, hogy ez az ellenzéki koalíció a 2010 előtti szélsőséges gyurcsányizmust hozná vissza, amiből köszönöik szépen de ők nem kérnek (hiszen az antiszemita Jobbik is benne van akik csak a cégért festették de belül semmit sem változtak, csak hazudoznak), és óvaintik tőle az egész magyar társadalmat is!
ja, és erre a koalíciótól megkapják azt az alaptalan bélyeget, hogy ők "orbán fizetett trolljai lennének" és amiből persze egy betű sem igaz!
ORBÁN TAKARODJ !!! szerda, 21:32

ja persez, miután nincsenek érveid, kifejted hogy megfutamodsz
oké, szép beismerése ez annak hogy igazam van, pontosabban annak, hogy Bauernek igaza van :-)
ORBÁN TAKARODJ !!! szerda, 21:31

a probléma csupán annyi ezzel a hsz soddal, hogy orbántól ilyet nem tudsz idézni vagy belinkelni
íme viszont egy link, ami azt bizonyítja hogy az ellenzéki koalíció viszont éppen így gondolkodik, ahogyan leírtad:" Úgy tűnik, a "Sokak Magyarországa" és a gyönyörűen lefestett "Egyesült Európai Államok" eszméje már a múltté, elvégre 2020 van, ma már a radikálisabb hangoké a terep. Ez köszön vissza Gyurcsány Ferenc mai Facebook-posztjából is. A Demokratikus Koalíció elnöke Vidnyánszky Attila kinevezése apropóján vázolta fel, milyen világ is vár "azokra, akik megölték a magyar szabadságot". Vidnyánszkyról és társairól Gyurcsány elmondta, "addig maradnak, amíg Orbán", "utána buknak". A volt miniszterelnök nem állt meg itt, rátett egy lapáttal és úgy fogalmazott, "minden értelemben földönfutók lesznek".
Az ugyan nem világos, hogy kik is azok a társak, a bejegyzés későbbi szakasza viszont már egyre általánosabban fogalmazza meg a fenyegetést.
"Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot."
Üzent a bizonytalanoknak is, "akik még egyensúlyoznak", hogy vagy "magukra találnak" és "felébrednek", vagy "cinkosok" lesznek.
Konkrétum híján ezt csak egyféleképpen értelmezheti az ember. Ha nem a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc által szentesített oldalt támogatja az ember, akkor "cinkosként" rá is egy "levegőtlen" és "földönfutó" lét vár. Jelentsen ez bármit is. https://www.hetek.hu/cikkek/online/igy-fenyeget-gyurcsany-levegotlen-vilag-var-egyesekre-orban-utan
ORBÁN TAKARODJ !!! szerda, 21:24

ja, értjük
csak kihagytad azt a részét, hogy Bauer szerint viszont az ellenzéki koalíciónak kezd nem elmenni az esze, hanem, gyűlöletkapmpányba kezdett Bauer ellen, mondván, hogy
„aki nincs velünk, az ellenünk van!”
ORBÁN TAKARODJ !!! szerda, 21:22

ha szerinted az orbáni 10 év arról szólt hogy „aki nincs velünk, az ellenünk van!”,akkor:
szerinted mivel lenne jobb 2022 től az új gyurcsány éra,
ha Bauer Tamás arról panaszkodik, hogy az antoirbánista ellenzéki koalíció (gyurcsányék) szerint - és őt ezzel már meg is bélyegezték - ez van :
„aki nincs velünk, az ellenünk van!”
ORBÁN TAKARODJ !!! szerda, 21:14

ne terelj
Bauerhez mit szólsz?
de látszik hogy szóhoz sem jutsz, azért igyekeztél másra terelni a szót
rosszakat álmodsz, de az még csaj hagyján..
ORBÁN TAKARODJ !!! szerda, 20:00
már megint rosszat álmodtál!...
Bauer kollégád viszont nem rosszat álmodott, hanem saját bőrén tapasztalja, "mennyire toleráns és jófiúkból áll" az ellenzéki koalíció ;-)
Gyurcsányék nem kegyelmeznek a bírálóknak, kiadták a rákosista jelszót Bauer Tamás ellen
Az SZDSZ egykori prominense, a DK korábbi alelnöke, Bauer Tamás megdöbbent azon a gyűlöletcunamin, amit azóta kapott, hogy lényegében elfogadhatatlannak nevezte a hatpárti ellenzéki összefogást. Megfogalmazása szerint nem tud rájuk szavazni, mert a nemzeti kérdésben és a menekültkérdésben az összefogás felvállalja a Jobbiknak és az LMP-nek az álláspontját. Az egykori liberális politikus közösségi oldalán tiltakozott a gyalázkodások ellen.„Ennyi haragot, ennyi támadást, amióta ez az oldal működik, nem kaptam még olyanoktól, akikkel alapvető kérdésekben egyet szoktam érteni, és akik korábban többnyire helyeseltek a hozzászólásaik­ban. Most azonban más történik: tisztességes emberek, akik közül sokakra kifejezetten szeretettel tekintek, haragjukban lényegében árulónak tartanak...” – panaszkodott a baloldal szellemi holdudvarának haragjával eddig nem találkozó Bauer.
A politológusok által szivárványkoalíciónak nevezett ellenzéki összefogás azzal verte ki a biztosítékot a történelem süllyesztőjébe küldött SZDSZ egykori politikusnál, hogy elfogadhatónak tartanak egy „nemzeti minimumot”. „Azt mondják, hogy a Fideszt csak teljes ellenzéki összefogással lehet legyőzni, ahhoz pedig kompromisszumot kell kötni, egyes ügyekben el kell fogadni az új szövetségesek álláspontját” – bosszankodik Bauer. Egyik kritikusa szerint Bauer Tamás soha nem volt könnyű ember, sokszor az értelmetlenségig ragaszkodott elveihez, gondolataihoz, ám megfogalmazásukban ez természetesen egy pozitív tulajdonság.
Bauer hiába is mentegetőzik, magyarázkodik közösségi oldalán, a baloldalon addig pozitív az értelmetlenség, amíg a hatalomhoz segíti őket, leginkább Gyurcsány Ferencet. Aki ezt kockáztatja, annak nincs bocsánat, mert visszatért a régi rákosista jelszó: „aki nincs velünk, az ellenünk van!”.
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 22:10

nem látod a fától az erdőt, méghozzá nagyon nem :-)
Obama vs Szíjjártó
Obama azt mondta, hogy vannak olyan vezetők, akik jó célokért küzdenek, demokratikusan, az embereket is bevonva a döntésekbe, ide sorolta például Angela Merkel német kancellárt. És vannak az erős emberek, akik hiercarchikus rendszert tartanak fenn, az állampolgáraikat alattvalókként kezelik, - itt megemlítette pl. Magyarországot is. 
Szijjártó Péter így reagált Obama kjelentésére:  Magyarországon a miniszterelnöki pozíciót azt nem lottón nyeri valaki, hanem azután lesz miniszterelnök, hogy megnyer egy választást. Az emberek rá szavaznak. Az ilyen típusú minősítgetése Magyarország vezetőinek, az a magyar emberek választásokon hozott döntésének minősítgetése.  Szerintem az volna helyes, és akkor beszélhetnénk sokkal jobb körülményekről és viszonyokról, hogyha a tisztelet talaján állva, rábíznánk minden országra, hogy a saját maga jövőjéről döntést hozzon. Hozzátette: a magyar kormány sem kommentálta az elmúlt napok amerikai belpolitikai döntéseit.
 A magyar külügy vezetője korábban azt üzente Bidennek: Jó lenne, ha választ adna arra  kérdésre, hogy milyen módon vetette latba a politikai befolyását a fia, és a fia által vezetett vállalat érdekében, ennek a vállalatnak a nyereségessége érdekében. Emlékeztetőül: A New York Post korábban nyilvánosságra hozta Joe Biden fiának, Hunter Bidennek egyes e-mailjeit az ukrán Burisma energetikai céggel folytatott levelezéseiről, amelyek alapján kijelenthető, hogy Joe Biden hazudott arról, hogy nem tudott fia korrupciós ügyeiről. A levelek megerősítették azt a korábbi információt, hogy Biden alelnökként nyomást gyakorolt az ukrán kormányzati tisztségviselőkre annak érdekében, hogy rúgják ki a Burisma korrupciós ügyeiben a fia érintettségét (is) vizsgáló főügyészt. Hunter Biden egyébként úgy került be az ukrán cég igazgatótanácsába, hogy sem ilyen jellegű végzettséggel, sem tapasztalatokkal nem rendelkezett az energetikában. Biden kampánystábja tagadott, a Twitter és a Facebook pedig betiltotta a demokraták számára rendkívül kínos levelek és az ezzel kapcsolatos cikkek közlését, ami a diktatúrákban alkalmazott nyílt cenzúrára emlékeztet. Közben egy szexvideó híre is nyilvánosságra került Hunter Bidenről, amin az elnökjelölt fia egy azonosítatlan nővel szexelt és közben cracket szívott.
badsector, te tényleg eltévelyedtél egy bad helyre, mert hiába védenéd a vén korrupt ócska gazember Biden testvért, ő már megválasztása előtt megbukott, csak ti nem akartatok tudomást venni róla :-)
ja, de a cenzúra segítségével nomeg a választási csalások segítségével megynerették vele a választást, oké..pontosabban: ez a demokrácia megcsúfolása volt, és súlyosan vissza fog még ütni! még akkor is, ha te vígan a homokba dugod addig a fejed :-)
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 22:03

nem feltétlenül kell elvitatni az amerikai állalapítók elméletileg jó akaratát és vagy érthető elfogultságát - ám ki kell mondani, hogy valóban elavulttá vált és főleg a gyakorlatban defektessé vált mára már az amerikai választási rendszer, lásd legutóbbi elnökválasztás
igazad van, presztízsokokból nem merik nem is akarják megváltoztatni a szbályokat mert tudják, vana  világban így pl. nálunk is egy nagy , jól az orránál fogva vezethető szánalmas birkahad, akik "feltétel nélkül és csukott szemmel azt maflázzák maguknak és másoknak is, hogy márpedig az Usa a demokrácia etalonja" - ez persze manapság arra való felütés, hogy "Amerikának szerintük joga van bárkit és bárhol kioktatni arról mi a demokrácia és mi nem az", ami persze gőg a köbön, no és Bidenék részéről persze alapvetés lesz arra, hogy újrakezdjék a "demokráciaexportot", amelynek a múltbéli példáiból idézzünk csak fel egy párat: Irakba történt demokráciaexport = több millió halálos áldozat és az iszlám Állam megalakulása mint következmény, beavatkozás a szír belügyekbe az IS ottani támogatásával(!! terrorizmus burkolt támogatása Obama által mert ez akkor volt!!): "csak pár százezer halott és egy ország szétrombolása teljes tönkretétele, "a demokrácia nevében, hiszen az Asszadrendszert Obama fel akarta számoltatni..
szép kis lajstrom, de ez a mygar balliberálisokat nem zavarja, őket csak Orbán zavarja, pedig Orbán kezéhez - Obamával és elődjével Gw Bush-sal ellentétben - nem tapad csak a közel-keleten többszázezer ártatlan emberélet kioltása!!
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 19:09

az alábbiak bevezetőjeként megismétlem: az amerikai demokrácia végelgyengülésben meghalt, kimúlt, már csak a mítosza él legfeljebb!! - mert egy olyan országban ahol az elnököt/kancellárt/miniszterelnököt cenzúrázhatják magáncégek, ott sem vélemény, sem sajtószabadság sincs, demokrácia pedig végképp nincs - ott önkényes magán-háttérhatalom van, amely kedvére mozgathatja a látszólag demokratikusan megválasztott politikusok bábjait (pl. Bident):
Angela Merkel problémásnak tartja Trump Twitterének felfüggesztését
Angela Merkel „problémásnak” tartja, hogy a Twitter határozatlan időre felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök fiókját, mert a vállalat úgy véli, fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a washingtoni Capitoliumot a múlt héten – jelentette ki a német kancellár szóvivője hétfőn.
Steffen Seibert újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy az internetes közösségi oldalak működtetőinek „hatalmas a felelősségük, hogy a gyűlölet, a hazugságok és az erőszakra való felbujtás ne mérgezze meg a politikai kommunikációt”.
Helyesnek nevezte a fellépést, például a problémás tartalmak megjelölését, ugyanakkor kiemelte, hogy a szabad véleménynyilvánítás „elemi fontosságú” szabadságjog.
A szóvivő leszögezte, hogy ezen alapvető jogot csak a hatályos törvények által meghatározott kereteken belül lehet korlátozni, nem a közösségi oldalak vezetésének döntése alapján.
„Ebből a szempontból nézve a kancellár problémásnak tartja az amerikai elnök fiókjainak tartós blokkolását” – hangsúlyozta berlini sajtótájékoztatóján Seibert.
A Twitter múlt pénteken határozatlan időre felfüggesztette Trump fiókját, aláhúzva, fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a Capitoliumot. A még hivatalban lévő elnököt a Facebookról és az Instagramról is letiltották a napokban hasonló okokból legalább utódja, Joe Biden január 20-i beiktatásáig, illetve a Twitch és a Snapchat is elérhetetlenné tette az oldalát.
Francia kormánytagok és ellenzéki politikusok is elítélték a Twitter lépését
A teljes francia politikai elit, kormánytagok és ellenzéki politikusok is elítélték, hogy a Twitter határozatlan időre felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök fiókját. A kormány álláspontja szerint „a digitális óriások szabályozását nem magának a digitális oligarchának kell megoldania”.
Bruno Le Maire gazdasági miniszter megdöbbentőnek tartja a Twitter döntését, s úgy vélte, hogy a „digitális oligarcha fenyegetést jelent az országokra és a demokráciákra”. Álláspontja szerint kizárólag „a szuverén nép”, az államok és az igazságszolgáltatás az, amely törvényes módon szabályozhatja a digitális óriásokat.
Gabriel Attal kormányszóvivő úgy vélte, hogy problémákat vet fel egy közéleti személyiség hallgatásra kényszerítése a közéleti lét egyik formájává vált közösségi oldalakon, mégpedig azért, mert erre „nincsenek a törvény által meghatározott specifikus kritériumok”.
A francia kormány tavaly megpróbálta az internetes gyűlöletkeltést szabályozni, de az alkotmánytanács júniusban a szólásszabadság megsértése miatt megsemmisítette a rendelkezést. A kormányszóvivő ennek kapcsán elmondta: különbséget jelent egy tartalmat moderálni vagy egy embert megakadályozni abban, hogy szabadon kifejthesse a véleményét.
Az ellenzék a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchontól a radikális jobboldali Marine Le Penig is egyöntetűen elítélte a Twitter döntését. A Nemzeti Tömörülés elnöke szerint a „nagy magáncégek manapság azt gondolják, hogy nagyobb hatalmuk van, mint egy államnak és ez feltehetően így is van”.
ORBÁN TAKARODJ !!! szombat, 13:09

tökélets kormányzás nincs, hibázni mindenki szokott de a mondandóm lényegén ez nem változtat
arra pedig nincs semmi bizonyíték hogy a vírus nem laborból került ki és arra sem, hogy nem szándékosan
ne feledjük, amikor Trump nyert 4 éve akkor mindkét nagy párt establishmentje nagyon ellene volt hiszen ousiderként került a politikába azaz egyik lobbicsoportnak sem volt különösebben lekötelezve
ezért akarták bármi áron megbuktatni, illetve ezért is
és mégis nagyon is népszerű volt a vírus megjelenéséig, ha az nincs, nyert volna elég símán
Biden viszont ehhez képest egy korrupt gazember volt már alelnök korában is, lásd ukrán ügyek.. jelen állapotában pedig egy távirányított patkány, egy báb lesz Trumphoz képest
utóbbiban épp azt értékelte a választó hogy voltak önálló gondolatai, nem kizárólag csak a függöny mögül mondták meg neki (ahogy ez majd Biden esetében lesz), hogy mit kell csinálni
az más kérdés hogy megosztó személyiség, dehát van ilyen, attól hogy vkinek nem szimpi, ugye még nem kell gyűlölnie?
ORBÁN TAKARODJ !!! szombat, 12:59

"Mert ez a 4 év a demokrácia, a politika, a hatalom kicsúfolása volt"
bocs de ezt nem nekünk a tisztünk eldönteni és megítélni, hanem az amerikai választóknak! lásd, kettéosztott ország jelenleg az Usa mert nem nagy különbséggel lényegében fele fele arányban támogatták a választók mindkét jelöltet, tehát a fenti mondatod finoman szólva is elfogult!!!
a Trumpizmus egy sikertöténet volt a vírus megjelenéséig, ha az nincs - és talán nem véletlenül jelent meg! - akkor Trump símán megynerte volna ezt a választást, ezt érzelemmentesen elismerheted!, mert a vírus előtt minden közvéleménykutatűás azt jelezte, símán nyert volna
ORBÁN TAKARODJ !!! szombat, 12:13

túlságosan sok volt a levélszavazat és túl kevés az idő ahhoz - továbbá túl egyediek az államonkénti választási rendszerek, továbbá túl elfogultak a demokraták kormányozta államok vezetői + apparátusa (lásd blm mozgalom burkolt, néhol egyértelmű támogatása a részükről pl.), hogy, ezeket így egybevéve, több mint gyanús végeredmények jöjjenek ki és jöttek is ki -  mint utaltam rá, a taktika az volt, úgysem lesz elég idő a tüzetes és egyértelmű kivizsgálásra és így is lett
és hogy kik töltötték ki? lefizetett megvett feketék százezrei, ablm-mel való cinkos összekacsintás részeként
és végül, ez nem okosság kérdése, ez tények kérdése -  itt nem az a fontos hogy mi mit gondolunk hanem az, hogy az érintettek, az amerikaiak mit érzenek és mit gondolnak!
a kérdést tehát úgy tenném fel, pontosabban az állítást is:
a demokraták jöhetnek azzal, hogy "Trumpnak nem sikerült bebizonyítania a tömeges csalásokat", - mondjuk rá, hogy oké
viszont: Bidenéknek sem sikerült egsyértelműen bebizonyítaniuk, hogy nem csaltak és a végeredmény reális, nem manipulált! lásd republikánus szsvazók milliói akik érzik, tudják, hogy óriási csalások történtek és tudod miért? mert mindennek falazott az az óriási médaihátszél a fősodratú amerikai sajtóban, amely szó szerint a földbe akarta döngölni Trumpot és szsvazóit, érted? tehát a kettő együtt már túlságosn is elég ahhoz hogy a külső szemlélő azt mondja, itt vami nagyon bűzlik,, de, akkor jöna kőkemény demokraták vezérelte facebook és twitteres cenzúra, ami szó szerintr belefojtotta a szót a republikánus szavazók millióiba!
ismétlem: az amerikai demokrácia végelgyengülésben meghalt, kimúlt, már csak a mítosza és
 a választási rendszerük egy nagy rakás szart sem ér, báemely európaihoz képest, de presztízsüket féltve az idióták nem merik megvltozatani, pontosabban a nép érzi és szeretné hogy kellene, de az aljas lobbiérdekek ezt már 20 éve akadályozzák (mert velejéig korrupt az egész amerikai politika, telis tele kilóra megvett szarházi képviselőnek álcázott bábokkal), hiszen már a 2000 es választás is ad hoc jelleggel ért véget és kínjukban gyorsan kihirdették győztesnek akkor Gw Bush-t
ORBÁN TAKARODJ !!! 2021. 01. 08. 20:19
bizonyára nem fogod elhinni pedig igaz: az amerikai médiában manapság már manipulálják a helyi tudósításokat (ennek része az öncenzúra és az önkéntes igazodás is a főszerkesztőtól való félelem okán), tehát amit bemásoltál az egyáltalán nem biztos hogy minden elemében éppen úgy történt, ahogy azt elkönyvelted magadnak

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek