Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogyORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tuksz 2012. 10. 23. 12:02
Előzmény: #239  tuksz
#240
Ha már beat(les), akkor inkább a back in the ussr jobban bejönne, a "tudod, hogy milyen szerencsés srác vagyok" gondolatával... bár az ukrajnát, nem árt "valami" azeri névre cserélni. :D
tuksz 2012. 10. 23. 11:59
Előzmény: #189  rockmaster
#239
Nem igazán értem, hogy miért egy kritikai hangvételű dal ideális olyan témában, amit természetesnek vesznek. Még, ha arról szólna, hogy hazudni csalni jó és nemzeti dolog. (Nemzeti alatt fülkés nemzetit értek.)

Kárpótlásul itt egy "vicc":
- Miért lett "nemzet csótánya"?
- Egy olyan fickónak, - aki beházasodik egy lyány nevű, lyánzenekarba, mely a "nyálas beat" irányzat impressziójával kapta a nevét - muszáj keménykedni, hogy ellensúllyozza... és milyen jól bejött. ;) (Szerintem a gondolat felével is ő az egyetlen ilyen ember.)
tuksz 2012. 10. 23. 11:22
Előzmény: #237  puritan
#238
Gondolom nem is magyar narancsos fülkeforradalmári 47 ezerből élsz... talán azért tűnik anak. :DDD

Tehál éljen a savanykás magyar narancs... elvégre kit cspunk be ezzel?
Azt, aki elmegy nyugatra dolgozni? Nem.
A nyugati imperialistákat, akiknek a gyerek zsebpénze is több? Nem.
A narancsos forradalmárokat, akik elhiszik a sületlenségeket... na azokat igen.

Amúgy az a vicc, hogy a komcsilibsi (sic!) egymástól igen távol álló fogalmak, de egy narancsos papagájnak teljesen mindegy, mert azt hiszi, hogy ezek szinonímák. :D
puritan 2012. 10. 23. 11:04
Előzmény: #236  tuksz
#237
Bolond - komcsi, libsi - beszéd a javából!!!!!
tuksz 2012. 10. 23. 10:11
Előzmény: #235  tpapo70
#236
Itt egy újabb érv, hogy a jelenlegi kormány - valójában - mekkora komcsi... csak rosszabb:

a jelenlegi kormány szintén a "közveszélyes munkakerülők" a kötelező munkát jelszavakat tűzte sárgássá fakult vörös zászlójára, egy apró különbséggel:

a magyar narancs (a "szovjet" - vörös - naranccsal ellentétben) kisség sárgább, kissé savanyúbb - tehát amíg a "szovjet" kötelező munka átlagbért vonzott magához, a "magyar" kötelező munka éhbért.

Az meg urban legend, hogy amikor a németek olyan helyekre jöttek (kivinni embereket), mint borsod - mondván, hogy úgy hallották olcsó a munkaerő - meglepődtek, hogy egy állásra 100-an jelentkeztek és végig sem tudták nézni az önéletrajzolat. És az sem igaz, hogy diplomások mennek nyugatra még segédmunkát is végezni.

Mindez nem igaz: minden magyar munkanélküli közveszélyes és egyik sem akar dolgozni! Ezért meg kell őket rendszabályozni. Börtönt érdemelnének nem 47 ezret! Fúj. Csak egy probléma van, hogy a börtön nem jönne ki 47 ezerből. :DDD
tpapo70 2012. 10. 23. 09:06
#235
Az átkosban büntették a munkanélkülieket "KMK".
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 10. 23. 08:58
Előzmény: #232  szarvasvadasz
#234
alapvetően egyetértek

"Dühből csak rombolni lehet, építeni nem. "

ezzel is... de a "békés átmenet" pont annyira valószínűtlen, mint az említett varázsütés
a zemberiségnek sokkhatásra van sajnos szüksége, legyen az egy tömeges éhhalál Ázsiában (és az általa kiváltott népvándorlás) vagy egy terrorista szervezet szert tesz egy igazi WMD-re...
vagy alternatívaként elterjed a buddhizmus, de ennek nincs sok esélye :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 10. 23. 08:49
Előzmény: #229  molnta
#233
"A kommunizmus rabság volt (mely egyébként semmivel sem jobb vagy rosszabb a jelenlegi kapitalista rendszernél). "

rabság volt, de azért volt rosszabb a jelenleginél, mert az pont az a rendszer volt, ami minden sz..t felemelt, pl. azért mert talpnyaló vagy csak azért, mert párttag ill. sok életképtelen izét hagyott életben... nem vagyok szociáldarwinista, de a jelen problémáinak nagy része pont abból adódik, hogy túl sok a kretén...
ha a horthy-rendszerből a komm. kihagyásával lett volna egyféle vadkapitalizmus, akkor sok tekintetben ott tartanánk, mint az USA a XIX. sz.-ban ill. a XX. sz. elején
ők azért "korcsosultak el" ennyire, mert jók a marketingeseik, és ráharaptak arra az életstílusra, ami egy lefelé tartó spirál (talán mémi túlzással), de ehhez nekik is elég sok idő kellett meg nekünk is sok kellett volna, ha nincs a kommunizmus, ami miatt a sok mesüge kizárólag az államtól várja a mannát... ami azért is nagyon veszélyes, mert a magyar társadalom ott tart ma, hogy paradox módon az államnak kell megtanítania sokakat az öngondoskodásra meg arra, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa... máskülönben nem lépnének semmit...
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2012. 10. 23. 08:49
Előzmény: #229  molnta
#232
Csak akkor működik, ha minden egyes ember varázsütésre átáll / természetes módon ráhangolódik egy kölcsönösen elfogadott új emberközpontú értékrendre, amelyet magáénak érez. Nem akar többet, mint amire tényleg szüksége van, nem akar bántani másokat és senki sem akar hatalmat, luxust, még nagyobb akármit, vagyont.

Hogy mi vált ki ekkora globális naaagy "RESET"-et a fejekben, azt nem tudom. Az viszont biztos, hogy amíg "ORBÁN TAKARODJ!!!" és hasonló tárgyban nyílnak fórumbejegyzések, ahol egymást személyesen sem ismerő emberek képesek ilyen apropóból vérre menő szócsatát folytatni egymással a virtuális térben, hááát, addig valószínűleg jóval kisebb léptékű, hétköznapi értékteremtő, építő jellegű dolgoktól is kilométerekre vagyunk mentálisan. Dühből csak rombolni lehet, építeni nem.

Azt hiszem, az lesz az egyik nyilvánvaló jele a változásnak, hogy ösztönösen bántja mindenki "szemét a szemét" - ezért nem szemetelünk, virtuálisan sem. Akkor már majd ott bujkál a globális változás csírája a fejekben ;-)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 10. 23. 08:43
#231
OFF

Végre valakinek tetszik a VP, bár egy része annak is nettó hülyeség. (még hogy a mai gazdaság arra az illúzióra épül, hogy szűkösek az erőforrások ill. lehetőségek! bahhhh...)
a bankokról: masszívan átvágják az ügyfeleik nagy részét, és tisztességtelen ro..dékok, de szükség van rájuk, ergo muszáj normálisan szabályozni őket
...tény, hogy a legtöbben nem is ezért utálják őket, hanem szimplán mert tartoznak nekik, és szeretnék valahogy leíratni ezt az adósságot, mint anno a férg... izé a politikusok a postabankkal, de ettől még meg kell őket regulázni, csak nem úgy, ahogy ezek a kretének teszik

olyanok ezek, mintha sebészeti beavatkozást végeznének szike helyett baltával, aminek használatát az azeri baltás gyilkostól tanulták el :)

az USA-ban hoztak már drasztikus intézkedéseket (pl. AT&T feldarabolása), de ők is meg mi is elkorrumpálódtunk, elkur..ultunk... sok tetvedék lefekszik a pénznek, ami mindaddig egyéni szocproblem lenne, amíg nem a mások szerszámával verik a csalánt... szóval verjék a sajátjukat :) és nem lesznek fellógatva :) ez a tippem számukra... bár amilyen sok idióta ill. birka van, ennek a kivitelezése mégiscsak nehézkes lesz... (viszont akadnak szép számmal értelmes emberek is, csak sajnos túl nagy részük birkatürelmű... nem egészen birka, de a türelme kb. a bárányokéval egyezik meg)

ON: takarodjon a dutyiba önként, amíg ez enyhítő körülménynek számít :)
amsterdam 2012. 10. 23. 08:27
Előzmény: #227  Törölt felhasználó
#230
A következtetésed rossz.
Ilyet sehol nem írtam, ha felsorolnám, mi minden szúrja a szememet, hajnalig csápolnék.

Nem az a gond, hogy a banki alkalmazott jól él, hanem az, hogy a munkáltatója (és néha ő is) sír, mint az a bizonyos fürdős hölgy.

Ja... igen, tudom, neked is jobban esne, ha a minimálbéres torkát szorongatná mindenki addig, amíg meg nem fullad. Mielőtt leírod, halkan mondom: nem, én nem vagyok minimálbéres. :-)
molnta 2012. 10. 23. 07:24
Előzmény: #200  johai
#229
Nem lenne túltermelés, ez a lényege. Nem annyit kell termelni amennyit csak lehet, hogy nekünk minél több legyen, annyit amennyi szükséges és elégséges az önfenntartáshoz. És minőségit! A minőség nem összekeverendő a mostani szutykokkal amiket minőségnek csúfolnak.
Mindez nem túltermeléshez vezet, hanem a munkaidő csökkenéséhez. Adott munkát kell elvégezni, ehhez minél több a munkaerő vagy a gépesítés, annál kevesebb lesz az egy főre jutó elvégzendő feladat. És ha mindenki azt csinálja amihez ért, akkor az még hatékonyabb. Vagyis ha az emberek valóban azt csinálnák amihez értenek, kipihentebbek lennének, lenne idejük egymással a gyerekeikkel foglalkozni. Normális társadalmat létrehozni. A kipihent ember gondolkodó ember a gondolkodó ember kreatív ember...
A mostani ember csak rabszolga.
Majd nézd meg, eljutunk ide, csak idő kérdése. Ez nem kommunizmus. A kommunizmus rabság volt (mely egyébként semmivel sem jobb vagy rosszabb a jelenlegi kapitalista rendszernél).
Idáig az emberek maguktól fognak eljutni. Nehezen, de eljutnak majd. Visszafordulnak a földhöz, az emberi, természeti értékekhez, erőforrásokhoz. És ha ezt a társadalmat vagy némiképp hasonlót alulról építik fel, akkor működhet. Szabadon.
Persze ehhez megtisztulás kell és a régi lerombolása.
fletyolibabugi 2012. 10. 23. 00:44
Előzmény: #196  csendben
#228
Ja volt, olyan k..a sok volt a mani hogy az IMF kérni jött tőlünk akkoriban, ugye erre gondoltál?
Törölt felhasználó 2012. 10. 22. 20:27
Előzmény: #206  amsterdam
#227
ja, ha ugyanezt IT cégnél vagy gyógyszeriparban vagy telekom területen dolgozva érné el, akkor minden ok.
Csak ha bankos, akkor szúrja a szemed?

Most az "adóoptimalizáló" vállalkozói szféráról nem is beszélek - gondolom egyetértünk hogy azért még bővebben jut luxus dolgokra, és bankos/ITs stb alkalmazott legalább adót és járulékot tisztességesen fizetet.
MKY 2012. 10. 22. 20:18
Előzmény: #218  amsterdam
#226
De most makrogazdaságeról van szó a vállalatok nem kapnak hitel vagy csak nagyon nehezen, így nem fog a gazdaság múködni. CFS fel ár is nő. Nálunk egy kózépvállalat jelenleg 10-14%-ra kap hitel, szlovákiában pedig 5-6%ra. Vágod mi a különbség!
jacsu 2012. 10. 22. 19:30
Törölt hozzászólás
#225
capaeledel 2012. 10. 22. 18:54
Előzmény: törölt hozzászólás
#224
"No látod erről beszélek.Ez a mentalitás számomra már elfogadhatatlan,gondolom bennem van a hiba"

Az hogy egy külföldi cég minden törvényes lehetőséget ki fog használni ?
Pedig ez így működik, ha ezt nem viszed figyelembe akkor véleményem szerint hibát követsz el.
rockmaster 2012. 10. 22. 18:38
Előzmény: törölt hozzászólás
#223
Fikesz is csak akkor tett valamit, amikor már égett a ház. Ha nem lett volna ez a hirtelen forint leértékelődés (amiben az ő csodálatos ámokfutásuk is benne van), akkor ezek se foglalkoztak volna vele. Persze mivel gazdagpártról van szó, így előnybe hozták a gazdag törlesztőket azáltal, hogy nem húztak felső határt a kedvezményeknél, így hülye lett volna az a gazdag, aki nem törleszti ilyen hihetetlen előnyös feltételekkel a hitelét. A szegényebbek így se, úgy se tudtak törleszteni. Amíg nem ég a ház, addig a Fikesz se lép. Most is gőzerővel haladunk a recesszió fantasztikus útján vissza az időben. Nézd csak meg a statisztikákat, azok legalább nem hazudnak.
jacsu 2012. 10. 22. 18:25
Törölt hozzászólás
#222
capaeledel 2012. 10. 22. 18:13
Előzmény: törölt hozzászólás
#221
"Nem a bankok hibája,hogy kihasználják az általuk megkreált szabájzokat nem lépik tul"

A szabályzás a kormány feladata nem a bankoké..
A bűn a templomba van, itt valami törvényes vagy nem. Komolyan azt várod hogy ne használjanak ki minden törvényes lehetőséget?

Topik gazda

________
________
2 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek