A Tigáz az észak-kelet magyarországi régió egyik nagy földgáz elosztói tevékenységet végző cége, mintegy 33 ezer kilométeres gázvezeték hálózattal rendelkezik. A társaság 2019-es, hitelesített üzemi eredménye 6,7 milliárd forint volt (32 milliárd forintos árbevétel mellett), a nyeresége pedig elérte a 2,3 milliárd forintot. Az Opus a Tigázt az Opus Energyn keresztül fogja tulajdonolni, amelynek része a tavaly megvásárolt Tiszántúli Áramhálózati Zrt. Is. A két infrastruktúra céggel az adásvételek lezárását követően az Opus Global NyRt. a magyar energiapiac meghatározó szereplőjévé válik.
A cég Opus Tigáz Gázhálózati Zrt. néven folytatja, a tranzakció zárásakor az Opus Global Nyrt. irányítási jogot is szerez a földgázelosztó társaságban.Ezzel Magyarország legnagyobb fölgázelosztója került Mészáros Lőrinc tulajdonába. A Tigáz tartja fenn Magyarország leghosszabb, több mint 33 ezer kilométeres hálózatát, 2019-ben 32 milliárd forintos árbevétel mellett 6,7 milliárd forintos üzemi eredményt és 2,3 milliárd forintos profitot tudhatott magáénak.
Most nem az tuti,mert a cég célpontjai megvannak szerintem,de majd később (1 éven belül) és a véleményem az,hogy 20-25%-ban és az Antenna Hungária lesz ott a befutó. Köszi,léptem és sok sikert az OPUSnak!
Hali ! Semmi harag nincsen :) Az osztalékról fogalmam sincsen mit írtam le ( OPUS ) ha lehet kérni, akkor az árfolyamot kell helyre tenni. Visszatértve, hogy miért nem vették meg, nyilvány ahány média annyi féle vélemény. A Tutit a felek tudják. Igen a nyereséggel nö a hitelképessége de a 4IG tudtommal kötvénykkel vesz fel hitelt ( Hitelviszonyt megtestesítő ép ) 16 milliárd értékben a mai napon. Ez pedig a Telenoros üzlethez vajmi kevés. Máshoz viszont elegendő. Hogy növekedik a cég nem kérdés, de nem a telekommunikáció csúcs cégeibe száll be. Petr Kellner meghallt ha igazak a katasztrófáról szóló hírek, és még idő kell, aki a cég helyébe lép, és dönt hogy eladja-e vagy sem. Ha igen, akkor a 4IG ebbe nem tud beszállni.
Osztalék miatt nem vették meg,mert így tudtak osztalékot fizetni. (Egyébként szerintem a részvényesek többségének már kezd leesni,hogy jobb,hogy nem vették meg) Azt is nézd,hogy 2018-ban 102millió volt a 4IG nyeresége,tavaly pedig 3,4 milliárd és idén jöhet majd (tavaszi és eddigi akvikkal) 8milliárd körüli nettó nyereség. Így már más a hitelképessége a cégnek mint 2019-ben az előtte évi 102millás nyereség után. Egyébként köszi a választ. Lehet kevertelek a sok OPUSossal akik írták,hogy nem lesz osztalék és 200ft lesz a 4IG,stb. Bocs ha tényleg nem írtad és ne haragudj.
NEW OPUS GLOBAL